Στήλη Άλατος

Είναι ψέμα ή κομφούζιο; Είναι η καρέκλα ανόητε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Με τη χτεσινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές να βγουν στην κοινωνία και να υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν θα υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης, αλλά σίγουρα θα υπερασπιστούν τα ψώνια των οικογενειών τους. Από τις ντομάτες και τα λεμόνια που θα εισπράξουν από την κοινωνία.
Είναι ψέμα ή κομφούζιο; Είναι η καρέκλα ανόητε

Υπερκομματικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αλλιώς κινδυνεύουμε

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Δεν υπάρχει γείτονας της χώρας, πλην Βουλγαρίας, που να μη διεκδικεί αυτά που δεν μπορούσε να πάρει εδώ και χρόνια και μάλιστα επιθετικά. Κι εδώ κυβερνά ένας άπειρος και ανίδεος περί τα θέματα πρωθυπουργός, με άπειρους έως επικίνδυνους αρμόδιους υπουργούς και συμβούλους.
Υπερκομματικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αλλιώς κινδυνεύουμε

15 μειώσεις εισοδήματος από 1η Ιανουαρίου παράγουν ανάπτυξη!!

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Επιτέλους, ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση χτες είναι συνεπής με όσα πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατεδάφιση του καπιταλισμού. Μένει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί οι δανειστές που είναι καπιταλιστές πιέζουν για τέτοιους προϋπολογισμούς. Πιθανώς η απάντηση βρίσκεται στη ρήση του Αϊνστάιν ότι «η βλακεία είναι ανίκητη».
15 μειώσεις εισοδήματος από 1η Ιανουαρίου παράγουν ανάπτυξη!!

Όταν ο Σόϊμπλε ζηλεύει τις ελληνικές συντάξεις και τα νοσοκομεία!

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Με ένα αντιευρωπαϊκό και ταυτόχρονα αντιαμερικανικό οικονομικό λόγο ο Γερμανός υπουργός επιτέθηκε από τη Φραγκφούρτη στην ΕΕ, το ΔΝΤ και στην Ελλάδα με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, ότι οι κοινωνικές και συνταξιοδοτικές της παροχές είναι καλύτερες από των Γερμανών!
Όταν ο Σόϊμπλε ζηλεύει τις ελληνικές συντάξεις και τα νοσοκομεία!

Οι κυβερνήσεις σπάνε και καίνε στα Πολυτεχνεία

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, 15:05
Σε όχι πολύ παλιότερες εποχές, που οι μπαχαλάκηδες δεν ήταν περισσότεροι από 300-500, ειδικές μονάδες της αστυνομίας συμμετείχαν μαζί τους ως ροπαλοφόροι και καταστροφείς στα επεισόδια διαδηλώσεων και πορειών για να αποθαρρύνονται οι νοικοκυραίοι να κατεβαίνουν σε συλλαλητήρια. Το κράτος δεν τα θέλει αυτά. Εδώ και 2-3 χρόνια οι μπαχαλάκηδες είναι πάνω από 3.000. Και δε χρειάζονται την αστυνομία για να τα σπάνε. Πολύ περισσότερο που οι πιο πολλοί συγγενεύουν με το κυβερνόν κόμμα.
Οι κυβερνήσεις σπάνε και καίνε στα Πολυτεχνεία

Και το υπουργείο Πολάκη ρωτάει πόσους οίκους ανοχής έχει το Αγαθονήσι!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Το hot spot κολλητά στην πόλη της Χίου καίγεται, αφού αποτελεί υγειονομική βόμβα για όλους, τα νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν ούτε γάζες, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις απειλούν εκατοντάδες νοσηλευόμενους και το υπουργείο του κ Πολάκη ασχολείται επίμονα με το να καταγράψει αν το Αγαθονήσι των 150 κατοίκων έχει οίκο ανοχής! Που δεν έχει!
Και το υπουργείο Πολάκη ρωτάει πόσους οίκους ανοχής έχει το Αγαθονήσι!

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Ντροπή

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Από το 1974 και για αρκετά χρόνια πίστευα ότι είναι ύβρις για το Πολυτεχνείο να μετατραπεί από μνήμη αυθόρμητης νεολαιίστικης εξέγερσης κατά της χούντας σε επίσημη σχολική γιορτή και αργία. Από τότε ζούμε την ύβρι να καταθέτει στεφάνια ο κάθε άσχετος καρεκλοκένταυρος της πολιτικής εξουσίας και καθένας απ αυτούς που το ξεπούλησαν για μια καρέκλα εξουσίας. Φέτος τα μέλη της κυβέρνησης τους ξεπέρασαν όλους σε έλλειψη τσίπας.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Ντροπή

Ο Ομπάμα φεύγει, τα προβλήματα μένουν

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Όποιος θέλει να κάνει μια υπεύθυνη αποτίμηση της χτεσινής παρουσίας Ομπάμα στην Αθήνα δεν πρέπει να δει μόνο τα δύο κομμάτια της σκακιέρας που πρωταγωνίστησαν χτες, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ δηλαδή. Επειδή και τα τέσσερα βαριά θέματα που απασχόλησαν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αφορούν στις χώρες της ΕΕ, στην Κύπρο, στην Τουρκία και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.
Ο Ομπάμα φεύγει, τα προβλήματα μένουν

Η κυρία Φανή και ο Κύριος Ομπάμα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Σήμερα, περισσότερο από όλες τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας, κάθε κλεφτρόνι, διαρρήκτης και κάθε ληστής υποδέχονται με λατρεία τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Ολόκληρη η πρωτεύουσα, εκτός από τα σημεία διέλευσης και παραμονής του πλανητάρχη, θα είναι υπό την αποκλειστική προστασία τους. Οι πολίτες μπορούν να κοιμηθούν πιο ανήσυχοι.
Η κυρία Φανή και ο Κύριος Ομπάμα

Καλώς ήρθε το δολλάριο

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, 00:15
Αύριο το πρωί ο πρόεδρος των «φονιάδων των λαών» θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που έλιωσαν τα παπούτσια τους να πηγαίνουν Σύνταγμα-Πρεσβεία εδώ και δεκαετίες, ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και στην καπιταλιστική τους πολιτική, θα τον υποδεχτούν διπλωμένοι στα δύο σαν υπήκοοι, αλλάκαι σαν πιστοί οπαδοί. Για μια χούφτα δολάρια. Ξεφτίλα.
Καλώς ήρθε το δολλάριο

Ο Τραμπ και η Ελλάδα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Ανάμεσα στα εδώ ερωτηματικά που σκεπάζουν τον νεοεκλεγμένο για την αμερικάνικη προεδρία πολυεκατομμυριούχο είναι και η πολιτική του στα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα. Πολλοί σπεύδουν να δουν με θετικό μάτι το γεγονός ότι τρείς (3) από τους στενότατους συνεργάτες του είναι ελληνοαμερικανοί. Σύνηθες λάθος.
Ο Τραμπ και η Ελλάδα

Κι όμως, δεν είναι ο Τράμπ η απειλή

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, 00:02
Από χτες το πρωί η ανθρωπότητα στην πλειονότητά της ζει με το φόβο ενός νέου μπαμπούλα. Το όνομά του είναι Τράμπ. Ντόναλντ Τράμπ. Στο πρόσωπό του έχουν πάρει σάρκα και οστά όλα τα δαιμόνια και οι κίνδυνοι που απειλούν την ανθρωπότητα. Αλλά, αν παρατηρήσει κανείς μέσα και πίσω από τον Τράμπ θα δει ότι δεν είναι εκείνος Ο Κίνδυνος. Ο Κίνδυνος είναι οι Άλλοι. Αυτοί που έφεραν τον Τράμπ. Και δεν είναι οι ψηφοφόροι.
Κι όμως, δεν είναι ο Τράμπ η απειλή

Ο ανασχηματισμός άρχισε: Όχι Γιάννης, Γιαννάκης

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, 00:03
Ο ανασχηματισμός άρχισε. Και άρχισε από εκεί που μπορεί να εκφραστούν οι μεγαλύτερες αντιδράσεις. Για να μετριαστούν. Από το κόμμα. Σημαντικό παράδειγμα του ανασχηματισμού είναι η περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος προχτές μίλησε ανοιχτά για την απουσία οργάνου που να συντονίζει την κυβέρνηση εδώ και 1,5 χρόνο. Δεδομένου ότι αυτός που συντονίζει την κυβέρνηση είναι ο πρωθυπουργός, η βολή του υπουργού ήταν ευθεία. Και την πληρώνει. Με τον αποκλεισμό του.
Ο ανασχηματισμός άρχισε:  Όχι Γιάννης, Γιαννάκης

9 εκατ. ευρώ για μουσική στα λεωφορεία και άλλες παραφωνίες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Καλά, η μουσικός του ΣΥΡΙΖΑ στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα στοιχίσει… μόνο 3.900 μικτά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαϊ. Τα 9.000.000 που θα χρειαστούν για τα ηχοσυστήματα, όταν δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά και τα μέσα μεταφοράς μένουν ακίνητα στα αμαξοστάσια, πού θα βρεθούν; Κι αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα της ηθικής της κυβέρνησης και του κόμματος.
9 εκατ. ευρώ για μουσική στα λεωφορεία και άλλες παραφωνίες

Κι όμως, υπάρχουν τρείς λύσεις για τα κανάλια

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Ξεσπάθωσε εμφανώς εκνευρισμένος χτες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας για τα κανάλια. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση παράθεσε μια σειρά από επιχειρήματα, που άπτονται της προχτεσινής απόφασης του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές κατά του νόμου του. Παρόλο που τα επιχειρήματά του στρέφονται εναντίον του, υπάρχουν λύσεις!
Κι όμως, υπάρχουν τρείς λύσεις για τα κανάλια

6 συμπτώσεις και ο υπόγειος ρόλος του Τύπου για το ΣτΕ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Άσχετα με τη διάσκεψη του Συμβουλίου Επικρατείας για τα κανάλια αυτή καθ εαυτή και με το τελικό αποτέλεσμά της, υπάρχει ένα γεγονός, που δεν μοιάζει να απασχολεί τον κατά τα άλλα πολύ ευαίσθητο σε θεσμικά θέματα υπουργό Δικαιοσύνης. Ούτε καν για καταδίκη: Το παρακράτος, που λειτουργεί μεταξύ κράτους και μέρους της δημοσιογραφίας σε σχέση με την υπόθεση (και όχι μόνο).
6 συμπτώσεις και ο υπόγειος ρόλος του Τύπου για το ΣτΕ

O Έρντοαν, η Θράκη και η Μοσούλη

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος Ταϊπ Έρντοαν προκαλούσε αντιδράσεις ανησυχίας στους γείτονες με τις κατά καιρούς μεγαλοϊδεατικές του δηλώσεις, που δεν αναγνώριζαν διεθνείς συμφωνίες και σύνορα. Με τις χτεσινές του δηλώσεις θα έπρεπε να ανησυχούν οι ίδιοι οι Τούρκοι για την ασφάλεια της χώρας τους.
O Έρντοαν, η Θράκη και η Μοσούλη

Τέρμα το κόμμα, ζήτω ο νέος Ανδρέας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Αναρωτιέται κανείς στα σοβαρά τι το θέλει το συνέδριο ένα πασοκικό κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ αφού η εξουσία και οι επιλογές ξεκινούν από τον αρχηγό και τελειώνουν στον αρχηγό. Αυτός με το στενό του κύκλο προτείνει την πολιτική, αυτός αποφασίζει για τα πρόσωπα, αυτός αποφασίζει και για την πολιτική. Κι όταν αμφισβητείται, ζητάει και αλλάζει υπέρ του η αμφισβήτηση! Σε Συνέδριο!
Τέρμα το κόμμα, ζήτω ο νέος Ανδρέας

Συνέδριο υποκρισίας για μια καρέκλα εξουσίας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 00:02
Ενώ η κυβέρνηση αναλώνεται σε ψέματα κάθε μέρα για να ωραιοποιεί την πολιτική της που εξοντώνει τη μεσαία και φτωχή τάξη, η υποτιθέμενη εσωκομματική αντιπολίτευση που παρίστανε μέχρι χτες την κριτική απέναντι σ αυτή την πολιτική, τουλάχιστον στη θεωρία, από χτες συμπλέει με την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο διαφορετικές μάσκες.
Συνέδριο υποκρισίας για μια καρέκλα εξουσίας

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα