Στη Σχολή του Πυθαγόρα δεν μιλούσαν για 5 χρόνια!

Στη Σχολή του Πυθαγόρα δεν μιλούσαν για 5 χρόνια!

Ένας νέος βουλευτής, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος, αποφάσισε να σηκώσει το δάκτυλό του στην υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και να την εγκαλέσει, επειδή δεν τον ενημέρωσε την ώρα που η υπουργός περνούσε για δουλειά του υπουργείου τα διοικητικά όρια της περιφέρειας του βουλευτή. Θα μπορούσε, κύριε Πρόεδρε, να είναι μία ανέκδοτη ιστορία από την εποχή του Μαυρογιαλούρου. Μία κομμένη σκηνή από την ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα που ανακάλυψε κάποιος σπασίκλας με έφεση στο ξεσκόνισμα των αρνητικών φιλμ. Αλλά δεν πρόκειται για τίποτα απ' όλα αυτά. Αλλά για πραγματικό περιστατικό από έναν νέο βουλευτή. Για έναν άνθρωπο που εσείς του δώσατε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην πολιτική.

Τι είπε ο δημοσιογράφος - βουλευτής σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή των Χατζή και Βερύκιου στον «Alpha 98,9»; Να θυμίσουμε ότι αφορμή στάθηκε η αυτοψία που έκανε η υπουργός στη Σαλαμίνα.

Είπε, λοιπόν, ο κ. Μαρκόπουλος: «Στη Σαλαμίνα έχουμε πολύ ωραίο ψαράκι. Δεν θα έπρεπε να μας ειδοποιήσει να της δείξουμε το νησί και να ενημερωθούμε για το τι θέλει η υπουργός να κάνει στο νησί; Κακώς η κ. Μενδώνη δεν μας ενημέρωσε, θα μπορούσαμε κι εμείς να την ενημερώσουμε για τα προβλήματα του τόπου. Την τιμώ, ξέρω ότι κάνει καλή δουλειά, γνωρίζω ότι έχει λύσει θέματα, όμως δεν μπορούμε εμείς που δώσαμε τη μάχη να μην ερωτόμαστε ή να μην ασχολούμαστε. Αυτό επισήμανα με τρόπο ευγενικό για να μην επαναληφθεί».

Και συνέχισε: «Κάποιοι υπουργοί, αν νομίζουν ότι δεν θα ενημερώνουν γελιούνται. Ο βουλευτής έχει ψηφιστεί για συγκεκριμένο ρόλο. Εγώ στη Β' Πειραιά δεν ήρθα να κάνω δημόσιες σχέσεις, ήρθα για να λύσω προβλήματα. Ας είναι προσεκτικοί οι υπουργοί, εμείς δεν είμαστε διακοσμητικοί».

Και για να μην υπάρχουν απορίες, έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook: «Συμβουλή προς την εξαιρετική εξωκοινοβουλευτική υπουργό κυρία Μενδώνη. Εκτός από τη Λάρισα που δεν ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο κι άλλους βουλευτές για την επίσκεψή της, καλό θα ήταν να ενημέρωνε και εμάς της Β'' Πειραιώς στην απροειδοποίητη επίσκεψή της στο νησί της Σαλαμίνας. Εκτός του ότι θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η Ν.Δ. πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού. Κυρία υπουργέ είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε».

«Παράπονα» έκανε νωρίτερα και ο βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με tweet: «Πληροφορήθηκα, δυστυχώς από τα ΜΜΕ, την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Λάρισα. Έστω εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο κ. Μαρκόπουλος και να μας θυμίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει την αυτοδυναμία του στον ίδιο προσωπικά και στον «αγώνα» που έκανε στη Β'' Πειραιώς.

Νέος βουλευτής είναι αυτός, κύριε Πρόεδρε! Πρέπει να φωνάξετε επειγόντως τους ανθρώπους σας στο Μαξίμου. Να αφήσουν οποιαδήποτε άλλη δουλειά έχουν για σήμερα Δευτέρα και να πάνε να πάρουν τα καλάμια που έχουν καβαλήσει ορισμένοι και ορισμένες. Διότι ο κόσμος, κύριε Πρόεδρε, έχει μάτια και βλέπει. Μερικοί γελούν, αλλά οι περισσότεροι εξοργίζονται. Αυτές οι εικόνες δεν είναι ωραίες.

Και τι ζητάει ο κ. Μαρκόπουλος; Κάθε φορά που ένας υπουργός αποφασίζει να μπει στο αυτοκίνητό του και να κάνει αυτοψία, να ειδοποιεί και τους βουλευτές της περιοχής. Και γιατί μόνο της Νέας Δημοκρατίας; Θα έπρεπε κάποιος να ρωτήσει τον κύριο Μαρκόπουλο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και δεν είναι δημόσιες τοποθετήσεις αυτές από βουλευτές.

Είναι απογοητευτική αυτή η εικόνα, κύριε Πρόεδρε. Ίσως πρέπει να φωνάξετε σε μία συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών τους νέους βουλευτές και να τους μιλήσετε. Δεν ήταν μόνο ο κ. Μαρκόπουλος. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχαμε τα σουβλάκια του κ. Κυρανάκη. Υποστηρίξαμε όλοι ότι χρειάζεται νέο αίμα στην πολιτική. Και χαρήκαμε που βγήκαν νέοι άνθρωποι σαν τους κ. Κυρανάκη και Μαρκόπουλο. Υποθέσαμε ότι το «νέο» θα έκανε τα πράγματα καλύτερα και όχι χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν. Μήπως, λοιπόν, πρέπει να τους φωνάξετε και να τους θυμίσετε πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία που τους προσφέρατε και πόσο εύκολα την πετάνε στα σκουπίδια;

Στη Σχολή του Πυθαγόρα οι νεοεισερχόμενοι υποβάλλονταν στη δοκιμασία της σιωπής. Για πέντε χρόνια δεν μιλούσαν και μόνο άκουγαν. Ίσως είναι ένα καλό παράδειγμα. Ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσετε τη συζήτηση μαζί τους.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]
 
Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.