Σκάνδαλο Novartis = σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλίστηκαν

Σκάνδαλο Novartis = σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλίστηκαν

Του Σάκη Μουμτζή

Τα γεγονότα από χθες ήταν γνωστά. Άλλωστε τα είχαν προαναγγείλει τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, ημέρες πριν. Σε αγαστή συνεργασία το όλον παρα-κράτος προετοίμαζε το έδαφος.

Βέβαια, τελικά αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός». Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, όπως το χαρακτήρισε ο Α.Τσίπρας, κατέληξε στην κλήση ενός μόνον πολιτικού, του Ανδρέα Λοβέρδου, για εξηγήσεις, χωρίς να έχουν βρεθεί χρήματα σε κανένα λογαριασμό.

Είναι ολοφάνερο—και το γράφουμε εδώ και πολύ καιρό—πως κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΙΝΑΛ. Αυτός είναι ο αντίπαλος του. Τον κτυπά, αλλά αντέχει. Και όχι μόνον αντέχει, αλλά και ανακάμπτει.

Η επιχείρηση άλωσης της Κεντροαριστεράς απέτυχε. Με τους γεφυροποιούς, που εκπροσωπούν μόνον τους εαυτούς τους, δεν γίνεται ούτε «απεύθυνση» ούτε διεύρυνση.

Συνεπώς, το χτύπημα έπρεπε να είναι κάτω από την μέση. Και δόθηκε κατά του Α. Λοβέρδου που διεξάγει εδώ και τέσσερα χρόνια έναν σκληρό αντιπολιτευτικό αγώνα. Τους αποκαλεί συνεχώς «συμμορία». Και κάνουν τα πάντα για να τον δικαιώσουν.

Φυσικά, με δεδομένο πως δεν βρέθηκε διακίνηση χρήματος, η σκευωρία θα καταρρεύσσει και οι σκευωροί θα παραπεμφθούν για εσχάτη προδοσία, όπως έχει επισημάνει προ ημερών ο Ε.Βενιζέλος.

Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί. Το δυστύχημα είναι πως σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν και επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, που μαζί με τον Ρασπούτιν θα υποστούν τις συνέπειες των παρανομιών τους.

Εσχάτη προδοσία.

Πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κρατικοί λειτουργοί έχουν εντάξει την δραστηριότητα τους στους προεκλογικούς σχεδιασμούς του. Απροκάλυπτα.

Θέλουν μέχρι τις εκλογές να πάμε με την υπόθεση της Νovartis να κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Αυτή είναι η ατζέντα τους.

Όμως η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει. Πάντα οι πολίτες είναι με το μέρος του αδίκως διωκόμενου. Και από την στιγμή που δεν βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμό πολιτικών προσώπων, είναι διάχυτη η εντύπωση πως πρόκειται περί σκευωρίας. Περί πολιτικής διώξεως.

Και η κοινή γνώμη μισεί τους σκευωρούς. Η Ιστορία αυτό δείχνει.

Ποιο θα είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της παραπομπής του Α.Λοβέρδου; Θα συσπειρώσει το ΚΙΝΑΛ-- καθώς είναι ολοφάνερο πως δέχεται συντονισμένη επίθεση--όπως ακριβώς το συσπείρωσε και όταν επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η αρπαγή τριτοκλασάτων στελεχών του.

Μια παράπλευρη, αλλά όχι ασήμαντη συνέπεια, είναι και η κατάρρευση—για μιαν ακόμα φορά—του αφηγήματος των «προθύμων» πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Είναι μια συμμορία που δρα με όρους Κόζα Νόστρα, που έχει ευτελίσει όλους τους θεσμούς, που έχει γίνει το βαποράκι της εξυπηρέτησης του ξένου παράγοντα και των ολιγαρχών.

Η παραπομπή του Α.Λοβέρδου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο οίκτου γι΄αυτό που θα επακολουθήσει. Είναι λογικό και ανθρώπινο τα θύματα της σκευωρίας Novartis να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία των σκευωρών, καθώς το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο καιρός πλησιάζει!