Σημασία έχει μόνο η ήττα της αντιμνημονιακής συμμορίας

Σημασία έχει μόνο η ήττα της αντιμνημονιακής συμμορίας

Θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο; Τον Μάιο; Τον Οκτώβριο; Ειλικρινά, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή. Εκείνο που έχει σημασία είναι να τελειώσουμε με αυτή την ληστρική παρέα. Η αντιμνημονιακή συμμορία θα πρέπει να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και κάποιος να το κλειδώσει (το χρονοντούλαπο) και να πετάξει το κλειδί βαθιά μέσα στην λίμνη, στην λασπουριά!

Τους είπε κανείς ότι οι «άλλοι» δεν μπορούν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια; Να αρχίσουν τις βρώμικες κατηγορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τις απειλές απέναντι σε όποιον θεωρούν εμπόδιο; Νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί που έχουν τέτοιου είδους «αρετές»; Ότι η Κόλαση είναι αποκλειστικά δικό τους προνόμιο;

Μα, αυτή την νοοτροπία, ακριβώς, είναι που πολεμάμε. Δεν είναι που οι «άλλοι» δεν μπορούν. Είναι που δεν θέλουν. Είναι που ονειρεύονται μία Ελλάδα χωρίς κατσαπλιάδες. Μία Ελλάδα που θα σέβεται τα παιδιά της, θα τους προσφέρει ασφάλεια και ευκαιρίες. Αυτή η Ελλάδα δεν έχει σχέση με την σημερινή αθλιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεκάρα δεν δίνουμε για το πότε θα γίνουν οι εκλογές! Αργά ή γρήγορα θα γίνουν. Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι απλά να ηττηθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά να συντριβούν πολιτικά. Να μην τους επιτραπεί να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα σαν να μην συνέβη το παραμικρό.

Θα είχε σημασία αν οι εκλογές θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ψήφιση από την Βουλή της συμφωνίας για το «μακεδονικό». Ναι, αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος για να γίνουν εκλογές. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Κι η Οικονομία; Εκεί η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι μάλιστα μεγάλων διαστάσεων. Θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να ξεπεραστεί το «ατύχημα» ενός νέου δανείου. Οι επιλογές αυτής της κυβέρνησης δεν αφήνουν πολλές ελπίδες και περιθώρια στις μελλοντικές.

Το ζητούμενο σε αυτή την φάση και όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα δεν είναι απλά και μόνο να αλλάξει η κυβέρνηση. Αλλά να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται παντοδύναμος στον χώρο της κεντροαριστεράς, επειδή δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τον αμφισβητήσει. Η νίκη του ή η ήττα του δεν θα μετρηθεί μόνο με βάση τα εκλογικά ποσοστά. Αλλά και από μία πιθανή «αναμέτρησή» του στην συνέχεια με κάτι καινούργιο στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Ένας Τσίπρας που θα έχει επιβιώσει πολιτικά και ύστερα απ' ότι έχει συμβεί σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, θα είναι μία ήττα για τον χώρο της κοινής λογικής. Μπορεί για τον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ ή και της ΝΔ να έχει σημασία πότε θα σταματήσουν να κολλούν ένσημα οι μεν και πότε θα ξεκινήσουν οι δε. Για όσους όμως θέλουν να προλάβουν να δουν αυτή την «άλλη Ελλάδα», σημασία έχει η άμεση αλλαγή του πολιτικού τοπίου και η συντριβή της ληστρικής συμμορίας.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]