Σήκω Άγκνιου να τους δεις

Σήκω Άγκνιου να τους δεις

Πριν από 10 χρόνια η Ελλάδα είπε όχι στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας για τα Σκόπια και όλοι αυτοί έμειναν στο περίμενε αντί να την … τιμωρήσουν όπως ούρλιαζαν οι πληρωμένες Κασσάνδρες της εποχής. Χτες, οι Εφιάλτες, που πούλησαν τη Μακεδονία για μια καρέκλα, έκαναν τη χώρα ένα με το προτεκτοράτο των Σκοπίων. Γλύφοντας τις μπότες που κάποτε έφτυναν.

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει «ταπωθεί» ηλεκτρονικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τα προσωπικά δεδομένα καθώς και το απόρρητο των επικοινωνιών έχει πάει περίπατο για κάθε πολίτη σε απόσταση χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Με τις υποκλίσεις της δουλικής κυβέρνησης των …δικαιωματιστών!

Οι παράτες και οι ρεβεράντζες στους άλλοτε φονιάδες των λαών και σημερινούς προστάτες της πιο αμερικανόδουλης κυβέρνησης από εποχής Πιουριφόι έχουν φτάσει στο εμετικό σημείο να έχουν οι πράκτορες του FBI και της CIA, που έχουν έρθει σε όλη τη Μακεδονία, το προβάδισμα έναντι των ελληνικών υπηρεσιών. Για τις εντολές και το σχεδιασμό της ασφάλειας της ΔΕΘ, των δρόμων και των κτηρίων της Θεσσαλονίκης, του λιμανιού και κάθε γωνιάς που θεωρούν στόχο. «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σου»!

Το μόνο που λείπει για να ξαναζήσουμε τις μέρες της χούντας με τις πανηγυρικές επισκέψεις των Αμερικανών στην Ελλάδα είναι να βάλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη στρατιωτική μπάντα και τη χορωδία να τραγουδήσουν το «τι συμβαίνει για πες μου πατέρα κι όλοι χαίρονται και τραγουδούν», τραγούδι έμβλημα της εθνοσωτήριας σε κάθε γιορτινή στιγμή.

Οι άνθρωποι που έλειωσαν παπούτσια στις πορείες Πολυτεχνείο- πρεσβεία, φωνάζοντας «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», όσο ήταν στη βολική κυβερνητικά ανεύθυνη πλευρά, μόλις έπιασαν καρέκλα πούλησαν τα μεροκάματα του λαού, τη δημόσια περιουσία του, τα κοινωνικά και εργασιακά του δικαιώματα, την Παιδεία του, το μέλλον του και στο τέλος και την πατρίδα του μόνο και μόνο για να κάθονται στην καρέκλα της εξουσίας.

Και για να κάθονται στην καρέκλα γλείφουν άλλοτε τη Μέρκελ με εμετικές φιλοφρονήσεις για την πολιτική της, άλλοτε την κορυφή της Ευρωζώνης από όπου έρχονται τα αργύρια της προδοσίας και άλλοτε τον ανώριμο, απολιτικό και υμνητή των φασιστών Τραμπ, για χάρη του οποίου (στην πραγματικότητα για την καρέκλα) αφιέρωσαν τη φετινή ΔΕΘ στις ΗΠΑ. Οι «επαναστάτες μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ»! και οι «αντιαμερικανοί λαΪκοδεξιοί» των ΑΝΕΛ!

Όλα αυτά για να συνεορτάσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας χωρίς κανένα αντάλλαγμα εκτός από την καρέκλα. Αδίκημα για το οποίο κάποτε πρέπει να περάσουν από δικαστήριο. Όπως οι οκτώ μετά το '22.

Και όποιος αμφιβάλει για το συνεορτασμό δεν έχει παρά να διαβάσει τη χτεσινή δήλωση του Τραμπ, που πανηγύριζε για τη «λύση του ονόματος της Μακεδονίας» (6 φορές το είπε έτσι μήπως και δεν κατάλαβε κανείς τι ακριβώς παρέδωσαν οι Τσίπρας- Κοτζιάς), αλλά και το εσπευσμένο κατέβασμα στα Σκόπια και στην Αθήνα του γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ για να ψηφίσουν αμερόληπτα και ελεύθεροι από πιέσεις οι Σκοπιανοί τη συμφωνία!

Από κοντά και η Μέρκελ στα Σκόπια για να σιγουρευτεί ότι η αναγνώριση από την Αθήνα της διακοπής της απευθείας γραμμής Ελλάδα- Σερβία για πάντα, θα γίνει πραγματικότητα με το «ναι» των Σλαβομακεδόνων σε όσα έτσι κι αλλιώς ζητούσαν οι κυβερνήσεις τους και δεν υπέγραφαν οι ελληνικές. Μέχρι που βρέθηκαν οι εύκολοι, οι μπόσικοι, οι λιμασμένοι για εξουσία.

Για να μη μένει καμιά απορία για την προδοσία, το ίδιο το ΝΑΤΟ κάλεσε τους σκοπιανούς να ψηφίσουν ναι γιατί σε καμιά 25αριά χρόνια θα ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία με κυβέρνηση στην Ελλάδα!

Το κωμικοτραγικό της φετινής ΔΕΘ είναι ότι αυτοί οι δήθεν επαναστάτες μαρξιστές καμαρώνουν και διαφημίζουν τις αμερικάνικες εταιρίες κολοσσούς που εκθέτουν, αυτές που έβριζαν και βρίζουν πατόκορφα την κάθε μέρα της ζωής τους σαν καπιταλιστικές, δολοφονικές, εκμεταλλεύτριες, άγριους κερδοσκόπους χωρίς ανθρωπιά.

Ξαφνικά, η Coca Cola, η Lokheed, η Microsoft, η Apple και τα μαχητικά F35 που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και να πετάξει με προσομοίωση, έγιναν κοσμήματα και επενδυτικές ευκαιρίες! Και τρέχουν τα σάλια των κακομοιριασμένων του λούμπεν που κυβερνάει, μήπως και δεήσουν οι καπιταλιστές και ρίξουν κανένα φράγκο στη χώρα για να λαδωθεί το αντεράκι τους. Διότι χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει και σοβαρή ρεμούλα. Άλλωστε, όπως είπε και ο σύντροφός τους Γιάννος «για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι σύντροφοι». Και τσούπ. Δυό εκατομμύρια αδήλωτα στο πόθεν έσχες.

Αλλά, οι εταιρίες κολοσσοί και τα αμερικανικά εκθέματα ενέχουν, δυστυχώς, για τους περιθωριακούς συριζαίους, την έννοια της χλεύης. Επειδή, σε πείσμα του πρωθυπουργού, του υπουργού Γαβρόγλου και των άλλων θολοθεωρητικών μαρξιστών του καφενείου, οι εταιρίες και τα προϊόντα τους είναι αποτέλεσμα σκληρής παιδείας, εκπαίδευσης, πολύχρονης έρευνας, ποιοτικών ελέγχων, επιστημόνων και εργαζόμενων με εξειδικεύσεις και με αξιοκρατικά κριτήρια στις θέσεις τους. Όλα αυτά, κάτω από ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που δουλεύει με πλάνα 10ετίας και με ένα επιχειρηματικό σύστημα που δουλεύει με πλάνα 50ετίας.

Είναι καλά όλα αυτά; Ας τα κρίνει καθένας με τα κριτήριά του. Αλλά, ένα είναι το γεγονός: Ότι δεν μπορεί από τη μία να καταγγέλλεις την αξιοκρατία και τον ανταγωνισμό, το κέρδος και την ανεμπόδιστη παιδεία από κάθε πηγή και από την άλλη να σου τρέχουν τα σάλια με τα παράγωγα του καπιταλισμού. Και να θέλεις να κερδίσεις και λεφτά από αυτά! Δεν μπορεί να γλύφεις τις κατουρημένες ποδιές των καπιταλιστών για να σου στηρίζουν την καρέκλα και την οικονομία και ταυτόχρονα να μου πουλάς λαϊκή ευαισθησία και μαρξιστική θεωρία. Είσαι λίγο σχιζοφρενικός. Ή μάλλον θρασύδειλος.

Και επειδή είσαι θρασύδειλος, ανεβαίνεις στη Θεσσαλονίκη με 6.000 αστυνομικούς να σε φυλάνε, λαοπρόβλητε, και λασπώνεις τις χιλιάδες υπερκομματικούς πατριώτες που σε περιμένουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ονομάζοντάς τους εθνικιστές και φασίστες μέσα από τις μαύρες φυλλάδες σου. Αλλά, σε περιμένουν και οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα και όσοι μέχρι σήμερα κοροϊδεύεις χοντρά. Κάτω από αριστερές σημαίες, που γλύφεις επίσης κάθε φορά που βρίσκεσαι στριμωγμένος και ζητάς ξελάσπωμα.

Κι αυτή είναι πραγματικά η ώρα να πούνε οι Έλληνες «ή εσείς ή εμείς». Γιατί μέχρι σήμερα είσαστε μόνο εσείς. Μια περιθωριακή μειοψηφία μπαχαλάκηδων. Εναντίον όλων μας

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης