Σχέδιο για να πληγεί ο Κυριάκος

Σχέδιο για να πληγεί ο Κυριάκος

Το όνομα Κωνσταντίνος Καραμανλής «χρησιμοποιείται» από την Αριστερά της ελπίδας και της συνέπειας για να δημιουργηθεί στο ευρύ κοινό η εντύπωση ότι υπάρχει ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σενάριο που κορυφώθηκε με την υπόθεση Γεωργίου. Ο στόχος είναι προφανής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα των Συντακτών «ανακαλύπτει» διάσταση στο εσωτερικό της Ν.Δ και με αφορμή άρθρα και σχόλια ορισμένων πρώην συνεργατών του Κ. Καραμανλή. Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα, καθώς ένας πολύ δικός του άνθρωπος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είναι υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αλλά ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι προφανώς αβάσιμος!

Είναι σαφές ότι μετά από την απώλεια της μάχης για την απλή αναλογική, το Μαξίμου έχει αλλάξει τακτική. Προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μιας σπαρασσόμενης από τις διαμάχες Νέας Δημοκρατίας και να ανακόψει με αυτό τον τρόπο την ορμή με την οποία η Ν.Δ κερδίζει έδαφος στην κοινωνία. Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουν τις πιθανότητες να μην σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνηση και να οδηγηθούμε έτσι σε δεύτερες εκλογές.

Σιγά – σιγά λύνονται και οι απορίες για την υπόθεση Γεωργίου. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ κατηγορείται ότι έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια, αν και ανέλαβε τα καθήκοντά του τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου! Οι «συμπτώσεις» είναι πλέον πολλές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία. Με νύχια και με δόντια. Στην προσπάθειά του αυτή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο. Το ερώτημα είναι τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. Κι εδώ οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν πρόβλημα, καθώς έχουν επικεντρώσει όλες τους τις προσπάθειες σε μία μάχη εντυπώσεων και αποφεύγουν έτσι την ουσία. Με το να βάζει όμως κανείς το κεφάλι του στην άμμο δεν σημαίνει ότι εξαφανίζει αυτόματα και τα προβλήματα. Η κοινωνία, λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται για τα «σχέδια» που εξυφαίνονται από τους πολιτικούς εγκέφαλους του Μαξίμου. Ενδιαφέρεται για την σκληρή καθημερινότητα. Όσες «διαμάχες» κι αν ανακαλύψουν, στο τέλος δεν θα αποφύγουν να απαντήσουν για τα πεπραγμένα τους...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]