Σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι

Σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Βλέποντας τον κ.Τσίπρα στον ΣΚΑΪ προχθές κατάλαβα γιατί ο καθ.Νίκος Αλιβιζάτος είχε δηλώσει σε εκείνη τη συνέντευξή του στη LIFO, κάπως έκπληκτος, ότι όταν γνώρισε τον κ. Τσίπρα από κοντά διαπίστωσε ότι «πιάνει πουλιά στον αέρα». Αρκετοί από αυτούς που τον γνωρίζουν μέσα από τα ΜΜΕ (η πλειοψηφία δηλαδή) θεωρούν ακριβώς το αντίθετο.

Ότι δηλαδή είναι ένας άνθρωπος με περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης. Την Τρίτη το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο κ.Τσίπρας, για μια ακόμα φορά, δημιούργησε στους πολλούς την εντύπωση πως είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει ελάχιστα. Μόνο που στην πραγματικότητα η ικανότητά αντίληψης του κ.Τσίπρα δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει ο κυνικός και αποστασιοποιημένος ψυχολογικά τρόπος που τοποθετείται απέναντι στα πράγματα.

Έχει ένα ενδιαφέρον ότι ο κ.Τσίπρας είχε την ψυχολογική ανάγκη να πάει ο ίδιος στον ΣΚΑΪ «για να πει». Δεν τον ενδιέφερε τόσο τι θα πει όσο το να βρεθεί στο στούντιο και να δείξει στον εαυτό του πάνω απ'όλα ότι είναι τόσο γενναίος που επιτίθεται και  φέρεται με αγένεια μέσα στο «γήπεδο των αντιπάλων». Παιδιάστικες συμπεριφορές και δη παιδιών κακομαθημένων που δεν αρμόζουν σε κάποιον που υπηρέτησε τη χώρα του ως Πρωθυπουργός τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο κ.Τσίπρας μετά τις Ευρωεκλογές έχει ήδη μετακομίσει στην Αντιπολίτευση, αυτό φάνηκε δειλά στην αρχή αλλά όσο περνούσαν οι μέρες και συνειδητοποιούσε την κατάσταση που βρίσκεται, η εικόνα του «Αλέξη και πάλι στην αντιπολίτευση» έχει καταλάβει όλο το πεδίο. Θα είναι όμως ο αρχηγός αυτής της αντιπολίτευσης;

Ο κ.Τσίπρας έγραψε τη δική του ιστορία. Κυριάρχησε στα πολιτικά πράγματα της χώρας, η κρίση δημιούργησε τις συνθήκες να κερδίσει τις εκλογές αλλά άπαξ και κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο σταμάτησε να προσπαθεί. Δεν θέλησε ούτε για μια στιγμή να πολιτευθεί ως Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Ήταν ο Πρωθυπουργός της παρέας του την οποία φρόντισε, με αγάπη είναι η αλήθεια, δίνοντας μια θέση στο νέο του θεσμικό σύμπαν ακόμα και σε ανθρώπους όπως τον κ.Καρανίκα και τον κ.Πετσίτη.

Πριν από μερικούς μήνες θα ήμασταν βέβαιοι ότι ο κ.Τσίπρας ήρθε για μείνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι ο κ.Τσίπρας δεν είχε καταλάβει τίποτα και νόμιζε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές, δεν παίρνουμε κι όρκο για το πολιτικό μέλλον. Η προχθεσινή του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ πολλαπλασίασε τις αμφιβολίες μας. Η αχίλλειος πτέρνα του κ.Τσίπρα είναι η τύφλωση που του προκαλεί η έπαρση και ο εγωϊσμός του. Γιαυτό και κανείς δεν θα αισθανθεί τίποτα με όσα θα του συμβούν στο εξής. Γιατί είναι βέβαιο ότι αυτοί που ευεργέτησε, αυτοί που κάθισαν στην καρέκλα του υπουργού χάρις σ'εκείνον, όλο το αριστερό λούμπεν του ΣΥΡΙΖΑ του 7% δηλαδή, είναι μαζεμένο σε κάποιο δωμάτιο και σχεδιάζει το μέλλον του κόμματος χωρίς εκείνον. Θα τον πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι τον κ.Τσίπρα και θα είναι και ο τελευταίος που θα το μάθει.