Σ. Μουμτζής

ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά την ήττα τι θα γίνει;

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 00:02
Είναι πράγματι άχαρο να περιμένει κάποιος το βέβαιο τέλος του που θα επέλθει μετά από λίγες ημέρες. Αδρανής, μετρά τις ώρες, καθώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Σε αυτήν την κατάσταση του μελλοθανάτου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 26 Μαΐου. Μέχρι τότε η ηγετική του ομάδα και οι ψηφοφόροι του βαυκαλιζόταν με την ιδέα είτε μιας διαχειρίσιμης ήττας είτε με την ιδέα ακόμα και της νίκης.
ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά την ήττα τι θα γίνει;

Προς Νεοδημοκράτες: Στην ώρα της μάχης δεν γκρινιάζουμε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 00:02
Η περίπτωση Μοροπούλου έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και αναδύθηκαν πικρίες και παράπονα από πολλές και από πολλούς. Αυτό είναι λογικό και ανθρώπινο. Όμως, εξίσου λογικό είναι πως κάποιες και κάποιοι δεν θα συμμετείχαν τελικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χωρούν όλοι.
Προς Νεοδημοκράτες: Στην ώρα της μάχης δεν γκρινιάζουμε

Αδιόρθωτος, αμετανόητος, θρασύς

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, 00:02
Στη συνέντευξη στο CNN ο Α. Τσίπρας έδειξε τον παλιό, «καλό» του εαυτό, που όλοι γνωρίζαμε. Δεν συνετίστηκε από την ήττα της 26ης Μαΐου. Εμπαθής, διχαστικός, επιθετικός, δήλωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας μυρίζουν αίμα». Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία δεν θα εμπλακεί σε διάλογο με έναν άνθρωπο που παραληρεί. Που ουσιαστικά βγάζει κραυγές.
Αδιόρθωτος, αμετανόητος, θρασύς

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει. Να φύγει μαζί του και ο κρατισμός

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, 00:02
Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν οφειλόταν μόνο στο αντιμνημονιακό ρεύμα που κυριαρχούσε στην Ελλάδα. Ούτε στον βουβό, χρόνιο έρωτα ενός σημαντικού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας με την Αριστερά. Οφειλόταν και στο γεγονός πως ανέκαθεν η Αριστερά—λόγω της θεωρίας της—ήταν ο φορέας του κρατισμού. Δηλαδή ενός οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού συστήματος στο οποίο τα πάντα ελέγχονται ή ρυθμίζονται από το κράτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει. Να φύγει μαζί του και ο κρατισμός

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 00:02
Και ο πιο ευφάνταστος πολίτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτό το σύνθημα θα κυριαρχούσε σε μια Ελλάδα που είχε για 45 χρόνια υποταχθεί στον ιδεολογικό λόγο της Αριστεράς. Ποιος θα μπορούσε να σκεφθεί πως το σύνθημα με το οποίο διαπαιδαγωγήθηκαν πολιτικά σχεδόν δύο γενιές Ελλήνων -«ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»- θα έμπαινε στο περιθώριο της Ιστορίας;
Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά

Τελικά τι είναι ρεβανσισμός;

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, 00:02
Το ύστατο καταφύγιο των απελπισμένων είναι η καταστροφολογία. Δηλαδή, τι θα συμβεί αν ο αντίπαλος έρθει στην εξουσία. Και εκεί παρουσιάζονται όλα τα δεινά του κόσμου. Ένα από αυτά είναι ο ρεβανσισμός. Δηλαδή η ανταπόδοση από τους νικητές τα όσα υπέστησαν όταν είχαν ηττηθεί.
Τελικά τι είναι ρεβανσισμός;

Ο Τσίπρας βρίσκεται σε κρίση πανικού

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 00:02
Είναι ολοφάνερο πως ο Α. Τσίπρας δεν μπορεί να διαχειρισθεί την κατάσταση. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με ορθολογικό τρόπο την επικείμενη ήττα. Και είναι απολύτως φυσιολογικό για έναν πολιτικό που γνώρισε μέσα σε εφτά χρόνια, έξι νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις. Η οίηση δεν του επέτρεψε να σκεφθεί πως στη ζωή υπάρχουν και οι ήττες.
Ο Τσίπρας βρίσκεται σε κρίση πανικού

Από τον Ρασπούτιν στον Βισίνσκυ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο Ρασπούτιν –ο πραγματικός—έγινε γνωστός όχι μόνον για την επιρροή που εξασκούσε, μέσω ενός θρησκευτικού μυστικισμού στην τσαρική οικογένεια, αλλά γιατί συγχρόνως υπαγόρευε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Ο σύγχρονος Ρασπούτιν, αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ύψιστη πολιτική προστασία και με διασυνδέσεις με ένα εκδοτικό συγκρότημα, αποπειράθηκε να καταλύσει το πολίτευμα μας. Περί αυτού πρόκειται.
Από τον Ρασπούτιν στον Βισίνσκυ

Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, 00:02
Ακόμα θυμάμαι το δάκρυ του Πικραμμένου. Τώρα αυτό το δάκρυ παίρνει την εκδίκηση του και βρίσκει την δικαίωση του, συγχρόνως. Ακόμα θυμάμαι τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το γνωστό ύφος, να εκφέρει με οργή την εμβληματική πλέον φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους»...
Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Ο Τσίπρας δεν έκανε λάθη. Αυτός ήταν

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 00:02
Είθισται, όταν ένας πολιτικός αρχηγός ηττάται, να αναζητούνται τα αίτια της ήττας του. Κάποιοι σχολιαστές λειτουργούν με την λογική της εκ των υστέρων κριτικής και αποδίδουν ευθύνες, άλλοι απαλλαγμένοι από το σύνδρομο του δικαστή, απλώς ερμηνεύουν τις πράξεις τους. Σε αυτήν την κατηγορία πιστεύω πως ανήκω. Δεν θα ασχοληθώ με το τι θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας διαφορετικό από αυτό που έκανε.
Ο Τσίπρας δεν έκανε λάθη. Αυτός ήταν

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όρος εθνικής επιβίωσης

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές στις 7 Ιουλίου. Το δίλημμα δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή χάος. Σήμερα κανένας δεν αμφιβάλλει για τον νικητή των εκλογών. Η διακύβευση των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα.
Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όρος εθνικής επιβίωσης

Η μεσαία τάξη προσβλέπει στην Νέα Δημοκρατία

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 00:02
Από την θεωρία τους οι μαρξιστές θεωρούσαν την μεσαία τάξη μια παρασιτική τάξη που αποτελείτο από αυτούς που χλευαστικά αποκαλούσαν «νοικοκυραίους». Είναι όλοι αυτοί, που μέσα στην οχλοβοή της Μεταπολίτευσης, τσουβαλιάστηκαν ως λάτρεις της « ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας». Λες και ήταν κακό αυτό! Σημεία των καιρών που επιβίωσαν μέχρι τις ημέρες μας.
Η μεσαία τάξη προσβλέπει στην Νέα Δημοκρατία

Εδώ γελάνε. Ο Αλέξης ξανάγινε αντιμνημονιακός

Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019, 00:02
Το είδαμε και αυτό! Ο άνθρωπος που υπέγραψε το τρίτο και το πιο άγριο μνημόνιο, ξαφνικά, έναν μήνα πριν από τις εκλογές ξανάγινε αντιμνημονιακός. Ο άνθρωπος που με δική του επιλογή —όπως ομολογούν οι υπουργοί του— εξόντωσε με την υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη για να καταστήσει τους Έλληνες επιδοματούχους, έβαλε το δίλημμα «νέα λιτότητα ή ΣΥΡΙΖΑ».
Εδώ γελάνε. Ο Αλέξης ξανάγινε αντιμνημονιακός

Νέα Δημοκρατία: Ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019, 00:02
Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η 7η Ιουλίου φαίνεται πως μια παράταξη αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα του πολιτικού μας συστήματος. Η Νέα Δημοκρατία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πούμε; Οι βουλευτές και τα στελέχη του δεν έχουν συνέλθει ακόμα από την μεγάλη ήττα και των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών.
Νέα Δημοκρατία: Ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Η παγίδα της τρίτης εντολής

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019, 00:02
Η κ. Φ. Γεννηματά οικοδόμησε όλη την στρατηγική της πάνω στο άρθρο 37 παρ.3 του Συντάγματος που αναφέρεται στις διερευνητικές εντολές, οι οποίες δίνονται περιοριστικά στα τρία πρώτα κόμματα, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Είναι απολύτως θεμιτό να θέλει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, το κόμμα της να ξεπεράσει την Χρυσή Αυγή και να καταλάβει αυτό την τρίτη θέση. Αυτό, άλλωστε, είναι θετικό και για την δημοκρατία μας.
Η παγίδα της τρίτης εντολής

Κυριάκο, όλοι δουλεύουν για σένα

Τρίτη 04 Ιουνίου 2019, 00:02
Τυχερό αυτό το παιδί. Εχθροί και φίλοι έχουν βαλθεί να του δώσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Κάνουν ό,τι μπορούν γι΄αυτό. Και καλά οι φίλοι. Αλλά οι εχθροί; Είναι δυνατόν ο Αλέξης στην αρχή, η Φώφη στην συνέχεια να δουλεύουν για τον Κυριάκο;
 Κυριάκο, όλοι δουλεύουν για σένα

Η απλή αναλογική πίσω από την απόφαση της Φώφης

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019, 00:02
O σχεδιασμός κάποιων ολιγαρχών είναι η ΝΔ να μην επιτύχει την αυτοδυναμία. Δεν θέλουν τον Κ.Μητσοτάκη πρωθυπουργό, γιατί δεν διαπραγματεύεται προεκλογικά μαζί τους την στήριξη τους. Δεν τον ελέγχουν, και αυτό είναι έξω από την λογική τους, όπως αυτή κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και μερικές δεκαετίες, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις πολιτικών.
Η απλή αναλογική πίσω από την απόφαση της Φώφης

Α. Τσίπρας: O ιδανικός αυτόχειρας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 00:02
Τον έπεισαν πως έχει «τον Κούλη στο τσεπάκι του». Του παρουσίασαν μαϊμού-δημοσκοπήσεις για να του πουν πως οι ευρωεκλογές είναι ντέρμπι. Και τελικά πιστεύοντας πως είναι ντέρμπι, ο αήττητος ηγέτης ανέλαβε προσωπικά όλη την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Α. Τσίπρας: O ιδανικός αυτόχειρας

Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, 00:02
Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής αυτό δείχνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Συνεπώς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Ο εφιάλτης πέρασε. Ο Α. Τσίπρας ό,τι και να μηχανευθεί, όσο και να ραδιουργήσει, δεν μπορεί να αλλάξει την φορά των γεγονότων. Είναι αυτός που φεύγει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έρχεται.
Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Aυτός είναι, γι΄αυτό τον ψηφίζουμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, 00:02
Πριν από μερικά χρόνια έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέδριο για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες εισηγητές, καθηγητές διαφόρων πανεπιστημίων, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα και στα λάθη του ΚΚΕ, στις επιχειρήσεις του ΔΣΕ και στην ήττα του.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Aυτός είναι, γι΄αυτό τον ψηφίζουμε

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 17/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα