Σ. Μουμτζής

Στο Μέγαρο εσείς, στο Σύνταγμα εμείς

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αναντίρρητα, οι δύο παλλαϊκές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήταν το πολιτικό γεγονός του 2018. Ήταν μια παρέμβαση των πολιτών στις εξελίξεις που αιφνιδίασαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανάγκασαν να αλλάξει τον πολιτικό της σχεδιασμό.
Στο Μέγαρο εσείς, στο Σύνταγμα εμείς

«Όποιος ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας... στηρίζει την κυβέρνηση»

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ο Β.Βενιζέλος ήταν σαφής και απλός. Είπε το αυτονόητο που κάποιοι καιροσκόποι και ανόητοι το αμφισβητούν. Ευθύς εξ αρχής ήταν ολοφάνερο πως η κίνηση των Τσίπρα-Κοτζιά να «κλείσουν» το Σκοπιανό ζήτημα, αποσκοπούσε κυρίως στην διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας και στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, όπως άλλωστε και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζαν.
«Όποιος ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας... στηρίζει την κυβέρνηση»

Βαρύ το φορτίο στους ώμους του Θεοδωράκη. Θα το αντέξει;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Μερικές φορές, μάλλον ελάχιστες, οι πολιτικοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον, έστω το κοντινό, της πατρίδος τους. Όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζουν. Σε μια παρεμφερή κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Σ.Θεοδωράκης, αναφορικά με την υπερψήφιση ή όχι της συνθήκης των Πρεσπών, μετά την αποστασία του Σπ.Δανέλλη.
Βαρύ το φορτίο στους ώμους του Θεοδωράκη. Θα το αντέξει;

Θα έρθει και η σειρά του δολοπλόκου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η Ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος είναι μια Ιστορία ανθρωποφαγιών. Στον δρόμο για την εσωκομματική εξουσία έχουν εξοντωθεί ηθικά και βιολογικά εκατομμύρια στελέχη. Μάλιστα, όλοι σχεδόν οι ηγέτες χρησιμοποίησαν την τακτική του σαλαμιού, που την θεωρητικοποίησε το 1952 ο Ούγγρος κομμουνιστής ηγέτης Ματίας Ράκοσι.
Θα έρθει και η σειρά του δολοπλόκου

Μακεδονία και Αριστερά: Μια σχέση με αμαρτωλό παρελθόν

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Φαίνεται πως το αποκαλούμενο από του αριστερούς «Μακεδονικό ζήτημα» έχει βαθιές τις ρίζες του μέσα στην Ιστορία της Αριστεράς. Φαίνεται πως αποτελεί μια καταστατική αρχή πάνω στην οποία κτίστηκε ένα ολόκληρο οικοδόμημα που άντεξε σχεδόν εκατό χρόνια. Εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες το πρόβλημα το αποκαλούμε «Σκοπιανό».
Μακεδονία και Αριστερά: Μια σχέση με αμαρτωλό παρελθόν

Εν ευθέτω χρόνω

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Είναι θετικό που ο πρωθυπουργός εμπλουτίζει το λεξιλόγιο του με λόγιες εκφράσεις. Οφείλω να του το αναγνωρίσω. Εξίσου θετικό που η θεαματικότητα της συνέντευξης του ξεπέρασε την θεαματικότητα του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Μέχρις εδώ όλα καλά. Είμαι σίγουρος πως ο Α. Τσίπρας γνωρίζει τι σημαίνει «εν ευθέτω χρόνω».
Εν ευθέτω χρόνω

Τι γνωρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
«Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα...». Αυτά ακριβώς είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της παράταξης. Παρόντες άπαντες.
Τι γνωρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης;

Στην ψήφο εμπιστοσύνης θα φανεί των μαϊμούδων ο...

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Να το ξαναγράψω. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν λόγο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς δεν διαθέτει τις απαραίτητες 151 ψήφους. Γιατί να προσφέρει μιαν εύκολη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ; Συγχρόνως να ξεκαθαρίσουμε πως τυχόν καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν συνεπάγεται και πτώση της κυβέρνηση.
Στην ψήφο εμπιστοσύνης θα φανεί των μαϊμούδων ο...

Την αποστασία πολλοί ελάτρεψαν, τους αποστάτες ουδείς

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Δεν γνωρίζω αν η διαμάχη Τσίπρα-Καμμένου είναι πραγματική ή σικέ. Και ελάχιστα ενδιαφέρει. Γιατί, είτε έτσι είτε αλλιώς, δίνει την εικόνα μιας υπό διάλυση κυβέρνησης. Στην πολιτική μετρούν οι προθέσεις, αλλά πολλές φορές παράγουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Την αποστασία πολλοί ελάτρεψαν, τους αποστάτες ουδείς

Καμμενοκτονία

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Συριζαία-Δημαρίτισσα (συνδυασμός που σκοτώνει), μίλησε τις προάλλες για «γυναικοκτονία», στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας και της γνωστής συριζαϊκής μπουρδολογίας. Ποιητική αδεία, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, mutatis mutandis, και για Καμμενοκτονία.
Καμμενοκτονία

Ο Π. Παυλόπουλος οφείλει να παραιτηθεί

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στον πολιτικό βίο ενός πολιτικού ανδρός πολύ λίγες είναι οι στιγμές που αυτός συνομιλεί με την Ιστορία. Πολύ λίγες είναι οι στιγμές που με την στάση του καθορίζει την τύχη ενός ολόκληρου λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δεν βιώνει ποτέ αυτήν την οριακή εμπειρία.
Ο Π. Παυλόπουλος οφείλει να παραιτηθεί

Ζούμε ημέρες εκτροπής

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
«Το κράτος δικαίου εγγυάται και διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλες τις συναφείς θεσμικές εγγυήσεις που αποτελούν προϋπόθεση και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας». Όλα αυτά παραβιάζονται από έναν παρακρατικό μηχανισμό υπό την καθοδήγηση του Ρασπούτιν, με σκοπό την ηθική και πολιτική εξόντωση των βασικών αντιπάλων του συγκροτήματος εξουσίας που μας κυβερνά. Δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Δεξιάς συνιστώσας.
Ζούμε ημέρες εκτροπής

Ο πρωθυπουργός του μουσαμά

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Δεν φταίω εγώ που τα γράφω, αλλά αυτοί που τα κάνουν. Ουδείς τους υποχρέωσε να διοργανώσουν εγκαίνια –μαϊμού και ουδείς τους υποχρέωσε να παρουσιάσουν εκδοτήρια εισιτηρίων—στάμπα πάνω σε μουσαμά. Τελικά ο πρωθυπουργός είναι μια τραγική φυσιογνωμία. Αρχίζω να τον συμπαθώ. Τον περιβάλλει μια στρατιά ανόητων επικοινωνιολόγων της αυτοαποκληθείσας «ανανεωτικής Αριστεράς», που τον γελοιοποιούν.
Ο πρωθυπουργός του μουσαμά

Εμείς οι Σαμαροβενιζέλοι

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ποιοι είναι οι Σαμαροβενιζέλοι; Είναι όλοι αυτοί που εκτίμησαν και εκτιμούν την προσπάθεια που έκαναν οι δύο ηγέτες και τα κόμματα τους να σώσουν την χώρα από την καταστροφή την περίοδο 2012-2014. Πριν από τέσσερα χρόνια, το φαιοκόκκινο μέτωπο αποφάσισε, πως έπρεπε να ανακοπεί η σταθερή οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας και να προκηρυχθούν εκλογές.
Εμείς οι Σαμαροβενιζέλοι

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή χάος

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ήταν σαφής. «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική». Προφανώς κανένας δεν περιμένει να δηλώσει το ΚΙΝΑΛ πως θα συνεργασθεί μετεκλογικά με την Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα ήταν πολιτικά λάθος. Αλλά θα μπορούσε, δια της σιωπής, να αφήσει ανοικτό το θέμα των συνεργασιών για μετά τις εκλογές.
Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή χάος

Στις 26 Δεκεμβρίου 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ κήρυξε την διάλυση της ΕΣΣΔ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
H στιγμή που υποστελλόταν η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Κρεμλίνο και υψωνόταν η τρίχρωμη ρωσική, δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, συνειδητοποιούσαν την μεγάλη Πτώση. Η Ιστορία γύριζε σελίδα.
Στις 26 Δεκεμβρίου 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ κήρυξε την διάλυση της ΕΣΣΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Tρεις πόλεις, τρεις μεγάλες ήττες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως πρόβατο επί σφαγή, βοηθούσης και της χαλαρής ψήφου. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημαρχιακών και των περιφερειακών εκλογών θα έχουν διαμορφώσει το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ: Tρεις πόλεις, τρεις μεγάλες ήττες

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: Χειριστής ντουντούκας ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Καμιά έκπληξη δεν προκάλεσε το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το αναμενόμενο. Κοινωνικός αγωνιστής, που θεάται να κυκλοφορεί με μια ντουντούκα. Βέβαια, αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά, καθώς θα πρέπει ο χειριστής της να εκφωνεί τα συνθήματα με τόνο και με ένταση, ώστε να συνεγείρει τα πλήθη.
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: Χειριστής ντουντούκας ΣΥΡΙΖΑ

Κι όμως η κ. Θάνου μπορεί να πέσει από την καρέκλα

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Το σημαντικό και προκλητικό δεν ήταν που η κ. Θάνου διορίστηκε και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νόμιμο κόμμα είναι, στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να μην τελειώσει ποτέ η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Κι όμως η κ. Θάνου μπορεί να πέσει από την καρέκλα

Ανίκανοι ή διαπλεκομενοι; Ή και ανίκανοι και διαπλεκόμενοι;

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Η επικαιρότητα καλύφθηκε από την επίθεση κατά του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Σκάι, αλλά τα σκάνδαλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν. Παράλληλα με την υπόθεση του Μ. Πετσίτη που «καίει», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης -που δουλεύει όσο λίγοι βουλευτές - έφερε χθες στην δημοσιότητα μιαν απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών.
Ανίκανοι ή διαπλεκομενοι; Ή και ανίκανοι και διαπλεκόμενοι;

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα