ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Σ. Μουμτζής

Kαι στο βάθος εκλογές;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Φαίνεται πως η κυβέρνηση περνά, μέχρι στιγμής, αβρόχοις ποσί το πιο κρίσιμο διάστημα της πανδημίας. Αυτό δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, κάτι που δεν ήταν και τόσο αναμενόμενο για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το υπό όρους άνοιγμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς ήταν λογικό να προκαλέσει σημαντική δυσαρέσκεια στους πολίτες και δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση με σκοπό την φθορά της κυβέρνησης.
Kαι στο βάθος εκλογές;

H ανυπακοή, όπλο των θρησκειών

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως μόνον το ΚΚΕ έχει ως κεντρικό σύνθημα του την ανυπακοή και είναι λογικό να έχει αυτό το σύνθημα. Δεν πιστεύει στην φιλελεύθερη δημοκρατία και στο καπιταλιστικό σύστημα οπότε είναι επόμενο να προσπαθεί να υπονομεύσει και τα δύο. Ένα από τα βασικά όπλα του είναι η ανυπακοή στους νόμους που ρυθμίζουν την φιλελεύθερη δημοκρατία και το καπιταλιστικό σύστημα. 
H ανυπακοή, όπλο των θρησκειών

Συλλέκτες ακινήτων

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Η κυρία Ακρίτα, χωρίς αμφιβολία, κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα Παπαδημούλη. Μπορεί να έχει πολύ λιγότερα ακίνητα από τον εμπνευστή της ομώνυμης κλίμακας, αλλά η αξία τους είναι σημαντικά υψηλότερη. Δεν τρέχει να τα νοικιάσει σε μετανάστες. Είναι άλλη κλάση. 
Συλλέκτες ακινήτων

Συνεπιμέλεια, η υποκρισία του νεοφεμινισμού

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Θυμάμαι στην δεκαετία του 70 τις γυναικείες οργανώσεις να δίνουν μάχες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, για τα δικαιώματα των γυναικών. Η δικαίωση τους ήρθε με την αναμόρφωση του οικογενειακού Δικαίου που έγινε επί της πρώτης κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια οι νόμοι αλλάζουν πιο εύκολα από τις συνειδήσεις των ανθρώπων, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Συνεπιμέλεια, η υποκρισία του νεοφεμινισμού

Η καραντίνα στην Γερμανία δικαιώνει την Ελλάδα

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Δεν είναι μόνον η εσπευσμένη καραντίνα στην Γερμανία, είναι και η πλήρης κατάρρευση του συστήματος υγείας στην Σουηδία, όπου παραιτούνται γιατροί, ενώ η Ιταλία γνωρίζει μια πρωτοφανή έξαρση της πανδημίας με ρεκόρ θανάτων. Τολμώ μια πρόβλεψη. Σε 30-40 ημέρες η πατρίδα μας θα ξαναγίνει το παγκόσμιο υπόδειγμα όχι πλέον της αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος κορονοϊού, αλλά γιατί με την σημερινή συντηρητική πολιτική της απέφυγε το τρίτο κύμα.
Η καραντίνα στην Γερμανία δικαιώνει την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές της, λόγω της πανδημίας. Είναι επόμενο τόσο το lockdown όσο και οι οικονομικές συνέπειες του να έχουν δημιουργήσει μια δυσφορία σε συγκεκριμένες ομάδες μέσα στην κοινωνία, όπως αυτή αποτυπώνεται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το παράδοξο όμως είναι πως αυτή η κατάσταση δεν συνιστά μέχρι στιγμής πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες δεν βλέπουν  θελκτική εναλλακτική.
ΣΥΡΙΖΑ: τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

«Να τρέμετε την δεύτερη φορά Αριστερά!» Σιγά τα αίματα, κυρία Ζανέτ!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Αυτή η προειδοποίηση-απειλή που εκτοξεύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων αυτών που θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους τους, έχει καταντήσει και γελοία και βαρετή. Πρώτα-πρώτα, προοπτική επανόδου της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εξουσία δεν φαίνεται ορατή στο προσεχές μέλλον. Ούτε και στο απώτερο, θα έλεγα. Συνεπώς, αυτοί οι λεονταρισμοί είναι άνευ νοήματος, παρά μόνον αν αποβλέπουν στο να τονώσουν το ηθικό της βάσης.
«Να τρέμετε την δεύτερη φορά Αριστερά!» Σιγά τα αίματα, κυρία Ζανέτ!

Καλύτερα πλούσιος και υγιής…

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Δυστυχώς κάποιοι έγκριτοι αναλυτές προσεγγίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα του παραπάνω γνωμικού, ό εστί μεθερμηνευόμενο σε: «καλύτερα να έχουμε μια Τουρκία φιλειρηνική και ευρωπαϊκή, παρά μια Τουρκία επιθετική και απομονωμένη». Έκτακτα! Ποιος δεν θα συμφωνούσε με αυτήν την οπτική; Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και την πολιτική μας την καθορίζουμε με βάση αυτό που υπάρχει και όχι αυτό που θα επιθυμούσαμε να υπάρχει.
Καλύτερα πλούσιος και υγιής…

Θεωρούν την κανονικότητα «εκτροπή»

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Το μοτίβο όλων των στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν πως τα αστυνομικά μέτρα της Κυριακής συνιστούσαν μια μορφή εκτροπής. Μάλιστα ο γυμνασιάρχης του άτυχου Γρηγορόπουλου μίλησε για «κατοχικό καθεστώς ντροπής». Προφανώς δεν ντράπηκε που το είπε. Με απλά λόγια υπήρξαν πολιτικά στελέχη που υποστήριξαν πως η προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια για την μνήμη Γρηγορόπουλου βρισκόταν έξω από τα όρια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Θεωρούν την κανονικότητα «εκτροπή»

Η εξέγερση στο φαντασιακό της Αριστεράς

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Η εξέγερση έχει συνδεθεί με πράξεις αντίστασης σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και για αυτό θεωρήθηκε ένα αποδεκτό πολιτικό όπλο στον αγώνα ανατροπής τους. Η εξέγερση όμως σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, βρίσκεται έξω και από τα ακρότατα όρια του πολιτεύματος. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουν να ενεργοποιηθούν τα νόμιμα αντανακλαστικά της προστασίας του, που προβλέπονται από τους θεσμούς.
Η εξέγερση στο φαντασιακό της Αριστεράς

Να προσέξει η κυβέρνηση

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Η πανδημία και το δεύτερο lockdown -έστω σε ηπιότερη μορφή- είναι λογικό να έχουν προκαλέσει μια δυσφορία σε συγκεκριμένα στρώματα πολιτών. Αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που προειδοποιούν, χωρίς να απειλούν προς το παρόν. Η κυβέρνηση έχει λελογισμένες απώλειες που όμως δεν τις καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να προσέξει η κυβέρνηση

Αντί για Νόμπελ Ειρήνης, αντι-Νόμπελ Οικονομίας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Όπως θα θυμάται ο αναγνώστης, πριν από δυόμισι χρόνια τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ διακινούσαν την φήμη πως ο Α. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος μαζί με τον Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης. Ως γνωστόν και το Νόμπελ δεν έλαβαν και η συμφωνία τους πηγαίνει κατά διαόλου. Μιας και δεν μπορούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουν ένα Νόμπελ αποφάσισαν να αποδομήσουν το Νόμπελ του Χρ. Πισσαρίδη.
Αντί για Νόμπελ Ειρήνης, αντι-Νόμπελ Οικονομίας

To ποδήλατο του Κυριάκου και το πούρο του Τσίπρα

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Ξεσάλωσε η διαδικτυακή «Αυγή», ο Ζαχαριάδης και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Μητσοτάκης έκανε βόλτα με το ποδήλατο του στο δάσος, την Κυριακή το απόγευμα. Σύμφωνα με το μυαλό τους θα έπρεπε κυριακάτικα να κάθεται στο σπίτι του και να μην αθλείται. Επικαλούνται τους νεκρούς της πανδημίας, λες και η άθληση αποτελεί προκλητική διασκέδαση.
To ποδήλατο του Κυριάκου και το πούρο του Τσίπρα

Το κόμμα και το… απόκομμα της Δεξιάς

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, 00:02
Ξαναφούντωσαν τα σενάρια πως βρίσκεται στα σκαριά κόμμα που θα καλύψει τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς. Είναι αλήθεια πως παρόμοιες απόπειρες υπήρξαν και στον παρελθόν, αλλά απέτυχαν παταγωδώς καθώς δεν υπήρξε μια προσωπικότητα με κύρος και συγκρότηση η οποία θα έφερε το βάρος της δημιουργίας ενός τέτοιου κόμματος. Και μέχρι στιγμής τέτοια προσωπικότητα εξακολουθεί να μην υπάρχει.
Το κόμμα και το… απόκομμα της Δεξιάς

Καμία χαλαρότητα, κανένας εφησυχασμός λόγω εμβολίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Το τι έγινε κατά τον μήνα Οκτώβριο και είχαμε 1700 νεκρούς τον επόμενο μήνα, είναι πλέον γνωστό. Η εξέλιξη των γεγονότων έχει αποδείξει πως ο καθοριστικός παράγοντας της εξάπλωσης του ιού ήταν η ατομική ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση φέρει απλώς την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, όπως συμβαίνει πάντα σε γεγονότα απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα.
Καμία χαλαρότητα, κανένας εφησυχασμός λόγω εμβολίου

Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια 2.000.000 εργαζόμενους;

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο που αφορούσε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα αποφέρει μια μικρή αύξηση στο ετήσιο εισόδημα 2 εκατ. εργαζομένων. Στην αρχή νόμισα πως δεν κατάλαβαν τι καταψήφιζαν. Συμβαίνουν και αυτά. Όμως μετά διάβασα το σκεπτικό της καταψήφισης της σχετικής διάταξης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν το κόστος της μείωσης να το επωμισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι ο ΟΑΕΔ.
Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια 2.000.000 εργαζόμενους;

Οι προπονητές των καφενείων

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Όλα τα δημόσια πρόσωπα που κάνουν κριτική με την ασφάλεια του αποτελέσματος —αυτό που αποκαλούμε εκ των υστέρων κριτική— μου θυμίζουν τους προπονητές της κερκίδας και του καφενείου ή τους στρατηγούς του πληκτρολογίου. Είναι πολύ εύκολο όταν έχεις μάθει τι συνέβη να μοιράζεις ευθύνες. Η αξία ενός πολιτικού φαίνεται όταν η παρέμβαση του γίνεται πάνω στη φωτιά της μάχης.
Οι προπονητές των καφενείων

Ο Γεραπετρίτης τα είπε μια χαρά

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε στην δημόσια τηλεόραση αυτό που σκέφτεται ο κάθε νουνεχής πολίτης. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουμε 5.000 ΜΕΘ, αλλά πώς δεν θα κάνουμε χρήση τους. Πώς θα προλαμβάνουμε και όχι πώς θα αποκαθιστούμε τη ζημία που έχει συντελεστεί. Γιατί τότε ανοίγουμε την πόρτα και σε άλλους κινδύνους. Ποιος διαφωνεί με αυτήν την τοποθέτηση;
Ο Γεραπετρίτης τα είπε μια χαρά

Η Γερμανία με ποιον είναι; Με τη νομιμότητα ή με την Τουρκία;

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Στις 22 Νοεμβρίου, στις 15.30, γερμανική φρεγάτα που ανήκει στην ευρωπαϊκή δύναμη «IRINI», επιχείρησε να προβεί σε νηοψία στο τουρκικό πλοίο Rosalin που μετέφερε κοντέινερς. Όπως γράφει το «Der Spiegel», Γερμανοί επιθεωρητές βρισκόταν στο πλοίο, όταν η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την διενέργεια της νηοψίας. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι Γερμανοί επιθεωρητές αποχώρησαν άπραγοι. Το βασικό ερώτημα είναι ένα και μοναδικό (και αυτό ρητορικό): δεν ντρέπονται;
Η Γερμανία με ποιον είναι; Με τη νομιμότητα ή με την Τουρκία;

Μέχρι και η Παναγιά τους ενόχλησε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Στις 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου που θεωρείται σχεδόν από συστάσεως του Ελληνικού κράτους προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό, στην πρόσοψη της Βουλής προβλήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ένα ολιγόλεπτο video προς τιμήν αυτής της ημέρας. Ξεσηκώθηκαν οι «σεσημασμένοι» αριστερούληδες, καθώς και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης του διαδικτύου, γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Μέχρι και η Παναγιά τους ενόχλησε