Σ. Μουμτζής

Υπόθεση Novartis: Ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Άδωνι;

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Είμαστε απασχολημένοι με τα εθνικά θέματα και τα όσα ακούγονται στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Νovartis, διαφεύγουν της προσοχής μας. Και ακούγονται πολλά και αποκαλυπτικά, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως τελικά οι εισαγγελείς ήταν οι εκτελεστικοί βραχίονες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Υπόθεση Novartis: Ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Άδωνι;

Από πότε ο πατριωτισμός είναι λαϊκισμός;

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ένα μέρος, μικρό είναι αλήθεια, της ακραιφνούς -για να μην πω ακραίας- φιλελεύθερης πολιτικής σκέψης, συνδέεται με υπόγεια νήματα, με ιδέες και αντιλήψεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπάρχουν κοινοί τόποι. Ένας από αυτούς είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν παραδοσιακές αξίες με τις οποίες διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές Ελλήνων.
Από πότε ο πατριωτισμός είναι λαϊκισμός;

Να πάμε μπροστά, αλλά πώς;

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Σε ένα μικρό, αλλά σημαντικό, από πλευράς ισχύος, κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί η αντίληψη πως το κρίσιμο δίλημμα είναι «μπροστά ή πίσω» και όχι το «δεξιά ή αριστερά», που το θεωρεί ξεπερασμένο. Εκ πρώτης όψεως ακούγεται θετικά. Γιατί να ασχολούμαστε με αυτά που μας χωρίζουν, ας ασχοληθούμε με αυτά που μας ενώνουν. Όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά.
Να πάμε μπροστά, αλλά πώς;

«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το πέρασμα της λαίλαπας του ΣΥΡΙΖΑ ανέστρεψε το κλίμα στον χώρο των ιδεών, μετά από σαράντα χρόνια. Σήμερα ο δεξιός, ο φιλελεύθερος πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την ιδεολογία του, και θα πρέπει αυτό να το δείχνει. Αυτό τόνισε με την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς. Ένας πολιτικός που ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του, με σημαντικό προσωπικό κόστος.
«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

Η κυβέρνηση έκανε deal με την Αριστερά;

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η κυβέρνηση πιστεύει πως το παν είναι η πολιτική διαχείριση των προβλημάτων, χωρίς την αντιπαράθεση της φιλελεύθερης ιδεολογίας με την ιδεολογία της Αριστεράς; Αν το πιστεύει, ας μας το πει να το κουβεντιάσουμε. Δεν θέλω να πιστέψω —μέρες που είναι— πως η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο Παυλόπουλου 2008. Όσο όμως το μνημείο των «νεκρών» της ΕΡΤ θα υπάρχει και όσο τα στελέχη του ΚΚΕ θα τραμπουκίζουν ανενόχλητα, τότε προσωπικά τείνω να το πιστέψω...
Η κυβέρνηση έκανε deal με την Αριστερά;

Κάνω κριτική για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ήμουνα από αυτούς που είχαν βάλει χαμηλά τον πήχη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπροστά στην επιθυμία μου να φύγουν οι ολετήρες από την εξουσία, δήλωνα ευχαριστημένος και με το ελάχιστο, που πάντως θα ήταν καλύτερο από το απόλυτο μηδέν του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης ο πήχης άρχισε να ανεβαίνει.
Κάνω κριτική για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση

Να σε τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν υπάρχει περίπτωση μια κυβέρνηση στην θητεία της να μην κάνει γκάφες. Δεν υπάρχει περίπτωση υπουργός να μην υποπέσει σε λάθη. Δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικό στέλεχος να μην προκαλέσει με τα λόγια του ή με τις πράξεις του. Αυτά είναι αυτονόητα. Εκείνο που διακρίνει ένα φιλελεύθερο κόμμα από ένα ολοκληρωτικό, είναι οι σχέσεις τους με τους πολίτες.
Να σε τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο φονταμενταλισμός της πολιτικής ορθότητας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η πολιτική κορεκτίλα, όπως αποκαλούμε περιπαικτικά, την πολιτική ορθότητα, έχει καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο και σε όσους προσπαθούν να αναθεωρήσουν την Ιστορία μας και να αποδομήσουν μύθους με τους οποίους διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές Ελλήνων. Έτσι, είναι πολιτικά ορθό να αποδειχθεί πως δεν υπήρξε κρυφό σχολειό. Ή πως ο Π.Π.Γερμανός δεν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821. Ή, ακόμα πως δεν υπήρξε Ζάλογγο.
Ο φονταμενταλισμός της πολιτικής ορθότητας

Μεταναστευτικό: Η ΕΕ μας εγκατέλειψε

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιάσθηκε από την ξαφνική αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Και είναι γεγονός πως σε αντίθεση με άλλα ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση φάνηκε προετοιμασμένη, στο μεταναστευτικό φάνηκε αδιάβαστη. Έτσι, σήμερα, η πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά από τους μετανάστες μεταφέροντας τους στην ηπειρωτική χώρα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Μεταναστευτικό: Η ΕΕ μας εγκατέλειψε

Η σοσιαλιστική ηθική πόσους βιασμούς αντέχει;

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Η δήλωση του Θ. Δρίτσα είναι γνωστή. Σύμφωνα με την λογική του οι βιασμοί ανηλίκων, ανά εξάμηνο, είναι μια ανεκτή κατάσταση, που την αντέχει η σοσιαλιστική ψυχούλα του. Μάλιστα, η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο Θ. Δρίτσας τυγχάνει σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ως γνωστόν καλούσε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα για να λιαστούν. Μην περιμένετε όμως μέτρα κατά του Θ. Δρίτσα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σοσιαλιστική ηθική πόσους βιασμούς αντέχει;

Μαθητής σε Μητσοτάκη: «Σας ευχαριστούμε για το άσυλο»

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Δυστυχώς, ενδιαφερόμαστε να μην στενοχωρέσουμε και να μην συγκρουσθούμε με τους 20-30.000 αριστερούς που συγκεντρώθηκαν προχτές στο Πολυτεχνείο. Δεν θέλουμε να μας κακοχαρακτηρίσουν. Και έτσι χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για να σπουδάσουν. Που δεν θέλουν να γίνουν λαϊκοί αγωνιστές, αλλά να πάρουν το πτυχίο τους και να βρουν μια δουλειά. Δηλαδή, να γίνουν κανονικοί άνθρωποι.
Μαθητής σε Μητσοτάκη: «Σας ευχαριστούμε για το άσυλο»

Το 2019 δεν είναι 2008

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Το 2008 η Αθήνα κάηκε. Ή μάλλον την έκαψε ένα συνονθύλευμα αναρχοαυτόνομων και στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ή ακόμα ακριβέστερα, την δράση όλων αυτών την ανέχθηκε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, ως εκ τούτου, φέρει σημαντικές πολιτικές ευθύνες για ό,τι έγινε τότε.
Το 2019 δεν είναι 2008

Η δράση των ΜΑΤ είχε την κοινωνική συναίνεση

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ—τον Π.Καμμένο, ως alter ego του Τσίπρα, δεν θα πρέπει να τον λησμονούμε—προσέφερε και μερικές καλές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία. Υπέθαλψε ακραίες συμπεριφορές που πολλές φορές αποτέλεσαν έναν βραχίονα της κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν τόσο κραυγαλέα αυτή η συμπεριφορά που σύντομα ξεπέρασε την φάση της ανοχής και μετατράπηκε σε συνενοχή.
Η δράση των ΜΑΤ είχε την κοινωνική συναίνεση

18 Νοεμβρίου 1974: Η μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Το δίλημμα των εκλογών το έθεσε με σαφήνεια ο Μίκης Θεοδωράκης. «Καραμανλής ή τανκς». Ηταν ένα υπαρκτό δίλημμα γιατί μέσα στο στράτευμα κυριαρχούσαν οι χουντικοί αξιωματικοί. Με απλά λόγια, η δημοκρατία το φθινόπωρο του 1974 δεν ήταν δεδομένη. Πέρασε από μύρια εμπόδια και ασφαλίσθηκε χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του Ε.Αβέρωφ, που ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης.
18 Νοεμβρίου 1974: Η μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας

Novartis, η μεγάλη αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Από όλα όσα κατέθεσε ο κ. Φρουζής στην Προανακριτική της Βουλής το πιο συγκλονιστικό ήταν οι συναντήσεις που είχε με τον Α. Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση. Και λοιπόν; Πού βρίσκεται κάτι το μεμπτό; Ο ένας ήταν διευθύνων σύμβουλος ενός βιομηχανικού κολοσσού στον χώρο του φαρμάκου και ο άλλος πρωθυπουργός εν αναμονή. Πολλά θα είχαν να πουν.
Novartis, η μεγάλη αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί, έχει άδικο ο Βορίδης;

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Προφανώς αγνοούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως και επί των ημερών τους τα ΜΑΤ έφεραν γκλομπς. Και ως γνωστόν τα γκλομπς τα έχουν για να κτυπούν, όταν το απαιτεί η αποκατάσταση της τάξεως. Αν οι Συριζαίοι ήθελαν μιαν αστυνομία που να τρώει ξύλο, ας την αφόπλιζαν. Να υπενθυμίσω στον αναγνώστη τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό που υπέστησαν εκατοντάδες γυναικόπαιδα στο Πισοδέρι, όταν διαμαρτυρήθηκαν για την συμφωνία των Πρεσπών.
Γιατί, έχει άδικο ο Βορίδης;

Η Ελλάδα της δημιουργίας και η Ελλάδα της μιζέριας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Από την μια μεριά είδαμε τον Κινέζο πρόεδρο να επισκέπτεται την πατρίδα μας, να συζητεί για επενδύσεις με τον πρωθυπουργό, να επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία Cosco, να επίκειται η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα δύο κινεζικών τραπεζικών ομίλων συνολικής κεφαλαιοποίησης ενός τρισ. δολαρίων. Από την άλλη μεριά είδαμε όλοι τις ντροπιαστικές εικόνες της ΑΣΟΕΕ.
Η Ελλάδα της δημιουργίας και η Ελλάδα της μιζέριας

Ή με τον νόμο ή με την ανομία

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Όταν αποκαλύφθηκε πως στην ΑΣΟΕΕ υπήρχε ολόκληρο οπλοστάσιο, η σύγκλητος της σχολής αποφάσισε, για ευνόητους λόγους, η σχολή να μην λειτουργήσει μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Ομάδες φοιτητών επιχείρησαν να ανοίξουν με τον «δημοκρατικό τσαμπουκά» την σχολή, προκαλώντας την επέμβαση των ΜΑΤ. Το ευτελισμένο πανεπιστημιακό άσυλο, επί τέλους, έπεσε.
Ή με τον νόμο ή με την ανομία

«Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών»

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως οι προσδοκίες των πολιτών συνεχώς ανεβαίνουν επίπεδο. Διευρύνονται και μεγεθύνονται. Δεν είναι κάτι το στατικό. Συνεπώς, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαρκής για να ικανοποιούνται τα νέα, ανώτερα, επίπεδα προσδοκιών. Και αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Το καλό πάντα προκαλεί απαιτήσεις για το καλύτερο.
«Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών»

Η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Η άρνηση των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να πειθαρχήσουν στην απόφαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ήταν δεδομένη και είχε και την πολιτική κάλυψη του ίδιου του Α. Τσίπρα. Ο σκοπός προφανής. Να εξωθήσουν τον πρόεδρο της Βουλής να τους αποβάλει με βίαιο τρόπο από την αίθουσα. Ας φαντασθεί ο αναγνώστης την εικόνα, η φρουρά της Βουλής να επιχειρεί να εφαρμόσει την απόφαση της προανακριτικής, με τους δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να ανθίστανται και να κραυγάζουν.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα