Σ. Μουμτζής

Σχέδιο έχουν. Λεφτά δεν έχουν

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, 00:06
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μελέτησε τα όσα έγιναν το περσινό καλοκαίρι, έβγαλε τα συμπεράσματα της και έχει χαράξει ήδη τη γραμμή της. Αλλά αυτό πιθανόν να μην αρκεί. Γιατί πρέπει να βρει και ευρώ. Πολλά ευρώ. Και δεν γνωρίζω αν ο Αλτουσέρ αρκεί για να τετραγωνίσουν τον κύκλο.
Σχέδιο έχουν. Λεφτά δεν έχουν

«Τα σύνορα δεν είναι γραμμή του οφσάιντ». Γ. Κυρίτσης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, 00:06
Η άποψη αυτή υποκρύπτει μιαν ολόκληρη αντίληψη που υποβιβάζει την εθνική κυριαρχία σε ήσσονος σημασίας θέμα. Γιατί είναι αυτονόητο πως η κυριαρχία ασκείται επί του εθνικού εδάφους. Όταν αυτό έχει ασαφή όρια και η εθνική κυριαρχία, έχει περιορισμένο εδαφικό βεληνεκές κι έτσι η φύλαξη των συνόρων είναι κενή περιεχομένου.
«Τα σύνορα δεν είναι γραμμή του οφσάιντ». Γ. Κυρίτσης

Kαλός μπάτσος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει

Τρίτη 12 Απριλίου 2016, 00:04
Με την εναντίωση του Δρίτσα και του Σπίρτζη στην πώληση του ΟΛΠ, επανήλθαν οι θεωρίες για την κατανομή ρόλων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε έτσι να καλύπτεται το μεγαλύτερο φάσμα της εκλογικής πελατείας του. Με άλλα λόγια ο καλός και ο κακός μπάτσος.
Kαλός μπάτσος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει

Εκλογικός νόμος: Όπλο όλων των κυβερνήσεων. Και του ΣΥΡΙΖΑ;

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, 00:03
Αναμφίβολα στην ιστορική διαδρομή της χώρας από τον Εμφύλιο πόλεμο και μετά, ο εκλογικός νόμος μετατράπηκε από έναν μηχανισμό καταγραφής των πολιτικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο, σε ένα σύστημα παραγωγής πλειοψηφιών που απείχαν από την λαϊκή βούληση που θεωρητικά αυτός έπρεπε να αποτυπώνει.
Εκλογικός νόμος: Όπλο όλων των κυβερνήσεων. Και του ΣΥΡΙΖΑ;

Α. Τσίπρας - Τ. Ερντογάν: παράλληλοι (άθλιοι) βίοι

Παρασκευή 08 Απριλίου 2016, 00:04
Και οι δύο ηγέτες εργαλειοποίησαν την εκλογική διαδικασία και μέσα από διαδοχικές αναμετρήσεις, που έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πέτυχαν τελικά τον στόχο τους, που είναι η πολιτική κυριαρχία. Ο τυχοδιωκτισμός, η εξουσιολαγνεία, η αποστροφή προς την ελεύθερη ενημέρωση, η διαρκής δημιουργία εχθρών, οι παρακρατικοί μηχανισμοί είναι κοινά στοιχεία αθλιότητας στον πολιτικό βίο των δύο ανδρών.
Α. Τσίπρας - Τ. Ερντογάν: παράλληλοι (άθλιοι) βίοι

Η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος, σύντροφοι!

Πέμπτη 07 Απριλίου 2016, 00:06
Ένα λογικό συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε από την υπόθεση της υποκλοπής είναι πως κάθε φορά που λέμε πως «πιο κάτω δεν γίνεται, πιάσαμε πάτο» διαπιστώνουμε πως υπάρχει πιο κάτω, πως ο πάτος είναι μια επιφάνεια που μόλις την πατάμε και αισθανόμαστε ανακουφισμένοι γι΄ αυτό, υποχωρεί κι άλλο. Φαίνεται πως η κατάπτωση μας είναι μια ατέρμονη διαδικασία.
Η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος, σύντροφοι!

Οι υποκλοπές στην υπηρεσία του σοσιαλισμού

Τετάρτη 06 Απριλίου 2016, 00:04
Τέσσερις μέρες μετά την δημοσίευση της υποκλαπείσας συνομιλίας μπορούμε πλέον με μεγαλύτερη άνεση να κάνουμε τις διαπιστώσεις μας. Η κυβέρνηση γνώριζε το περιεχόμενο της συνομιλίας πριν αυτή δημοσιοποιηθεί. Η ακαριαία αντίδραση της αυτό δείχνει.
Οι υποκλοπές στην υπηρεσία του σοσιαλισμού

Είναι και αμετανόητοι!

Τρίτη 05 Απριλίου 2016, 00:06
Η απαντητική επιστολή της Λαγκάρντ, που ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναστήσει το περσινό σκηνικό. Επειδή όμως βρίσκονται σε αδιέξοδο και είναι και αμετανόητοι, θα το επιχειρήσουν δικαιώνοντας τη ρήση «μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι».
Είναι και αμετανόητοι!

Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με ποιον θα συνεργασθούν;

Δευτέρα 04 Απριλίου 2016, 00:04
Οι πιέσεις των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν. Συγχρόνως αναδεικνύουν και τη θέση των δύο κομμάτων για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ουσιαστικά λένε στον Σούλτς: «δεν θα στείλουμε τον Μητσοτάκη στο 50%.
Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με ποιον θα συνεργασθούν;

Ζούμε την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 01 Απριλίου 2016, 00:06
Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει και να διαχειρισθεί αυτόν τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων με τους ΑΝΕΛ. Μάλλον ζούμε το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή που τον γνωρίσαμε. Το αν έρχεται η ώρα του Κυριάκου, αυτό θα εξαρτηθεί, κυρίως, από τις ικανότητες του.
Ζούμε την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος νίκησε κατά κράτος τον Αλέξη

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 00:06
Η κυριότερη συνέπεια της νίκης του Μητσοτάκη είναι πως από εδώ και μπρος ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και το πλεονέκτημα της, κατά πρόσωπο, αντιπαράθεσης των δύο αρχηγών και αφαιρείται από την ατζέντα του, ως προνομιακό πεδίο αναμέτρησης, η διαφθορά και η διαπλοκή.
Ο Κυριάκος νίκησε κατά κράτος τον Αλέξη

Να μην είμαστε αφελείς. Δεν παραιτούνται!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, 00:06
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσες διαφωνίες και να έχουν για την ακολουθούμενη πολιτική, όσες ενστάσεις και να προβάλλουν δημοσίως ή ιδιωτικά για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται κανείς τους να χρεωθεί την πτώση της αριστερής κυβέρνησης. Είναι μια βαρυσήμαντη πολιτική πράξη, που οι πλάτες τους δεν μπορούν να την σηκώσουν.
Να μην είμαστε αφελείς. Δεν παραιτούνται!

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, 00:06
Αυτονόητο καθήκον του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να υπερασπισθεί σήμερα τόσο τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όσο και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, που ποτέ δεν νομιμοποίησε πολιτικά τον Α. Τσίπρα με τη δική του παρουσία. Και δικαιώθηκε γι΄ αυτό.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 17/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα