Σ. Μουμτζής

Παιδεία: το μπάχαλο είναι ιδεολογία

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να επαναφέρει την λειτουργία των μαθητικών συμβουλίων, ενός θεσμού που έχει τις ρίζες του στην εποχή του «μαχητικού» ΠΑΣΟΚ, στο 1986. Η Παιδεία σε αυτά τα 35 χρόνια (1981-2016) γνώρισε την απαξίωση και τον ευτελισμό, αρχής γενομένης το 1982 με την κατάργηση του θεσμού των επιθεωρητών που αντικαταστάθηκαν από τους σχολικούς συμβούλους, κατ΄απαίτηση της ΟΛΜΕ...
Παιδεία: το μπάχαλο είναι ιδεολογία

Είναι υπεράνω των νόμων

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Δεν είναι μόνον το ασυμβίβαστο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της Γεροβασίλη και του Φλαμπουράρη, δεν είναι τα «ξεχασμένα» ακίνητα του Σταθάκη ή τα 2 εκατομμύρια που λείπουν από το «πόθεν έσχες» του, δεν είναι η μητέρα της Βαλαβάνη και η διορατική σκέψη της, ούτε καν τα, μυστηριωδώς, κτηθέντα περιουσιακά στοιχεία πολλών μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...
Είναι υπεράνω των νόμων

Το 2017 γιορτάζουν τα 100 χρόνια της ρωσικής επανάστασης

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, 09:30
Αυτήν την χρονιά οι μαρξιστές θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια της ρωσικής επανάστασης ή του πραξικοπήματος των μπολσεβίκων. Αυτό το «εορταστικό» γεγονός θα μας δώσει την ευκαιρία να κονταροχτυπηθούμε με τους αριστερούς διανοούμενους στο χώρο των ιδεών. Γι\\' αυτό, οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια βασικά πράγματα.
Το 2017 γιορτάζουν τα 100 χρόνια της ρωσικής επανάστασης

Αίσιον και ευτυχές το 2017, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, 01:03
Είθισται τέτοια μέρα να ανταλλάσσουμε ευχές για προσωπική ευτυχία. Όμως γνωρίζουμε πως αυτή η ευχή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για όλους, είναι ανέφικτο, όπως έχει δείξει η Ιστορία του ανθρώπου. Κοινωνία με μόνον ευτυχισμένους ανθρώπους ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει. Γράφει ο Σάκης Μουμτζής.
Αίσιον και ευτυχές το 2017, χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα 2016: H εκλογή του Κ. Μητσοτάκη το σημαντικότερο γεγονός

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Αν με ρωτούσαν ποιο ήταν το σημαντικότερο γεγονός στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας το 2016, θα έλεγα χωρίς δισταγμό, πως ήταν η εκλογή στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν γεγονός-καταλύτης των εξελίξεων και ως τέτοιο θα πρέπει να αξιολογηθεί.
Ελλάδα 2016: H εκλογή του Κ. Μητσοτάκη το σημαντικότερο γεγονός

Τους φτύνουν και λένε βρέχει...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Ζήσαμε αυτές τις μέρες την «επανάσταση των ποπολάρων» ενάντια στους ξένους δυνάστες και στους εγχώριους συνεργάτες τους. Αλλά αυτό το θαύμα κράτησε για λίγο κι εξαφανίσθηκε μέσα στις γραμμές της επιστολής του Ε.Τσακαλώτου προς τα μεγάλα αφεντικά.
Τους φτύνουν και λένε βρέχει...

Οικουμενική κυβέρνηση: συνένοχοι ή ανόητοι;

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να παραμείνει ο ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, θα καταθέσει κάθε πρόταση, για να το πετύχει και κυρίως να αποφύγει τις εκλογές που θα σημάνουν και το τέλος της νομής της εξουσίας...
Οικουμενική κυβέρνηση: συνένοχοι ή ανόητοι;

Η ηθική εξόντωση της Ελένης Παπαδάκη

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Στις 21 Δεκεμβρίου 1944 συνελήφθη από την Πολιτοφυλακή του ΚΚΕ η μεγάλη ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη. Δολοφονήθηκε την ίδια μέρα. Τα περιστατικά αυτού του φρικτού εγκλήματος έχουν καταγραφεί και αναλυθεί λεπτομερώς. Οι ευθύνες αποδόθηκαν με την εκτέλεση των φυσικών αυτουργών. Τι έγινε όμως με τους ηθικούς αυτουργούς;
Η ηθική εξόντωση της Ελένης Παπαδάκη

Ο ταξικός αγώνας δικαιώθηκε. Οι πολυεθνικές υπέκυψαν

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Η ενέργεια των λεγόμενων αντιεξουσιαστών να μολύνουν με συγκεκριμένες θανατηφόρες ουσίες προϊόντα των γνωστών πολυεθνικών Unilever, Nestle, Coca-cola και Δέλτα, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδος. Δεν έχει ξανασυμβεί. Και δεν είναι τυχαίο- όπως θα φανεί παρακάτω—πως εμφανίσθηκε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ταξικός αγώνας δικαιώθηκε. Οι πολυεθνικές υπέκυψαν

Πώς θα αποδράσουν;

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Τα όσα έγιναν χθες στην Κρήτη, μια περιοχή που έδωσε ουσιαστικά την μεγάλη διαφορά στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, αποδεικνύουν πως ο Α. Τσίπρας και η παρέα του, όσο προσκολλημένοι και να είναι στην εξουσία, δεν μπορούν πλέον να την διαχειρισθούν.
Πώς θα αποδράσουν;

Tι σημαίνει ότι «δεν θα παραδώσω τον λαό στους yes men;»

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Διαβάζοντας αυτήν την δήλωση του πρωθυπουργού πίστευα πως θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων. Όμως επικράτησε σχετική ηρεμία. Και τα επικριτικά σχόλια αφορούσαν την έκφραση «yes men.» Απάθεια; Άγνοια; Αδιαφορία; Δεν το γνωρίζω. Γιατί ο Α.Τσίπρας φανέρωσε όλη την αντιδημοκρατική νοοτροπία που χαρακτηρίζει την κυβερνώσα Αριστερά.
Tι σημαίνει ότι «δεν θα παραδώσω τον λαό στους yes men;»

Και οι πολίτες έχουν δικαιώματα. Όχι μόνον οι φυλακισμένοι

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, 01:03
Η ειδεχθής δολοφονία της νεαρής Γερμανίδας από Αφγανό που αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ξαναέφερε στο προσκήνιο τις θλιβερές συνέπειες ενός ιδεοληπτικού νόμου. Είναι γνωστό πως ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος, είχε μιαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.
Και οι πολίτες έχουν δικαιώματα. Όχι μόνον οι φυλακισμένοι

Θυσιάζουν την χώρα για να διασωθούν αυτοί

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας πως κάθε μήνα χάνει περίπου 1,5 δημοσκοπική μονάδα, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, κατανόησε πως στο τέλος της τετραετίας θα έχει εξαερωθεί πολιτικά. Συνεπώς κάτι θα πρέπει να κάνει. Κάπως να αντιδράσει. Και επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι που το ξέρει πολύ καλά, αυτό της σύγκρουσης με τους εταίρους στους οποίους θα εντάξει και την τρόικα εσωτερικού.
Θυσιάζουν την χώρα για να διασωθούν αυτοί

Δεν απειλεί ο Αλέξης. Παραπονιέται

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Όταν διάβασα στον τύπο πως ο πρωθυπουργός μας απειλεί τους εταίρους μας με προσφυγή στις κάλπες, νόμισα πως ήταν οι γνωστές ανοησίες των κυβερνητικών «παπαγάλων.» Όταν όμως διάβασα την απάντηση τους που τον καλούσαν «να μην παίζει το χαρτί των εκλογών», αυτό επιβεβαίωσε την υποψία μου πως κάτι δεν πάει καλά με την πολιτική σκέψη και γενικότερα, με το IQ των κυβερνώντων.
Δεν απειλεί ο Αλέξης. Παραπονιέται

Τα €617 εκατομμύρια των συνταξιούχων, είναι από το αίμα του ιδιωτικού τομέα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε κανένα κοινωνικό μέρισμα. Δεν έκανε αναδιανομή πλούτου. Γιατί η αναδιανομή του πλούτου προϋποθέτει και την ύπαρξη του. Και ως γνωστόν στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια δεν παράγεται πλούτος.
Τα €617 εκατομμύρια των συνταξιούχων, είναι από το αίμα του ιδιωτικού τομέα

Το πρόβλημα είναι η σύνθεση της Βουλής

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Υποστηρίχθηκε την Κυριακή από έγκριτο πανεπιστημιακό, πως θα ήταν συμφέρον για την Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει και αυτή τα μέτρα για το ασφαλιστικό, ώστε όταν αναλάβει την εξουσία, να έχει λυμένο το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αναμφίβολα έχει μια πολιτική βάση αυτή η πρόταση.
Το πρόβλημα είναι η σύνθεση της Βουλής

180 ψήφοι = η αυτοκτονία της αντιπολίτευσης

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, 01:03
Άρχισε να διακινείται πάλι το σενάριο της ψήφισης των νέων μέτρων από 180 βουλευτές, με το σκεπτικό πως αυτά ξεπερνούν την θητεία της παρούσας κυβέρνησης και συνεπώς απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία για την στήριξη τους. Γίνεται επίκληση μάλιστα του γεγονότος πως το 2010 ήταν λάθος του Γιώργου Παπανδρέου που δεν υιοθέτησε την εισήγηση του Β. Βενιζέλου, να ψηφισθεί το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές.
180 ψήφοι = η αυτοκτονία της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Αναρωτιέται ο ανυποψίαστος πολίτης: «μας δουλεύουν; ή μήπως τα έχασαν εντελώς;» Οι Συριζαίοι μια χαρά είναι. Απλώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβεβαιώνουν την πάγια θέση τους πως το μνημόνιο το επέβαλαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δανειστές. Πως δεν αποτελεί ιδιοκτησία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝΕΛ. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και οι καταστατικές αρχές του κόμματος. Τίποτα άλλο.
ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Το αριστερό success story κατέρρευσε. Και τώρα τι;

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, 01:04
Oι αποφάσεις του Εurogroup σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στρατηγική επιλογή την μείωση του χρέους και πάνω σε αυτό το γεγονός να χαράξει τους τακτικούς στόχους του. Συγχρόνως, έσβησε και κάθε ελπίδα για το κυβερνών κόμμα να εκφέρει έναν πειστικό λόγο που να αλλάξει το, ιδιαιτέρως δυσμενές γι\\' αυτόν, σκηνικό.
Το αριστερό success story κατέρρευσε. Και τώρα τι;