Σ. Μουμτζής

Το καλό, το κακό και το εφιαλτικό σενάριο

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, 01:04
Το καλό σενάριο είναι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές, επειδή δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση και να λάβει νέα μέτρα, να τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και ο Θεός βοηθός. Αυτό το σενάριο απαιτεί ορθολογική σκέψη που δεν διαθέτει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως άλλα δύο σενάρια που μπορεί να συμβούν..
Το καλό, το κακό και το εφιαλτικό σενάριο

Γιατί να μην συζητήσουμε για το νόμισμα; Εμείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, 01:04
Πολλή φασαρία έγινε από την δήλωση του Ν. Ξυδάκη πως θα πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή. Δεν μπορώ να γνωρίζω τα κίνητρα αυτής της δήλωσης -και για να είμαι ειλικρινής, δεν μ΄ενδιαφέρουν. Όμως το κυβερνητικό στέλεχος νομίζω πως λέει το αυτονόητο για μια ανοικτή κοινωνία...
Γιατί να μην συζητήσουμε  για το νόμισμα; Εμείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Η κατάρα των κρατικών οργανισμών ή που πηγαίνουν τα λεφτά των φορολογουμένων

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 01:04
Διαμαρτυρήθηκε ο Ν.Παππάς, γιατί την πρόθεση του για την δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας την αντιμετωπίσαμε με σκωπτική διάθεση. Σε πρώτο επίπεδο το γελοίον του πράγματος είναι προφανές. Σε δεύτερο όμως επίπεδο, ο υπουργός έχει δίκιο...
Η κατάρα των κρατικών οργανισμών ή που πηγαίνουν τα λεφτά των φορολογουμένων

Η πολιτική και ψυχική αντοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα μέταλλο ψυχής, που πάνω από κάποιους βαθμούς, λειώνει. Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο που αν το υπερβούν, καταρρέουν ηθικά. Εμφανίζονται τότε αντιστάσεις, που στο κάθε άτομο λαμβάνουν ξεχωριστή μορφή. Μόνον οι ανάλγητοι δεν διαθέτουν αυτό το σημείο, καθώς δεν διαθέτουν ηθικούς κώδικες αναφοράς. Όμως αυτοί είναι εξαιρέσεις.
Η πολιτική και ψυχική αντοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η καταστροφή της χώρας έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Κυκλοφορεί, μετ΄επιτάσεως, το σενάριο της ψήφισης των νέων μέτρων από 180 βουλευτές, κατόπιν κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Αρχικά, να ξεκαθαρίσω πως από ανθρώπους απρόβλεπτους και τυχοδιώκτες μπορεί να περιμένουμε τα πάντα. Οι Συριζαίοι το έχουν αποδείξει...
Η καταστροφή της χώρας έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ

Έργο ΣΥΡΙΖΑ, η συνειδητή εξαθλίωση της μεσαίας τάξης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Προσλαμβάνονται 26.000 άτομα στην Αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα πάρουν αυξήσεις, οι πρωτογενείς δαπάνες αυξήθηκαν, ετοιμάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου. Και όλα αυτά, ενώ οι ιδεοληπτικοί του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν και τις ψηφισθείσες, ακόμα, από την βουλή ιδιωτικοποιήσεις.
Έργο ΣΥΡΙΖΑ, η συνειδητή εξαθλίωση της μεσαίας τάξης

Η ανοησία της «πολιτικής διαπραγμάτευσης»

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Πολιτική διαπραγμάτευση σημαίνει πως τα πολιτικά στελέχη των δύο πλευρών, συζητούν και διαπραγματεύονται με πολιτικούς όρους και καταλήγουν σε μια πολιτική απόφαση. Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει πως και οι δύο πλευρές έχουν να παραχωρήσουν κάποια πράγματα και να κερδίσουν κάποια άλλα. Η κατάληξη της όλης διαδικασίας είναι ο συμβιβασμός.
Η ανοησία της «πολιτικής διαπραγμάτευσης»

Δύο χρόνια μετά: έσβησε ένας μεγάλος έρωτας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Αναμφίβολα υπήρχε ένας πολύχρονος, υπολανθάνων και, μάλλον, παράνομος έρωτας ενός τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας με την Αριστερά. Οι ρομαντικοί αριστεροί τοποθετούν τις ρίζες αυτής της σχέσης, στην περίοδο της Εαμοκρατίας και στην κατάπνιξη του αιτήματος για κοινωνική αλλαγή από τους Βρετανούς και τους «εγχώριους συνεργάτες τους», όπως διατείνονται.
Δύο χρόνια μετά: έσβησε ένας μεγάλος έρωτας

24 Ιανουαρίου 2015, η τελευταία ημέρα της ευρωπαϊκής Ελλάδος

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Πριν από δύο ακριβώς χρόνια ζούσαμε, όσοι πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη κι ευρωπαϊκή Ελλάδα, την τελευταία ημέρα μιας μακράς πορείας. Εκείνο το βράδυ έκλεινε ένας κύκλος που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του την προσήλωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού συστήματος στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την πίστη στο πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
24 Ιανουαρίου 2015, η τελευταία ημέρα της ευρωπαϊκής Ελλάδος

Μαύρο σκοτάδι ετοιμάζουν για τον Τύπο και τα ΜΜΕ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, 01:03
Το μήνυμα είναι σαφές. Θα δοθεί νέα μάχη στον τηλεοπτικό χώρο, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να καθορίζει την πολιτική ατζέντα και τα «παππούδια» άνω των 65 ετών, να κάνουν... επαναστατικές επιλογές σε καιρό κρίσης. Όσοι νομίζουν πως αυτοί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν και σέβονται την νομιμότητα, ζουν στον κόσμο τους.
Μαύρο σκοτάδι ετοιμάζουν για τον Τύπο και τα ΜΜΕ

Χ. Φλωράκης - Β. Μουλόπουλος. Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στην Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της, είναι η διαχρονική πίστη στις «αξίες» που την χαρακτηρίζουν. Στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην λογοκρισία, στον έλεγχο της γνώμης και της κυκλοφορίας της είδησης. Αλλά αν δεν ήταν πιστή σε αυτές τις «αρχές», τι Αριστερά θα ήταν;
Χ. Φλωράκης - Β. Μουλόπουλος. Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Το σύνθημα «ή εμείς ή εσείς», τώρα το λέμε εμείς!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Όταν ο Στ.Ψυχάρης το καλοκαίρι του 2014 σε συνάντηση που είχε με τον Α. Τσίπρα –αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε —απέρριπτε την πρόταση του να αναλάβει την διεύθυνση του Συγκροτήματος, διευθυντής φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, με αντάλλαγμα την ρύθμιση των οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ, διέπραξε λάθος στρατηγικής σημασίας...
Το σύνθημα «ή εμείς ή εσείς», τώρα το λέμε εμείς!

2000 Έλληνες δεν δουλεύουν, αλλά αμείβονται

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Νομίζω πως η πατρίδα μας είναι η χώρα των θαυμάτων. Ο επίγειος παράδεισος κάθε ανθρώπου. Ο τόπος όπου πραγματώνεται ένα πανανθρώπινο όνειρο. Να αμείβεται κάποιος χωρίς να δουλεύει. Ακόμα, αν ρωτούσαμε και έναν προτεστάντη Γερμανό, υπέρμαχο της ηθικής της εργασίας, αφού το σκεφτόνταν για λίγο, θα συμφωνούσε πως, όντως, είναι ένα γλυκό όνειρο η αμοιβή χωρίς εργασία.
2000 Έλληνες δεν δουλεύουν, αλλά αμείβονται

ΠΑΣΟΚ: Παλιά υλικά, κούφιος λόγος

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, 01:03
Η συνεύρεση 200 περίπου παλαιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν συναισθηματικά φορτισμένη λόγω των κοινών αγώνων τους, των κοινών ιδανικών τους, της κοινής πίστης στον Α. Παπανδρέου. Μα πάνω απ΄όλα ήταν μια ανθρώπινη αναπόληση του παρελθόντος. Του δικού τους παρελθόντος. Ηταν τελικά μια επιστροφή στο σπίτι τους. Νομίζω πως όλο αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να το αντιμετωπίσουμε με τον προσήκοντα σεβασμό, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση μας.
ΠΑΣΟΚ: Παλιά υλικά, κούφιος λόγος

Η εκδίκηση των μαγκαλιών

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 01:03
Θάνατοι από αναθυμιάσεις πάντα συνέβαιναν, φτωχά παιδιά πάντα υπήρχαν, άνθρωποι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, έδιναν και θα δίνουν τέλος στην ζωή τους. Κι όμως τέτοια περιστατικά ιδεολογικοποιήθηκαν και πολιτικοποιήθηκαν από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες μισθοδοτούμενα τρολ του διαδικτύου τα συσχέτιζαν με τα μνημόνια και τα απέδιδαν στην οικονομική κρίση.
Η εκδίκηση των μαγκαλιών

Σημασία έχουν οι αριθμοί, όχι οι άνθρωποι (ΣΥΡΙΖΑ)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, 01:04
«Αν είναι 1000 ή αν είναι 100 (παγωμένοι στις σκηνές).... στο ζήτημα το διοικητικό, έχει διαφορά...πάντα προσπαθείς να κάνεις 10, θα καταφέρεις τα 8». Επειδή αυτά τα νούμερα αναφέρονται σε ανθρώπους, τα παραπάνω, θα μπορούσαν να είναι λόγια ενός «ανάλγητου νεοφιλελεύθερου» ή ενός ψυχρού τεχνοκράτη. Κι όμως αυτά –και πολλά άλλα—τα είπε ο Γ. Κυρίτσης, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...
Σημασία έχουν οι αριθμοί, όχι οι άνθρωποι (ΣΥΡΙΖΑ)

Διόρισαν στο Δημόσιο 27.700, κορόιδο φορολογούμενε

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Είναι ολοφάνερο πια, πως αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, προχωρούν μεθοδικά όχι στην εξυγίανση της οικονομίας, αλλά στην μεταφορά πόρων από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Μέσο γι΄αυτόν τον σκοπό είναι η υπερφορολόγηση και η μη καταβολή των οφειλομένων του Κράτους στους ιδιώτες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επιχειρηματίες.
 Διόρισαν στο Δημόσιο 27.700, κορόιδο φορολογούμενε

Εχουν άγνοια κινδύνου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Είναι εντελώς διαφορετικό να αψηφούμε τον κίνδυνο, από το να τον αγνοούμε. Στην πρώτη περίπτωση γνωρίζουμε πως υπάρχει, αλλά εμείς προχωρούμε στον σχεδιασμό μας, γιατί κρίνουμε πως η υποχώρηση προ του κινδύνου, θα έχει κόστος ή επειδή εκτιμούμε πως οι ζημίες θα είναι μικρότερες από τα κέρδη, αν δεν υποχωρήσουμε.
Εχουν άγνοια κινδύνου

Σιγά-σιγά μας οδηγούν εκεί που θέλουν

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, 01:04
Πολλοί πιστεύουν πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τυχάρπαστους, εξουσιομανείς ιδεοληπτικούς. Νομίζω πως κάνουν λάθος. Τους υποτιμούν. Έχουν στρατηγικό σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος και προσπαθούν στο μέτρο των ικανοτήτων τους, να το εφαρμόσουν. Με την βοήθεια και ενός διευρυμένου διεθνούς ευρωσκεπτικιστικού κλίματος, οδηγούν την Ελληνική κοινωνία εκεί που αυτοί θέλουν.
Σιγά-σιγά μας οδηγούν εκεί που θέλουν