Σ. Μουμτζής

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πάρει 25%, αλλά 15%!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 00:03
Η διαφαινόμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ερμηνεύθηκε σαν προσπάθεια τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Α. Τσίπρα. Αυτή η εκτίμηση μοιραία καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα της πολύχρονης παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και η κοινοβουλευτική ομάδα του αποδείχθηκε συμπαγής.
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πάρει 25%, αλλά 15%!

«Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος»

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 00:03
Το 1968 υπήρχε η πίστη πως η πτώση της δικτατορίας θα συνοδευτεί και από εθνική ανάταση. Πως την κατάπτωση, μοιραία θα την διαδεχθεί η ανύψωση. Σήμερα, με την πολυτέλεια που μας δίνει η εκ των υστέρων ανάγνωση της Ιστορίας, μπορούμε να πούμε πως δυστυχώς ούτε εθνική ανάταση ζήσαμε ούτε βιώσαμε την ανύψωση της πατρίδας μας.
«Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος»

Οι δικές μας αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, 00:04
Εξαντληθήκαμε να σχολιάζουμε την γνωστή, περί αυταπάτης, φράση του Α. Τσίπρα, νομίζοντας πως συντελούμε στην αποδόμηση τόσο της προσωπικότητας του, όσο και της πολιτικής του. Δεν επρόκειτο ούτε για αυτοκριτική, ούτε για εξομολόγηση. Ήταν ένας ακόμα κυνικά υπολογισμένος επικοινωνιακός ελιγμός για να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες του κόμματός του για τα νέα σκληρά μέτρα.
Οι δικές μας αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ριβιέρα εσείς; Φυλακές και φαβέλες εμείς!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, 00:04
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει μία ολυμπιακή εγκατάσταση σε χώρο διεξαγωγής δικών. Μπροστά στην γενική κατακραυγή υπαναχώρησε, αλλά η αρχική εντύπωση παρέμεινε και μεγεθύνθηκε από την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης που θεώρησε ουσιαστικά την συγκεκριμένη επιλογή κόσμημα για την περιοχή και σημείο αναφοράς...
Ριβιέρα εσείς; Φυλακές και φαβέλες εμείς!

Μας απειλεί πράγματι η Τουρκία;

Τρίτη 10 Μαΐου 2016, 00:04
Αναμφίβολα ο συσχετισμός δυνάμεων δεν μας ευνοεί, αλλά αυτός έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα όταν οι συγκυρίες δίνουν την δυνατότητα αυτή η υπεροχή να δημιουργήσει μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Αυτήν την χρονική στιγμή η Τουρκία έχει τέτοια δυνατότητα;
Μας απειλεί πράγματι η Τουρκία;

Και αν ζητήσουν 180 ψήφους;

Δευτέρα 09 Μαΐου 2016, 00:02
Είναι μια λογική εκδοχή της πορείας των πραγμάτων οι εταίροι –δανειστές να απαιτήσουν το νέο μνημόνιο να υπερψηφισθεί από 180 βουλευτές, ώστε η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να αποτελεί την εγγύηση και για την πιστή εφαρμογή του.
Και αν ζητήσουν 180 ψήφους;

Οι «πλατείες» οδηγούν σε συμφορές

Παρασκευή 06 Μαΐου 2016, 00:02
Η λέξη «πλατεία» σημαίνει πλέον την μαζική συμμετοχή σε εκδηλώσεις αντίστασης και ανατροπής, έξω από τις θεσπισμένες λειτουργίες του πολιτεύματος. Η «πλατεία» έχει καταστεί η σημαία της κινηματικής πρακτικής. Η πλατεία Ταχρίρ, η πλατεία της Βεγγάζης, η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Μεϊντάν έγραψαν την δική τους ιστορία...
Οι «πλατείες» οδηγούν σε συμφορές

ΣΥΡΙΖΑ - κοινωνία. Mία ολέθρια σχέση

Πέμπτη 05 Μαΐου 2016, 00:04
H έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν ένα αναπότρεπτο και εν πολλοίς και επιβεβλημένο γεγονός. Ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ζούσε εδώ και πολλές δεκαετίες έναν ανολοκλήρωτο έρωτα με την Αριστερά... Γιατί μόνον έτσι θα μπορούσε να αντιληφθεί –και ελπίζω πως το αντιλαμβάνεται- ότι η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει.
ΣΥΡΙΖΑ - κοινωνία. Mία ολέθρια σχέση

Αλλαγή κυβέρνησης σημαίνει και αλλαγή πολιτικής

Τρίτη 03 Μαΐου 2016, 00:04
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το χαρμάνι των μέτρων του να στηρίζεται στην φορολογία και όχι στην περικοπή κρατικών δαπανών, γιατί ο περιορισμός του κράτους βρίσκεται έξω από τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές του. Από την πρώτη μέρα που υπέγραψε το μνημόνιο, αρνήθηκε την ιδιοκτησία του, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός διακήρυξε πως ήταν προϊόν πραξικοπήματος.
Αλλαγή κυβέρνησης σημαίνει και αλλαγή πολιτικής

Σύντροφοι, κουραστήκατε εσείς, κουράσατε κι εμάς

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, 00:04
Το ίδιο έργο αναμφίβολα κουράζει και τους ηθοποιούς και τους θεατές. Πολύ δε περισσότερο αν ο σκηνοθέτης είναι μια μετριότητα. Έτσι λοιπόν η επανάληψη του περσινού ψυχοδράματος ενώ δεν συγκινεί κανέναν, ούτε καν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ό,τι έχει απομείνει από την οικονομία της χώρας.
Σύντροφοι, κουραστήκατε εσείς, κουράσατε κι εμάς

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, σύντροφοι!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, 00:04
Η πολιτική πρόβλεψη είναι η κατάληξη μιας σειράς λογικών επεξεργασιών γεγονότων, πληροφοριών κι εκτιμήσεων. Προϋποθέτει βέβαια πως το συλλογικό υποκείμενο που καθορίζει τις εξελίξεις, λειτουργεί μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια κοινώς αποδεκτά και κυρίως πως αποδέχεται την ομαλή διαδοχή των καταστάσεων.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, σύντροφοι!

Και των Συριζαίων η ιδιοκτησία είναι ιερή

Τρίτη 26 Απριλίου 2016, 00:02
Η ιδιοκτησία, θεμελιώδης έννοια της αστικής δημοκρατίας, κυτταρικό στοιχείο της εν γένει δραστηριότητας του ανθρώπου, προστατεύεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες με ένα ιεραρχημένο σύστημα κανόνων δικαίου. Πάνω της οικοδομούνται οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες που προσδιορίζουν τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.
Και των Συριζαίων η ιδιοκτησία είναι ιερή

Το «επιχειρείν» στα σχολεία. Καλή ιδέα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, 00:04
Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διδάσκεται η επιχειρηματικότητα στα σχολεία, αναμφίβολα, είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, που ελπίζω να μελετηθεί η υλοποίησή της κατά τρόπο ρεαλιστικό και συγκεκριμένο. Γιατί τίθεται αμέσως το ερώτημα ποιός θα την διδάξει. Οι καθηγητές που, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εμποτισμένοι με έναν νοσηρό κρατισμό;
Το «επιχειρείν» στα σχολεία. Καλή ιδέα

Η τρομοκρατία έχει χρώμα και είναι κόκκινο

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 00:04
Η Αριστερά, ιστορικά, ποτέ δεν αγωνίσθηκε για τις ελευθερίες για λόγους αρχής, αλλά μόνον σαν τακτικό στόχο που εξυπηρετούσε την πολιτική της λειτουργία. Όταν καταλάμβανε την εξουσία φρόντιζε να τις περιορίσει αρχικά και να τις εξαφανίσει στην συνέχεια, εξουδετερώνοντας έτσι τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η τρομοκρατία έχει χρώμα και είναι κόκκινο

Η 21η Απριλίου εξάγνισε την Αριστερά

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 00:04
Με την λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, ο Στρατός ανέλαβε τον εξωθεσμικό ρόλο της οπισθοφυλακής του κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος, κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογισθούμε το διεθνές κλίμα του Ψυχρού Πολέμου που συναρθρώνονταν στο εσωτερικό με τις μετεμφυλιοπολεμικές παρενέργειες.
Η 21η Απριλίου εξάγνισε την Αριστερά

Το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει, σύντροφε αντιπρόεδρε! Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, 00:06
Αφορά τις σχέσεις του κόμματος με τους εξαπατημένους ψηφοφόρους, που μόλις 1,5 χρόνο μετά αναδεικνύουν σαν καλύτερη κυβέρνηση αυτή των Σαμαροβενιζέλων. Αλλά ο αντιπρόεδρος, όταν εννοεί πως θα δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα αν οι δανειστές ζητήσουν πρόσθετα μέτρα, αναφέρεται στο εσωτερικό του κόμματός του.
Το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει, σύντροφε αντιπρόεδρε! Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς

Τρίτη 19 Απριλίου 2016, 00:06
Με προσφυγή στην αμεσοδημοκρατική λύση του δημοψηφίσματος –οι εκλογές θα τους οδηγήσουν εκτός εξουσίας– θα προσπαθήσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αναστήσει την αντιμνημονιακή συνείδηση του 61,3% και να δημιουργήσει κλίμα ανάλογο του περσινού καλοκαιριού. Η κατάρρευση της οικονομίας, λόγω της μη χρηματοδότησης της, θα παρασύρει τελικά και το κυβερνών κόμμα.
Έχουν «τελειώσει» έτσι ή αλλιώς

Η «παραίτηση» του Α. Τσίπρα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, 00:04
Το πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας είναι προφανές πως το προκάλεσε η ελληνική πλευρά. Είναι ανόητο να πιστέψουμε πως σήκωσε ο Ολάντ το τηλέφωνο και ενημέρωσε τον διευθυντή της εφημερίδας. Και επειδή κάθε διαρροή κρύβει σκοπιμότητες ας προσπαθήσουμε να τις ανιχνεύσουμε.
Η «παραίτηση» του Α. Τσίπρα

Όταν οι υπάλληλοι διώχνουν τ΄ αφεντικά τους

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, 00:06
Αυτά που έγιναν προχθές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συμπυκνώνουν όλες τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Μια ομάδα συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέτρεψε σε στελέχη της Fraport, της εταιρίας που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια, να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου αεροδρομίου.
Όταν οι υπάλληλοι διώχνουν τ΄ αφεντικά τους

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 17/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα