Σ. Μουμτζής

«Αφήστε τους να κυβερνήσουν!» Μα δεν θέλουν!

Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016, 00:04
H σοβαρή αντινομία που υπάρχει ανάμεσα στα ιδεολογικοπολιτικά προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ και στις μνημονιακές του υποχρεώσεις, λειτουργεί παραλυτικά στο κυβερνητικό έργο και επιτείνει την ύφεση και την στασιμότητα στην Ελληνική οικονομία. Το σύνθημα «παραιτηθείτε» μπορεί να είναι ουτοπικό, έχει όμως ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο.
«Αφήστε τους να κυβερνήσουν!» Μα δεν θέλουν!

Η Παιδεία στην υπηρεσία της κοσμοθεωρίας

Τρίτη 07 Ιουνίου 2016, 00:05
Οι προτάσεις που ακούστηκαν για τη Μέση Εκπαίδευση διακρίνονται για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας, την κατάργηση της αριθμητικής βαθμολογίας και την αντικατάσταση της από την περιγραφική. Βέβαια αυτά δεν αποτελούν τη μετάβαση στην αντιαυταρχική Εκπαίδευση, όμως, όπως επισημάνθηκε, χαρακτηρίζονται από την καθιέρωση της ελάχιστης προσπάθειας.
Η Παιδεία στην υπηρεσία της κοσμοθεωρίας

Η ιδεολογία του «δεν είναι αυτό που νομίζεις»

Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016, 00:05
Αυτή η περίφημη ατάκα κρύβει υψηλά νοήματα αν θέλουμε να την αναλύσουμε. Άλλωστε, κάθε παρόμοια έκφραση περιέχει μια σοφία που βρίσκεται πίσω από το πρώτο, απλό, επίπεδο ανάγνωσης. Τι θέλει λοιπόν να πεί το έτερον ήμισυ στο άλλο, που το συλλαμβάνει επ΄αυτοφώρω; Τι προσπαθεί να κάνει με την άμεση επίκληση της γνωστής ατάκας;
Η ιδεολογία του «δεν είναι αυτό που νομίζεις»

Νέα Δημοκρατία: μερικές αλήθειες

Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016, 00:05
Αναμφίβολα η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Το έδειξε όταν στάθηκε όρθια στην καταιγίδα των μνημονίων με 29%, τη στιγμή που το άλλο μνημονιακό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καταβαραθρωνόταν. Οι αντοχές αυτές οφείλονταν σε δύο κυρίως λόγους.
Νέα Δημοκρατία: μερικές αλήθειες

«Οι ζωές των άλλων»*

Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016, 00:04
Τα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν αρκούνταν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη στέρηση των πολιτικών ελευθεριών, στην κατάργηση της ιδιοκτησίας. Επιζητούσαν τον πλήρη έλεγχο της προσωπικής ζωής των πολιτών, τη στέρηση κάθε ιδέας αυτενέργειας, πρωτοβουλίας, ανεξάρτητης σκέψης και αυτόνομης πράξης.
«Οι ζωές των άλλων»*

Η «Αυγή» σαν πλυντήριο της μνημονιακής πολιτικής

Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016, 00:04
Στα σταλινικά και σοβιετικής κοπής κόμματα, τα πράγματα ήταν πολύ απλά σε όλους τους τομείς. Υπήρχε μια πολιτική γραμμή που πάντοτε επιβεβαιωνόταν και που ήταν υποχρεωμένα να την υποστηρίζουν τα κομματικά μέλη και τα πλήρως ελεγχόμενα κομματικά έντυπα. Το τοπίο απολύτως ευκρινές, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών και αντιρρήσεων...
Η «Αυγή» σαν πλυντήριο της μνημονιακής πολιτικής

Αρχίζει ο Γολγοθάς του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, 00:04
Οι ασκήσεις επί χάρτου είναι ο σχεδιασμός τακτικών κινήσεων στα επιτελικά γραφεία,η θεωρητική ανάπτυξη των δυνάμεων μας επί σεναρίου πολέμου. Στα στρατιωτικά γυμνάσια πάντα ο «εχθρός» απωθείται και οι «φίλιες» δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν το έδαφος. Και στις δύο περιπτώσεις ο αντίπαλος ηττάται...
Αρχίζει ο Γολγοθάς του ΣΥΡΙΖΑ

Η δεύτερη τετραετία και ο βόμβος των ελικοπτέρων

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, 00:05
Η συλλογική φαντασίωση είναι το σωσίβιο των ναυαγών. Των καραβοτσακισμένων. Ενώ πνίγονται, κατασκευάζουν έναν δικό τους κόσμο που τους βοηθεί να αποδράσουν από την τραγική τους κατάσταση, που ανελέητα τους παρασέρνει στον βυθό. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Πιστεύουν πως πέρασαν τα δύσκολα, ενώ αυτά δεν έχουν έρθει ακόμα.
Η δεύτερη τετραετία και ο βόμβος των ελικοπτέρων

Το παραλήρημα του κ. Γ. Κυρίτση

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, 00:04
Δεν γνωρίζω σε ποια σχολή του μαρξισμού βρίσκονται οι ρίζες της παιδείας του κ. Γ. Κυρίτση, πάντως φαίνεται πως έχει βασικές ελλείψεις. Φαντασιώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ταξικό αγώνα, εξ αιτίας του οποίου πανικόβλητα τα αστικά συγκροτήματα τύπου αδυνατούν να κατανοήσουν την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται...
Το παραλήρημα του κ. Γ. Κυρίτση

Το «απαγορεύομεν και διατάσσομεν» της Αριστεράς

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, 00:05
Από μια κυβέρνηση και από ένα κόμμα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα δικαιώματα υπό το πρίσμα του πολιτικού τους συμφέροντος και όχι σαν απαράγραπτες αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Εξάλλου απέδειξαν πως είναι ικανοί για τα πάντα!
Το «απαγορεύομεν και διατάσσομεν» της Αριστεράς

Προσλήψεις, προσλήψεις και όχι απολύσεις!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, 00:05
η συντήρηση δημόσιων οργανισμών, ειδικών γραμματειών υπουργείων και άλλων «περίεργων» φορέων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή οι αρμοδιότητες τους είναι επινόηση ευφάνταστων εγκεφάλων αποτελεί πρόκληση σε ένα εκατομμύριο περίπου άνεργους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν τις δουλειές τους στα χρόνια της κρίσης.
Προσλήψεις, προσλήψεις και όχι απολύσεις!

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε» χρόνο, αλλά αυτός λειτουργεί σε βάρος του

Τρίτη 24 Μαΐου 2016, 00:05
Πιθανόν ένας θεαματικός ανασχηματισμός να διεύρυνε την πολιτική στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βέβαια οι πιθανότητες επιτυχούς πραγμάτωσης του είναι αντιστρόφως ανάλογες του χρόνου που αυτός θα γίνει. Από την άλλη πλευρά, και η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση θα πρέπει να αντιληφθεί πως χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση ο πολιτικός της λόγος θα είναι άσφαιρος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε» χρόνο, αλλά αυτός λειτουργεί σε βάρος του

«Γιατί, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;» Φυσικά και ήταν!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, 00:05
Αυτή είναι η τελευταία και μοναδική γραμμή άμυνας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την θεαματική αποδοχή όλων των σκληρών μέτρων, μερικά εκ των οποίων οι Σαμαροβενιζέλοι ούτε διανοούνταν πως μπορεί να τα αποδεχτούν.
«Γιατί, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;» Φυσικά και ήταν!

ΣΕΒ: Πες το όπως η Γεροβασίλη

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 00:05
Ποιος δήλωσε πως «δεν είναι το μείγμα των μέτρων που αποτρέπει τους επενδυτές, αλλά τα ελλείμματα»; Αβίαστα θα λέγατε πως αυτές τις δηλώσεις τις έκανε η κυρία Γεροβασίλη ή κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνατε λάθος. Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, που ξεπέρασε έτσι και τις θέσεις ενός μετριοπαθούς Συριζαίου.
ΣΕΒ: Πες το όπως η Γεροβασίλη

Ποια είναι τα όπλα της φιλελεύθερης παράταξης;

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 00:04
Με τον συγκεκριμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε απέναντι μας, πώς θα πορευθούμε; Με ανεμίζουσες τις σημαίες του φιλελευθερισμού και με τον σταυρό στο χέρι ή θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τα δικά του όπλα και τις δικές του συμπεριφορές που τον έφεραν στην εξουσία; Αν το κάνουμε αυτό κινδυνεύουν να αλλοιωθούν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της παράταξης;
Ποια είναι τα όπλα της φιλελεύθερης παράταξης;

Ξυπνήστε στην Νέα Δημοκρατία!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, 00:04
Η πτώση του σοβιετικού κομμουνισμού όχι μόνον δεν εκτιμήθηκε σωστά, ως προς τις συνέπειες του, από την φιλελεύθερη διανόηση στην πατρίδα μας, αλλά δεν αποτέλεσε καν όπλο στον ιδεολογικό αγώνα της εναντίον της Αριστεράς, γιατί απλούστατα δεν διεξήγαγε κανέναν ιδεολογικό αγώνα...
Ξυπνήστε στην Νέα Δημοκρατία!

Το μακρύ χέρι του πρέσβεως και ο ξεδιάντροπος ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, 00:04
Μετά από 24 ώρες από την στιγμή που μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα έφερε στο φως την επιστολή του Α.Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο, ΣΥΡΙΖΑ την επιβεβαίωσε πανηγυρικά, προσπαθώντας ανοήτως να υποβαθμίσει την σημασία της.
Το μακρύ χέρι του πρέσβεως και ο ξεδιάντροπος ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πάρει 25%, αλλά 15%!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 00:03
Η διαφαινόμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, ερμηνεύθηκε σαν προσπάθεια τους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Α. Τσίπρα. Αυτή η εκτίμηση μοιραία καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα της πολύχρονης παραμονής του στην διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και η κοινοβουλευτική ομάδα του αποδείχθηκε συμπαγής.
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πάρει 25%, αλλά 15%!

«Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος»

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 00:03
Το 1968 υπήρχε η πίστη πως η πτώση της δικτατορίας θα συνοδευτεί και από εθνική ανάταση. Πως την κατάπτωση, μοιραία θα την διαδεχθεί η ανύψωση. Σήμερα, με την πολυτέλεια που μας δίνει η εκ των υστέρων ανάγνωση της Ιστορίας, μπορούμε να πούμε πως δυστυχώς ούτε εθνική ανάταση ζήσαμε ούτε βιώσαμε την ανύψωση της πατρίδας μας.
«Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος»

Οι δικές μας αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, 00:04
Εξαντληθήκαμε να σχολιάζουμε την γνωστή, περί αυταπάτης, φράση του Α. Τσίπρα, νομίζοντας πως συντελούμε στην αποδόμηση τόσο της προσωπικότητας του, όσο και της πολιτικής του. Δεν επρόκειτο ούτε για αυτοκριτική, ούτε για εξομολόγηση. Ήταν ένας ακόμα κυνικά υπολογισμένος επικοινωνιακός ελιγμός για να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες του κόμματός του για τα νέα σκληρά μέτρα.
Οι δικές μας αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 20/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα