Σ. Μουμτζής

Έχουν οι πρωθυπουργοί ποινική ασυλία;

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ουδείς υποστηρίζει πως ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να παραπεμφθεί ούτως ή άλλως. Όμως ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα προκύψει στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Απαίτηση όλων είναι να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της. Όσο πιο ανεπίληπτη είναι η έρευνα τόσο πιο αποδεκτά θα είναι τα συμπεράσματά της. Και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύει και εμπιστεύεται τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Έχουν οι πρωθυπουργοί ποινική ασυλία;

Απλά μαθήματα Οικονομίας για Συριζαίους και μη

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το Σαββατοκύριακο ακούσαμε απίθανα πράγματα από τον πρώην πρωθυπουργό και την κα Αχτσιόγλου. Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε πως οι επενδυτές του Ελληνικού θα δανειοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα. Προφανώς, αγνοεί πως όλες οι επενδύσεις τυγχάνουν τραπεζικής χρηματοδότησης.Και η κα Αχτσιόγλου επανέλαβε τη γνωστή Τριτοδιεθνιστική θέση πως η αύξηση των μισθών φέρνει αύξηση της κατανάλωσης και άρα την ανάπτυξη. Αυτό λίγο-πολύ ήταν το μοντέλο της σοβιετικής οικονομίας...
Απλά μαθήματα Οικονομίας για Συριζαίους και μη

Ο Τσίπρας δεν είναι ούτε καπιταλιστής ούτε σοσιαλιστής. Είναι με τον Αλέξη

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Γενικώς, οι πολίτες επιθυμούν να ακούνε για συγκλίσεις, συναινέσεις και «αγαπησιάρικες» συμπεριφορές. Είναι πολύ λογικό να αποστρέφονται τις ρήξεις, τις συγκρούσεις και οτιδήποτε παραπέμπει σε έριδες και διχασμούς. Όμως πολιτική χωρίς ρήξεις και συγκρούσεις δεν γίνεται. Γιατί πολιτική είναι, σε τελική ανάλυση, ο αγώνας για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας.
Ο Τσίπρας δεν είναι ούτε καπιταλιστής ούτε σοσιαλιστής. Είναι με τον Αλέξη

Όνειρο Συριζαϊκής νυκτός η διχόνοια στη ΝΔ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Είναι γνωστό πως οι Συριζαίοι μισούν τον Α. Σαμαρά, καθώς με τη στάση του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ συνέβαλε αποφασιστικά στην εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη, που άλλαξε τον ρου της πολιτικής μας ζωής. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μιλώντας για συμπαιγνία Σαμαρά-Μητσοτάκη. Τόσο πολύ τους πόνεσε, και με το δίκιο τους.
Όνειρο Συριζαϊκής νυκτός η διχόνοια στη ΝΔ

Novartis: Με τον Αντώνη Σαμαρά κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Τι φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο Ρασπούτιν, για να ελαφρύνει την θέση του, «δώσει» τον Α. Τσίπρα. Βέβαια, όλα αυτά ας τα σκέφτονταν όταν έστηναν την σκευωρία. Είχαν τότε άγνοια κινδύνου. Αγνοούσαν τι δυνάμεις διαθέτει ένας άνθρωπος που τελεί υπό άδικη δίωξη. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι πρώην πρωθυπουργός και ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς.
Novartis: Με τον Αντώνη Σαμαρά κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους

Ένας αντισυστημικός* του «γλυκού νερού»

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Σύντροφε Αλέξη, αντισυστημικός με πούρα και υγραντήρα δεν γίνεται. Αντισυστημικός με διακοπές σε θαλαμηγό εφοπλιστού, δεν γίνεται. Αντισυστημικός με παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, δεν γίνεται. Αντισυστημικός με ομιλίες στην λίμνη Κόμο, δεν γίνεται.
Ένας αντισυστημικός* του «γλυκού νερού»

Το μοιραίο λάθος του Αλ.Τσίπρα

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ένας πολιτικός ηγέτης απαγορεύεται να λαμβάνει εν θερμώ αποφάσεις. Πάντα πρέπει να αφήσει να περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο και μετά να αποφασίσει, εκτός αν η κατάσταση επιβάλλει άμεση δράση. Το βράδυ των ευρωεκλογών ο Αλ. Τσίπρας παρέβη αυτόν τον βασικό κανόνα.
Το μοιραίο λάθος του Αλ.Τσίπρα

Δεν ήθελαν, όχι δεν πρόλαβαν

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η νέα γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα μέτρα ελάφρυνσης όλων των Ελλήνων από τους φόρους που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι: «Τα είχαμε προγραμματίσει, αλλά δεν προλάβαμε να τα εφαρμόσουμε». Η θεωρία του «δεν προλάβαμε», είναι υποκριτική, καθώς η υπερφορολόγηση ήταν, μια στρατηγική επιλογή, με ταξικό πρόσημο. Και τέτοιου είδους επιλογές, δεν αναθεωρούνται, δεν μεταβάλλονται, δεν ακυρώνονται.
Δεν ήθελαν, όχι δεν πρόλαβαν

Στην Νέα Δημοκρατία δεν ταιριάζουν συμπεριφορές Πολάκη

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Τα γεγονότα είναι γνωστά. Κυβερνητικός αξιωματούχος εξύβρισε πολιτικό πρόσφυγα, μέσω του διαδικτύου, και η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε πάραυτα. Νομίζω πως ο πρωθυπουργός ήθελε να στείλει ένα μήνυμα πως συμπεριφορές Πολάκη δεν έχουν θέση στο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη παράταξη του μέτρου και της πολιτισμένης συμπεριφοράς απέναντι σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Στην Νέα Δημοκρατία δεν ταιριάζουν συμπεριφορές Πολάκη

Η Θεσσαλονίκη και οι δοκιμασμένες συνταγές του κρατισμού

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η Θεσσαλονίκη έρχεται στο προσκήνιο κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της ΔΕΘ. Και κάθε χρόνο, αρχές Σεπτεμβρίου, ακούμε διάφορες εξαγγελίες, υποσχέσεις, μεγαλόπνοα οράματα. Από τις 7 Ιουλίου έχουμε μια κυβερνητική αλλαγή που ξεπερνά τα όρια της εναλλαγής κομμάτων, καθώς την απελθούσα κυβέρνηση με την υπάρχουσα τις χωρίζει ιδεολογική άβυσσος.
Η Θεσσαλονίκη και οι δοκιμασμένες συνταγές του κρατισμού

Η Ελλάδα της ανάπτυξης και η Ελλάδα της κακομοιριάς

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Παρακολούθησα την συνέντευξη που έδωσε ο Άδ.Γεωργιάδης στην ΕΡΤ3 χθες το απόγευμα. Στην ίδια εκπομπή ακούσθηκαν και οι απόψεις εκπροσώπων φορέων των τοπικών κοινωνιών. Αυτά που υποστήριζαν επικεντρώνονταν στην προάσπιση των κατεστημένων συμφερόντων τους. Όχι, σε όλα. Να μην γίνει τίποτα.
Η Ελλάδα της ανάπτυξης και η Ελλάδα της κακομοιριάς

Ο «ακροδεξιός» Πιερρακάκης και ο «νεοφιλελές» Χ. Ίλβες

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυρ. Πιερρακάκης συμπεριέλαβε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψηφιακής στρατηγικής, τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Η Εσθονία είναι μια χώρα που, με ταχύτατα βήματα, ψηφιοποίησε όλες τις δραστηριότητες του Δημοσίου. Μάλιστα, είναι η πιο προηγμένη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο. Ας δούμε, λοιπόν, ποιος είναι ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας...
Ο «ακροδεξιός» Πιερρακάκης και ο «νεοφιλελές» Χ. Ίλβες

Οι υποκριτές της άμεσης δημοκρατίας

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν η ηγεσία τους να εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Κάτι που ξενίζει, καθώς οι διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας αποτελούν κυτταρικό στοιχείο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.Μάλιστα, είναι αδιανόητο ένα κόμμα που προτείνει τα δημοψηφίσματα -μια από τις εκφράσεις της άμεσης δημοκρατίας- να προσλάβουν και συνταγματική μορφή, να αρνείται να υιοθετήσει η εκλογή της ηγεσίας του να γίνεται από τους πολίτες.
Οι υποκριτές της άμεσης δημοκρατίας

Πριν από 70 χρόνια. Πώς η Ελλάδα παρέμεινε στον Ελεύθερο Κόσμο

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 00:02
Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία ιστορικών, που πρόσκεινται στην Αριστερά, για το πώς ηττήθηκε ο ΔΣΕ. Από την άλλη πλευρά, ο συγγραφικός όγκος που εξιστορούσε πώς νίκησε ο Εθνικός Στρατός ήταν, συγκριτικά, πολύ μικρός. Μέσα στις λίγες λέξεις ενός άρθρου, θα προσπαθήσω να παραθέσω συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους ο Εθνικός Στρατός επικράτησε στον γενικευμένο Εμφύλιο πόλεμο 1947-1949.
Πριν από 70 χρόνια. Πώς η Ελλάδα παρέμεινε στον Ελεύθερο Κόσμο

«Ποιο είναι το επάγγελμα σας;» «Αριστερός, αλληλέγγυος»

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως κάθε ανθρωπιστική κρίση, κάνει κάποιους ανθρώπους πλουσιότερους, καθώς εμπορεύονται τον πόνο των συνανθρώπων τους. Έχει γίνει πια κανόνας και —κακώς— προσπερνάμε το γεγονός, χωρίς να αντιδρούμε. Στην Ελλάδα, ζήσαμε μια παρόμοια κατάσταση και πριν από τον πόλεμο στην Συρία. Ήταν ο πρόδρομος των όσων ζούμε σήμερα.
«Ποιο είναι το επάγγελμα σας;»  «Αριστερός, αλληλέγγυος»

Πώς θα ξεπεράσει το «αγκάθι» της απλής αναλογικής η κυβέρνηση;

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε να ναρκοθετήσει την κυβερνητική πορεία της ΝΔ. Έτσι, νομοθέτησε μια σειρά από μέτρα, που είναι πλέον υποχρεωμένη η νέα κυβέρνηση να τα ακυρώσει. Ένα από αυτά είναι και ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής. Είναι προφανές πως ο μαγικός αριθμός των 200 βουλευτών, που απαιτείται για την άμεση εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου, δεν υπάρχει.
Πώς θα ξεπεράσει το «αγκάθι» της απλής αναλογικής η κυβέρνηση;

Πουλάνε ανθρωπισμό με τις περιουσίες των άλλων

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 00:02
Η εκκένωση των τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στα Εξάρχεια ήταν μια ανθρωπιστική πράξη. Οι 150 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένους χώρους, όπου θα τύχουν κάθε είδους φροντίδας.Η επιχείρηση της Αστυνομίας προκάλεσε τις αντιδράσεις των γνωστών «πονόψυχων» της Αριστεράς και όχι μόνο. Βλέπετε, η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου είναι ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Και κάποιες/οι το ασκούν πολύ καλά, εδώ και πολύ καιρό.
Πουλάνε ανθρωπισμό με τις περιουσίες των άλλων

Δεν θα παραδώσουν εύκολα την αριστερή ψυχή τους

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 00:02
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει ένας αγώνας για την φυσιογνωμία του κόμματος τους. Πιο συγκεκριμένα μιλούν για «επανίδρυση». Και σε κάθε «επανίδρυση» υπάρχει και επανακοθορισμός των ιδεολογικών και πολιτικών συντεταγμένων. Υπάρχει μια ισχυρή τάση να «Τσιπροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως έγραψε πολιτικός σχολιαστής φίλα προσκείμενος στον τέως πρωθυπουργό.
Δεν θα παραδώσουν εύκολα την αριστερή ψυχή τους

Αρχισαν να μετρούν και πάλι τις αυτοκτονίες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 00:02
Η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να καταγράφει τις αυτοκτονίες που έγιναν μετά τις εκλογές. Η κατάσταση δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Πάντως δείχνει πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έβαλαν μυαλό. Δεν κατάλαβαν πως αυτά που υποστήριζαν το 2012 ή το 2013 δεν μπορούν να τα υποστηρίζουν και το 2019.
Αρχισαν να μετρούν και πάλι τις αυτοκτονίες

Ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον κόσμο του

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 00:02
Ο Αλ. Τσίπρας με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, στις 21 Αυγούστου, αναφέρεται με πανηγυρικό τρόπο, αναδρομικά, στην επέτειο της «εξόδου» της χώρας από τα μνημόνια. Ο αναδρομικός χαρακτήρας της δήλωσης αυτής έχει σχέση με το γεγονός πως ένα μήνα πριν, τον Ιούλιο του 2018, κάηκαν 102 πολίτες στο Μάτι, κάτι που δεν επέτρεψε την διοργάνωση της σχετικής φιέστας, τότε.
Ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον κόσμο του

Δημοφιλέστερα Άρθρα