Σ. Μουμτζής

Ο Τσίπρας είναι ο ηθικός αυτουργός

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ας αφήσουμε τον Πολάκη ήσυχο. Είναι αυτός που είναι, με τις ιδιομορφίες του. Όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το κάνει με τρόπο που τελικά επιδεινώνει ακόμα πιο πολύ την θέση του. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς του έχει κτίσει ένα κοινό που το εκφράζει κάθε του κίνηση. Συνεπώς, όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με τον Πολάκη, τόσο πιο πολύ τον καθιστούμε δημοφιλή στο κοινό του.
Ο Τσίπρας είναι ο ηθικός αυτουργός

Σκοπιανό: H απροκάλυπτη παρέμβαση του Γερμανού υφυπουργού

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η παρέμβαση του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, ήταν πέρα για πέρα άστοχη. Δεν μπορεί να υποδεικνύει σε μια μέλλουσα κυβέρνηση τι θα κάνει και να της θυμίζει τα αυτονόητα: pacta sunt servanda. Το μόνο που πετυχαίνει, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές—που θα έχουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών—είναι να κατηγορηθεί για άκομψη παρέμβαση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκοπιανό: H απροκάλυπτη παρέμβαση του Γερμανού υφυπουργού

Ελευθερία η ομπρελοκρατούσα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου, φαίνεται σε μια σειρά από φωτογραφίες να κρατεί με το αριστερό της χέρι την ομπρέλα για να μην βρέχεται ο Α. Τσίπρας. Το να προστατεύει μια γυναίκα τον πρωθυπουργό είναι, φαίνεται, δείγμα της γυναικείας απελευθέρωσης, αλά ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέπει στην πράξη τη θεωρία του ασθενούς φύλου.
Ελευθερία η ομπρελοκρατούσα

Γιατί ο Τσίπρας προτείνει από τώρα Παυλόπουλο;

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Γράφηκε πως ο Α.Τσίπρας προτείνοντας τον Π.Παυλόπουλο επιδιώκει να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία. Δεν νομίζω πως ισχύει. Πρώτον, γιατί δεν γνωρίζει την νέα σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές και δεύτερον, αν αυτό επιδιώκει θα έκανε την πρόταση αυτή τον Ιανουάριο του 2020.
Γιατί ο Τσίπρας προτείνει από τώρα Παυλόπουλο;

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Τα όσα διαδραματίσθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις αποστασίες βουλευτών και τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ώρες σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 32 που αναφέρεται στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αποδεικνύουν για μιαν ακόμα φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται απροσχημάτιστα έξω από τα ακρότατα όρια του Συντάγματος μας.
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου

Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει (αφιερωμένο στους «πρόθυμους»)

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Έφεραν οι Συριζαίοι στην Βουλή την πρόταση τους, κατά την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως θα την υπερψηφίσει, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για να αποφεύγονται πρόωρες εκλογές εξαιτίας της μη εκλογής.
Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει (αφιερωμένο στους «πρόθυμους»)

Η Συμφωνία της Βάρκιζας, το ανεπούλωτο τραύμα της Αριστεράς

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σαν σήμερα, το 1945, υπογράφηκε η συμφωνία της Βάρκιζας. Έχουνε περάσει 74 χρόνια και το τραύμα για την Αριστερά δεν έχει κλείσει ακόμα. Όλοι αυτοί που αναφέρονται με θλίψη και καημό στην «επανάσταση που χάθηκε», θεωρούν πως αυτή η ημερομηνία συμβολίζει το τέλος μιας εποχής κυριαρχίας της Αριστεράς και των ιδεών της και την απαρχή των δεινών.
Η Συμφωνία της Βάρκιζας, το ανεπούλωτο τραύμα της Αριστεράς

Τι απέγινε η κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ; Πού βρίσκονται τα 13 εκατομμύρια;

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Όλοι θυμούμαστε την πανηγυρική ανακάλυψη της «κρύπτης» του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία—υποτίθεται—ήταν κρυμμένα έγγραφα που αποκάλυπταν τις παρανομίες των προηγούμενων υπουργών. Όλα τα κυβερνητικά φερέφωνα και τα γνωστά γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας προανήγγειλαν συνταρακτικές αποκαλύψεις. Ακαταμάχητα πειστήρια.
Τι απέγινε η κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ; Πού βρίσκονται τα 13 εκατομμύρια;

Μπορεί να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Μέχρι στιγμής όλες οι ενδείξεις φανερώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, αλλά δεν θα συντριβεί. Οι αιτίες είναι πολλές, με κυριότερη πως εκπροσωπεί πλέον το αντιδεξιό σύνδρομο που διακατέχει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Δευτερευόντως, μια συγκεκριμένη, πολυπληθής κοινωνική κατηγορία, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, χρεώνει τα όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται, στους εργοδότες και σε αυτούς που θεωρεί πολιτικούς εκπροσώπους τους.
Μπορεί να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να υψώσει ανάστημα; Ούτε ένας!

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Αυτό μου είπε ένας καλός μου φίλος γεμάτος αγανάκτηση για την κατάντια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να αρθρώσει μια λέξη για τα αίσχη που γίνονται αυτές τις ημέρες. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί για τις καραμπόλες βουλευτών και για τις, χωρίς αρχές, προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικών που ουδεμία ιδεολογική συγγένεια έχουν μαζί του.
Ούτε ένας δεν βρέθηκε να υψώσει ανάστημα; Ούτε ένας!

Οι ελληνοποιήσεις, το «βρώμικο» όπλο του ΣΥΡΙΖΑ;

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ο δρόμος προς την κάλπη δεν θα είναι ευθύγραμμος. Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στην πολιτική σκηνή, αυτό μαρτυρούν. Ζούμε τον απόλυτο ευτελισμό των θεσμών που αγγίζει τα όρια της εκτροπής.
Οι ελληνοποιήσεις, το «βρώμικο» όπλο του ΣΥΡΙΖΑ;

Σκεφτείτε να είχαμε απλή αναλογική

Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο θέτουν το θέμα της ποιότητας αυτών που μας εκπροσωπούν. Και το πρόβλημα οφείλεται κυρίως σε νεοπαγείς κομματικούς σχηματισμούς, χωρίς ιστορία, χωρίς κοινοβουλευτική παράδοση. Κόμματα που δημιουργήθηκαν από την αντίδραση μερίδας πολιτών στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της περιόδου 2010-2014.
Σκεφτείτε να είχαμε απλή αναλογική

Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται δεν μπορεί να κυβερνήσει

Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η σχέση του Π.Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή. Έζησαν μαζί μιαν ειδυλλιακή τετραετία, γεμάτη έρωτα, πολυτέλεια και χλιδή. Αυτά που τους ένωναν ήταν πολλά και σημαντικά και όλα έδειχναν πως η ανέφελη σχέση τους δεν θα διαταρασσόταν με τίποτα. Ξαφνικά, αυτή η σχέση φαίνεται πως χάλασε.
Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται δεν μπορεί να κυβερνήσει

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Ποτάμι Ε.Π.Ε

Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Επικρατείας Βερναρδάκης ήταν ξεκάθαροι χθες. Θα τροποποιήσουν τον κανονισμό της Βουλής για να μην χάσουν τα προνόμια της κοινοβουλευτικής ομάδας τα συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Καμμένος και ο Στ. Θεοδωράκης. Είναι λογικό. Θα πρέπει να αμειφθούν και όχι να τιμωρηθούν για τις προσφερθείσες υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον, και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές.
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Ποτάμι Ε.Π.Ε

Τέτοιες μέρες το 2015

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η λήθη είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Είτε γιατί νεώτερα γεγονότα επικαλύπτουν τα παλαιότερα είτε γιατί ο άνθρωπος θέλει να βλέπει μπροστά. Αυτό που έρχεται. Όμως καλόν είναι να γνωρίζει πως αυτό που έρχεται είναι άμεσα συνυφασμένο με αυτό που φεύγει. Το μέλλον ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το παρελθόν.
Τέτοιες μέρες το 2015

Η αριστερή «ιντελλιγκέντσια» ξεψυχά

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στις παλιές καλές εποχές του 3% όλη η αφρόκρεμα της ανανεωτικής διανόησης είχε εκχωρήσει τις υπογραφές της στο κόμμα που τις εμφάνιζε κατά το δοκούν. Όταν διάβαζε κάποιος το πρώτο όνομα ήξερε και όλα τα υπόλοιπα. Μονοτονία. Όλοι αυτοί πίστευαν πως η υπογραφή τους προσδίδει στο κείμενο ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς είχαν μιαν αίσθηση διανοητικής υπεροχής απέναντι στον κοινό νου.
Η αριστερή «ιντελλιγκέντσια» ξεψυχά

Γιατί χτυπούν τώρα -από μέσα- την Νέα Δημοκρατία;

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2012-14, μετά από τετραετή πολιτική αφάνεια, ξύπνησε όχι για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να εξαγγείλει το πολιτικό μανιφέστο του με αφορμή την συζήτηση για την Μακεδονία μας. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Έδωσε το πολιτικό στίγμα του, επιτιθέμενος, σε αυτούς που επί τέσσερα χρόνια μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί χτυπούν τώρα -από μέσα- την Νέα Δημοκρατία;

«Καινούργιο παπούτσι με παλιό δέρμα δεν γίνεται»

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει πως η διακυβέρνηση της χώρας αρχίζει τώρα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ—ρεταλιών—«προθύμων». Προσπαθεί να σβήσει από την μνήμη μας το πρώτο εξάμηνο του 2015 με το επιχείρημα πως τα όσα διεπράχθησαν τότε, συνεκτιμήθηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.
«Καινούργιο παπούτσι με παλιό δέρμα δεν γίνεται»

Η στήριξη στον Μαδούρο, κίνδυνος και για τη δική μας δημοκρατία

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ενώ όλες οι δημοκρατικές χώρες αναγνώρισαν τον νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τη στήριξη του στον δικτάτορα Μαδούρο. Κάποιοι το αποδίδουν στην οικονομική ενίσχυση, που όπως ισχυρίζονται, λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να το τεκμηριώνουν, αλλά πολύ πιθανόν να βρεθούμε μπροστά σε αποκαλύψεις.
Η στήριξη στον Μαδούρο, κίνδυνος και για τη δική μας δημοκρατία

Όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Έγινε γνωστό πως υπάρχουν πολιτικοί που δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα ψηφίσουν και την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας. Ναι, καλά το διάβασε ο αναγνώστης. Το θέμα είναι καθαρά ψυχιατρικό, αλλά για λόγους επαγγελματικής διαστροφής θα προσπαθήσω να το ερμηνεύσω πολιτικά όσο μπορώ.
Όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα