Σ. Μουμτζής

10 Ιανουαρίου 2016, η ημέρα που άλλαξε τον ρου των εξελίξεων

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εκλέχτηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν μια έκπληξη, μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς μέσα σε τρεις μήνες από την εκλογή του, η Νέα Δημοκρατία πήρε το δημοσκοπικό προβάδισμα. Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε το κόμμα του σε τέσσερις διαδοχικές νίκες επί του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.
10 Ιανουαρίου 2016, η ημέρα που άλλαξε τον ρου των εξελίξεων

Οταν έψαχναν έναν φάκελο μπροστά στην Μέρκελ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η μικροψυχία και το κόμπλεξ δεν κρύβονται στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχειλίζουν. Από προχθές το βράδυ, εκδήλωσαν τα συμπλέγματα τους, όταν ο πρωθυπουργός παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ. Τι δεν έγραψαν; Προτιμούν τις κρουαζιέρες σε θαλαμηγούς εφοπλιστών. 
Οταν έψαχναν έναν φάκελο μπροστά στην Μέρκελ

Ο εκλογικός νόμος και τα αδιέξοδα της κυρίας Φ. Γεννηματά

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει αμέσως. Ως εκ τούτου, της αρκούν οι ψήφοι των δικών της βουλευτών για να ψηφισθεί ο εκλογικός νόμος που αυτή προκρίνει. Συνεπώς, η επιδίωξη μιας ευρύτερης πλειοψηφίας έχει αποκλειστικά πολιτική διάσταση.
Ο εκλογικός νόμος και τα αδιέξοδα της κυρίας Φ. Γεννηματά

Η πολιτική απάτη, το μοναδικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το περιστατικό είναι λίγο-πολύ, γνωστό. Ο Ν.Παπάς έκοψε μια φράση του Α. Γεωργιάδη για το βοήθημα των 200 ευρώ και έτσι φάνηκε πως ο σημερινός υπουργός υποστήριζε πως μπορεί να ζήσει άνθρωπος με αυτό το βοήθημα. Γι΄αυτόν τον λόγο, ο Ν.Παπάς έψεξε τον Αδωνι με την λέξη «ντροπή». Όμως, από την ροή όλης της πρότασης, φαίνεται πως ο Α.Γεωργιάδης φυσικά και δεν πιστεύει πως τα 200 ευρώ αρκούν για να ζήσει ένας πολίτης.
Η πολιτική απάτη, το μοναδικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ

Στ΄ Άγραφα, στ΄ Άγραφα, εμπρός στον αγώνα για τον λιγνίτη

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δυστυχώς, η οικολογία έχει καταντήσει να είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων. Πίσω από τις «οικολογικές» ανησυχίες κρύβεται το μένος κατά του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Πίσω από τις «οικολογικές» ανησυχίες κρύβεται το μίσος για την πρόοδο. Με απλά λόγια η οικολογία έχει στρατευθεί στον χώρο της Αριστεράς.
Στ΄ Άγραφα, στ΄ Άγραφα, εμπρός στον αγώνα για τον λιγνίτη

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στον Παυλόπουλο;

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως ο τέως πρωθυπουργός αισθάνεται την υποχρέωση να προτείνει τον Π.Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ως ένδειξη ευαρέσκειας για την στήριξη που του παρείχε στην άσκηση των πρωθυπουργικών του καθηκόντων. Ετσι, είναι λογικό η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών και όχι μόνον,να χαρακτηρίζουν τον Π.Παυλόπουλο « πολιτειακό συνεταιράκι του Τσίπρα». Χαρακτηρισμός διόλου κολακευτικός για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στον Παυλόπουλο;

Οι αριστερούληδες τώρα δεν θέλουν κάμερες

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Είναι λογικό όλοι αυτοί που καταγγέλλουν την αστυνομία και υπερασπίζονται τους αντιεξουσιαστές, να μην επιθυμούν την λειτουργία των καμερών. Εκεί θα καταγράφεται η δράση όλων των εμπλεκομένων κι έτσι δεν θα μπορούν οι υπερασπιστές των μπαχαλάκηδων να συκοφαντούν την ΕΛΑΣ.
Οι αριστερούληδες τώρα δεν θέλουν κάμερες

Οι τρεις μεγάλες στιγμές της δεκαετίας που φεύγει

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η δεκαετία που φεύγει, με την αλλαγή του έτους, πέραν πάσης αμφιβολίας υπήρξε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δεκαετίες της πρόσφατης Ιστορίας μας, ενώ έθεσε και τις βάσεις για έναν εθνικό αναστοχασμό, για την επίτευξη μιας εθνικής αυτογνωσίας. Αν έχουμε αντιληφθεί τι συνέβη μέσα στην δεκαετία που πέρασε, τότε μετά βεβαιότητος η νέα κανονικότητα της χώρας μπορεί να στηρίζεται σε γερά θεμέλια.
Οι τρεις μεγάλες στιγμές της δεκαετίας που φεύγει

«Πλήρωσε ποτέ κανείς για ένα καμένο τρόλεϊ;»

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ποιος πληρώνει τις καταστροφές της δημόσιας περιουσίας από την δράση των αντιεξουσιαστών; Γιατί αυτή η διάσταση των δραστηριοτήτων τους αποσιωπάται; Ένα τρόλεϊ στοιχίζει περίπου 100.000 ευρώ. Φυσικά, οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι και οι διανοούμενοι της Αριστεράς ουδόλως ενδιαφέρονται για την καταστροφή δημόσιας περιουσίας από την δράση των «συγγενών» τους.
«Πλήρωσε ποτέ κανείς για ένα καμένο τρόλεϊ;»

ΣΥΡΙΖΑ: Και στο Μαρούσι έπεσαν οι μάσκες

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το πρόβλημα με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών δεν είναι μόνον η δράση τους. Αυτή, με δεδομένη την πολιτική βούληση, αντιμετωπίζεται. Το ουσιαστικό πρόβλημα προκύπτει από την πολιτική κάλυψη που τους παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ: Και στο Μαρούσι έπεσαν οι μάσκες

Ο «τοξικός» Παπανδρέου και το ναυάγιο των «προθύμων»

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει πως ο επιχειρούμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, είναι ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου για τους ίδιους. Οι λόγοι ήταν πολλοί και αφορούσαν και αφορούν την ίδια την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια την φυσιογνωμία του σκληρού του πυρήνα του 4%.
Ο «τοξικός» Παπανδρέου και το ναυάγιο των «προθύμων»

Ένα μνημείο για τους... νεκρούς του Κουκακίου

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Φαίνεται πως για ένα μικρό μεν, αλλά σαλεμένο κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν είναι αρκετό το μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Από χθες προσπαθούν να μας πείσουν πως στο Κουκάκι έπεσαν πυροβολισμοί και μάλιστα υπήρξε και μεταφορά σε νοσοκομείο.
Ένα μνημείο για τους... νεκρούς του Κουκακίου

Εχετε δει κανένα δεξιό να κάνει καταλήψεις;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ενας άνθρωπος που σέβεται την ιδιοκτησία και τους νόμους του κράτους, προφανώς και δεν συμμετέχει σε καταλήψεις. Ενας άνθρωπος που εργάζεται ή που σπουδάζει για να βρει μια δουλειά, επειδή λειτουργεί μέσα στην κοινωνία, σέβεται τους κανόνες της. Είναι όλοι αυτοί που η ριζοσπαστική Αριστερά τους αποκαλεί, υποτιμητικά, νοικοκυραίους. Βέβαια, αυτοί οι νοικοκυραίοι είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας.
Εχετε δει κανένα δεξιό να κάνει καταλήψεις;

Κυριάκο, κάντο όπως ο Ρήγκαν

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 21 «μάγκες» και στο σωματείο τους, γιατί απέδειξαν για μιαν ακόμα φορά, πού οδηγεί η καταχρηστική άσκηση ενός δικαιώματος. Στην ταλαιπωρία εκατομμυρίων πολιτών, που τους σιχάθηκαν. Η κοινωνία, πλέον, θέλει να φύγει μπροστά.
Κυριάκο, κάντο όπως ο Ρήγκαν

Η βόμβα στου Ζωγράφου και η υποκρισία της Αριστεράς

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η βόμβα που απενεργοποιήθηκε δεν ήταν μια στρακαστρούκα. Είχε καρφιά, για να προκαλέσει θύματα. Άλλωστε, δεν υπήρξε τηλεφώνημα για να εξουδετερωθεί. Την είδε τυχαία ο διοικητής του Α.Τ. Με απλά λόγια, χάρη στην παρατηρικότητα ενός αστυνομικού δεν θρηνήσαμε θύματα.
Η βόμβα στου Ζωγράφου και η υποκρισία της Αριστεράς

Ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής και η Τουρκία

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως επί πρωθυπουργίας Σημίτη η Ελλάδα είχε, για πρώτη φορά, μια συγκροτημένη στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. Εκτίμησε πως η βελτίωση των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων περνούσε μέσα από την ενταξική πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ. Γι΄αυτό προέκυψε και η Συνθήκη του Ελσίνκι που αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την στρατηγική της κυβέρνησης Σημίτη.
Ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Καραμανλής και η Τουρκία

Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Την αρχή την έκανε το φιλελευθεράτο. Ενοχλήθηκαν που, επιτέλους, τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους αντιεξουσιαστές. Έχοντας μηδενική πολιτική κρίση, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον. Με απλά λόγια δεν αντιλήφθηκαν πως στον αγώνα της υπεράσπισης της ασφάλειας των πολλών, το Κράτος θα χρησιμοποιήσει και την βία, εφ\\' όσον αντιμετωπίζει βία.
Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Νovartis: Και ο Τσίπρας στο κάδρο

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι, δικαιολογημένα, στραμμένη στα Ελληνοτουρκικά και ως εκ τούτου τα όσα διαδραματίζονται στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis περνούν σε δεύτερη μοίρα. Κι όμως δεν θα έπρεπε, γιατί οι αποκαλύψεις από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, είναι συγκλονιστικές.
Νovartis: Και ο Τσίπρας στο κάδρο

Ο ανιστόρητος Τσίπρας να μην προκαλεί

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης στρίβει δεξιά και σφυρίζει αριστερά. Και στην ζωή σημασία έχει πού πηγαίνεις και όχι τι σφυρίζεις. Προχθές, στο Κάραβελ, ο Α.Τσίπρας θέλησε να δώσει μια παράσταση μπροστά σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Να επιβεβαιώσει την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, αλλά κατά την συνήθη κομμουνιστική πρακτική, αυτήν την στροφή να την επενδύσει με αριστερή φρασεολογία. Μέχρις εδώ, όλα καλά, όλα γραφικά.
Ο ανιστόρητος Τσίπρας να μην προκαλεί

Η ημέρα που θα προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλησιάζει

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Σε μείζονα ζητήματα, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προφανές πως μια πρόταση έχει και την έγκριση του προτεινόμενου. Είναι αδιανόητο ένας σοβαρός πολιτικός να δέχεται να προτείνεται το όνομα του—εν αγνοία του—για μικροπολιτικούς σκοπούς. Ετσι, θα είναι ανοίκειο ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δεχτεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει την στήριξη του κόμματος που τον ανέδειξε στην πολιτική σκηνή.
Η ημέρα που θα προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλησιάζει

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα