Σ. Μουμτζής

Aναθεώρηση του Συντάγματος: Το δίλημμα της Νέας Δημοκρατίας

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 00:02
Φαίνεται πως το άρθρο 32 που συνδέει την αδυναμία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με προσφυγή στις κάλπες, θα αναθεωρηθεί. Ετσι η επόμενη βουλή, με 151 ψήφους, μπορεί να ορίσει την σχετική διαδικασία, ώστε να αποφεύγονται οι πρόωρες εκλογές εξ αυτού του λόγου.
Aναθεώρηση του Συντάγματος: Το δίλημμα της Νέας Δημοκρατίας

«Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία»

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 00:02
Και ούτε θα την πάρετε ποτέ. Οσο η πατρίδα μας θα είναι μέλος της ΕΕ, θα υπάρχει απλώς εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας. Τίποτα παραπάνω. Αυτό επιβάλλει το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ολα τα υπόλοιπα που υποστηρίζουν, κλαψουρίζοντας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν αυτό του Μαδούρο.
«Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε την εξουσία»

Η ψυχή τους βρίσκεται στο 4%

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 00:02
Τόσο οι γνωστές δηλώσεις της Λοΐζου, όσο και του Κυρίτση για τις μολότοφ, δεν παρουσιάζουν πλέον κανένα ενδιαφέρον. Είναι κλασσικές δηλώσεις αριστερών. Θα ήταν έκπληξη, αν δεν τις έκαναν. Όσοι γνωρίζουμε τον τρόπο σκέψης των στελεχών της Αριστεράς, δεν εκπλησσόμαστε με τέτοιες θέσεις. Βρίσκονται μέσα στο DNA αυτού του πολιτικού χώρου. Πέφτουν από τα σύννεφα όσοι ακόμα πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κανονικό κόμμα.
Η ψυχή τους βρίσκεται στο 4%

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» την Χρυσή Αυγή

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 00:02
Στις προθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι να μειώσει τις ποινές που προβλέπονται τόσο για την παρασκευή και ρίψη Μολότοφ όσο και για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στην πρώτη περίπτωση η προβλεπόμενη ποινή είναι τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ στην δεύτερη 5-10 χρόνια. Ας σημειωθεί πως με την ισχύουσα νομοθεσία αυτοί που διευθύνουν εγκληματική οργάνωση τιμωρούνται από 10-20 χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» την Χρυσή Αυγή

Oι Μαγδαληνές της Αριστεράς

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 00:02
Το φαινόμενο βαίνει αυξανόμενο με γοργούς ρυθμούς. Επώνυμοι πολίτες εξομολογούνται αυθόρμητα το αμάρτημα τους. Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κρίση ειλικρίνειας είναι ουσιαστικά μια δημόσια δήλωση μετάνοιας. Μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της επιλογής τους, αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη.
Oι Μαγδαληνές της Αριστεράς

Οι νεκροί να ζητήσουν συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 00:02
Ανέκαθεν θαύμαζα τον κυνισμό των στελεχών της Αριστεράς. Ηταν και είναι ένας κυνισμός που αγγίζει τα όρια ενός αποκρουστικού μεγαλείου. Απαθείς, ατάραχοι, ανέκφραστοι, παρακολουθούν την ροή των γεγονότων, όποια και αν είναι αυτή. Το μυαλό τους και η ψυχή τους βρίσκονται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία. Βέβαια αυτά ισχύουν για την κυβερνώσα Αριστερά. Γιατί όταν είναι στην αντιπολίτευση όλοι τους είναι ψυχοπονιάρηδες.
Οι νεκροί να ζητήσουν συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα δεν διχάστηκε. Κάποιοι την δίχασαν

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, 00:02
Η ελληνική γλώσσα, κατασκευαστικά, είναι τέλεια. Το Συντακτικό και η Γραμματική της δίνουν πολλά περιθώρια σε κάποιον που θέλει να κρύψει καταστάσεις να το επιτύχει. Συγχρόνως, δίνουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε αυτόν που θέλει να αποκαλύψει την πονηρία του πρώτου, να το κατορθώσει. Στην γλώσσα μας, όσο και να προσπαθούμε, πολύ δύσκολα κρυβόμαστε.
Η Ελλάδα δεν διχάστηκε. Κάποιοι την δίχασαν

Πώς ο Τσίπρας «έφαγε πόρτα» από το ΚΙΝΑΛ

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 00:02
Προχθές ο πρωθυπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση, αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ: « Θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος μπορεί να αλωθεί ή να εξαϋλωθεί και θα ήμουν ακόμα πιο ανόητος αν ήταν και η πολιτική μας στρατηγική». Μια λαϊκή παροιμία λέει: « όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
Πώς ο Τσίπρας «έφαγε πόρτα» από το ΚΙΝΑΛ

Προληπτικές συλλήψεις έκανε μόνον η χούντα ή ήρθαν οι χαφιέδες της Αριστεράς

Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, 00:02
Ως γνωστόν συνελήφθησαν προληπτικά προχθές 16 πολίτες των Γιαννιτσών γιατί επροτίθεντο να αποδοκιμάσουν τον Φ.Κουβέλη και την κυρία Louboutin. Την κυρία που έχει ρεκόρ ψήφισης μνημονίων. Ο,τι μνημόνιο κυκλοφορεί στην «πιάτσα» το έχει ψηφίσει η κυρία Τζάκρη.
Προληπτικές συλλήψεις έκανε μόνον η χούντα ή ήρθαν οι χαφιέδες της Αριστεράς

Περιουσιολόγιο: Ο εχθρός του πολίτη και της ελεύθερης οικονομίας

Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, 00:02
Στην Ελλάδα της εξόντωσης της μεσαίας τάξης, κάποιοι με νηπιακή οικονομική σκέψη προγραμματίζουν να φέρουν στην ζωή των πολιτών το περιουσιολόγιο. Δηλαδή την πλήρη καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων τους. Απώτερος σκοπός: η φορόλογηση με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που θα προκύπτει από την αυθαίρετη κρίση της φορολογούσας αρχής.
Περιουσιολόγιο: Ο εχθρός του πολίτη και της ελεύθερης οικονομίας

Ποια είναι η πολιτική κανονικότητα;

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 00:02
Η λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έκανε να ξαναορίσουμε έννοιες και να επανεκτιμήσουμε καταστάσεις. Τώρα, που αυτός ο τετραετής εφιάλτης τελειώνει, ας προσπαθήσουμε να δούμε ποια θα είναι η νέα πολιτική κανονικότητα. Τι ζητάμε από τους πολιτικούς μας.
Ποια είναι η πολιτική κανονικότητα;

Όταν παραιτείται υπουργός στην Αίγυπτο

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Διάβασα πως ο υπουργός Συγκοινωνιών της Αιγύπτου παραιτήθηκε μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου. Είκοσι οι νεκροί μέχρι στιγμής, άνω των πενήντα οι τραυματίες. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η δικιά μας υπερνομάρχις που κουβαλά την πολιτική ευθύνη για 124 νεκρούς και η οποία όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, αλλά ξεδιάντροπα διεκδικεί την επανεκλογή της.
Όταν παραιτείται υπουργός στην Αίγυπτο

Θέλουν- δεν θέλουν στις ευρωεκλογές θα πιούν το πικρό ποτήρι

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Είναι ολοφάνερο πως η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Αυτό, εξάλλου δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Και σήμερα η Νέα Δημοκρατία, επειδή βρίσκεται σε θέση ισχύος, μπορεί να επιβάλλει τους όρους της. Αυτή κάνει παιχνίδι. Αλλά και να μην έκανε η Νέα Δημοκρατία τέτοια επιλογή, οι ευρωεκλογές, λόγω του χρόνου διεξαγωγής τους, εξ αντικειμένου θα λειτουργούσαν ως εθνικές εκλογές.
Θέλουν- δεν θέλουν στις ευρωεκλογές θα πιούν το πικρό ποτήρι

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γέφυρα με τον εαυτό του

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η χθεσινή εκδήλωση των γεφυροποιών, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν μια σύναξη Συριζαίων. Μέχρι και ο πρόεδρος της βουλής επιστρατεύθηκε που -λησμονώντας για πολλοστή φορά τον θεσμικό του ρόλο- κάθισε «πρώτο τραπέζι πίστα». Αλλά το εγχείρημα-σωσίβιο για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταδικασμένο ευθύς εξ αρχής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γέφυρα με τον εαυτό του

Συμφωνία των Πρεσπών: Τα όργανα άρχισαν πολύ νωρίς

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Για να το ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής. Το ρεπορτάζ του BBC στήθηκε πάνω στην μαρτυρία ενός ανθρώπου. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να στηθεί και οποιοδήποτε άλλο ρεπορτάζ. Ομως εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Οτι έγινε ρεπορτάζ από το BBC για την Μακεδονική «μειονότητα», και όχι για κάποιο άλλο θέμα. Τυχαίο ότι αυτό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά την συμφωνία των Πρεσπών; Δεν νομίζω.
Συμφωνία των Πρεσπών: Τα όργανα άρχισαν πολύ νωρίς

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Το μόνο όπλο που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παροχές και οι κάθε μορφής διευθετήσεις. Όλα τα υπόλοιπα όπλα του αχρηστεύθηκαν είτε από αστοχία υλικού είτε από λάθος χρήση. Βέβαια, τελικά, σχεδόν όλες οι εκλογικές μάχες δεν κρίνονται στον τομέα των παροχών, αλλά στην γενικότερη εικόνα που έχει σχηματίσει ο πολίτης για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην, υπό κρίση, τετραετία.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο

Οι γκρινιάρηδες της Νέας Δημοκρατίας

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν αναφέρομαι στους υπονομευτές της παράταξης, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν η Νέα Δημοκρατία του Κ.Μητσοτάκη να κερδίσει τις εκλογές. Αναφέρομαι σε μια γκρίνια που υπάρχει μέσα στην Νέα Δημοκρατία εδώ και σαράντα χρόνια. Ο, τι και να γίνει πάντα, θα υπάρχουν εστίες διαφωνιών, κριτικής και μουρμούρας. Τα παλιά είναι γνωστά.
Οι γκρινιάρηδες της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τσίπρας είναι ο ηθικός αυτουργός

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ας αφήσουμε τον Πολάκη ήσυχο. Είναι αυτός που είναι, με τις ιδιομορφίες του. Όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το κάνει με τρόπο που τελικά επιδεινώνει ακόμα πιο πολύ την θέση του. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς του έχει κτίσει ένα κοινό που το εκφράζει κάθε του κίνηση. Συνεπώς, όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με τον Πολάκη, τόσο πιο πολύ τον καθιστούμε δημοφιλή στο κοινό του.
Ο Τσίπρας είναι ο ηθικός αυτουργός

Σκοπιανό: H απροκάλυπτη παρέμβαση του Γερμανού υφυπουργού

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η παρέμβαση του σοσιαλδημοκράτη υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, ήταν πέρα για πέρα άστοχη. Δεν μπορεί να υποδεικνύει σε μια μέλλουσα κυβέρνηση τι θα κάνει και να της θυμίζει τα αυτονόητα: pacta sunt servanda. Το μόνο που πετυχαίνει, λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές—που θα έχουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών—είναι να κατηγορηθεί για άκομψη παρέμβαση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκοπιανό: H απροκάλυπτη παρέμβαση του Γερμανού υφυπουργού

Ελευθερία η ομπρελοκρατούσα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η νέα υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου, φαίνεται σε μια σειρά από φωτογραφίες να κρατεί με το αριστερό της χέρι την ομπρέλα για να μην βρέχεται ο Α. Τσίπρας. Το να προστατεύει μια γυναίκα τον πρωθυπουργό είναι, φαίνεται, δείγμα της γυναικείας απελευθέρωσης, αλά ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέπει στην πράξη τη θεωρία του ασθενούς φύλου.
Ελευθερία η ομπρελοκρατούσα

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα