Σ. Μουμτζής

Με την Δημόσια Τάξη και την Παιδεία, τι γίνεται;

Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016, 00:04
Έχοντας επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα στο θέμα των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, βάλαμε σε δεύτερη μοίρα τα όσα γίνονται στην Παιδεία και στην Δημόσια Τάξη. Εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδικά και σταθερά κατεδαφίζει ό,τι καλό χτίστηκε τα τελευταία χρόνια...
Με την Δημόσια Τάξη και την Παιδεία, τι γίνεται;

Οι τηλεοπτικές άδειες και η Νέα Δημοκρατία

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, 00:04
Είναι ολοφάνερο πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες αφορά πρωτίστως την επίδειξη δύναμης που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον στο μιντιακό, αλλά και στο οικονομικό κατεστημένο γενικότερα. Δεν γνωρίζω αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εκτιμήσει ως ιδιαίτερα σημαντικό όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες.
Οι τηλεοπτικές άδειες και η Νέα Δημοκρατία

«Αντηχεί ο Γράμμος τα τραγούδια» ( Εθνικό εμβατήριο). Η διαχείριση της μνήμης του Εμφυλίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, 00:04
Στις 10 η ώρα το πρωί της 30ης Αυγούστου 1949 και ο τελευταίος κομμουνιστής αντάρτης εγκατέλειπε το Ελληνικό έδαφος. Σε αυτό παρέμειναν μόνον αποκομμένες ομάδες και η 7η Μεραρχία στην Θράκη που προφύλαγε τα Βουλγαρικά σύνορα, στο πλαίσιο των διεθνιστικών καθηκόντων του ΚΚΕ...
«Αντηχεί ο Γράμμος τα τραγούδια» ( Εθνικό εμβατήριο). Η διαχείριση της μνήμης του Εμφυλίου

Η κυρία Καφαντάρη είπε την δική της αλήθεια

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, 00:03
Η φράση της « η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του, έχει περάσει», προκάλεσε πληθώρα σχολίων. Τα περισσότερα επικριτικά, τα λιγότερα επιδοκίμαζαν αυτό που είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως σχεδόν όλα επικεντρώθηκαν στην οικονομική και κοινωνική διάσταση αυτής της φράσης, υποβαθμίζοντας την ιδεολογική και πολιτική πτυχή της.
Η κυρία Καφαντάρη είπε την δική της αλήθεια

«Δίκαιη» ανάπτυξη = καθόλου ανάπτυξη

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, 00:02
Με το σύνθημα για «δίκαιη» ανάπτυξη θα προσέλθει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Συνήθως, στην πολιτική, ο επιθετικός προσδιορισμός του ουσιαστικού μπαίνει για να αναιρέσει, εν όλω ή εν μέρει, το περιεχόμενο του. Γράφει ο Σάκης Μουμτζής.
«Δίκαιη» ανάπτυξη = καθόλου ανάπτυξη

Ανθρώπινη βλακεία ή πολιτικός σχεδιασμός;

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 00:04
Έχω την αίσθηση πως η παύση της ποινικής δίωξης του Α. Γεωργίου θα αποτελέσει προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης. Ο τρόπος παρέμβασης της Κομισιόν -ευθύς και απερίφραστος- δείχνει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας γνωρίζουν πλέον άριστα το εσωτερικό τοπίο της χώρας. Γνωρίζουν δηλαδή πως η πολιτική εξουσία σέβεται επιλεκτικά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ανθρώπινη βλακεία ή πολιτικός σχεδιασμός;

Η κατάντια μιας ιστορικής εφημερίδας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:03
Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε και η εφημερίδα «Αυγή» κάθε μέρα κατρακυλά σε λασπώδη μονοπάτια. Τι συνέβη και μια ιστορική εφημερίδα που τις σελίδες της κόσμησαν διανοούμενοι υψηλού επιπέδου, λογοτέχνες, ποιητές, ιστορικοί, όχι μόνον του χώρου της Αριστεράς, σήμερα έχει μετατραπεί σε φωνή μίσους και διχασμού...
Η κατάντια μιας ιστορικής εφημερίδας

Δεμένα τα πλοία στην Πεντέλη

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, 00:04
Περιστατικά έλλειψης της ελάχιστης απαιτούμενης γνώσης συνέβαιναν και στο παρελθόν. Αλλά αυτό που γίνεται με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και είναι λογικό. Το να είναι κάποιος «αγωνιστής», σύμφωνα με την ορολογία του χώρου, δεν σημαίνει πως διαθέτει και τα ελάχιστα εφόδια που χρειάζονται για την ευπρόσωπη δημόσια εικόνα του.
Δεμένα τα πλοία στην Πεντέλη

23 Αυγούστου 1939: Η συνάντηση των δύο ολοκληρωτισμών

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 00:04
Όλοι μιλούμε για ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς από την Μεταπολίτευση και μετά, αλλά νομίζω πως μάλλον χρησιμοποιούμε λάθος έκφραση. Η ηγεμονία προϋποθέτει μια μάχη στον χώρο των ιδεών και επικράτηση της ιδεολογίας με τις ισχυρότερες θέσεις. Στην Ελλάδα η φιλελεύθερη παράταξη δεν προσήλθε ποτέ σε αυτόν τον αγώνα.
23 Αυγούστου 1939: Η συνάντηση των δύο ολοκληρωτισμών

Η υπόθεση Γεωργίου και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, 00:04
Η συγκεκριμένη υπόθεση θα κρατηθεί στην επικαιρότητα για πολύ καιρό. Πίσω της κρύβονται συγκεκριμένες επιδιώξεις που δύσκολα θα την αφήσουν να ξεθυμάνει. Είναι σε όλους γνωστό πως νομικό ενδιαφέρον η υπόθεση δεν έχει και γι΄ αυτό, όπως εικάζουν αρκετοί, η εκδίκαση της δεν θα γίνει ποτέ.
Η υπόθεση Γεωργίου και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τα οχυρά της Δημοκρατίας και τα οχυρά του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, 00:03
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανέκαθεν μίαν αφοπλιστική ειλικρίνεια. Υποστήριζαν –και εξακολουθούν να υποστηρίζουν- τις θέσεις τους χωρίς υπεκφυγές, καταργώντας πολλές φορές και τα στοιχειώδη προσχήματα. Ο κυνισμός στην πολιτική είναι ένα σύνηθες και εν πολλοίς αναγκαίο στοιχείο. Μάλιστα όσο πιο ωμή είναι η διατύπωση των προθέσεων, τόσο πιο ευκρινής είναι και ο επιδιωκόμενος σκοπός.
Τα οχυρά της Δημοκρατίας και τα οχυρά του ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια ενός ψεύτη

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, 00:03
O Α.Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα ψεύτης, με το νόημα που δίνει στην λέξη ο κοινός νους. Συνεπώς, για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου η δήλωση του πως δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές, έχει την ίδια αξία και βαρύτητα με την δήλωση του πως «μετά το Πάσχα η οικονομία θα απογειωθεί»...
Η αλήθεια ενός ψεύτη

Ο ψυχαναγκασμός των πρωθυπουργών και η ΔΕΘ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, 00:03
Εδώ και πολλές δεκαετίες η ΔΕΘ θεωρείται το γεγονός που δίνει στην εκάστοτε κυβέρνηση την ευκαιρία να παρουσιάσει τα επιτεύγματα της και τους μελλοντικούς στόχους της. Αν κοιτάξουμε ψύχραιμα, σε βάθος χρόνου, τις πρωθυπουργικές ομιλίες θα διαπιστώσουμε πως ουσιαστικά οι περισσότερες θα μπορούσαν να εκφωνηθούν και οποιαδήποτε άλλη χρονιά χωρίς να γίνει αντιληπτό αυτό.
Ο ψυχαναγκασμός των πρωθυπουργών και η ΔΕΘ

Το «άλλοθι» της αυταπάτης

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, 00:03
Η εξαπάτηση είναι μια πράξη με έντονο το στοιχείο της ηθικής απαξίας, γιατί εμπεριέχει τον δόλο, την πρόθεση. Γι΄ αυτό και όσοι φέρουν αυτήν την κατηγορία προσπαθούν να την αποσείσουν, επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες. Πρόσφατα ανακαλύψαμε, από τα πρωθυπουργικά χείλη, πως η αυταπάτη είναι το φάρμακο της εξαπάτησης.
Το «άλλοθι» της αυταπάτης

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Π. Μανδραβέλη (Καθημερινή 9/8)

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, 00:03
Είναι κρίμα να χαρίζουμε τα νοητικά εργαλεία της ανάλυσης του συσχετισμού των δυνάμεων και του κόστους/οφέλους στον μαρξισμό και μάλιστα στην πιο χυδαία εκδοχή του, τον σταλινισμό. Αυτά είναι στοιχεία που ορίζουν τον ορθό λόγο. Ο φιλελεύθερος χώρος έχει αυτήν την ομορφιά της διαφορετικότητας των απόψεων.
Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Π. Μανδραβέλη (Καθημερινή 9/8)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταστρέφει, αλλά αντιστρέφει τις αξίες

Παρασκευή 05 Αυγούστου 2016, 00:04
Τι διάλογο μπορεί να ανοίξει η Πολιτεία με τους αρνητές της; Να τους πείσει ότι έχουν εσφαλμένες απόψεις; Υπάρχουν τόσο αφελείς υπουργοί που το πιστεύουν; Δηλαδή, ο υπουργός θα δεχθεί σε ακρόαση τους «Ρουβίκονες»; Ή μήπως επιδιώκουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτούν την κατανομή εξουσίας; Μάλλον αυτό είναι και το πιο πιθανό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταστρέφει, αλλά αντιστρέφει τις αξίες

«Είστε η αποτυχία μας» (Ιερά Σύνοδος)

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2016, 00:04
Ήταν μια σπαρακτική τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου. Το γεγονός πως εικοσάχρονα παιδιά δεν σεβάστηκαν τους 50, 60, 70 πιστούς που μέσα στο κατακαλόκαιρο, κυριακάτικα, θέλησαν να εκκλησιασθούν, φανερώνει μεν το όριο στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία μας, αλλά συγχρόνως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί και ως μια βλακώδης, απονενοημένη και περιθωριακή πράξη 20-30 νεαρών χωρίς αρχές.
«Είστε η αποτυχία μας» (Ιερά Σύνοδος)

Το γεύμα των «8» και ο Γ. Στουρνάρας

Τετάρτη 03 Αυγούστου 2016, 00:03
Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, οχτώ απόστρατοι της πολιτικής συγκεντρώθηκαν για να προτείνουν στον νυν κεντρικό τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα την πρωθυπουργία. Είναι νομίζω αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να ενδιαφέρεται για τα κοινά, να προβληματίζεται, να ανησυχεί. Πολύ δε περισσότερο αν πρόκειται για βετεράνους πολιτικούς, προσωπικότητες πρώτης γραμμής...
Το γεύμα των «8» και ο Γ. Στουρνάρας

ΣΥΡΙΖΑ-ανομία, σχέσεις στοργής

Τρίτη 02 Αυγούστου 2016, 00:04
Ο πιο ασφαλής τρόπος για να υπονομεύσει μια παράταξη το κοινωνικό καθεστώς μέσα στο οποίο κινείται, είναι να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς του νόμους του Κράτους. Δηλαδή αυτοί να αμφιβάλλουν κατά πόσον οι παραβατικές συμπεριφορές θα έχουν και τις ανάλογες συνέπειες για τους δράστες. Κατά πόσον το έγκλημα θα επιφέρει και την τιμωρία.
ΣΥΡΙΖΑ-ανομία, σχέσεις στοργής

2009. Ήταν το έλλειμμα. Όχι το χρέος

Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016, 00:02
Γίνεται μια προσπάθεια να μετατραπεί το χρέος ως το μείζον πρόβλημα της Ελληνικής κρίσης και μάλιστα αναδρομικά. Αυτό αποτελεί μια πρόκληση στην μνήμη όσων θυμούνται ακόμα και στην νοημοσύνη όσων σκέφτονται ακόμα. Τα δε κίνητρα αυτής της προσπάθειας αρχίζουν να φανερώνονται, καθώς βλέπουμε ποιοι την υποστηρίζουν.
2009. Ήταν το έλλειμμα. Όχι το χρέος

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 16/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα