Σ. Μουμτζής

Η ΕΡΤ έγινε το χωνί του ΕΑΜ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Κατανοώ πως η νέα διοίκηση μέσα σε δύο μήνες δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα. Κατανοώ πως υπάρχει ένας κληρονομημένος προγραμματισμός που δύσκολα ανατρέπεται ή αναθεωρείται. Αυτό όμως που έγινε προχθές το βράδυ και στην ΕΡΤ1 και στην ΕΡΤ2, με τις επετειακές εκπομπές για την αποχώρηση των Ναζί από την Αθήνα το 1944, είναι ακατανόητο.
Η ΕΡΤ έγινε το χωνί του ΕΑΜ

Μεταναστευτικό, μια πληγή για την Νέα Δημοκρατία

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Προχθές μια νεαρή κοπέλα, πρόεδρος τοπικής ΟΝΝΕΔ, απέστειλε μια επιστολή στον Μ.Χρυσοχοϊδη, επισημαίνοντας του, τα προβλήματα που θα επισύρει στην περιοχή της η εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών. Η συντάκτις της επιστολής ουσιαστικά επαναλάμβανε τους φόβους και τις αντιρρήσεις των τοπικών φορέων. Εξέφραζε δηλαδή, το κοινό αίσθημα.
Μεταναστευτικό, μια πληγή για την Νέα Δημοκρατία

Άρχισε η γνωστή κλάψα της Αριστεράς

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Προχθές ήταν ο Ν.Βούτσης που δήλωσε πως ήταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν, και πολλά άλλα. Χθες ήταν η σειρά του Στ.Κούλογλου. Σε στιγμές αυτοκριτικής, μας είπε πως «δεν έπρεπε να εκβιάσουν τις εξελίξεις» και πως έπρεπε να αφήσουν τον Α.Σαμαρά να κυβερνήσει. Προφανώς εννοεί πως έπρεπε να συναινέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.
Άρχισε η γνωστή κλάψα της Αριστεράς

Οι 6 αντάρτες αμφισβητούν τον μαγικό αριθμό 180

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Βρέθηκαν έξι βουλευτές, που ενώ τα κόμματα στα οποία ανήκουν τάχθηκαν υπέρ της προανακριτικής επιτροπής για τη σκευωρία της Novartis, αυτοί δεν πειθάρχησαν. Η συγκεκριμένη «ανταρσία» στέλνει ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να υπολογίσει στους σχεδιασμούς πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αθροίζουν μαζί 180 βουλευτές και έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για την αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος για τον εκλογικό νόμο.
Οι 6 αντάρτες αμφισβητούν τον μαγικό αριθμό 180

Οταν μιλά ο Τσίπρας μάς θυμίζει από τι γλιτώσαμε

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ενα σταθερό πρόβλημα των διανοουμένων του φιλελεύθερου χώρου ήταν - και εν τίνι μέτρω παραμένει - η αδυναμία πρόσληψης της πολιτικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν ανεπαρκείς. Απλώς τον προσέγγιζαν με λάθος γνωστικά εργαλεία. Η συμβολή όλων ημών που περάσαμε στην όχθη του φιλελευθερισμού αφού διασχίσαμε τον μαρξισμό, βρίσκεται στο γεγονός πως γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Οταν μιλά ο Τσίπρας μάς θυμίζει από τι γλιτώσαμε

Δεν είναι μόνον η οικονομία

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 εμφανίσθηκε στο πολιτικό σύστημα το δόγμα πως τα πάντα είναι η οικονομία.Είναι ένα δόγμα που έκτοτε διατρέχει οριζόντια το πολιτικό μας σύστημα. Αναμφίβολα, η οικονομική ανάπτυξη είναι ο βασικός και πρώτιστος στόχος χωρών που έχουν λυμένο το θέμα της εθνικής τους ασφάλειας. Τα σύνορα τους και εν γένει η κυριαρχία τους δεν αμφισβητούνται από τα γειτονικά κράτη.
Δεν είναι μόνον η οικονομία

Αν κτυπούσαν αστυνομικούς στην ένδοξη Σοβιετία...

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως το ΚΚΕ απολαμβάνει πλήρως τις ελευθερίες ενός πολιτικού συστήματος που αγωνίζεται να ανατρέψει. Μάλιστα πολλές φορές, με την δράση του, κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων που δίνει σε όλους τους Έλληνες το δημοκρατικό μας Σύνταγμα. Με απλά λόγια παρανομεί.
Αν κτυπούσαν αστυνομικούς στην ένδοξη Σοβιετία...

Nα μπει τέλος στην πολιτική ασυλία του ΚΚΕ

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η φωτογραφία με τον διαδηλωτή του ΚΚΕ που καταφέρνει πισώπλατο κτύπημα καράτε σε έναν άνδρα των ΜΑΤ, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αν επρόκειτο για μια μεμονωμένη βιαιοπραγία, έστω βάρβαρη και άνανδρη, θα μπορούσαμε να πούμε πως οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία του δράστη. Όμως υπήρξε μια γενικευμένη επιθετική συμπεριφορά με όλα τα στοιχεία της οργάνωσης. Άλλωστε, στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν αυθόρμητες και ανεξέλεγκτες συμπεριφορές.
Nα μπει τέλος στην πολιτική ασυλία του ΚΚΕ

Οι συνδικαλιστές δουλεύουν για τον Κυριάκο

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γνωρίζουν ποιοι εμπόδιζαν τα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν τα λιμάνια της πατρίδος μας, ποιοι αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, κλπ. Και γνωρίζουν τι ζημία έκανε η δράση αυτών των επαγγελματιών-συνδικαλιστών στην Εθνική Οικονομία μας.
Οι συνδικαλιστές δουλεύουν για τον Κυριάκο

Να παγώσουν τα χρέη, να πάρει ανάσες η αγορά

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Σε λίγες ημέρες λήγει και η παράταση για την ρύθμιση των 120 δόσεων. Λίγα πράγματα. Μικρός ο αριθμός όσων ανταποκρίθηκαν, σε σχέση με το μέγεθος των οφειλετών. Και είναι λογικό. Ο οφειλέτης, εκ πείρας γνωρίζει, πως δεν μπορεί συγχρόνως να ανταποκριθεί και στις δόσεις της ρύθμισης και στις τρέχουσες οφειλές. Πετά άσκοπα τα χρήματα του, για λίγους μήνες φορολογικής συνέπειας.
Να παγώσουν τα χρέη, να πάρει ανάσες η αγορά

Το 2015 πέρασαν από την Ελλάδα 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να βάλει τάξη σε μια χαώδη κατάσταση που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, το στοίχημα που βάζει η κυβέρνηση αφορά τον χρόνο που θα «τρέξουν» οι διαδικασίες χορήγησης ή μη ασύλου και εν συνεχεία οι διαδικασίες των επαναπροωθήσεων.
Το 2015 πέρασαν από την Ελλάδα 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Ο Κυριάκος βλέπει προς το 2051, ενώ ο Αλέξης προς το 1981

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο πρωθυπουργός, με την επιλογή συγκεκριμένων συνεργατών του, κατέθεσε το όραμα του. Βλέπει την Ελλάδα μετά από τριάντα χρόνια και επιδιώκει να βάλει αυτός τα θεμέλια της σήμερα. Οραματίζεται μιαν Ελλάδα που θα μπορεί να σταθεί στον κόσμο του εγγύς μέλλοντος.
Ο Κυριάκος βλέπει προς το 2051, ενώ ο Αλέξης προς το 1981

Και αυτοί έμειναν στον... Σπούτνικ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ονομάστηκε «Σπούτνικ, έφοδος στον ουρανό». Ως γνωστόν ο Σπούτνικ ήταν ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος και εκτοξεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1957. Και ήταν βέβαια Σοβιετικός. Οι παλιές αγάπες δεν κρύβονται για τους Συριζαίους. Η δε έκφραση «έφοδος στον ουρανό» είναι από τις εμβληματικές της Αριστεράς. Μέσα στον ρομαντισμό και την ουτοπία κρύβεται η στρατηγική κατάληψης της εξουσίας.
Και αυτοί έμειναν στον... Σπούτνικ

Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Όταν οι αριστεροί πλουτίζουν μέσα στο καπιταλιστικό καθεστώς, ουσιαστικά καταθέτουν την μαρξιστική τους ταυτότητα. Ο προσωπικός πλουτισμός είναι ξένος προς την ιδεολογία την οποία υπηρετούν. Δεν είναι όμως υποκριτικό να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των κοινωνικά αδυνάμων και συγχρόνως να επενδύεις σε μετοχές και ομόλογα, σε ακίνητα ή να διαθέτεις πολυτελές σκάφος;
Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χωριστά

Η ιδεολογική ατολμία της Νέας Δημοκρατίας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι αντιδράσεις των πολιτών που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, απέναντι στην στάση του συνόλου των ευρωβουλευτών της—πλην της φωτεινής εξαιρέσεως της Μισέλ Ασημακοπούλου—φανερώνουν πως στην βάση του κόμματος έχουν αναπτυχθεί αντισώματα στην ιδεολογική αφασία των ηγετικών στελεχών του.
Η ιδεολογική ατολμία της Νέας Δημοκρατίας

Η κλιματική αλλαγή, το Μάτι και το θράσος των Συριζαίων

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή, αναφέρθηκε και στην πυρκαγιά στο Μάτι, εννοώντας προφανώς πως η αστραπιαία εξάπλωση της οφειλόταν σε ακραία καιρικά φαινόμενα.Είναι λογικό και πρέπον ένας πρωθυπουργός να μην κατηγορεί σε διεθνή fora την αντιπολίτευση της πατρίδος του, για τις αβελτηρίες της όταν ήταν κυβέρνηση.
Η κλιματική αλλαγή, το Μάτι και το θράσος των Συριζαίων

Η Μισέλ Ασημακοπούλου διέσωσε την τιμή της ΝΔ στην Ευρωβουλή

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε στην ευρωβουλή ψήφισμα που καταδίκαζε τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού. Το εν λόγω ψήφισμα δεν το κατέθεσαν περιθωριακά κόμματα του ευρωκοινοβουλίου, αλλά οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Λαϊκού κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών και των Πρασίνων, που ως γνωστόν συνεργάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, με την Αριστερά.
Η Μισέλ Ασημακοπούλου διέσωσε την τιμή της ΝΔ στην Ευρωβουλή

Τι δουλειά κάνεις; Συνδικαλιστής

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Έχουμε την τάση να αποδίδουμε όλα τα κακά της μοίρας μας στο πολιτικό σύστημα της πατρίδος, χωρίς όμως να προσδιορίζουμε ποιοι το αποτελούν. Όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι συλλογικοί φορείς, γιατί και αυτοί ασκούν εξουσία στον χώρο τους. Πολλές φορές μάλιστα με εμφανώς παράνομες πράξεις. Σε αυτούς τους φορείς ανήκουν και τα συνδικάτα. Το Σύνταγμα προστατεύει τον συνδικαλισμό. Όχι τους επαγγελματίες συνδικαλιστές.
Τι δουλειά κάνεις; Συνδικαλιστής

Ο τσιλιαδόρος και ο κλέφτης

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο Κωνσταντινέας, δήλωσε πως «το να κάνεις προκαταρκτική μόνον για τον Παπαγγελόπουλο είναι σαν να φταίει ο τσιλιαδόρος και όχι ο κλέφτης». Υπάρχει όμως και μια πιο εξεζητημένη άποψη. Με την υπόθεση της Novartis, δόθηκε η ευκαιρία τόσο για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στον χώρο της ΝΔ, όσο και ένα ξεκαθάρισμα, δια της σπιλώσεως υπολήψεων, προσωπικοτήτων που ενδεχομένως θα διεκδικούσαν την ανώτατη πολιτειακή θέση.
Ο τσιλιαδόρος και ο κλέφτης

Καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε αγνοούν

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Στην τρέχουσα συγκυρία είναι εύλογη η επιθυμία του Α. Τσίπρα να θυματοποιηθεί. Ο ρόλος του θύματος είναι ο αγαπημένος ρόλος των αριστερών. Έχουν ιδανική ερμηνεία. Από την άλλη πλευρά είναι εξίσου εύλογο η ΝΔ να μην επιθυμεί τη θυματοποίηση του Α. Τσίπρα. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να εξουθενώσεις κάποιον είναι να τον αγνοείς. Να κάνεις σαν να μην υπάρχει. Να τον προσπερνάς χωρίς να του δίνεις σημασία.
Καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε αγνοούν

Δημοφιλέστερα Άρθρα