Σ. Μουμτζής

Εκλογές 19 Μαΐου ή Οκτώβριο

Τρίτη 16 Απριλίου 2019, 00:02
Έχω εξηγήσει την άποψη μου πως ο Α.Τσίπρας θα ρουφήξει και την τελευταία ημέρα εξουσίας. Συνεπώς, πιστεύω πως θα προσφύγει στις κάλπες τον Οκτώβριο. Θα ρισκάρει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά την εξουσία, που θα την χάσει, ούτως ή άλλως, τον Οκτώβριο, πλην θαύματος, στο οποίο και προσβλέπει.
Εκλογές 19 Μαΐου ή Οκτώβριο

Η Νέα Δημοκρατία δεν ετεροκαθορίζεται

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, 00:02
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό κόμμα. Εχει βαθιές τις ρίζες του στην Ιστορία, καθώς είναι η συνέχεια και ο κληρονόμος των δύο μεγάλων ρευμάτων του αστικού χώρου. Του Κέντρου και της Δεξιάς. Ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα των ελίτ. Προσπαθεί να προσελκύσει τους άριστους, αλλά δεν είναι το κόμμα μόνον των άριστων.
Η Νέα Δημοκρατία δεν ετεροκαθορίζεται

Αποφασίζουν υπό το κράτος πανικού και φόβου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, 00:02
Το χειρότερο πράγμα στην ζωή, και συνεπώς και στην πολιτική, είναι το αδιέξοδο. Ο εγκλωβισμός σε ένα δίλημμα στο οποίο το ένα σκέλος είναι χειρότερο από το άλλο. Σε αυτήν την θέση βρίσκεται σήμερα ο Α.Τσίπρας. Εχουν να επιλέξουν μεταξύ εθνικών εκλογών εντός του Μαΐου ή να εξαντλήσουν την κυβερνητική τους θητεία. Δηλαδή εκλογές τον Οκτώβριο. Θα πρέπει, δηλαδή, να αποφασίσουν αν θα πιουν το πικρό ποτήρι μονορούφι ή λίγο-λίγο.
Αποφασίζουν υπό το κράτος πανικού και φόβου

Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι ένοχοι, μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, 00:02
Οι μάσκες έπεσαν και έχουμε μπροστά μας αποτυπωμένη μιαν κοσμοαντίληψη που χαρακτηρίζει, συνολικά, την κυβερνώσα Αριστερά. Όποιος τους ενοχλεί τον εξοντώνουν ηθικά και πολιτικά, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο προς τούτο. Σε άλλες εποχές τους εξόντωναν και βιολογικά.
Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι ένοχοι, μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους

Θα τους πάνε μέχρι τέλους! Κι έτσι πρέπει

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, 00:02
Aυτό που χαρακτηρίζει την υπόθεση Νovartis και την άγνοια κινδύνου των συνωμοτών, είναι η αταλάντευτη θέληση των θυμάτων να ζητήσουν την πλήρη δικαίωση τους και την τιμωρία των συνωμοτών. Και τα θύματα δεν είναι τυχαία πρόσωπα. Μεταξύ αυτών και ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Α. Σαμαράς, που urbi et orbi διακηρύσσει πως «θα τους πάει μέχρι τέλους».
Θα τους πάνε μέχρι τέλους! Κι έτσι πρέπει

Σκάνδαλο Novartis = σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλίστηκαν

Τρίτη 09 Απριλίου 2019, 00:02
Τα γεγονότα από χθες ήταν γνωστά. Άλλωστε τα είχαν προαναγγείλει τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, ημέρες πριν. Σε αγαστή συνεργασία το όλον παρα-κράτος προετοίμαζε το έδαφος. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, όπως το χαρακτήρισε ο Α.Τσίπρας, κατέληξε στην κλήση ενός μόνον πολιτικού, του Ανδρέα Λοβέρδου, για εξηγήσεις, χωρίς να έχουν βρεθεί χρήματα σε κανένα λογαριασμό.
Σκάνδαλο Novartis = σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεφτιλίστηκαν

Κάνουν ψιλικατζίδικους υπολογισμούς

Δευτέρα 08 Απριλίου 2019, 00:02
Όσο περνά ο καιρός ξεκαθαρίζει η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι αυτή; Την έχουν επισημάνει ήδη πολλοί σχολιαστές. Μια διαχειρίσιμη ήττα με ένα ποσοστό κοντά στο 5%. Τότε θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να κρατήσει αναπτερωμένο το ηθικό των στελεχών και την ψηφοφόρων του πάνω στην λογική πως μέσα σε πέντε μήνες το ματς θα γίνει ντέρμπυ.
Κάνουν ψιλικατζίδικους υπολογισμούς

Τι θα πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός

Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, 00:02
Είναι απλό. Να μην κάνει αυτά που κάνει ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είναι το κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγήν. Είναι ο οδηγός για να γίνει κάποιος ένας πολύ κακός πρωθυπουργός. Αλλά ας προσπαθήσω να ορίσω θετικά αυτά τα λίγα, απλά πράγματα που θα πρέπει να κάνει ο Κ.Μητσοτάκης.
Τι θα πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός

«Δεν είναι σκάνδαλο Πετσίτη. Είναι σκάνδαλο Τσίπρα-Παππά»

Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, 00:02
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι ένα νέο παιδί που, με την μέχρι τώρα παρουσία του, φαίνεται πως αποτελεί μιαν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξη του έθεσε με σαφήνεια την πολιτική διάσταση της υπόθεσης Πετσίτη. Είπε δηλαδή, πως το σκάνδαλο δεν αφορά απλώς μια περίπτωση αδικαιολόγητου προσωπικού πλουτισμού, αλλά είναι «σκάνδαλο Τσίπρα—Παππά».
«Δεν είναι σκάνδαλο Πετσίτη. Είναι σκάνδαλο Τσίπρα-Παππά»

Ο αθεόφοβος άλλαξε και το όνομα του αεροδρομίου!

Τετάρτη 03 Απριλίου 2019, 00:02
Ο πρωθυπουργός, κοντοστάθηκε, δεν τόλμησε να προφέρει το όνομα «Μακεδονία», αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και το αποκάλεσε μπροστά στους Σκοπιανούς επισήμους και τον Ζάεφ, «αεροδρόμιο της Μίκρας». Για να μην κάνει ναι αισθανθούν άσχημα οι Σκοπιανοί, προσέβαλλε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Αλλά είπαμε, η Αριστερά, δεν διακρίνεται για τέτοιες εθνικές ευαισθησίες, με τις πατριωτικές εξαιρέσεις βέβαια.
Ο αθεόφοβος άλλαξε και το όνομα του αεροδρομίου!

Η ανοησία της «ακροδεξιάς» Νέας Δημοκρατίας, κούρασε

Τρίτη 02 Απριλίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές ιδεολογικά ανερμάτιστος. Με την πολιτική του από την μια μεριά και τις διακηρύξεις του από την άλλη, έχει επιφέρει σύγχυση στους ψηφοφόρους του. Άλλο ψήφισαν και άλλο τους προέκυψε. Ένα κόμμα που δεν έχει ξεκάθαρο προφίλ, όσες τακτικές υποχωρήσεις και να κάνει, όσες δυσκολίες και να επικαλεστεί, έχει σοβαρό πρόβλημα στην προσέγγιση των πολιτών. Αυτοί θέλουν καθαρό λόγο, εύληπτα συνθήματα, σαφείς διαχωριστικές γραμμές.
Η ανοησία της «ακροδεξιάς» Νέας Δημοκρατίας, κούρασε

Ο «κολλητός», ο «αυτοκόλλητος» και οι λογαριασμοί στην Κύπρο

Δευτέρα 01 Απριλίου 2019, 00:02
Κάτι σοβαρό συμβαίνει στην υπόθεση Πετσίτη-Λαυρεντιάδη. Κάτι που φοβίζει το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ενεργοποίησε τις δυνάμεις που του δάνεισε η εμφανής δεξιά συνιστώσα στον χώρο της Δικαιοσύνης, για να αποφύγει προεκλογικές περιπέτειες.Τι έγινε λοιπόν; Εκπαραθυρώθηκε ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που διερευνούσε την υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ.
Ο «κολλητός», ο «αυτοκόλλητος» και οι λογαριασμοί στην Κύπρο

Αριστερά ψηφοδέλτια, «δεξιές» πολιτικές

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 00:02
Ανέκαθεν η Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της, έδινε και εξακολουθεί να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους συμβολισμούς, καθώς αυτοί παραπέμπουν ευθέως στο φαντασιακό επίπεδο. Το φαντασιακό επίπεδο είναι ο Παράδεισος της Αριστεράς. Μακριά από την πραγματικότητα, που σχεδόν πάντα είναι οδυνηρή γι΄αυτήν, ανακαλεί μνήμες, παραστάσεις, σύμβολα.
Αριστερά ψηφοδέλτια, «δεξιές» πολιτικές

Το σχέδιο των ολιγαρχών, εξελίσσεται

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 00:02
Στις ευρωεκλογές, που η ψήφος είναι χαλαρή, θα μετρηθούν οι δυνάμεις του νέου κόμματος που μάλλον θα στεγάσει και άλλα στελέχη τα οποία παλιότερα είχαν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους την περίοδο 2004-2009 και, αναλόγως του αποτελέσματος, θα πράξουν στην συνέχεια. Ο βασικός στόχος είναι μια ευπρόσωπη παρουσία στις ευρωεκλογές, ώστε να διατηρηθεί το σχήμα και στην συνέχεια θα ριχτεί η χοντρή ζαριά των εθνικών εκλογών.
Το σχέδιο των ολιγαρχών, εξελίσσεται

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 00:02
Η προχθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα γιορτής και διαμαρτυρίας. Γιορτάζαμε όχι μόνον την Εθνική Παλιγγενεσία, αλλά και την Παλιγγενεσία του πατριωτισμού μας. Ήταν μια ημέρα πανηγυριού και οργής που αποτυπώθηκε στους δρόμους και στις πλατείες όλης της Ελλάδος. Ήταν μια γαλανόλευκη ημέρα. Αυτή η λέξη, ο πατριωτισμός, στην εποχή που ηγεμόνευε η Αριστερά, ήταν σημαδεμένη με αρνητικό πρόσημο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Να πάρετε τα ελικόπτερα και να φύγετε!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο πρωθυπουργός πήγε στο Αγαθονήσι για να γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκεί κόσμος δεν υπάρχει για να τον αποδοκιμάσει. Αν παρακολουθούσε την παρέλαση στην Αθήνα, ως είθισται, θα γινόταν δέκτης των αποδοκιμασιών των πολιτών, εφ΄όλης της ύλης.
Να πάρετε τα ελικόπτερα και να φύγετε!

26 Μαϊου: Οι εκλογές της λύτρωσης

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 00:02
Εχει γίνει ολοφάνερο, πως εφόσον δεν διεξαχθούν συγχρόνως οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, οι τελευταίες, καλώς ή κακώς, θα χάσουν τον χαρακτήρα τους. Θα μετατραπούν σε εθνικές εκλογές. Αυτό το φαινόμενο είχε εμφανισθεί και στις ευρωεκλογές του 1984, όταν η Νέα Δημοκρατία του Ε. Αβέρωφ είχε προσδώσει σε αυτές χαρακτηριστικά εθνικής αναμέτρησης στο πλαίσιο του συνθήματος της «απαλλαγής».
26 Μαϊου: Οι εκλογές της λύτρωσης

Αυτά που ζούμε δεν τα πιστεύουμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 00:02
Η Αριστερά, κάθε ημέρα που περνά ξεφτιλίζεται ακόμα πιο πολύ. Και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ευτέλειας και κυνισμού μπροστά μας. Θα δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι την πτώση τους. Όμως έτσι κατανοούμε καλύτερα τι θέλουμε από την επόμενη ημέρα. Γίνονται συγκρίσεις, εξάγονται συμπεράσματα.
Αυτά που ζούμε δεν τα πιστεύουμε

Θα φύγουν τελευταίοι από το πάρτυ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, 00:02
Για να εκτιμήσουμε τον χρόνο των εκλογών καταφεύγουμε σε πολιτικές αναλύσεις με εργαλείο μια λογική επεξεργασία των δεδομένων. Τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει στον πρωθυπουργό που, εκ των πραγμάτων, αυτός αποφασίζει. Σε αυτήν την διαδικασία που κρατεί καιρό, μας διαφεύγει ένα απλό ανθρώπινο στοιχείο, μακριά από πολιτικές αιτίες.
Θα φύγουν τελευταίοι από το πάρτυ

Τι προτιμάμε; H διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ να είναι 28%-18% ή 38%-28%;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 00:02
Πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε μιαν απλή και εύληπτη δήλωση. Είπε πως ο πήχης των ευρωεκλογών έχει τεθεί από τον ίδιο τον Τσίπρα, ο οποίος το 2014 με διαφορά 3,8 μονάδων από την ΝΔ ζήτησε την άλλη ημέρα εκλογές. Συνεπώς, συνεχίζει ο Ά. Γεωργιάδης, οποιαδήποτε διαφορά άνω των 3,5 μονάδων –σύμφωνα πάντοτε με τα λόγια του Τσίπρα— θέτει θέμα άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Τι προτιμάμε; H διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ να είναι 28%-18% ή 38%-28%;

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα