Σ. Μουμτζής

Ήπιο πολιτικό κλίμα δεν σημαίνει και «περασμένα, ξεχασμένα»

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 00:02
Η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο ήταν μετριοπαθής και κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους. Όμως υπάρχει ένας ορατός κίνδυνος. Να στείλει το μήνυμα του «περασμένα, ξεχασμένα», κάτι που θα προκαλέσει θυμό και απογοήτευση σε όλους αυτούς που πίστεψαν πως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για μια σειρά από υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ήπιο πολιτικό κλίμα δεν σημαίνει και «περασμένα, ξεχασμένα»

Η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό και η χαρά των Πρεσπολάγνων

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 00:02
Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Πιερία και Πέλλα, η Νέα Δημοκρατία πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της διαφαινόμενης λύσης. Εκτοτε παρέμεινε σταθερή σε αυτήν την γραμμή, καταδικάζοντας απερίφραστα την συμφωνία των Πρεσπών. Ομως ακόμα και στις πιο έντονες και φορτισμένες στιγμές των κινητοποιήσεων δεν δήλωσε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την συμφωνία.
Η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό και η χαρά των Πρεσπολάγνων

Γιατί τόση μουρμούρα, γιατί τόση γκρίνια;

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 00:02
Προχθές η Ελλάδα εξέδωσε εφταετές ομόλογο με απόδοση 1,9%. Ζητήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια και οι επενδυτές προσέφεραν 12,5 δισεκ. Αναμφίβολα θετικό το γεγονός. Προχθές επίσης είχαμε τον διορισμό 28 γενικών γραμματέων υπουργείων. Όλοι τους με βαριά βιογραφικά. Αίφνης το διαδίκτυο, αντί να ασχολείται με τα δύο αυτά θετικά γεγονότα, εστίασε την προσοχή του σε δύο υποπεριπτώσεις...
Γιατί τόση μουρμούρα, γιατί τόση γκρίνια;

Αντιδεξιό σύνδρομο ή αντιδεξιά φαντασίωση;

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, 00:02
Παλιότερα λέγαμε πως «ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων». Σήμερα μπορούμε να πούμε πως «το αντιδεξιό σύνδρομο είναι ο σοσιαλισμός των πολιτικών απατεώνων». Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να αποδείξουμε πως το περίφημο αντιδεξιό σύνδρομο δεν έχει πραγματικό αντίκρυσμα, εδώ και πολλές δεκαετίες, στην πολιτική ζωή της πατρίδος μας.
Αντιδεξιό σύνδρομο ή αντιδεξιά φαντασίωση;

Υπάρχει Εθνική Ελλάδος στην πολιτική;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, 00:02
Ως γνωστόν ο Δ. Παπαδημούλης εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε αντιρρήσεις, αλλά μπροστά στην επιμονή του Β. Μεϊμαράκη υποχώρησε τελικά. Γνωρίζω την επιχειρηματολογία για την Εθνική Ελλάδος. Μόνον που στην πολιτική δεν υπάρχει Εθνική Ελλάδος. Ή να το πω διαφορετικά, Εθνική Ελλάδος υπάρχει όταν αυτό πιστεύουν και υποστηρίζουν όλα τα κόμματα.
Υπάρχει Εθνική Ελλάδος στην πολιτική;

«Όταν λέω 9 η ώρα, εννοώ 9 η ώρα» (Κυρ. Μητσοτάκης)

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 00:02
Δεν θα κάνω απολογισμό της πρώτης εβδομάδας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι θετικός, αλλά αυτό τελικά θα το κρίνουμε σε βάθος χρόνου. Αν κάτι με εντυπωσίασε, ήταν αυτό που είπε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο υπουργείο Παιδείας και αποτελεί τον τίτλο του άρθρου μου.
«Όταν λέω 9 η ώρα, εννοώ 9 η ώρα» (Κυρ. Μητσοτάκης)

Χαιρόμαστε με το αυτονόητο

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 00:02
Είδαμε τους υπουργούς να ορκίζονται με κουστούμια και γραβάτες και χαρήκαμε. Μάθαμε πως τοποθετήθηκε γιατρός στην Ακρόπολη και χαρήκαμε. Πληροφορηθήκαμε πως οι καταληψίες εγκατέλειψαν το ξενοδοχείο που είχαν καταλάβει και χαρήκαμε. Χαρήκαμε για το γεγονός πως οι υπουργοί έπιασαν αμέσως δουλειά, χαρήκαμε γιατί ο πρωθυπουργός θα τους αξιολογεί, χαρήκαμε, χαρήκαμε, χαρήκαμε. Έπρεπε όμως να χαρούμε για όλα αυτά;
Χαιρόμαστε με το αυτονόητο

Οι Συριζαίοι δεν κατάλαβαν τι έγινε στις 7 Ιουλίου

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 00:02
Με το που ορκίστηκε η κυβέρνηση άρχισαν οι διαμαρτυρίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί διαμαρτύρονται; Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης σχημάτισε μια κυβέρνηση που αυτοί δεν την εγκρίνουν. Αυτό είναι παντελώς αδιάφορο. Όπως επίσης αδιάφορες θα είναι και οι διαμαρτυρίες τους όταν η Νέα Δημοκρατία θα αρχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμα της.
Οι Συριζαίοι δεν κατάλαβαν τι έγινε στις 7 Ιουλίου

Κανένας τους δεν περπάτησε στους δρόμους της Γένοβας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 00:02
Διάβασα τα βιογραφικά των υπουργών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Απογοητεύτηκα. Διάβασα για ΜΙΤ για Χάρβαρντ, για Κολούμπια, για θητείες σε παγκόσμιους οργανισμούς, και αναρωτήθηκα. Πού πάμε; Αυτοί οι άνθρωποι θα μας κυβερνήσουν; Γνωρίζουν τους δρόμους της Γένοβας και της Πράγας;
Κανένας τους δεν περπάτησε στους δρόμους της Γένοβας

Ενός λεπτού σιγή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πήρε το 31,5% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, αυτό όμως ήταν το κύκνειο άσμα του. Γιατί αν θελήσουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα θα πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτό το ανέλπιστο ποσοστό οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Ενός λεπτού σιγή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2019, 00:02
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη. Την είχε προδικάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μη αναμενόμενο, αλλά έχει την εξήγηση του, είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αν λάβουμε υπ΄όψη τα όσα διέπραξε κατά την διάρκεια της υπερτετραετούς διακυβέρνησης του.
Το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας

Πώς ο Τσίπρας παγιδεύτηκε στη σχέση του με τον Καραμανλή

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019, 00:02
Δεν γνωρίζω αν υπήρξε ρητή συμφωνία μεταξύ Τσίπρα—Καραμανλικών και ούτε θα το μάθουμε ποτέ. Γιατί αν πράγματι υπήρξε, ουδείς εκ των πρωταγωνιστών θα το ομολογήσει. Aν δεν υπήρξε, δεν υπήρξε. Τέλος. Ομως, μετά βεβαιότητος, υπήρξε μια --εξ αντικειμένου ταύτιση συμφερόντων-- που εδραζόταν πάνω στο άγχος του Α.Τσίπρα να αποκτήσει προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Πώς ο Τσίπρας παγιδεύτηκε στη σχέση του με τον Καραμανλή

Αλέξη, σ΄ευχαριστούμε. Μπορείς να φεύγεις τώρα

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019, 00:02
«Μα γιατί τον ευχαριστούμε; Εδώ κόντεψε να καταστρέψει την Ελλάδα,» θα αναρωτηθεί ένας σώφρων άνθρωπος. Κι όμως πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γιατί, μόλις μέσα σε 54 μήνες, κατόρθωσε και γκρέμισε όλο το οικοδόμημα της Αριστεράς που χτιζόταν επί 70 σχεδόν χρόνια.
Αλέξη, σ΄ευχαριστούμε. Μπορείς να φεύγεις τώρα

Πότε με τον Βελουχιώτη, πότε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019, 00:02
Είναι θλιβερό το φαινόμενο ένας αρχηγός κόμματος να περιφέρει το ιδεολογικό σαρκίο του από εδώ και από εκεί. Και το φαινόμενο γίνεται θλιβερότερο όταν αυτός είναι πρωθυπουργός. Έτσι, ξαφνικά πληροφορηθήκαμε πως ο Α. Τσίπρας έχει τις ρίζες του στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος προχθές.
Πότε με τον Βελουχιώτη, πότε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Ο Α. Τσίπρας δεν πάει για να συζητήσει, αλλά για να προκαλέσει

Τρίτη 02 Ιουλίου 2019, 00:02
Όσοι πιστεύουν πως ο Α.Τσίπρας, σε μια κρίση δημοκρατικότητος, αποφάσισε να σπάσει το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, πλανώνται. Όσοι πιστεύουν πως ο Α.Τσίπρας έσπασε το εμπάργκο του Σκάι για να συζητήσει και να ενημερώσει, πλανώνται και αυτοί. Με ποιους να συζητήσει; Με αυτούς που, επί ένα χρόνο, ο ίδιος και τα στελέχη τους εξύβριζαν και εξυβρίζουν καθημερινά;
Ο Α. Τσίπρας δεν πάει για να συζητήσει, αλλά για να προκαλέσει

Ο Κυριάκος τον άφησε να μαλώνει μόνος του

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο πρωθυπουργός την μεγαλύτερη απογοήτευση την πήρε όταν δεν κατάφερε να μαλώσει στο debate με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Γιατί περί αυτού θα επρόκειτο. Ας μην νομίζει ο αναγνώστης πως θα διεξαγόταν μια συζήτηση πολιτισμένων ανθρώπων. Αυτό το debate θα ήταν η τελευταία ευκαιρία του μήπως και πάρει κάποιους πόντους. Ως εκ τούτου ο Α. Τσίπρας θα μετέβαλε την συζήτηση σε ριγκ.
Ο Κυριάκος τον άφησε να μαλώνει μόνος του

Νέα Δημοκρατία: Στις 8 Ιουλίου αρχίζουν τα δύσκολα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 00:02
Τελικά φάνηκε πως ο «Κούλης» είχε τον Τσίπρα στο τσεπάκι του. Τον έκανε μια μπουκιά. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν κάτι το σχετικά εύκολο. Τα δύσκολα αρχίζουν από την επομένη των εκλογών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει να επιλύσει, χωρίς καμιά καθυστέρηση, τέσσερα ακανθώδη προβλήματα: ΔΕΗ, ΕΡΤ, αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και κυρίως Θεσσαλονίκης, και επιβολή του Νόμου και της Τάξης.
Νέα Δημοκρατία: Στις 8 Ιουλίου αρχίζουν τα δύσκολα

«Ούτε μια στο εκατομμύριο»

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο άνθρωπος είναι αθεόφοβος. Έμαθε μια έκφραση και την χρησιμοποιεί κάθε φορά που είναι σίγουρος πως θα συμβεί αυτό το «ένα στο εκατομμύριο». Το είπε μια φορά για την Μέρκελ, το είπε δεύτερη φορά για τις ευρωεκλογές και το επαναλαμβάνει για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα για τις εθνικές εκλογές.
«Ούτε μια στο εκατομμύριο»

ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά την ήττα τι θα γίνει;

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 00:02
Είναι πράγματι άχαρο να περιμένει κάποιος το βέβαιο τέλος του που θα επέλθει μετά από λίγες ημέρες. Αδρανής, μετρά τις ώρες, καθώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Σε αυτήν την κατάσταση του μελλοθανάτου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 26 Μαΐου. Μέχρι τότε η ηγετική του ομάδα και οι ψηφοφόροι του βαυκαλιζόταν με την ιδέα είτε μιας διαχειρίσιμης ήττας είτε με την ιδέα ακόμα και της νίκης.
ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά την ήττα τι θα γίνει;

Προς Νεοδημοκράτες: Στην ώρα της μάχης δεν γκρινιάζουμε

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 00:02
Η περίπτωση Μοροπούλου έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και αναδύθηκαν πικρίες και παράπονα από πολλές και από πολλούς. Αυτό είναι λογικό και ανθρώπινο. Όμως, εξίσου λογικό είναι πως κάποιες και κάποιοι δεν θα συμμετείχαν τελικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χωρούν όλοι.
Προς Νεοδημοκράτες: Στην ώρα της μάχης δεν γκρινιάζουμε

Δημοφιλέστερα Άρθρα