Σ. Μουμτζής

Μήπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «μούφα»;

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Σε πονηρές σκέψεις μας εμβάλλει το γεγονός της άρνησης των προστατευομένων μαρτύρων να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή, υπό το καθεστώς της προστασίας, σε σημείο που αρκετοί εγείρουν βάσιμα ερωτηματικά για την ύπαρξή τους, καθώς αυτοί φαίνεται να ταυτίζονται με τους μάρτυρες κατηγορίας, Φ. Δεσταμπασίδη και Μ. Μαραγγέλη.
Μήπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «μούφα»;

ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της κουκούλας

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Μάξιμος Τσίπρας, θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος αυτού του άρθρου, καθώς η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι πλήρης. Επιδίωξη του Α.Τσίπρα είναι να παραμείνει το καθεστώς προστασίας. Για ποιο λόγο όμως επιμένει σε αυτήν την στάση, την στιγμή που για τους εφτά από τους, υπό κατηγορίες τελούντες, πολιτικούς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο; 
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της κουκούλας

Novartis: Σπίλωσαν υπολήψεις και τώρα κρύβονται

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Κάθε ημέρα που περνά στην Προανακριτική, είναι και ένα χαστούκι για τους σκευωρούς. Τρέμουν την φυσική τους παρουσία στην επιτροπή γιατί εκεί θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Ένας βασικός προστατευόμενος μάρτυρας εξαφανίστηκε. Το όνομα του είναι γνωστό εδώ και καιρό κι έτσι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του πως αν καταθέσει χωρίς την «κουκούλα» θα κινδυνέψει η οικογένεια του.
Novartis: Σπίλωσαν υπολήψεις και τώρα κρύβονται

«Να μην έχουμε το άγχος της θεσμικής απρέπειας»

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τάδε έφη η κυρία Αχτσιόγλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αυτή η φράση της πρώην υπουργού. Με απλά λόγια, είπε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, πως και να παραβιάσουμε τους θεσμούς δεν είναι και τίποτα το σοβαρό. Σημασία έχει η πραγμάτωση της λαϊκής εντολής.
«Να μην έχουμε το άγχος της θεσμικής απρέπειας»

Η εικόνα στο MEGA είναι ήττα του μαδουρισμού

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Μια κλασσική περίπτωση της μαδουρικής νοοτροπίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν και η υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Θεωρούσαν πως ήταν ο καθρέφτης του παλαιού καθεστώτος που έπρεπε να σβήσει. Σήμερα, ο σταθμός άρχισε να ξαναεκπέμπει. Και αυτό είναι μια νίκη της πολυφωνίας, είναι μια νίκη της δημοκρατίας. Είναι μια ήττα του μαδουρισμού.
Η εικόνα στο MEGA είναι ήττα του μαδουρισμού

17 εναντίον ενός, δεν είναι μαγκιά, είναι ανανδρεία

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Δεκαεπτά μαθητές της τρίτης λυκείου κακοποίησαν βάναυσα συμμαθητή τους που προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδερφή του. Μάλιστα μετά το περιστατικό δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των καθηγητών που παρέμειναν απαθείς.
17 εναντίον ενός, δεν είναι μαγκιά, είναι ανανδρεία

«Χάσαμε λόγω του τρίτου μνημονίου». Έλα, καλέ!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τα εκλογοαπολογιστικά κείμενα των κομμάτων της Αριστεράς, παραδοσιακά, δεν παρουσίαζαν κανένα ενδιαφέρον, καθώς αφορούσαν τη διαχείριση της μιζέριας τους. Τα ίδια και τα ίδια, και στο τέλος βέβαια, το εκλογικό αποτέλεσμα «επιβεβαίωνε την ορθότητα της γραμμής του Κόμματος» κι ας ήταν μονοψήφιο νούμερο.
«Χάσαμε λόγω του τρίτου μνημονίου». Έλα, καλέ!

Μιχάλη, δώσε πόνο

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Προχθές, στην Βουλή, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μοίρασε πόνο σε πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με την μνημειώδη «τάπα» στον Δ.Τζανακόπουλο για τους μουσαμάδες του μετρό της Θεσσαλονίκης. Λόγω των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό τα στελέχη του να είναι ευάλωτα στις αντεπιθέσεις των υπουργών της σημερινής κυβέρνησης.
Μιχάλη, δώσε πόνο

Μεταναστευτικό: επί τέλους, η κυβέρνηση πήρε την σωστή απόφαση

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά και εν ανάγκη και την επίταξη χώρων για την στέγαση προσφύγων-μεταναστών. Ο κ. Ν.Μηταράκης αντιμετώπιζε το εξής δίλημμα: ή να αποσυμφορήσει τα νησιά, αποστέλλοντας τους μετανάστες σε κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα ή θα τους κρατούσε στον τόπο πρώτης υποδοχής.
Μεταναστευτικό: επί τέλους, η κυβέρνηση πήρε την σωστή απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Όπου φτώχεια και γκρίνια

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο άλλος πόλος του πολιτικού μας συστήματος. Η εκλογική ήττα του στις εθνικές εκλογές ήταν μεγάλη, αλλά όχι συντριπτική. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κεντρική πολιτική σκηνή για να μείνει.Το ζητούμενο για την ηγετική ομάδα του και τα στελέχη του δεν είναι πλέον αυτό, αλλά αν θα μπορέσει να διεκδικήσει την εξουσία την επόμενη τετραετία.
ΣΥΡΙΖΑ: Όπου φτώχεια και γκρίνια

Η επένδυση στην Κασσιόπη και η ιδιοτέλεια των τοπικών κοινωνιών

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η υπόθεση είναι λίγο-πολύ γνωστή. Μια εταιρεία θέλει να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, με τουριστικό χωριό και μαρίνα στην Κασσιόπη. Μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές φορέων και κατοίκων, που όλες απορρίφθηκαν, η επένδυση βρέθηκε στην τελική της φάση. Απέμεινε μόνον η έγκριση, από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, της υψομετρικής μελέτης κοινοχρήστων δρόμων. Το δημοτικό συμβούλιο όμως κωλυσιεργεί.
Η επένδυση στην Κασσιόπη και η ιδιοτέλεια των τοπικών κοινωνιών

Μια καλή αφηρημένη ιδέα, μια κακή στρατηγική επιδίωξη

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η συνεκμετάλλευση είναι κάτι σαν την αταξική κοινωνία. Πολύ ωραία ιδέα, με καταστροφικά αποτελέσματα στην εφαρμογή της. Είναι γνωστό πως η ανθρώπινη φύση έλκεται από τις «αγαπησιάρικες» λύσεις. Έλκεται από λύσεις που ακούγονται ανώδυνες και ειρηνικές, μακριά από συγκρούσεις και εντάσεις. Έτσι και η συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου με την Τουρκία ακούγεται όμορφα καθώς έχει μια πασιφιστική διάσταση.
Μια καλή αφηρημένη ιδέα, μια κακή στρατηγική επιδίωξη

Μεταναστευτικό: χάθηκε η μπάλα

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ενώ περιμέναμε να χαθεί η μπάλα στο ποδόσφαιρο, τελικά αυτή αναπήδησε και πήγε στο γήπεδο του μεταναστευτικού, όπου και χάθηκε. Οι εικόνες των όσων διαδραματίζονται στην Μυτιλήνη, έχουν δώσει την ευκαιρία σε ακραίες φωνές να ακούγονται σε ένα ακροατήριο που όλο και διευρύνεται. Και αυτό δεν είναι καλό.
Μεταναστευτικό: χάθηκε η μπάλα

Πλειστηριασμοί, το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Με δεδομένο πως η ιδιόκτητη στέγη είναι κάτι το ιερό για την ελληνική οικογένεια, ο κίνδυνος απώλειας της προδίδει πραγματική αδυναμία εκπλήρωσης της σχετικής υποχρέωσης προς τις τράπεζες. Τι θα πράξει λοιπόν η κυβέρνηση;
Πλειστηριασμοί, το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η σύγκρουση των τελευταίων ημερών μεταξύ δύο ολιγαρχών και οι εκατέρωθεν πιέσεις προς την κυβέρνηση δίνει μια ευκαιρία στον πρωθυπουργό να «καθαρίσει» μια και καλή την κατάσταση. Να θέσει τέρμα στο καθεστώς που έχει τις ρίζες του στο 1996 και συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να διχάζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό στην πόλη».
Ο πρωθυπουργός να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό

Ιμια 1996, δυστυχώς ηττηθήκαμε!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Πριν από 24 χρόνια, ακριβώς, η πατρίδα μας υπέστη απώλεια εθνικού εδάφους. Μια συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου -η περιοχή των Ιμίων- έφυγε από την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Γκριζαρίστηκε και παραμένει γκρίζα μέχρι σήμερα. Δηλαδή είναι μια περιοχή αγνώστου κυριαρχίας, καθώς δεν μπορούν οι Έλληνες πολίτες να ασκήσουν τα δικαιώματα που ασκούσαν προηγουμένως, δηλαδή την βοσκή και την αλιεία.
Ιμια 1996, δυστυχώς ηττηθήκαμε!

Το ταξίδι του Μητσοτάκη στο Παρίσι και ο Ζαγοράκης

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη του στο Παρίσι φαίνεται πως προσπερνά την απροκάλυπτα φιλοτουρκική στάση της Μέρκελ, προσβλέποντας στον Μακρόν, στρατηγικά. Μπορούμε βέβαια, αντί να ασχοληθούμε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, να ασχοληθούμε με τον Ζαγοράκη και το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι θέμα αντίληψης και προτεραιοτήτων.
Το ταξίδι του Μητσοτάκη στο Παρίσι και ο Ζαγοράκης

Ρασπούτιν: δεν μπορείς να φτιάξεις καμιά κατηγορία;

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Απορροφημένοι με τα Ελληνοτουρκικά και προσφάτως και με τα ...ποδοσφαιρικά, δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στην υπόθεση Novartis, όπου κάθε ημέρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της σκευωρίας. Χθες κατέθεσε στην προανακριτική ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κ.Π.Αθανασίου. Και τι δεν είπε!
Ρασπούτιν: δεν μπορείς να φτιάξεις καμιά κατηγορία;

Πολλά μπράβο στην καθηγήτρια του ΕΠΑΛ, έστω αναδρομικά

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η Ελληνική κοινωνία είναι παραζαλισμένη από νερωμένα κρασιά. Η Ελληνική κοινωνία είναι η κοινωνία του «δεν βαριέσαι».Η Ελληνική κοινωνία πάσχει από ένα χρόνιο «ωχαδερφισμό». Από την κοινωνία μας λείπουν δημόσιοι λειτουργοί που σέβονται πλήρως τον όρκο τους και ασκούν χωρίς εκπτώσεις τα καθήκοντά τους.
Πολλά μπράβο στην καθηγήτρια του ΕΠΑΛ, έστω αναδρομικά

Γιατί ο Τσίπρας τρέμει τις εκλογές

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Αυτό ακριβώς τρέμει ο Α.Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Μια διπλή εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αθροίζει συνολικά έξι ήττες για τον «άχαστο». Το πρόβλημα πλέον δεν θα είναι η εσωκομματική αμφισβήτηση, αλλά το γεγονός πως ο Α.Τσίπρας θα καταγραφεί στην κοινωνία ως ο loser.
Γιατί ο Τσίπρας τρέμει τις εκλογές

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα