Σ. Μουμτζής

Καμία χαλαρότητα, κανένας εφησυχασμός λόγω εμβολίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Το τι έγινε κατά τον μήνα Οκτώβριο και είχαμε 1700 νεκρούς τον επόμενο μήνα, είναι πλέον γνωστό. Η εξέλιξη των γεγονότων έχει αποδείξει πως ο καθοριστικός παράγοντας της εξάπλωσης του ιού ήταν η ατομική ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση φέρει απλώς την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, όπως συμβαίνει πάντα σε γεγονότα απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα.
Καμία χαλαρότητα, κανένας εφησυχασμός λόγω εμβολίου

Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια 2.000.000 εργαζόμενους;

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο που αφορούσε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα αποφέρει μια μικρή αύξηση στο ετήσιο εισόδημα 2 εκατ. εργαζομένων. Στην αρχή νόμισα πως δεν κατάλαβαν τι καταψήφιζαν. Συμβαίνουν και αυτά. Όμως μετά διάβασα το σκεπτικό της καταψήφισης της σχετικής διάταξης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν το κόστος της μείωσης να το επωμισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι ο ΟΑΕΔ.
Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια 2.000.000 εργαζόμενους;

Οι προπονητές των καφενείων

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Όλα τα δημόσια πρόσωπα που κάνουν κριτική με την ασφάλεια του αποτελέσματος —αυτό που αποκαλούμε εκ των υστέρων κριτική— μου θυμίζουν τους προπονητές της κερκίδας και του καφενείου ή τους στρατηγούς του πληκτρολογίου. Είναι πολύ εύκολο όταν έχεις μάθει τι συνέβη να μοιράζεις ευθύνες. Η αξία ενός πολιτικού φαίνεται όταν η παρέμβαση του γίνεται πάνω στη φωτιά της μάχης.
Οι προπονητές των καφενείων

Ο Γεραπετρίτης τα είπε μια χαρά

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε στην δημόσια τηλεόραση αυτό που σκέφτεται ο κάθε νουνεχής πολίτης. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουμε 5.000 ΜΕΘ, αλλά πώς δεν θα κάνουμε χρήση τους. Πώς θα προλαμβάνουμε και όχι πώς θα αποκαθιστούμε τη ζημία που έχει συντελεστεί. Γιατί τότε ανοίγουμε την πόρτα και σε άλλους κινδύνους. Ποιος διαφωνεί με αυτήν την τοποθέτηση;
Ο Γεραπετρίτης τα είπε μια χαρά

Η Γερμανία με ποιον είναι; Με τη νομιμότητα ή με την Τουρκία;

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Στις 22 Νοεμβρίου, στις 15.30, γερμανική φρεγάτα που ανήκει στην ευρωπαϊκή δύναμη «IRINI», επιχείρησε να προβεί σε νηοψία στο τουρκικό πλοίο Rosalin που μετέφερε κοντέινερς. Όπως γράφει το «Der Spiegel», Γερμανοί επιθεωρητές βρισκόταν στο πλοίο, όταν η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την διενέργεια της νηοψίας. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι Γερμανοί επιθεωρητές αποχώρησαν άπραγοι. Το βασικό ερώτημα είναι ένα και μοναδικό (και αυτό ρητορικό): δεν ντρέπονται;
Η Γερμανία με ποιον είναι; Με τη νομιμότητα ή με την Τουρκία;

Μέχρι και η Παναγιά τους ενόχλησε

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Στις 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου που θεωρείται σχεδόν από συστάσεως του Ελληνικού κράτους προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό, στην πρόσοψη της Βουλής προβλήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ένα ολιγόλεπτο video προς τιμήν αυτής της ημέρας. Ξεσηκώθηκαν οι «σεσημασμένοι» αριστερούληδες, καθώς και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης του διαδικτύου, γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Μέχρι και η Παναγιά τους ενόχλησε

«Ο Μητσοτάκης θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στην χώρα»

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο Α. Τσίπρας όταν έλεγε αυτό το αυτονόητο, νόμιζε πως έκανε πολιτική δήλωση. Σε όλες τις δημοκρατίες, για ό,τι συμβαίνει, την πολιτική ευθύνη την φέρει ο πρωθυπουργός. Δεν χρειαζόταν να το πει και ο Α. Τσίπρας. Οι πρωθυπουργοί χρεώνονται και πιστώνονται τα αρνητικά και τα θετικά.
«Ο Μητσοτάκης θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στην χώρα»

Η «ανυπακοή» προσβάλλει τη δημοκρατία

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ήταν προφανές πως το ΚΚΕ δεν θα πειθαρχούσε στις κυβερνητικές αποφάσεις, εφόσον αυτές αντιστρατεύονταν την πολιτική γραμμή του για το πώς θα γιορτασθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Είναι μια πάγια πολιτική του ΚΚΕ που κρατά εδώ και 30 χρόνια. Το σύνθημα της ανυπακοής δεν έπεσε από τον ουρανό. Εκφράζει την καταστατική θέση αυτού του κόμματος πως δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Τουναντίον αγωνίζεται να τους ανατρέψει.
Η «ανυπακοή» προσβάλλει τη δημοκρατία

Ως πότε θα ανεχόμαστε την ανυπακοή του ΚΚΕ;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος είτε ψηφίζει νόμους που έχει την θέληση και την ικανότητα να τους επιβάλει  είτε απέχει από την λήψη οποιουδήποτε μέτρου, διασώζοντας τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του. Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να τα τηρήσει. Πέρασε πανηγυρικά κάτω από τον πήχη. 
Ως πότε θα ανεχόμαστε την ανυπακοή του ΚΚΕ;

Μήπως θέλουν να ξανακάψουν την Αθήνα;

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ο πρωθυπουργός έδωσε στους 3 της Αριστεράς μια αξιοπρεπή διέξοδο από το αδιέξοδο που τους οδήγησε η πολιτική τους. Να καταθέσουν όλοι μαζί, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λίγα λουλούδια στο Πολυτεχνείο. Η πρόταση απορρίφθηκε. Η πολιτική των 3 είναι και νομικά ακάλυπτη. 
Μήπως θέλουν να ξανακάψουν την Αθήνα;

Kυβέρνηση εθνικής ενότητας: Ένα σωσίβιο για τον Τσίπρα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Ξαφνικά τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, για να στηρίξουν τους ευσεβείς πόθους τους, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση καταρρέει και αδυνατεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. 
Kυβέρνηση εθνικής ενότητας: Ένα σωσίβιο για τον Τσίπρα

Έλλην πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΚΚΕ! Θαύμα!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Χθες στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιτέθηκε απλώς στο ΚΚΕ, αλλά κούνησε και το δάχτυλο του στον Δ. Κουτσούμπα. Αυτό το γεγονός ήταν μια ιστορική στιγμή στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Όλοι οι πρωθυπουργοί απέφευγαν να ασκήσουν επιθετική κριτική στο ΚΚΕ, φοβούμενοι πως θα κατηγορηθούν πως καλλιεργούν τον αντικομμουνισμό. Όμως το να απαιτείς από το ΚΚΕ να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους δεν είναι αντικομμουνισμός.
Έλλην πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΚΚΕ! Θαύμα!

Το εμβόλιο και η αμηχανία της «Αυγής»

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Αναμφίβολα ήταν η είδηση της ημέρας. Δύο φαρμακοβιομηχανίες πρόκειται να θέσουν σε κυκλοφορία το εμβόλιο κατά του covid 19. Eπιπροσθέτως, η μια από αυτές έχει CEO Έλληνα, από τη Θεσσαλονίκη. Άρα διπλή η βαρύτητα της είδησης για την πατρίδα μας. Και όμως η εφημερίδα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της «προόδου», θεώρησε τη σχετική είδηση ανάξια να τύχει του πρωτοσέλιδου της.
Το εμβόλιο και η αμηχανία της «Αυγής»

Μην πυροβολείτε τον Πολάκη! Δουλεύει για εμάς

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Μετά την γνωστή, προχθεσινή φωτογραφία του Π. Πολάκη, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του από τον Α. Τσίπρα. Αρχικά, είναι κουραστικό να ζητάμε, κάθε τόσο, από τον Τσίπρα να αποπέμψει τον Πολάκη. Και οι δύο πολιτικοί ταυτίζονται πλήρως, κάτι που δεν  χρειάζεται να το αναδεικνύουμε κάθε φορά. Αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής φυσιογνωμίας και του Πολάκη και του Τσίπρα ένας συγκεκριμένος τρόπος συμπεριφοράς. 
Μην πυροβολείτε τον Πολάκη! Δουλεύει για εμάς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει» - Δεν το λένε για ανέκδοτο

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Αυτό το είχε πει πριν από λίγο καιρό και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας προκαλώντας βέβαια γενική θυμηδία. Προχθές το επανέλαβαν και διάφορα στελέχη του κόμματος του.  Αυτά που εμείς θεωρούμε ανέκδοτα αυτοί τα πιστεύουν. Είναι θέμα αντίληψης και κυρίως θέμα επαφής με την πραγματικότητα. Είναι λογικό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να πείθει πως αποτελεί κυβέρνηση εν αναμονή, γιατί έτσι, πέραν όλων των άλλων, περιορίζει και τις κεντρόφυγες δυνάμεις που υπάρχουν εντός του κόμματος. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει» - Δεν το λένε για ανέκδοτο

Αυτή δεν είναι αντίσταση, είναι ανοησία

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Οι τρείς κατηγορίες πολιτών που αντιτίθενται στην καραντίνα και στα περιοριστικά μέτρα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής ανυπακοής. Μάλιστα, επειδή συγκροτούν ένα ευμέγεθες σύνολο, πολύ σύντομα μπορεί να ψάξουν να βρουν τον πολιτικό εκφραστή τους ή να εμφανιστεί κάποιος για να τους εκφράσει.
Αυτή δεν είναι αντίσταση, είναι ανοησία

Και να φύγει ο Τραμπ, ο Τραμπισμός ήρθε για να μείνει

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής Τραμπ ήταν ο αντισυστημικός-αντισυμβατικός λόγος και η πρακτική του, απόρροια της προσωπικότητας του. Προσπάθησε να κινηθεί, κατά την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του, έξω από το πλαίσιο του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, άλλες φορές επιτυχώς, άλλες όχι. Πάντως το επιχείρησε.
Και να φύγει ο Τραμπ, ο Τραμπισμός ήρθε για να μείνει

Οι πρυτάνεις είναι υπεύθυνοι πλέον για την βία στα ΑΕΙ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Έγινε γνωστό πως ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στην κατάθεση που έδωσε στην ΕΛΑΣ, απέκρυψε το γεγονός της ταμπέλας που κρέμασαν στον λαιμό του οι δράστες. Έγινε επίσης γνωστό πως η Αστυνομία είχε προσφέρει, ημέρες πριν το θλιβερό συμβάν, την προστασία της στις πρυτανικές αρχές γιατί εκτιμούσε πως θα γινόταν στόχος βιαιοπραγιών...
Οι πρυτάνεις είναι υπεύθυνοι πλέον για την βία στα ΑΕΙ

Alors c'est la guerre

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, 00:02
«Λοιπόν έχουμε πόλεμο». Αυτή η απάντηση του Ι. Μεταξά στον Ιταλό πρέσβη στις 28 Οκτωβρίου 1940, ισχύει και σήμερα στον ευρωπαϊκό χώρο. Έχουμε πόλεμο.  Ποιος επιτίθεται και ποιος αμύνεται; Ποια η διακύβευση του πολέμου; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Όλοι νομίζω πως θα συμφωνήσουμε ότι ο στόχος είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής.
Alors c'est la guerre

Σας ψηφίσαμε και για να αντιμετωπίσετε ριζικά την βία και την ανομία

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, 00:02
Η εικόνα του πρυτάνεως στα χέρια των καθαρμάτων θα στοιχειώνει την κυβέρνηση. Άδικο;  Εν μέρει ναι, γιατί αυτή η κυβέρνηση, όντως, προσπάθησε να περιορίσει τα φαινόμενα της βίας και της ανομίας, τα οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε, όχι απλώς αφήσει ανεξέλεγκτα, αλλά μερικές φορές τα υπέθαλπτε κιόλας. 
Σας ψηφίσαμε και για να αντιμετωπίσετε ριζικά την βία και την ανομία