Σ. Μουμτζής

Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Την αρχή την έκανε το φιλελευθεράτο. Ενοχλήθηκαν που, επιτέλους, τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους αντιεξουσιαστές. Έχοντας μηδενική πολιτική κρίση, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον. Με απλά λόγια δεν αντιλήφθηκαν πως στον αγώνα της υπεράσπισης της ασφάλειας των πολλών, το Κράτος θα χρησιμοποιήσει και την βία, εφ' όσον αντιμετωπίζει βία.
Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Νovartis: Και ο Τσίπρας στο κάδρο

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η προσοχή της κοινής γνώμης είναι, δικαιολογημένα, στραμμένη στα Ελληνοτουρκικά και ως εκ τούτου τα όσα διαδραματίζονται στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis περνούν σε δεύτερη μοίρα. Κι όμως δεν θα έπρεπε, γιατί οι αποκαλύψεις από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, είναι συγκλονιστικές.
Νovartis: Και ο Τσίπρας στο κάδρο

Ο ανιστόρητος Τσίπρας να μην προκαλεί

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης στρίβει δεξιά και σφυρίζει αριστερά. Και στην ζωή σημασία έχει πού πηγαίνεις και όχι τι σφυρίζεις. Προχθές, στο Κάραβελ, ο Α.Τσίπρας θέλησε να δώσει μια παράσταση μπροστά σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Να επιβεβαιώσει την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, αλλά κατά την συνήθη κομμουνιστική πρακτική, αυτήν την στροφή να την επενδύσει με αριστερή φρασεολογία. Μέχρις εδώ, όλα καλά, όλα γραφικά.
Ο ανιστόρητος Τσίπρας να μην προκαλεί

Μήπως κάτι αλλάζει στην κοινωνία μας;

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως η κρίση μας έκανε σοφότερους. Είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ—το παιδί της κρίσης—μας έκανε ακόμα πιο σοφούς. Και είναι γεγονός πως αυτή η σοφία για να αποκτήσει τον χαρακτήρα που θα ωθήσει την κοινωνία προς τα εμπρός, θα πρέπει να αποτυπωθεί και να επηρεάσει την νοοτροπία μας. Φαίνεται λοιπόν, πως έχει αρχίσει κάτι να αλλάζει στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών.
Μήπως κάτι αλλάζει στην κοινωνία μας;

Η ημέρα που θα προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλησιάζει

Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Σε μείζονα ζητήματα, όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προφανές πως μια πρόταση έχει και την έγκριση του προτεινόμενου. Είναι αδιανόητο ένας σοβαρός πολιτικός να δέχεται να προτείνεται το όνομα του—εν αγνοία του—για μικροπολιτικούς σκοπούς. Ετσι, θα είναι ανοίκειο ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δεχτεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει την στήριξη του κόμματος που τον ανέδειξε στην πολιτική σκηνή.
Η ημέρα που θα προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλησιάζει

Το Ισραήλ, οι αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες της εξωτερικής μας πολιτικής

Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το Ισραήλ σήμερα, διπλωματικά, στέκεται δίπλα μας, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες σιωπούν. Με το Ισραήλ αναπτύξαμε στενότερες σχέσεις από το 2010, με αποκορύφωμα το 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προώθησε την τετραμερή συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ-Κύπρου. Πλέον καθίσταται φανερό ότι αν δεν είχαμε επί δεκαετίες ασκήσει μια τόσο φιλο-αραβική πολιτική ενδεχομένως σήμερα να μην είχαμε φινλανδοποιηθεί.
Το Ισραήλ, οι αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες της εξωτερικής μας πολιτικής

Υπόθεση Novartis: Ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Άδωνι;

Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Είμαστε απασχολημένοι με τα εθνικά θέματα και τα όσα ακούγονται στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Νovartis, διαφεύγουν της προσοχής μας. Και ακούγονται πολλά και αποκαλυπτικά, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως τελικά οι εισαγγελείς ήταν οι εκτελεστικοί βραχίονες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Υπόθεση Novartis: Ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Άδωνι;

Από πότε ο πατριωτισμός είναι λαϊκισμός;

Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ένα μέρος, μικρό είναι αλήθεια, της ακραιφνούς -για να μην πω ακραίας- φιλελεύθερης πολιτικής σκέψης, συνδέεται με υπόγεια νήματα, με ιδέες και αντιλήψεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπάρχουν κοινοί τόποι. Ένας από αυτούς είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν παραδοσιακές αξίες με τις οποίες διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές Ελλήνων.
Από πότε ο πατριωτισμός είναι λαϊκισμός;

Να πάμε μπροστά, αλλά πώς;

Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Σε ένα μικρό, αλλά σημαντικό, από πλευράς ισχύος, κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί η αντίληψη πως το κρίσιμο δίλημμα είναι «μπροστά ή πίσω» και όχι το «δεξιά ή αριστερά», που το θεωρεί ξεπερασμένο. Εκ πρώτης όψεως ακούγεται θετικά. Γιατί να ασχολούμαστε με αυτά που μας χωρίζουν, ας ασχοληθούμε με αυτά που μας ενώνουν. Όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά.
Να πάμε μπροστά, αλλά πώς;

«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το πέρασμα της λαίλαπας του ΣΥΡΙΖΑ ανέστρεψε το κλίμα στον χώρο των ιδεών, μετά από σαράντα χρόνια. Σήμερα ο δεξιός, ο φιλελεύθερος πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την ιδεολογία του, και θα πρέπει αυτό να το δείχνει. Αυτό τόνισε με την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς. Ένας πολιτικός που ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του, με σημαντικό προσωπικό κόστος.
«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

Η κυβέρνηση έκανε deal με την Αριστερά;

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η κυβέρνηση πιστεύει πως το παν είναι η πολιτική διαχείριση των προβλημάτων, χωρίς την αντιπαράθεση της φιλελεύθερης ιδεολογίας με την ιδεολογία της Αριστεράς; Αν το πιστεύει, ας μας το πει να το κουβεντιάσουμε. Δεν θέλω να πιστέψω —μέρες που είναι— πως η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο Παυλόπουλου 2008. Όσο όμως το μνημείο των «νεκρών» της ΕΡΤ θα υπάρχει και όσο τα στελέχη του ΚΚΕ θα τραμπουκίζουν ανενόχλητα, τότε προσωπικά τείνω να το πιστέψω...
Η κυβέρνηση έκανε deal με την Αριστερά;

Κάνω κριτική για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ήμουνα από αυτούς που είχαν βάλει χαμηλά τον πήχη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπροστά στην επιθυμία μου να φύγουν οι ολετήρες από την εξουσία, δήλωνα ευχαριστημένος και με το ελάχιστο, που πάντως θα ήταν καλύτερο από το απόλυτο μηδέν του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης ο πήχης άρχισε να ανεβαίνει.
Κάνω κριτική για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση

Να σε τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν υπάρχει περίπτωση μια κυβέρνηση στην θητεία της να μην κάνει γκάφες. Δεν υπάρχει περίπτωση υπουργός να μην υποπέσει σε λάθη. Δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικό στέλεχος να μην προκαλέσει με τα λόγια του ή με τις πράξεις του. Αυτά είναι αυτονόητα. Εκείνο που διακρίνει ένα φιλελεύθερο κόμμα από ένα ολοκληρωτικό, είναι οι σχέσεις τους με τους πολίτες.
Να σε τι διαφέρει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο φονταμενταλισμός της πολιτικής ορθότητας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η πολιτική κορεκτίλα, όπως αποκαλούμε περιπαικτικά, την πολιτική ορθότητα, έχει καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο και σε όσους προσπαθούν να αναθεωρήσουν την Ιστορία μας και να αποδομήσουν μύθους με τους οποίους διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές Ελλήνων. Έτσι, είναι πολιτικά ορθό να αποδειχθεί πως δεν υπήρξε κρυφό σχολειό. Ή πως ο Π.Π.Γερμανός δεν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821. Ή, ακόμα πως δεν υπήρξε Ζάλογγο.
Ο φονταμενταλισμός της πολιτικής ορθότητας

Μεταναστευτικό: Η ΕΕ μας εγκατέλειψε

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Είναι γεγονός πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αιφνιδιάσθηκε από την ξαφνική αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Και είναι γεγονός πως σε αντίθεση με άλλα ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση φάνηκε προετοιμασμένη, στο μεταναστευτικό φάνηκε αδιάβαστη. Έτσι, σήμερα, η πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά από τους μετανάστες μεταφέροντας τους στην ηπειρωτική χώρα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Μεταναστευτικό: Η ΕΕ μας εγκατέλειψε

Η σοσιαλιστική ηθική πόσους βιασμούς αντέχει;

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η δήλωση του Θ. Δρίτσα είναι γνωστή. Σύμφωνα με την λογική του οι βιασμοί ανηλίκων, ανά εξάμηνο, είναι μια ανεκτή κατάσταση, που την αντέχει η σοσιαλιστική ψυχούλα του. Μάλιστα, η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο Θ. Δρίτσας τυγχάνει σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ως γνωστόν καλούσε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα για να λιαστούν. Μην περιμένετε όμως μέτρα κατά του Θ. Δρίτσα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σοσιαλιστική ηθική πόσους βιασμούς αντέχει;

Μαθητής σε Μητσοτάκη: «Σας ευχαριστούμε για το άσυλο»

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δυστυχώς, ενδιαφερόμαστε να μην στενοχωρέσουμε και να μην συγκρουσθούμε με τους 20-30.000 αριστερούς που συγκεντρώθηκαν προχτές στο Πολυτεχνείο. Δεν θέλουμε να μας κακοχαρακτηρίσουν. Και έτσι χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για να σπουδάσουν. Που δεν θέλουν να γίνουν λαϊκοί αγωνιστές, αλλά να πάρουν το πτυχίο τους και να βρουν μια δουλειά. Δηλαδή, να γίνουν κανονικοί άνθρωποι.
Μαθητής σε Μητσοτάκη: «Σας ευχαριστούμε για το άσυλο»

Το 2019 δεν είναι 2008

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Το 2008 η Αθήνα κάηκε. Ή μάλλον την έκαψε ένα συνονθύλευμα αναρχοαυτόνομων και στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ή ακόμα ακριβέστερα, την δράση όλων αυτών την ανέχθηκε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, ως εκ τούτου, φέρει σημαντικές πολιτικές ευθύνες για ό,τι έγινε τότε.
Το 2019 δεν είναι 2008

Η δράση των ΜΑΤ είχε την κοινωνική συναίνεση

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ—τον Π.Καμμένο, ως alter ego του Τσίπρα, δεν θα πρέπει να τον λησμονούμε—προσέφερε και μερικές καλές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία. Υπέθαλψε ακραίες συμπεριφορές που πολλές φορές αποτέλεσαν έναν βραχίονα της κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν τόσο κραυγαλέα αυτή η συμπεριφορά που σύντομα ξεπέρασε την φάση της ανοχής και μετατράπηκε σε συνενοχή.
Η δράση των ΜΑΤ είχε την κοινωνική συναίνεση

18 Νοεμβρίου 1974: Η μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Το δίλημμα των εκλογών το έθεσε με σαφήνεια ο Μίκης Θεοδωράκης. «Καραμανλής ή τανκς». Ηταν ένα υπαρκτό δίλημμα γιατί μέσα στο στράτευμα κυριαρχούσαν οι χουντικοί αξιωματικοί. Με απλά λόγια, η δημοκρατία το φθινόπωρο του 1974 δεν ήταν δεδομένη. Πέρασε από μύρια εμπόδια και ασφαλίσθηκε χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του Ε.Αβέρωφ, που ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης.
18 Νοεμβρίου 1974: Η μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 13/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα