Σ. Μουμτζής

Από τον Ρασπούτιν στον Βισίνσκυ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο Ρασπούτιν –ο πραγματικός—έγινε γνωστός όχι μόνον για την επιρροή που εξασκούσε, μέσω ενός θρησκευτικού μυστικισμού στην τσαρική οικογένεια, αλλά γιατί συγχρόνως υπαγόρευε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Ο σύγχρονος Ρασπούτιν, αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ύψιστη πολιτική προστασία και με διασυνδέσεις με ένα εκδοτικό συγκρότημα, αποπειράθηκε να καταλύσει το πολίτευμα μας. Περί αυτού πρόκειται.
Από τον Ρασπούτιν στον Βισίνσκυ

Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, 00:02
Ακόμα θυμάμαι το δάκρυ του Πικραμμένου. Τώρα αυτό το δάκρυ παίρνει την εκδίκηση του και βρίσκει την δικαίωση του, συγχρόνως. Ακόμα θυμάμαι τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το γνωστό ύφος, να εκφέρει με οργή την εμβληματική πλέον φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους»...
Τα ριγέ κουστούμια θα ξαναγίνουν της μόδας

Ο Τσίπρας δεν έκανε λάθη. Αυτός ήταν

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 00:02
Είθισται, όταν ένας πολιτικός αρχηγός ηττάται, να αναζητούνται τα αίτια της ήττας του. Κάποιοι σχολιαστές λειτουργούν με την λογική της εκ των υστέρων κριτικής και αποδίδουν ευθύνες, άλλοι απαλλαγμένοι από το σύνδρομο του δικαστή, απλώς ερμηνεύουν τις πράξεις τους. Σε αυτήν την κατηγορία πιστεύω πως ανήκω. Δεν θα ασχοληθώ με το τι θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας διαφορετικό από αυτό που έκανε.
Ο Τσίπρας δεν έκανε λάθη. Αυτός ήταν

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όρος εθνικής επιβίωσης

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές στις 7 Ιουλίου. Το δίλημμα δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή χάος. Σήμερα κανένας δεν αμφιβάλλει για τον νικητή των εκλογών. Η διακύβευση των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα.
Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όρος εθνικής επιβίωσης

Η μεσαία τάξη προσβλέπει στην Νέα Δημοκρατία

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 00:02
Από την θεωρία τους οι μαρξιστές θεωρούσαν την μεσαία τάξη μια παρασιτική τάξη που αποτελείτο από αυτούς που χλευαστικά αποκαλούσαν «νοικοκυραίους». Είναι όλοι αυτοί, που μέσα στην οχλοβοή της Μεταπολίτευσης, τσουβαλιάστηκαν ως λάτρεις της « ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας». Λες και ήταν κακό αυτό! Σημεία των καιρών που επιβίωσαν μέχρι τις ημέρες μας.
Η μεσαία τάξη προσβλέπει στην Νέα Δημοκρατία

Εδώ γελάνε. Ο Αλέξης ξανάγινε αντιμνημονιακός

Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019, 00:02
Το είδαμε και αυτό! Ο άνθρωπος που υπέγραψε το τρίτο και το πιο άγριο μνημόνιο, ξαφνικά, έναν μήνα πριν από τις εκλογές ξανάγινε αντιμνημονιακός. Ο άνθρωπος που με δική του επιλογή —όπως ομολογούν οι υπουργοί του— εξόντωσε με την υπερφορολόγηση την μεσαία τάξη για να καταστήσει τους Έλληνες επιδοματούχους, έβαλε το δίλημμα «νέα λιτότητα ή ΣΥΡΙΖΑ».
Εδώ γελάνε. Ο Αλέξης ξανάγινε αντιμνημονιακός

Νέα Δημοκρατία: Ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019, 00:02
Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η 7η Ιουλίου φαίνεται πως μια παράταξη αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα του πολιτικού μας συστήματος. Η Νέα Δημοκρατία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πούμε; Οι βουλευτές και τα στελέχη του δεν έχουν συνέλθει ακόμα από την μεγάλη ήττα και των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών.
Νέα Δημοκρατία: Ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού

Η παγίδα της τρίτης εντολής

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019, 00:02
Η κ. Φ. Γεννηματά οικοδόμησε όλη την στρατηγική της πάνω στο άρθρο 37 παρ.3 του Συντάγματος που αναφέρεται στις διερευνητικές εντολές, οι οποίες δίνονται περιοριστικά στα τρία πρώτα κόμματα, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Είναι απολύτως θεμιτό να θέλει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, το κόμμα της να ξεπεράσει την Χρυσή Αυγή και να καταλάβει αυτό την τρίτη θέση. Αυτό, άλλωστε, είναι θετικό και για την δημοκρατία μας.
Η παγίδα της τρίτης εντολής

Κυριάκο, όλοι δουλεύουν για σένα

Τρίτη 04 Ιουνίου 2019, 00:02
Τυχερό αυτό το παιδί. Εχθροί και φίλοι έχουν βαλθεί να του δώσουν την αυτοδυναμία στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Κάνουν ό,τι μπορούν γι΄αυτό. Και καλά οι φίλοι. Αλλά οι εχθροί; Είναι δυνατόν ο Αλέξης στην αρχή, η Φώφη στην συνέχεια να δουλεύουν για τον Κυριάκο;
 Κυριάκο, όλοι δουλεύουν για σένα

Η απλή αναλογική πίσω από την απόφαση της Φώφης

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019, 00:02
O σχεδιασμός κάποιων ολιγαρχών είναι η ΝΔ να μην επιτύχει την αυτοδυναμία. Δεν θέλουν τον Κ.Μητσοτάκη πρωθυπουργό, γιατί δεν διαπραγματεύεται προεκλογικά μαζί τους την στήριξη τους. Δεν τον ελέγχουν, και αυτό είναι έξω από την λογική τους, όπως αυτή κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και μερικές δεκαετίες, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις πολιτικών.
Η απλή αναλογική πίσω από την απόφαση της Φώφης

Α. Τσίπρας: O ιδανικός αυτόχειρας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 00:02
Τον έπεισαν πως έχει «τον Κούλη στο τσεπάκι του». Του παρουσίασαν μαϊμού-δημοσκοπήσεις για να του πουν πως οι ευρωεκλογές είναι ντέρμπι. Και τελικά πιστεύοντας πως είναι ντέρμπι, ο αήττητος ηγέτης ανέλαβε προσωπικά όλη την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Α. Τσίπρας: O ιδανικός αυτόχειρας

Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, 00:02
Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής αυτό δείχνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Συνεπώς οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά. Ο εφιάλτης πέρασε. Ο Α. Τσίπρας ό,τι και να μηχανευθεί, όσο και να ραδιουργήσει, δεν μπορεί να αλλάξει την φορά των γεγονότων. Είναι αυτός που φεύγει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έρχεται.
Ας μην ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αφήσουμε στην μιζέρια τους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Aυτός είναι, γι΄αυτό τον ψηφίζουμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, 00:02
Πριν από μερικά χρόνια έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέδριο για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες εισηγητές, καθηγητές διαφόρων πανεπιστημίων, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα και στα λάθη του ΚΚΕ, στις επιχειρήσεις του ΔΣΕ και στην ήττα του.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Aυτός είναι, γι΄αυτό τον ψηφίζουμε

Το τέλος της βαρβαρότητας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019, 00:02
Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνομαι πιο πολύ το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και του Α.Τσίπρα προσωπικά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συντριβή. Αλλά τι ακριβώς συνετρίβη; Χθες το βράδυ κατέρρευσε όλο το σκηνικό της βαρβαρότητας που ζήσαμε από το 2011 ως τις ημέρες μας. Έκλεισε μια θλιβερή παρένθεση.
Το τέλος της βαρβαρότητας

Η στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, 00:02
Όλοι μιλούν αν η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγικής μορφής και ουδείς ασχολείται με την νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είναι συντριπτική και έχει όλα τα χαρακτηριστικά της στρατηγικής νίκης. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της θα πρέπει να ανατρέξουμε στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τρεισήμισι χρόνια. Μια εκλογή που σηματοδότησε το άνοιγμα του κόμματος στον χώρο του φιλελεύθερου κέντρου.
Η στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Την Κυριακή θα πρέπει να πληρώσουν και για τη Μακεδονία μας και για τη Novartis

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, 00:02
Η ημέρα της κρίσεως πλησιάζει. Στις κάλπες της Κυριακής θα κριθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Μα πάνω απ΄ όλα οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν προσεκτικά ένα θέμα που αφορά το Έθνος μας και ένα θέμα που αφορά τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Την Κυριακή θα πρέπει να πληρώσουν και για τη Μακεδονία μας και για τη Novartis

Πού μπαίνει ο πήχης των ευρωεκλογών;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, 00:02
Τον πήχη της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δεν τον βάζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Τον πήχη τον έθεσε ο ίδιος ο Α.Τσίπρας το 2014 όταν με μια διαφορά 3,84 μονάδων από την Νέα Δημοκρατία μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε εθνικές εκλογές.
Πού μπαίνει ο πήχης των ευρωεκλογών;

Μάτι: Την Κυριακή, 101 νεκροί ζητούν την τιμωρία των ενόχων

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 00:02
Ο Α.Τσίπρας και η Ρ.Δούρου δεν εγκαλούνται για την πυρκαγιά που ξέσπασε και έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή. Φυσικές καταστροφές μπορεί να συμβούν στην θητεία οποιασδήποτε κυβέρνησης. Και οι δύο εγκαλούνται κυρίως για τα όσα έγιναν μετά την εκδήλωση και την ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς. Εγκαλούνται για την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης. Τι έκαναν;
Μάτι: Την Κυριακή, 101 νεκροί ζητούν την τιμωρία των ενόχων

Μετακομίζω, γιατί «μαυρίζω» την Δούρου

Τρίτη 21 Μαΐου 2019, 00:02
Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος της υποσαχάριας Αφρικής ένας πολιτικός που κουβαλά την πολιτική ευθύνη για 130 θανάτους, θα είχε πάει ήδη στο σπίτι του. Στην Ελλάδα του 4ου Κόσμου, η Ρένα Δούρου επαναδιεκδικεί την υπερνομαρχία προβάλλοντας προκλητικά διαφημιστικά σποτάκια στα οποία εμφανίζεται είτε ως ακκιζόμενη, ανέμελη μεγαλομπεμπέκα, είτε θυμίζοντας, χωρίς ίχνος ντροπής, αυτά τα τραγικά που συνέβησαν στο Μάτι.
Μετακομίζω, γιατί «μαυρίζω» την Δούρου

Aν τολμούσαν ας ύψωναν τη σημαία του Ισραήλ στη Γάζα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 00:02
Προχθές, στον διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Τελ-Αβίβ, κάποιοι Ισλανδοί καλλιτέχνες ύψωσαν μέσα στη σάλα τη σημαία των Παλαιστινίων. Και οι απανταχού της γης αντισημίτες, εκστασιάσθηκαν. Μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Έλληνες α-νόητοι.
Aν τολμούσαν ας ύψωναν τη σημαία του Ισραήλ στη Γάζα

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα