Ρουσφέτια σε εκπαιδευτικούς και ένστολους με χαριστικές συντάξεις!

Ρουσφέτια σε εκπαιδευτικούς και ένστολους με χαριστικές συντάξεις!

Και μέχρι να ανοίξει το Κολοσσαίο της απάτης με τις άδειες των καναλιών ας ρίξουμε μια ματιά σε μια άλλη απάτη, του υπουργού Παιδείας και άλλων μελών του υπουργικού αυτή τη φορά, που αποκαλύφθηκε χάρη στο Ελεγκτικό συνέδριο και αφορά σε κάτι εκατομμύρια συμπολίτες και μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Από απάτες οι Συριζανέλ άλλο τίποτε. Όπως είχε πεί και το 2014 από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στη Βουλή ο Α. Τσίπρας προς την τότε συγκυβέρνηση: «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Μόνο που οι αφελείς από τους πολίτες δεν ήξεραν ότι γι αυτό το συνονθύλευμα νομιμότητα είναι το συμφέρει. Όχι ό,τι είναι νόμιμο.

Για να μη μακρηγορώ λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας και τα άλλα παιδιά της κυβέρνησης, με τη δικτατορική ευκολία που δίνει στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας η πλειοψηφία των 151 βουλευτών και η παντελής απουσία κοινοβουλευτικής παιδείας και κουλτούρας δημοκρατίας από τους βουλευτές, ψήφισαν ένα νόμο που απαλλάσσει τους εκπαιδευτικούς, που θα αποχωρούσαν φέτος, από τις μειώσεις συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου, τις οποίες θα υποστούν όοολοι οι άλλοι που βγαίνουν στη σύνταξη, με πλασματικούς μήνες παρακαλώ!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο τσίμπησε στον αέρα την καραμπινάτη λαθροχειρία και έβαλε ένα μεγάλο Χ στο νόμο ως παράνομο.

Τώρα ο υπουργός Παιδείας τρέχει με έγγραφό του να ειδοποιήσει όσους εκπαιδευτικούς παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν ευεργετούμενοι από τον παράνομο νόμο, να… ξεπαραιτηθούν γιατί αν δεν ξεπαραιτηθούν δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη! Ωραίο;

Και δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί αυτοί, αλλά και οι ένστολοι, τους οποίους αφορά η συγκεκριμένη νομική λαθροχειρία του υπουργού Παιδείας και των άλλων παιδιών της κυβέρνησης που θα μας τάραζε στη νομιμότητα.

Οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπαραιτηθούν, έτσι απλά! Πρέπει να έρθει άλλη διάταξη που να το κάνει αυτό δυνατό γιατί όλοι αυτοί έχουν εγκαταλείψει την υπαλληλία παραιτούμενοι από τον Μάϊο. Κι όταν εγκαταλείψεις την υπαλληλική ιδιότητα δεν μπορείς να την ξαναποκτήσεις έτσι, με μια απλή δήλωση.

Δεν ανησυχούμε. Στην απατεωνιά οι πολιτικοί είναι μανούλες και θα βρούν τρόπο να μπαλώσουν την ατιμία που έκαναν υπέρ ολίγων εκλεκτών σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων άλλων ομοιοπαθούντων πολιτών.

Το θέμα, όμως, έχει αντιμετωπιστεί σαν γκάφα των υπουργών που υπέγραψαν τις εξαιρέσεις και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάσευτα, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί σαν αυτό που είναι μείζον. Και το οποίο δεν θα το μαθαίναμε ποτέ αν δεν είχε παρέμβει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως δε μαθαίνουμε ποτέ και χιλιάδες ρουσφετολογικές και χαριστικές διατάξεις ψηφοθηρικού χαϊδολογήματος της χοάνης που λέγεται δημοσιοϋπαλληλία και επιχειρηματικά προνόμια :

Πώς δηλαδή με ένα νόμο που ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία αντιμετωπίζονται οι στρατιές των ποθούμενων ψηφοφόρων του δημόσιου τομέα προνομιακά σε σχέση με όοολους τους άλλους Έλληνες, που πληρώνουν βαριά το μάρμαρο.

  1. Πώς δηλαδή οι εκπαιδευτικοί και οι ένστολοι θα απαλλάσσονταν από τις περικοπές στις συντάξεις, που θα υποστούν όοολοι οι υπόλοιποι συμπολίτες τους, που βρίσκονται στην ίδια μοίρα και,
  2. Πώς ένας τέτοιος νόμος (ν. 4386 και ν. 4389) έρχεται στη Βουλή για ψήφιση με δυό καραμπινάτα άρθρα, που χωρίζουν τους πολίτες σε ευνοούμενους και πληβείους και ψηφίζεται χωρίς να βγάλει άχνα η αντιπολίτευση!

Και επειδή ζούμε όλοι σ αυτή τη χώρα, δεν έχω αμφιβολία ότι η αντιπολίτευση σύσσωμη (γι αυτό έχει βουβαθεί από χτες για το θέμα) ήξερε πολύ καλά τι ψήφιζε η κυβέρνηση. Και δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν κάποιο κομμάτι της ψήφισε το έκτρωμα, μπας και μείνει πίσω στη ρουσφετολογία. Την οποία πρώτη αυτή δίδαξε και εδραίωσε στα ήθη της χώρας. Αλλά, κι αν δεν το ψήφισε για λόγους αντιπολίτευσης (!) ασφαλώς έκλεισε το μάτι στην κυβέρνηση να προχωρήσει.

Μ αυτή τη νοοτροπία της εποχής του Διληγιάννη περιμένει ο τόπος να πάει μπροστά. Οι αξιολογήσεις τις μάραναν τις κυβερνήσεις και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πλαστά ή γνήσια. Και τα σώου με τους μονίμως ανέγγιχτους και ακαταδίωκτους κεφαλαιούχους.

Όταν είναι να ψηφοθηρήσουμε βρίσκουμε κονδύλια για παραπάνω συντάξεις, τις οποίες θα πληρώσουν τα κορόιδα οι υπόλοιποι από τους πολίτες και τους συνταξιούχους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 150 και 200 ευρώ το μήνα. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο, που έχει το θράσος και κόπτεται ότι υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τους αδύναμους και τα λαϊκά στρώματα!

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης