Ρίξτε τον, αν μπορείτε

Ρίξτε τον, αν μπορείτε

Αυτή είναι η Ελλάδα, είχε πει ο πρόεδρος Σημίτης. Είναι το στοιχείο της ελαφρότητας εκείνο που μεταλλάσσει τα πάντα σε φάρσα. Όπως η… συνωμοσία του Δεξιού κόμματος. Με αναρτήσεις στα social και καφεδάκια στην Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, παλικάρια, δεν γίνονται επαναστάσεις. Αν μπορείτε, λοιπόν, ρίξτε τον. Μία συνωμοσία της προκοπής δεν μπόρεσαν να κάνουν και θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα!

Ο σύντροφος Νίκος Παππάς κάνει την δουλειά του. Μόνο όφελος μπορεί να έχει από τους χρήσιμους ηλίθιους της μεγάλης… κεντροδεξιάς παράταξης. Από την στιγμή που έχει εξασφαλίσει φωνές που να ασκούν κριτική «εκ των έσω», του είναι αρκετό να τις κάνει μια περατζάδα από την ΕΡΤ και τα Ντοκουμέντα. Τι έχει να χάσει; Το ερώτημα είναι οι άλλοι – οι χρήσιμοι ηλίθιοι- τι έχουν να κερδίσουν.

Αν έχουν τα κότσια, ας σηκωθούν από τις καρέκλες της Βιβλιοθήκης και ας δοκιμάσουν τις τύχες τους στον στίβο της πραγματικής ζωής. Καλές είναι οι αναρτήσεις στα social media, αλλά για να βγει κανείς βουλευτής δεν αρκούν 100 και 300 likes. Για να είμαστε σοβαροί. Ούτε είναι πολλοί, ούτε έχουν πιθανότητα να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που κάνουν σήμερα.

Είναι σαφές ότι υπήρξε ένα σχέδιο δημιουργίας ενός Δεξιού κόμματος με εμπνευστές αυτούς που σήμερα καταγγέλλουν… αποστασίες και με την χρηματοδότηση από πασίγνωστους επιχειρηματίες που περιφερόντουσαν στα κοσμικά και έλεγαν με έμφαση ότι «δεν μπορεί το παιδί». Μόνο που το «παιδί» κατάφερε σε λίγο χρόνο να αναστήσει ένα διαλυμένο κόμμα, όπως ήταν η Νέα Δημοκρατία, και να την οδηγήσει σε τροχιά νίκης. Τα κατάφερε μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες κι έχοντας απέναντί του ισχυρές δυνάμεις που τον πολέμησαν με κάθε μέσο.

Η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει καθαρά τι πρόκειται να συμβεί. Οι 12,5 μονάδες διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός, χωρίς ακόμη να βρισκόμαστε σε επίσημη προεκλογική περίοδο. Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται, συνήθως, στην τελική ευθεία…

Ποιος επενδυτής θα έβαζε τα λεφτά του σε μια χρεοκοπημένη ιστορία; Όχι ότι θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Ούτε το πρώτο θα είναι ούτε το τελευταίο. Αλλά δεν θα μπορέσει να κάνει την «ζημιά» στον Κυριάκο που τόσο πολλοί θα ήθελαν οι Παπάδες, οι νεόκοποι σύμμαχοι του και οι οικονομικοί προστάτες τους. Όσο για τον κόσμο; Τους έχει πάρει είδηση εδώ και καιρό. Ο κόσμος έχει μία ξεκάθαρη θέση: Με τον Τσίπρα ή με τον Μητσοτάκη; Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα. Ποιος ασχολείται με τις αστείες συνωμοσίες του Κολωνακίου; Αν μπορούν ας τον ρίξουν. Ιδού η Ρόδος…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]