Πρώτοι ξεκίνησαν την πλάκα: Εκλογές εδώ και τώρα

Να συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο, και ότι δεν έχει περάσει πρωθυπουργός που να έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά, σε τόσο λίγο χρόνο. Θέλουμε να τους αλλάξουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να τους διώξουμε. Το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε μια παντελώς άχρηστη και επικίνδυνη κυβέρνηση και κρατάμε τους χρήσιμους, τους ικανούς, τους έντιμους, τους σοβαρούς, τους γνώστες, τους καλούς διαχειριστές, άπραγους και παροπλισμένους. Στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Οι δημοκρατικοί και νουνεχείς πολίτες  πρέπει να τους βοηθήσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί μας.

Σκέφτομαι ένα hastagακι «Εκλογές εδώ και τώρα». Συγγνώμη αυτοί ξεκίνησαν πρώτοι την πλάκα, όπως έλεγε και ο αγαπημένος μου φίλος, Νίκος Ζαχαριάδης. Αποτιμώντας τη συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές, η ατάκα που μου έρχεται στο μυαλό είναι «να σκεπάσουμε τον Μητσοτάκη να μην κρυώσει» που λέει και το γνωστό ανέκδοτο.

Η γκαλερί των προσώπων της αντιπολίτευσης είναι τρομακτική. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι παραδομένος στη βεβαιότητα ότι δεν έχει ακόμη ξεχαστεί η επιτυχής διακυβέρνηση του. Περιμένει μέχρι ο «τσομπάνος» να μαζέψει όσα περισσότερα ανεμβολίαστα «πρόβατα» μπορεί στο μαντρί για να ψελλίσει εκλογές. Πιθανολογώ ότι θα ακούσει τη συμβουλή ενός σοφού νέου συμβούλου του να περιμένει να φάει το φρούτο ώριμο. Στο μεταξύ ας αναθεωρήσει λίγο τη συνήθεια του να ξεχνάει τους νεκρούς. Δεν λέω για το Μάτι. Λέω που μέτρησε όλα τα καμένα στρέμματα των γειτόνων για να δείξει την αποτυχία Μητσοτάκη και ξέχασε τους νεκρούς στην Τουρκία, την Ιταλία ακόμη και στην Κυανή Ακτή.

Η κ. Φώφη Γεννηματά από την άλλη παραδομένη στην αγωνία «θα μείνω ή θα φύγω από πρόεδρος» αυτό-υποτιμάται αδίκως.  Όταν ένας άνδρας ρωτάει μια γυναίκα και δη ένας πρωθυπουργός την αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης «είναι δύσκολο να το αντιληφθείτε;» δεν αναβοσβήνει απαραιτήτως κανένα κόκκινο φωτάκι με την επιγραφή «σεξισμός». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μας έχει συνηθίσει με την «περσόνα» της υποτιμημένης επειδή είναι γυναίκα. Άλλωστε η θέση που κατέχει υποδηλώνει πως, αν υπήρξε που προφανώς υπήρξε κάποιου είδους σεξισμός, τον έχει κατατροπώσει. Δεν θα της προσφέρει περισσότερες γυναικείες ψήφους η μετάφραση που κάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη της πρωθυπουργικής αποστροφής. Μάλλον, κάποια άλλη σεξιστική μύγα την ενόχλησε και ξέσπασε στον Μητσοτάκη που σεξιστή δεν τον λες. 

Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης βγαίνουν από την εξίσωση ως... αντισυστημικοί και ως εκ τούτου δεν τους βλέπουμε ως μελλοντικούς πρωθυπουργούς.