Προνομιακοί μισθοί για συμβούλους και συνεργάτες αιρετών

Προνομιακοί μισθοί για συμβούλους και συνεργάτες αιρετών

Όσοι από τους πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει οποιοδήποτε από τα απαραίτητα μέτρα για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία δεν έχει παρά να διαβάσει την παρακάτω απλή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τους μισθούς των ειδικών συμβούλων και συνεργατών στους δήμους και τις περιφέρειες. Δηλαδή για πλήθος «παραθυράτων»!

Σύμφωνα με το υπουργείο, λοιπόν, και με πρόσφατο νόμο, η μισθολογική κατάταξη των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των αιρετών των Δήμων, των Συνδέσμων Δήμων (!) και των Περιφερειών της χώρας γίνεται με βάση τη θέση που κατέχουν και όχι με βάση τα τυπικά προσόντα, όπως ισχύει για όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων!

Όλοι αυτοί, που έχουν διοριστεί με μοναδικό κριτήριο το έτσι θέλω του κάθε αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης, πληρώνονται από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, που σφαγιάζονται τα εισοδήματά του, στην υψηλή μισθολογική κλίμακα, εξαιτίας της… υψηλής τους θέσης! Επιπλέον, το κριτήριο για την προνομιακή τους κατάταξη, εκτός των άλλων, τους διασφαλίζει και προνομιακή εξέλιξη έναντι των άλλων υπαλλήλων! Επειδή και εδώ δεν παίζουν ρόλο τα τυπικά προσόντα, όπως σε όλους τους υπαλλήλους, αλλά η θέση που καταλαμβάνουν. Κατόπιν επιλογής του κολλητού, φυσικά.

Μετά και απ αυτό, που δεν είναι το μόνο και σίγουρα δεν είναι και το τελευταίο, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί κανείς αν με τη νοοτροπία των μπιστικών και της προνομιακής μεταχείρισης των κολλητών και ομοκόμματων υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να αφήσει αυτή η κυβέρνηση, ή και οποιαδήποτε άλλη με την ίδια νοοτροπία, να λειτουργήσει η ιδιωτική οικονομία σε επίπεδο επενδύσεων και ανταγωνισμού χωρίς κρατικοδίαιτη διαπλοκή κολλητών και αρεστών. Τέτοια, σαν αυτή που κρατούσε την οικονομία όμηρο των χαϊδεμένων επί χρόνια, και χειρότερη.

Αν στο Δημόσιο, το οποίο χαϊδεύει σαν προστατευόμενό του ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γίνονται τέτοιες λαθροχειρίες σε βάρος των κανονικών υπαλλήλων, σκέψου τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα, από τη λειτουργία του οποίου η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα, χώρια που τον αντιμετωπίζει σαν… ταξικό εχθρό, εκτός από κείνους που τρέχουν πρόθυμοι από πίσω της για ν'' αρπάξουν το κάτι τις από την πίτα του δημόσιου χρήματος.

Ας διαβάσει τώρα ο αναγνώστης τις προβλέψεις που έδωσε χτες η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Και ας τοποθετήσει από τη μία τις προβλέψεις και από την άλλη τα πρόσωπα που στα χέρια τους είναι η οικονομία. Να 'στε καλά, γελάσαμε με όλους…

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης