Προκόπης Παυλόπουλος: Θέλει να τον θυμούνται μόνο ως πρόεδρο…

Προκόπης Παυλόπουλος: Θέλει να τον θυμούνται μόνο ως πρόεδρο…

Οι παρεμβάσεις του Προκόπη Παυλόπουλου τις πρώτες ημέρες μετά την αποχώρηση από το Προεδρικό Μέγαρο χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως απόρροια της δυσαρέσκειάς του για την μη ανανέωση της θητείας του.

Όμως η αποκάλυψη πως το domain name με τον τίτλο www.presidensy.gr (με το εσκεμμένο ορθογραφικό λάθος) παραπέμπει στο προσωπικό site του τέως προέδρου δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο προσκήνιο. Άλλωστε ο πόλεμος κατά του Μινώταυρου του Φιλελευθερισμού δεν τελείωσε.

Η αποκάλυψη ότι κατοχυρώθηκε ένα domain name με τον τίτλο www.presidensy.gr προκαλεί ερωτήματα αφού ουσιαστικά δύναται να θεωρηθεί ως παραπλανητικό σε σχέση με την προεδρία της Δημοκρατίας το επίσημο site της οποίος είναι το www.presidency.gr, ενώ ήδη γίνεται λόγος για απρέπεια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο χρόνος που κατοχυρώθηκε το… παραπλανητικό όνομα. Ήταν Απρίλιος του 2019, όταν τα μηνύματα για την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφή και ξεκάθαρα (αποτυπώθηκαν άλλωστε στις ευρωεκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου), ενώ οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με το μέλλον του Προκόπη Παυλόπουλου δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές

Αντιθέτως οι πιθανότητες για ανανέωση της θητείας του ήταν ελάχιστες παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να τον εμφανίσει ως μοναδική, κοινώς αποδεκτή, λύση. Την ίδια στιγμή το γεγονός πως η εκλογή του Προέδρου είχε αποσυνδεθεί από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθιστούσαν τις πιέσεις που ακολούθησαν ως αμελητέες.

Ο Μάρτιος του 2020 βρήκε τον Προκόπη Παυλόπουιλο εκτός προεδρικού Μεγάρου. Και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο τέως πρόεδρος έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική των προκατόχων του. Δεκαπέντε ημέρες μετά την αποχώρηση, εν ΄μέσω της κρίσης του κορονοιού επικοινώνησε με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα καλώντας την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του ανθρώπου.

Το Σάββατο πριν το Πάσχα των καθολικών επικοινώνησε με τους προέδρου της Ιταλίας και της Πορτογαλίας όχι μόνο για ευχές αλλά να δηλώσει παρών στον κοινό αγώνα για την Ευρώπη.,

Μόλις προ τεσσάρων ημερών επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης για να δηλώσει συμπαράσταση. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε σχετικό «ρεπορτάζ» που αποτυπώνει την κινητικότητα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μια κινητικότητα που δείχνει ότι επιχειρείται να παρουσιαστεί ως μια εναλλακτική φωνή, κυρίως από όλους όσοι είχαν επενδύσει στην παρουσία του στην πολιτική σκηνή μέσα και από μια δεύτερη θητεία, και που τώρα θεωρούν, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η ύφεση και η πορεία της οικονομίας ανοίγει νέους δρόμους μέσα από μια ενδεχόμενη αγανάκτηση των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση το παραπλανητικό domain name και η απ ευθείας σύνδεσή του με το προσωπικό site του Προκόπη Παυλόπουλου προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες αφού αποτελεί απρέπεια, όχι μόνο προς την νέα Πρόεδρο αλλά και ως προς τον θεσμό.

 ΥΓ. Στο προσωπικό site του Προκόπη Παυλόπουλου παρότι ανανεώνεται διαρκώς κυριαρχεί το αυστηρό του μήνυμα προς την Τουρκία κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Ανακήρυξη που έγινε πριν την αποχώρησή του από την προεδρία και ως εκ τούτου στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας