«Πουλάει» το αφήγημα της καταστροφής

«Πουλάει» το αφήγημα της καταστροφής

Στο αφήγημα της καταστροφής της οικονομίας επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να υπεκφύγει των εσωκομματικών προβλημάτων και να αλλάξει την ατζέντα σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν τόσο για τη λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών και παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη όσο και για την υπόθεση του Ν. Παππά και του «μαγαζιού» επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επιλεκτικές επισκέψεις και την περίοδο αυτή βάζει στο στόχαστρο τον τουρισμό, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να διασώσει έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό των αφίξεων προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω άνοδος της ύφεσης.

Από την Κέρκυρα που βρέθηκε χθες, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Τουρισμού Κ. Νοτοπούλου και άλλα στελέχη έφτασε στο σημείο να μιλά ακόμη και για συσσίτια τα οποία θα εμφανισθούν με το τέλος της τουριστικής σεζόν. Η καταστροφολογία ήταν το αφήγημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηρίζοντας ως «δραματική και τραγική» την εικόνα στα μεγάλα νησιά μίλησε για μπάχαλο, ασυνεννοησία και απουσία σχεδιασμού στον τομέα του τουρισμού έδειξε πως ο τομέας της οικονομίας και η επένδυση στην καταστροφή της αποτελεί πρωταρχικό του στόχο. Κυρίως δέ επιδιώκει την εμφάνιση μιας εικόνας που να δύναται να συνδεθεί με την εποχή των μνημονίων.

Άλλωστε μόλις προχθές σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στον επισιτισμό ανέφερε πως αντιμετωπίζουν καταστάσεις «αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων»

Αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός πως έσπευσε να κάνει σχετική δήλωση και για τη λιποθυμία ενός κοριτσιού στη Ρόδο μιλώντας για συμβάν «που γυρίζει τη χώρα χρόνια πίσω και φωτίζει με τα πιο σκοτεινά χρώματα αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό».

Είναι δεδομένο ότι για τον Αλέξη Τσίπρα μοναδική διέξοδο αποτελεί μια κατάρρευση της χώρας. Επενδύει σε αυτή και επιδιώκει να δημιουργήσει ανάλογο κλίμα επαναλαμβάνοντας την ιστορία των αγανακτισμένων. Ένα κύμα οργής που θα τον οδηγούσε και πάλι στην εξουσία πριν προλάβουν μάλιστα να λάβουν περαιτέρω διαστάσεις τα εσωκομματικά προβλήματα.

Με το βλέμμα στην Κουμουνδούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί τις περιοδείες για να κατηγορήσει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει την εικόνα πως για τις εξελίξεις και την ύφεση δεν ευθύνεται η πανδημία του κορονοϊού και να καταρτίσει τον αντιπολιτευτικό λόγο που θα αναπαράξουν τα στελέχη του.

Το βλέμμα του όμως είναι στην Κουμουνδούρου όπου η φυλή των προεδρικών έχει υποστεί ρωγμές από την υπόθεσή του Νίκου Παππά και τις συνομιλίες με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Εκτιμά πως οι παλαιοί κομματικοί θα αδράξουν την ευκαιρία για θέσουν υπό εποπτεία στο δρόμο για το συνέδριο. Η απώλεια του Νίκου Παππά έχει προκαλέσει πανικό στους πραιτωριανούς του Αλέξη Τσίπρα που προς το παρόν έχουν μείνει με τον Παύλο Πολάκη και την τακτική του σκληρού ροκ.