Πόσες δηλώσεις Καμμένου να αντέξω ο φιλελές;

Πόσες δηλώσεις Καμμένου να αντέξω ο φιλελές;

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μας προσφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι η ανάγνωση των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου. Έχουν κάτι το ξεχωριστό. Δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω αυτό το «ξεχωριστό», αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του πάντοτε με ξαφνιάζουν. Ακούς έναν άλλον πολιτικό και ξέρεις τι ακριβώς θα ακούσεις. Με τον Πάνο, ποτέ δεν ξέρεις.

Στις χτεσινές του δηλώσεις ξεχώρισα το απόσπασμα για τα Μέσα Ενημέρωσης και τον Παναγιώτη Λάμψια. Δεν είμαι απολύτως σίγουρος από πού ακριβώς ξεκινάει να αναφέρεται στον Παναγιώτη και που σταματάει, αλλά υπάρχει στις δηλώσεις του και Λάμψιας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υπάρχει από εδώ και πέρα μόνιμα Λάμψιας, με κάθε αφορμή! Θα είναι κουραστικό. Κι ο πρόεδρος δεν μας έχει συνηθίσει να επαναλαμβάνεται. Δεν μπορώ, δηλαδή, να φανταστώ ότι έπειτα από κάθε δήλωση και για οποιοδήποτε θέμα θα υπάρχει μία επωδός του τύπου «Κι αυτός ο Λάμψιας, που έκανε αυτό, εκείνο, το άλλο».

Και για να μην μιλάμε στον αέρα, ας διαβάσουμε την ακριβή δήλωση του προέδρου Πάνου: « θεωρούμε και θα το θέσω στον Πρωθυπουργό ο ίδιος, ότι  υπάρχουν κινήσεις από  μεριάς των τραπεζών για χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης με τα πρόσωπα του παρελθόντος. Ήδη, η Κ.Ο θα προχωρήσει σε κατάθεση ερωτήσεως, διαπιστώσαμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018, εδόθησαν σε εφημερίδες οι οποίες χρωστούν τεράστια ποσά στις τράπεζες και στο δημόσιο, επιδοτήσεις πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα μέσα δεν πήρα τέτοιου είδους επιχορηγήσεις. Δεν θα πρέπει λοιπόν να κυλήσουμε στις παλιές συνήθειες. Ήδη είδα και δημοσιογράφους οι οποίοι απεσύρθησαν, είχαν δηλώσει από τον Ιούνιο ότι αποσύρονται, παλιούς σωματοφύλακες του κ. Ψυχάρη,  όπως για τον κ. Λακόπουλο μαζί με τον κ. Παπαχρήστο και τον κ. Λάμψια που ήταν οι τρεις που επωφελήθηκαν περισσότερο από τα δάνεια του κ. Ψυχάρη, του οποίου η περιουσία κατάσχεται, να επανέρχονται γιατί μύρισαν πάλι αίμα. Θα πρέπει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και διά των τραπεζών ότι αυτή η συνέχιση της χρηματοδότησης από τη μεριά της διαπλοκής Μέσων Ενημέρωσης που έχουν ως μόνιμο σκοπό την εξυπηρέτηση της διαπλοκής και το χτύπημα των υγιών εκδοτικών προσπαθειών  δεν θα γίνει επιτρεπτή».

Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος Πάνος. Κάτι για χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης λέει από Τράπεζες, κάτι μπλέκει τον Παναγιώτη το Λάμψια με τα δάνεια του Ψυχάρη. Δεν έχει νόημα να πούμε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Liberal.gr και του Φιλελεύθερου δεν έχει ένα ευρώ δάνειο. Φαντάζομαι ότι από την στιγμή που δεν έχουμε δάνεια και πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στην ώρα μας, ανήκουμε κι εμείς στο μπλοκ των υγειών δυνάμεων. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε παρά να χαιρετήσουμε αγωνιστικά τον πρόεδρο Πάνο. Αλλιώς δάνειο εμείς οι φιλελέδες δεν βλέπουμε! Αν δεν φέρει, δηλαδή, το θέμα στην επιφάνεια ο πρόεδρος Πάνος, ποιος άλλος θα το κάνει; Μένει να μας πει ποιες εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης οφείλουν σε τράπεζες και δημόσιο. Να λέμε και ονόματα κύριε υπουργέ, να λέμε και ονόματα…

Για τον Παναγιώτη τον Λάμψια, κάτι προσπαθεί να πει, αλλά δεν το καταλαβαίνω. Τι ακριβώς. Ομολογώ ότι το έχασα λίγο. Αυτό που ξέρω είναι ότι  από τη θητεία του στον ΔΟΛ ο Λάμψιας, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι που κράτησαν όρθιο το μαγαζί, έχασαν εννέα μισθούς και τις αποζημιώσεις δεκαετιών. Τα άλλα είναι πράγματι ακαταλαβίστικα. 

Πάμε στην ουσία! Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ο υπουργός της Αμύνης μας έκανε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων μία Παρασκευή βράδυ, προκαλώντας την διαδικασία του αυτόφωρου. Αν δεν ήθελε να προκαλέσει αυτή την διαδικασία δεν θα έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα. Εμείς, λοιπόν, είχαμε τις εξής δύο επιλογές: Είτε θα κρυβόμασταν όλο το Σαββατοκύριακο, δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε Καμμένο να μιλάει για… φυγόδικους είτε θα παρουσιαζόμασταν στο τμήμα για τα περαιτέρω.

Η προσπάθεια απαξίωσης που επιχειρείται δεν θα έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Εδώ είμαστε και θα παραμείνουμε όρθιοι. Το έχουμε υποσχεθεί στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους αναγνώστες μας. Και για έχουμε ξεκάθαρους λογαριασμούς. Δεν ξέρω αν αυτή η κυβέρνηση είναι Αριστερή ή όχι. Και δεν με ενδιαφέρει. Αυτά τα ψυχολογικά ας τα λύσουν μεταξύ τους. Σίγουρα όμως είναι μία κυβέρνηση που έχει την σφραγίδα του ακροδεξιού (κατά Γιούνκερ) Πάνου Καμμένου.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]