Πολιτικός επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 00:03
-A +A
Πολιτικός επιθανάτιος ρόγχος της Κυβέρνησης

Του Γιάννη Κουτσομύτη

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κλείσει τη συμφωνία με τον Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην ετερόκλητη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι επαναλαμβανόμενες κυβιστήσεις του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν μπορεί να πείσουν σχεδόν κανένα από τους ψηφοφόρους του κόμματος και οι φυγόκεντρες τάσεις τείνουν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Οι αποχωρήσεις βουλευτών δημιουργούν μεν σοβαρό πρόβλημα συνοχής στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως δίνουν την εικόνα μιας συγκυβέρνησης σε αποδρομή.

Περί συνωμοσίας...

Το Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι υφίστανται μια επίθεση οργανωμένη από την Νέα Δημοκρατία με τη βοήθεια επιχειρηματικών συμφερόντων, υπονοώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη. Κι εδώ όμως τα σενάρια αυτά πάσχουν σοβαρά, κυρίως διότι κανείς σοβαρός συνωμότης δεν θα σπαταλήσει ενέργεια για να επιχειρήσει την πτώση μιας κυβέρνησης που ούτως ή άλλως έχει μόνο μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία. Κανένα νόημα δεν έχει μια συνωμοσία προς μια κυβέρνηση που θα φύγει το αργότερο τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς. Πόσο μάλλον όταν ο εις εκ των συνωμοτών έχει δηλώσει δημόσια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και που μέχρι πρόσφατα σφιχταγγαλιαζόταν με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο.

Είναι απολύτως σίγουρο ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας παρακολουθεί με αηδία ή τουλάχιστον με δυσφορία αυτόν τον πολιτικό ευτελισμό των δύο πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι ενώ διαφωνούν κάθετα και οριζόντια με το εθνικό θέμα του Σκοπιανού, εν τούτοις συνεχίζουν με πάθος την κυβερνητική τους συνεργασία και κατηγορούν ως αποστάτες όσους βουλευτές επιχειρούν την απόδραση από το βυθιζόμενο κυβερνητικό σκάφος. Διότι αν υπήρχε πραγματικά ζήτημα αποστασίας, θα ήταν σίγουρο ότι οι κρατικές υπηρεσίες που ελέγχει το Μαξίμου θα είχαν βρει πανεύκολα το αντικείμενο της συναλλαγής και θα είχαν καταγράψει τις σχετικές συνομιλίες.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Όλη αυτή η νοσηρή αντίδραση της κυβέρνησης έχει έναν και μόνο σκοπό: Να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία των πολιτικών ζητημάτων που φέρουν τη σφραγίδα ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου και τη συμφωνία για το Σκοπιανό με αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες και με αποτέλεσμα που απορρίπτεται από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι πολίτες όμως πια δεν πιστεύουν κανένα από τα τεχνάσματα του Τσίπρα και του Καμμένου. Η κρίση και τα εκατοντάδες ψεύδη έχουν φέρει οργή, αλλά έχουν δημιουργήσει και μια καινούργια συλλογική συνείδηση. Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα δεν πείθουν πια κανέναν και τα δήθεν σενάρια ανωμαλίας είναι απλώς ο πολιτικός επιθανάτιος ρόγχος ενός καθεστώτος που βρίσκεται σε αποδρομή.

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της 28/6

Φωτογραφία: Intimenews

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα