Πόλεμος!

Πόλεμος!

Ημέρα 247η. Ημερολόγιο πλοίου. Σήμερα οι Παπάδες και οι Λαζαρήδηδες πρέπει να είναι απασχολημένοι. Εδώ και μερικά μίλια ούτε ένα δυσφημιστικό δημοσίευμα, ούτε ένας λίβελος. Είναι φυσικό το liberal.gr να ενοχλεί, όπως ενοχλεί κι όλα τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεχόμαστε καθημερινά πυρά από δεξιά και αριστερά. Κι αυτά είναι τα παράσημά μας.

Βγήκαμε στον αέρα στις 2 Νοεμβρίου. Στις 3 Νοεμβρίου η Αυγή, το επίσημο όργανο του καθεστώτος, μας έκανε την τιμή να έχει στην έντυπη έκδοσή του τρεις αναφορές σε τρία διαφορετικά ρεπορτάζ του. Μεγάλη η χάρη μας! Κι ύστερα ήλθαν άλλα δημοσιεύματα, εκείνα που ήθελαν το liberal.gr να είναι το site του… Σαμαρά. Κι ύστερα του Μητσοτάκη. Έχουμε ακούσει και διαβάσει απίστευτα πράγματα όλο αυτό τον καιρό. Από τη μία πλευρά αυτό δημιουργεί εκνευρισμό για την αλητεία που κυκλοφορεί ελεύθερη. Κι από την άλλη λες, αφού τους κάνω να βρίσκονται κάθε μέρα στα κάγκελα, δεν μπορεί παρά κάτι καλό να κάνω!

Προχτές το ημιεπίσημο site του προέδρου Αντώνη, το «Antinews», «στράβωσε» επειδή δημοσιεύσαμε συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου, κυρίας Γεροβασίλη. Πρόβλημά τους. Ο καθένας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο κάθε ένας πορεύεται στη ζωή του όπως έχει μάθει! Αν η δημοσίευση άρθρων του Βενιζέλου μας κάνει εκπροσώπους της… τρόικας εσωτερικού, τότε ναι, είμαστε με την τρόικα εσωτερικού. Κι αν η δημοσίευση της συνέντευξη της Γεροβασίλη μας κάνει ΣΥΡΙΖΑ, τότε είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που σίγουρα δεν συμβαίνει είναι να ανήκουμε στα συστηματάκια τους.

Το liberal.gr είναι ένα δημοσιογραφικό μαγαζί. Απασχολεί περισσότερους από 30 ανθρώπους και βρίσκεται στο προσκήνιο για την ανεξαρτησία του και για τη μαχητικότητά του. Και γι'' αυτό ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε. Η δουλειά μας είναι να κρατήσουμε ανοικτές τις πόρτες της ενημέρωσης, να υπερασπιστούμε την Ελεύθερη Ενημέρωση. Από την πρώτη στιγμή σας έχω πει την αλήθεια. Βασικοί μέτοχοι στο liberal.gr είναι τα μέλη της οικογένειά μου. Πιθανότατα να έχω κάνει λάθος, να τους έχω μπλέξει άθελά μου σε μία περιπέτεια. Ίσως θα έπρεπε να βρω έναν από τους τόσους νταβατζήδες που περιφέρονται στην επικράτεια και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κυρίως στον χώρο της… ενημέρωσης. Έτσι γίνονται σε αυτήν τη χώρα οι δουλειές. Κι όταν επιλέγει κανείς να είναι μόνος του, αυτό έχει το κόστος του…

Θανάσης Μαυρίδης

τ[email protected]

ΥΓ: Δεν πίνω, δεν καπνίζω κι οδηγώ προσεκτικά. Το ίδιο και ο φίλος Γιώργος Μουρούτης. Για όσους τον γνώρισαν ως μανιώδη καπνιστή, τους πληροφορώ ότι τον έπεισα να κόψει ακόμη και το τσιγάρο. Δεν τον έχω πείσει ακόμη να αναλάβει τη στήλη που του έχω προτείνει. Αν είναι, πάντως, να «πέσουμε», αυτό θα συμβεί επειδή οι αναγνώστες, δηλαδή εσείς, θα το επιτρέψουν. Κι όχι επειδή κάποιος αργόσχολος εραστής της εξουσίας θα νομίζει ότι κάνει ασκήσεις στρατηγικής, γράφοντας λίβελους εναντίον του Liberal.