Πολάκης XL. Η Attica Bank που όλοι αγαπήσαμε

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 00:01
-A +A

Η περιέργεια με οδήγησε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Αττικής, απ’ όπου συμπέρανα, με βάση την λογική εξέλιξη των πραγμάτων, ότι ο σύντροφος Πολάκης πήρε το δάνειο XL. Σωστά διαβάσατε. Ο αξιότιμος Παύλος αγόρασε Attica Extra Large. Παρακαλώ, προσέξτε τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του δανείου και πείτε: Αυτό είναι δάνειο! Παρακαλώ, δώστε όλη σας την προσοχή στους όρους. Δεν υπάρχουν!

Ποσό χορήγησης: Από 5.000 ως 300.000 ευρώ. Καταναλωτικό δάνειο 300.000 ευρώ. Εν έτει 2019. Όταν κερδοφόρες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από την πόρτα μιας τράπεζας, η Τράπεζα Αττικής δίνει καταναλωτικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ. Ούτε στο Μονακό τέτοια χλιδή.

Επιτόκιο: Euribor μηνός + spread από 5% (πλέον εισφ. Ν128/75, σήμερα 0,6%). Λίγο ακριβό. Εκτός κι αν υπάρχουν άλλοι ειδικοί όροι για εκλεκτούς πελάτες. Είναι κάτι που δεν θα ήθελα να το γνωρίζω. Αυτό που ξέρω, πάντως είναι ότι αυτού του τύπου τα δάνεια είναι ακριβά και η αποπληρωμή τους είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή. Κυρίως σ ε περιόδους κρίσης σαν την σημερινή.

Ελάχιστη καταβολή: καθορίζεται σε συνεννόηση μαζί μας. Με άλλα λόγια, όλοι οι καλοί χωράνε. Αλλά μιλάμε για τράπεζα που σέβεται τον άνθρωπο. Αν ο άνθρωπος μπορεί δίνει κάτι τις. Αν όχι, έχει ο Θεός. Αν δε είναι και σύντροφος, ακόμη καλύτερα! Πρώτα ο άνθρωπος. Πείτε μας άλλη μία τράπεζα που να το έκανε πράξη.

Διάρκεια: Από 12 ως 300 μήνες. Καταναλωτικό δάνειο ως 25 χρόνια. Αυτό είναι πράγματι XL!

Άλλα χαρακτηριστικά: Η χορήγηση του Αttica XL καλύπτεται υποχρεωτικά με εμπράγματη εξασφάλιση. Σαν να λέμε δεύτερη υποθήκη σε ένα σπίτι που έχει μικρότερη αξία απ’ ότι το πρώτο του δάνειο.

Αυτό είναι το Attica XL. Αυτή είναι η τράπεζα που έχει δώσει δάνεια από τον ήρωα των τηλεοπτικών αδειών Καλογρίτσα μέχρι τον μοναχικό Συριζαίο Παύλο Πολάκη. Και; Θα ρωτήσει κάποιος. Δεν είναι όλα αυτά σύμφωνα με τον Νόμο; Αυτό φίλοι και φίλες δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Στο παρελθόν δεν στηρίξαμε απόψεις του τύπου «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Επίσης, «σταυρώσαμε» στελέχη των παλαιών κυβερνήσεων για πιο … ασήμαντες αφορμές.

Ακόμη κι αν όλα έγιναν νομότυπα, παραμένει το ερώτημα: Γιατί στον πολιτικό Πολάκη και όχι σε μια επιχείρηση που αναζητά εναγωνίως ρευστότητα για να στηρίξει θέσεις εργασίας; Ψιλά γράμματα…

Είναι ο Πολάκης το σήμα κατατεθέν αυτής της κυβέρνησης; Δεν το συζητάμε! Δεν είναι απλά το σήμα κατατεθέν, είναι ο άλλος εαυτός του Αλέξη Τσίπρα. Αυτοί είναι! Κάνατε λάθος αν πιστέψατε ότι πρόκειται για κάτι άλλο πέρα απ’ αυτό που βλέπετε.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 15/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα