Π. Καμμένος: Μια διάψευση που κανένας δεν την πιστεύει

Π. Καμμένος: Μια διάψευση που κανένας δεν την πιστεύει

Του Σάκη Μουμτζή

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης μετά από ολιγοήμερη καθυστέρηση θυμήθηκε να διαψεύσει τον τέως υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά. Προηγήθηκε η οξύτατη επίθεση της εφημερίδας «Αυγή», που στο πρωτοσέλιδο της μίλησε μεν για ψεκασμένα σενάρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, αλλά ουσιαστικά φωτογράφιζε και τον Π.Καμμένο και τον Ν.Κοτζιά.

Προχθές ο Ν.Κοτζιάς, με την συνέντευξη του, χάλασε το Πολάκειο σκηνικό που πήγε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. Μέσα στην απόγνωση τους πίστεψαν πως μπορούσαν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, ενοχοποιώντας πρωτίστως το ΚΙΝΑΛ για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «ψεκασμένους δεξιούς» που τον στηρίζουν, ο Γ.Παπαντωνίου ήταν εδώ και πολύ καιρό ένα πολιτικό πτώμα και οι συνέπειες των πιθανολογούμενων πράξεων του είχαν προεξοφληθεί πολιτικά.

Ομως το θέμα που επισκίαζε και επισκιάζει την τύχη του ιδίου και της συζύγου του, είναι ο πόλεμος Καμμένου—Κοτζιά για τα εκατομμύρια του Σόρος. Και είναι λογικό, γιατί ο μεν Καμμένος υιοθέτησε δημοσίως την εκδοχή χρηματισμού των βουλευτών της FYROM, ο δε Ν.Κοτζιάς αρχιτέκτων της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν ήθελε να αμαυρωθεί το επίτευγμα του με τα λεγόμενα του Π.Καμμένου.

Τελικά μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης για τα 48 εκατομμύρια του Σόρος; Το πιο πιθανό είναι πως το είπε, καθώς η παραίτηση του Ν.Κοτζιά δεν θα είχε κανένα έρεισμα. Επί πλέον, αυτός ο τρόπος σκέψης συμβαδίζει με τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο Π.Καμμένος, άσχετα αν αποδείχθηκαν αναληθή. Πάντως τα είπε και για κάποια καταδικάστηκε στα ποινικά δικαστήρια.

Αλλά το πιο ισχυρό επιχείρημα που δικαιώνει τον Ν.Κοτζιά είναι η καθυστερημένη διάψευση του υπουργού Εθνικής Αμύνης. Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η αντίδραση θα έπρεπε να ήταν ακαριαία.

Η πολιτική διάσταση αυτής της διαμάχης αφορά, αν αληθεύουν τελικά τα όσα υποστηρίζει ο Ν.Κοτζιάς. Το ζήτημα δεν είναι αμιγώς πολιτικό, έχει και ποινική διάσταση, στο βαθμό που επιβεβαιωθεί η καταγγελία του τέως υπουργού των Εξωτερικών. Γιατί τότε προκύπτουν άλλα ερωτηματικά, όπως γιατί να επιλέξει ο Σόρος την ελληνική οδό για να δωροδοκήσει τους Σκοπιανούς βουλευτές, όταν διαθέτει ο ίδιος δικά του κανάλια σε όλα σχεδόν τα Βαλκάνια. Ή δεν μπορεί να διατέθηκε τόσο υψηλό ποσό για την εξαγορά δέκα βουλευτών, εκ των οποίων κάποιοι ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Νέα Δημοκρατία πολύ σωστά έπραξε και ανέδειξε το θέμα. Και επιβάλλεται να το παρακολουθεί και να το διατηρεί ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Οι αλληλοκατηγορίες των δύο υπουργών, η ανυπαρξία του πρωθυπουργού, η ύπαρξη τηλεοπτικού ντοκουμέντου ( συνέντευξη Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης) και η προσκόμιση του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω, επιδεινώνουν το ήδη νοσηρό κλίμα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Την καραμέλα για το «παλιό κατεστημένο» που μας οδήγησε στην χρεοκοπία δεν μπορούν να την πιπιλίσουν αυτοί που χρέωσαν την χώρα με 200 δισεκατομμύρια μέσα σε τρία χρόνια, ούτε αυτοί που στις τάξεις τους φιλοξενούν ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει αυτό το «παλιό κατεστημένο».

Το πρόβλημα της χώρας είναι πως κυβερνάται από συμμορίες που παίζουν το πολιτικό παιχνίδι με όρους Μαφίας.