Πατρίς Θρησκεία Αριστερά

Του Θανάση Χειμωνά

Παρά το γεγονός πως ο αχός του συλλαλητηρίου ακόμα δεν έχει κοπάσει ο Πάνος ο Καμμένος εξακολουθεί να αργάζεται αόκνως για την μακροημέρευση της κυβερνησάρας μας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (που στο «Μακεδονικό» ζήτημα χαρακτηρίζεται από το δόγμα «Πάω δεν πάω») σε εκδήλωση για το Έτος Μέριμνας του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων 2018 (sic) υποστήριξε πως το υπουργείο του θα αγοράσει όλα τα δάνεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (πολιτικού και στρατιωτικού) με προτεραιότητα τα στεγαστικά από τις συστημικές τράπεζες.

Την ώρα λοιπόν που η χώρα στενάζει ανάμεσα σε «Μακεδονολάτρες» και «Μακεδονοκλάστες» η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγωνίζεται (με σημαντική επιτυχία τολμώ να ομολογήσω) να εξασφαλίσει την στήριξη των παραδοσιακών πυλώνων της υπερσυντηρητικής χώρας που ονομάζεται Ελλάδα. Έτσι, μετά το αλισβερίσι Τσίπρα- Ιερώνυμου σχετικά με το συλλαλητήριο και την Εκκλησία, ο ΥΠΕΘΑ κάνει μια οικονομική «επίθεση φιλίας» στον Στρατό. Φυσικά, πρόκειται για ένα θλιβερό επιλεκτικό ρουσφέτι. Αν είσαι απλός Έλληνας πολίτης κινδυνεύεις να βρεθείς στον δρόμο για 501 ευρώ. Αν όμως κινείσαι στο ευρύτερο πλαίσιο των Ένοπλων Δυνάμεων, ε τότε είσαι ευλογημένος. Είσαι αυτό που έλεγε για τον Ντέιβιντ Μόγιες ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον: The Chosen One. Ο εκλεκτός –όχι του Θεού αλλά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- και το κράτος (βασικά ο Έλληνας φορολογούμενος), οφείλει να ξεσκιστεί και να «ξηλωθεί» για να σε ξελασπώσει.

Εξυπακούεται πως δεν γνωρίζω κατά πόσο ο Πάνος θα κρατήσει την υπόσχεσή του. Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που το μόρφωμα που μας κυβερνά τάζει «Προγράμματα Θεσσαλονίκης». Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πλέον αναδείξει Εκκλησία και Στρατό ως (ευνοημένους) πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου. Και μάλιστα το έχουν καταφέρει αυτό με under the table αλισβερίσια (με την πρώτη) και χυδαία παροχολογία (με τον δεύτερο). Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε κάτι εντελώς διαφορετικό από μια Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση.