Παπαγγελόπουλος μόνος... δείχνει τώρα την παρέα του!

Παπαγγελόπουλος μόνος... δείχνει τώρα την παρέα του!

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να «αποσύρει» την Τετάρτη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελλόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο δεν προκλήθηκε από φόβο για πιθανές «διαρροές» και υπερψήφιση της παραπομπής από Συριζαίους που απεχθάνονταν τον πρώην υπουργό.

Ηταν το σήμα ότι εφεξής ο κ. Παπαγγελόπουλος πορεύεται στο ραντεβού με τον φυσικό του δικαστή, μόνος του. ΄Ανευ στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ότι προκύψει πλέον στο επίπεδο της τακτικής δικαιοσύνης - όπου και θα λογοδοτήσει μαζί με τα υπόλοιπα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο- θα το φορτωθεί «ακέραιο» στις πλάτες του.

Αυτή είναι η πολιτική επιδίωξη και η στρατηγική της Κουμουνδούρου σε σχέση με τη σκευωρία της Νovartis. Για το λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερών ομιλία του στη Βουλή ξέχασε εντελώς τον κ. Παπαγγελόπουλο ενώ πριν λίγους μήνες τον χαρακτήριζε ως το «εξιλαστήριο θύμα» και προκαλούσε και αποκαλούσε «φαιδρούς και δειλούς» τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση γιατί δεν παρέπεμψαν τον ίδιο.

Ο Μίμης, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, ήδη από την τοποθέτηση Τσίπρα νωρίς το πρωί της Τετάρτης έπιασε στις κεραίες του «εγκατάλειψη», διάβασε επακριβώς τι «διαπραγματευόταν» ο πρώην πρωθυπουργός και ότι στο αντάλλαγμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να επιδείξει εθνική υπευθυνότητα, δεν περιλαμβάνει τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Αντίστοιχα οι κεραίες του κ. Τσίπρα και των στενών πολιτικών του φίλων μάλλον εισέπραξαν ως απειλή παρά ως προειδοποίηση την παρακάτω αποστροφή Παπαγγελόπουλου : "Εγώ ήμουν η αρχή. Ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη ακολούθησαν. Αλλά δεν θα είναι οι τελευταίοι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ήδη, οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για τον κ. Καλογήρου, τον κ. Βασιλειάδη και δεν ξέρω για ποιους άλλους. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε».

Με το ίδιο διαβολικό αισθητήριο και πολλές μέρες πριν προκύψει η αποκάλυψη του ηχογραφημένου διαλόγου Μιωνή – Παππά, ο κ. Παπαγγελόπουλος από τηλεοράσεως κατέθετε την... ενόρασή του ότι «κάποιοι θέλουν να μπλέξουν και τον κ. Παππά».

Τώρα προβλέπει «κάτι» για τον κ. Καλογήρου ( νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα και πρώην υπουργού δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ) και τον κ. Βασιλειάδη (θήτευσε ως ΓΓ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τη διερεύνηση των λιστών Λαγκάρντ και Φαλτσιανί . Την ίδια περίοδο με τον κ. Παπαγγελόπουλο).

"Αν χρειαστεί θα τους προσφέρω την εμπειρία μου απ΄αυτή την άδικη και πρωτοφανή στοχοποιησή μου» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος από βήματος της Βουλής εννοώντας πολλά περισσότερα απ΄όσα προφανώς μπορούμε αυτή τη στιγμή να καταλάβουμε.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι μάντης; Μπορεί. Είναι γνώστης; Υποθέτουμε ναι, με σχετική ασφάλεια.

Σίγουρα όμως άκουσε και διάβασε με προσοχή την συνομιλία των κ. Μιωνή και Παππά στην οποία αναφέρονται τα δυο πρόσωπα (Καλογήρου και Βασιλειάδης) για τα οποία τώρα εκείνος προβλέπει «κάτι». Σε αυτόν τον διάλογο κ. Παππάς μέσα στη μεγάλη του άνεση «καρφώνει» στον Σ. Μιωνή ότι ο Βασιλειάδης ως ΓΓ στο υπουργείο Δικαιοσύνης «επιτηρεί» τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα πρόσωπα, τα μπες-βγες στο γραφείο του, τους φακέλους που εξετάζει, τις υποθέσεις που τρέχει. Στην ίδια συνομιλία ο Νίκος Παππάς επικαλείται και την εμπειρία του « Μιχάλη» στις δικογραφίες!

Την Τετάρτη στη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος προέβλεψε ότι συγκεκριμένα πρόσωπα θα χρειαστούν την εμπειρία του «αφού σε λίγο κασέτες θα πωλούνται και στα περίπτερα», ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Παππάς προειδοποίησε γενικώς κάποιους: « Προσέξετε όμως, αυτοί που διακινούν ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες, μήπως το απευθύνουν σε εσάς το μήνυμα γιατί έχουν υπάρξει κολλητοί σας για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»!