Πανηγύρι από διάσημους στα social media για τη νίκη Μπάιντεν

Πανηγύρι από διάσημους στα social media για τη νίκη Μπάιντεν

«Μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου» γράφει ο Στίβεν Κινγκ στο twitter, εκφράζοντας την ανακούφιση των διανοούμενων της Αμερικής που ο εφιάλτης τελείωσε. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν χρειάστηκε να γράψει τίποτα. Ανέβασε στον λογαριασμό του ένα από τα καλύτερα tweet της ημέρας, με τον Μπάιντεν να βάζει καλάθι σε αγώνα μπάσκετ και τον Τραμπ από κάτω να προσπαθεί μάταια να βγάλει τη μπάλα έξω από τη στεφάνη.

Την ίδια ώρα, το Χόλιγουντ, ταγμένο όπως πάντοτε με τους Δημοκρατικούς, διατράνωνε την χαρά του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αριάνα Γκράντε έκλαιγε όπως έγραφε η ίδια στους λογαριασμούς της, ο Σπάικ Λι έπινε σαμπάνια (απ’ την καλή, διευκρίνιζε» με ανθρώπους με τους οποίους χόρευε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ακόμα και ο Ρεπουμπλικάνος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει «παρών».

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι αφιέρωσε στον Τζο Μπάιντεν και στην Καμάλα Χάρις το «Philadelphia Freedom» του Έλτον Τζον στο Instagram ευχόμενος «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αγάπη». Ο συνάδελφός του Μάικλ Μουρ, ο οποίος προέβλεψε τη νίκη του Τραμπ το 2016 και πρόσφατα προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος ήταν σε καλό δρόμο για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία, ήταν από τους πρώτους που μοιράστηκαν τη χαρά τους για τη νίκη του Μπάιντεν στο διαδίκτυο.

Δύο σπουδαίες και πολυβραβευμένες μαύρες πρωταγωνίστριες, η Βαϊόλα Ντέιβις και η Κέρυ Ουάσιγκτον πανηγύρισαν μέσω twitter στέλνοντας την αγάπη τους στους ομόφυλούς τους και με ευχές να πάνε όλα καλά για την Αμερική. Η δεύτερη μάλιστα είπε: «ευχαριστώ όσους με την ψήφο και τη φωνή σας γράψατε Ιστορία.»

Πανευτυχής με την εκλογή της Καμάλα Χάρις, η Λέιντι Γκάγκα έγραψε στον πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο: Τζο, Καμάλα και Αμερικανικέ λαέ, δώσατε στον κόσμο μια από τις μεγαλύτερες πράξεις καλοσύνης και γενναιότητας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Τίποτα άλλο από την αγάπη για τον νέο Αρχηγό μας και την 1η γυναίκα αντιπρόεδρο που εκλέχτηκε στον Λευκό Οίκο.»

«Σήμερα είναι μια μνημειώδης ημέρα» σχολίασε η Ρις Γουίδερσπουν στο Ινσταγκραμ. «Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσουμε πόσο μακριά έχουν φτάσει οι γυναίκες σε αυτήν τη χώρα. Το να σκέφτομαι όλους εκείνους που έσπασαν τα εμπόδια και άνοιξαν το δρόμο για μια γυναίκα * τελικά * να είναι Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών με κάνει τόσο συναισθηματική» Ανέφερε στη συνέχεια προσωπικότητες του γυναικείου κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η πρόσφατα εκλιπούσα Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπεργκ.

Για τη Σερ, η νίκη Μπάιντεν σημαίνει πως η Αμερική είναι μέρος της υφηλίου και πάλι, ενώ για την Εύα Λονγκόρια "Νίκησε η δημοκρατία! Τα παιδιά μας μας παρακολουθούσαν ως χώρα. Για να δούνε τι θα αποφασίζαμε. Διαίρεση και Μίσος ή Ενότητα και ΑΓΑΠΗ. Επιλέξαμε σωστά. Η ΑΓΑΠΗ θα αντιτάσσεται πάντα στο μίσος! Ενότητα, ας αρχίσουμε να κλείνουμε πληγές ως Αμερικανοί!"

Τέλος, ο Ρεπουμπλικανός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ συγχάρηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο: Το λέω αυτό μετά από κάθε εκλογή, και θα το επαναλάβω τώρα, διότι ορισμένοι άνθρωποι πρέπει να το ακούσουν περισσότερο από ποτέ: Σας υποστηρίζω, γιατί η επιτυχία σας είναι η επιτυχία της χώρας.

Η ένταση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στο Χόλιγουντ φάνηκε τον περασμένο μήνα, όταν η κυβέρνηση αναζητούσε διασημότητες να μιλήσουν για τον κορονοϊό και δεν εύρισκε. Οι σταρ στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι κατά της οπλοφορίας, υπέρ των δικαιωμάτων της άμβλωσης, τον ομοφυλοφίλων κ.α. απόψεις μη συμβατές με τον τέως πρόεδρο, που δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει καμία από σχεδόν 300 διασημότητες που του προτάθηκαν.