ΑΠΟΨΗ

M or M;

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 00:02
Διλημματική η Κυριακή για τον κόσμο της Ν. Δ., αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουμε στη συζήτηση «Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης», με επιχειρήματα και προβλέψεις τι θα σημάνει -όχι μόνο για τη γαλάζια παράταξη- αν βγει ο ένας ή ο άλλος. Διότι η ανάδειξη προέδρου στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης αφορά την ποιότητα και το περιεχόμενο του δημοκρατικού παιχνιδιού.
M or M;

Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης;

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετάξει κανείς την μπάλα στην κερκίδα. Να απαντήσει ότι ψηφίζει «ενότητα» ή «Νέα Δημοκρατία» ή την «καλύτερη λύση για την Ελλάδα». O νέος αρχηγός, πάντως, δεν θα μπορέσει να πετάξει κάποια μπάλα σε κάποια εξέδρα. Με το καλημέρα θα πρέπει να απαντήσει: Είναι έτοιμος να μαζέψει τα σκουπίδια του κ. Τσίπρα;
Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μπορεί φέτος να ξεκινήσει ένα νέο 1999 στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, 00:04
Όταν και ο τελευταίος αγοραστής απογοητευτεί, τότε είναι η ώρα να ξεκινήσεις να αγοράζεις! Αυτή είναι η σοφή συμβουλή κορυφαίων χρηματιστών. Η ερώτηση είναι αν η στιγμή αυτή έχει φτάσει για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απάντηση δεν είναι απλή.
Μπορεί φέτος να ξεκινήσει ένα νέο 1999 στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Έκτακτη είδηση…

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, 00:03
Η τηλεοπτική εκπομπή διέκοψε τη ροή της για να μεταδώσει «μια δυσάρεστη έκτακτη είδηση». Ένας δημοσιογράφος μετέφερε στους παρουσιαστές τον θάνατο του Μάκη Ψωμιάδη. Αυτοί, κούνησαν το κεφάλι, κάτι σαν θλίψη έμοιαζε, κάτι σαν προβληματισμός. Ήταν τόσο σημαντικός άραγε; Προφανώς, είναι η απάντηση που προκύπτει από το μικρό αυτό περιστατικό, που αναδεικνύει μια σημαντική παθογένεια.
Έκτακτη είδηση…

Η αντίσταση στον μικρό τρόμο

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, 00:02
Τη φετινή πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Κολωνίας θα τη θυμούνται για καιρό. Τη νύχτα της αλλαγής του χρόνου, δεκάδες γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από ομάδες νεαρών -μπορεί να ήταν χίλιοι- οι οποίοι ήταν μεθυσμένοι. Μια βιάστηκε, άλλες ξυλοκοπήθηκαν, όλες ληστεύθηκαν. Αδιανόητα εγκλήματα, τόσα πολλά μαζί, τέτοια βραδιά εναντίον γυναικών σε μια από τις πλέον φιλήσυχες γερμανικές πόλεις.
Η αντίσταση στον μικρό τρόμο

Ανήκουμε εις την Δύση;

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Το χειρότερο σε ένα καθεστώς είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Είναι βρώμικος, τοξικός. Με τον καιρό ο αέρας αυτός δηλητηριάζει τα μυαλά των ανθρώπων κι αρχίζουν να θεωρούν φυσιολογικά τα πλέον παράλογα πράγματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ κοντά στην επιτυχία. Συμμάχησαν με τους ολιγάρχες, ελέγχουν τους Θεσμούς, ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, χειραγωγούν ακόμη και την αντιπολίτευση…
Ανήκουμε εις την Δύση;

Ο τελευταίος των Κυρίων

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 08:04
Δύο κιλά πατάτες, τρεις πιπεριές, έξι νεκταρίνια για μένα και την κόρη μου, καρότα, κρεμμύδια και σκόρδο. Το τρώμε πολύ το σκόρδο μας. Μάλλον για τουρλού μας βλέπω σήμερα. Να πάρω και μελιτζάνες. Δίπλα στις μελιτζάνες βρίσκονται ξαπλωμένα προκλητικά στα μικρά τους κρεβατάκια κάτι ζουμερά αντιοξειδωτικά βατόμουρα, μου μουρμουρίζουν παθιασμένα «πάρε με, πάρε με».
Ο τελευταίος των Κυρίων

Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και τη Χώρα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 00:05
Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε με επιτυχία μετά το πρώτο «στραβοπάτημα», στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου. Οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία ήταν μια άκρως θετική εξέλιξη.
Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και τη Χώρα

«Ο διάβολος στο σύμφωνο συμβίωσης»

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 00:05
Η παράκαμψη της Βουλής από την εκτελεστική εξουσία με την έκδοση ΠΝΠ μοιάζει να έχει γίνει «δεύτερη φύση» για την κυβέρνηση. Είναι το νέο στυλ διακυβέρνησης: αριστερή θεωρία βουτηγμένη σε υπερχειλίζοντα δεξιό αυταρχισμό.
«Ο διάβολος στο σύμφωνο συμβίωσης»

Τι δεν διδάχτηκε η κινέζικη κυβέρνηση από την αποτυχία της… κυβέρνησης Σημίτη!

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 00:04
Η κατάσταση στο κινέζικο χρηματιστήριο θυμίζει την Ελλάδα του 1999, αν και σε πολύ μεγαλύτερη, σε κολοσσιαία, κλίμακα. Οι Κινέζοι επενδυτές διαφέρουν από τους Έλληνες, είναι σοφότεροι, διότι πουλάνε!
Τι δεν διδάχτηκε η κινέζικη κυβέρνηση από την αποτυχία της… κυβέρνησης Σημίτη!

Ο χρήσιμος ΣΥΡΙΖΑ…

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 00:03
Στις 14 του περασμένου Δεκεμβρίου, υπογράφτηκε η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Δόθηκαν με περίπου τους ίδιους όρους και στην ίδια εταιρεία στην οποία είχαν επιχειρήσει να τα πουαλήσουν οι προηγούμενοι, η κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε όμως, η επιχειρούμενη πώληση ήταν «μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Ο χρήσιμος ΣΥΡΙΖΑ…

Τα ιερά γεγονότα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, 00:02
Τα σχόλια είναι ελεύθερα, αλλά τα γεγονότα είναι ιερά. Η φράση ανήκει στον δημοσιογράφο CP. Scott τον ιδρυτή του βρετανικού Guardian. Ταιριάζει και στην περίπτωση του Ασφαλιστικού. Στη χιονοστιβάδα των αναλύσεων γύρω από την πρόταση Κατρούγκαλου, φίλος στο Facebook αντιπαρέθεσε μια μόνο φράση....
Τα ιερά γεγονότα

Μπορεί η αντιπολίτευση να ψηφίσει το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου;

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, 00:16
Η ουσία του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου-Τσίπρα-Καμένου είναι ότι πάλι την πληρώνουν περισσότερο δύο κατηγορίες Ελλήνων. Όσοι εργάζονται περισσότερο και σκληρότερα και οι νεώτερες ηλικίες.
Μπορεί η αντιπολίτευση να ψηφίσει το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου;

Να ανησυχούμε από την πτώση τιμών στα κινέζικα χρηματιστήρια;

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, 00:04
Η χτεσινή κατάρρευση τιμών στα κινέζικα χρηματιστήρια αναζωπυρώνει τις ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας για τις επενδύσεις και την παγκόσμια οικονομία. Είναι όμως αυτές οι ανησυχίες δικαιολογημένες ή μήπως η πτώση τιμών αποτελεί ευκαιρία για αγορές και ρευστοποίηση σε πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών;
Να ανησυχούμε από την πτώση τιμών στα κινέζικα χρηματιστήρια;

Αυτοτρολάρεται ο Τσίπρας;

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, 00:03
Υπάρχει η περίπτωση ο πρωθυπουργός ν\\' αυτοτρολάρεται; Αν συνέβαινε αυτό, σημαίνει πως έχει χιούμορ, θα ήταν καλό δείγμα ο αυτοσαρκασμός. Φοβάμαι πως δεν ισχύει, ο κ. Τσίπρας δεν έχει τέτοια αίσθηση χιούμορ. Αντίθετα, θέλει να πιστεύουμε ότι εννοεί όσα λέει και όσα γράφει. Ακόμα και αν αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αυτοτρολάρεται ο Τσίπρας;

Για μια εποχή που θα έλθει

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, 00:02
«…Είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξει το είδος της δημοκρατίας, επιτρέποντας κάποια στιγμή τη διεύρυνση της με περισσότερες φωνές ευθύνης και συμμετοχικότητας…» Η ενθαρρυντική πρόβλεψη ανήκει στον Ανδρέα Ζαμπούκα, διαχειριστή και συντονιστή του «Φιλελεύθερου Forum» του Liberal που έχει βγει πλέον στον ψηφιακό ωκεανό, αναμένοντας εσάς. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά.
Για μια εποχή που θα έλθει

Η ταξιαρχία των λαϊκιστών επελαύνει

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, 00:01
Σοφία Βούλτεψη, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Γιακουμάτος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Τράγκας, Δάνης Τζαμτζής, Γιώργος Βλάχος. Δηλώνουν θεματοφύλακες της λαϊκής δεξιάς και εχθροί του νεοφιλελευθερισμού. Εσύ, πού τοποθετείς τον εαυτό σου; Μαζί τους; Πιστεύεις στα αλήθεια ότι όλοι αυτοί έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο;
Η ταξιαρχία των λαϊκιστών επελαύνει

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα