ΑΠΟΨΗ

Η ασφάλεια πολιτών και κοινωνιών, μέτρα vs. εκατόμβες...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 09:23
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των ψυχικά ασθενών οπαδών-μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Γαλλία, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας, για το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί αρκετή δημόσια συζήτηση. Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας.
Η ασφάλεια πολιτών και κοινωνιών, μέτρα vs. εκατόμβες...

Ενθαρρυντικές ενδείξεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 09:08
Αναμφισβήτητα η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης της ζήτησης, η οποία αρχικά θα πρέπει να καλύψει το κενό της περιόδου 2008-2014 και κατόπιν να ακολουθήσει μια πορεία εφάμιλλη του τιμαρίθμου. Σε αυτά τα στοιχεία βοηθά το καλά οργανωμένο κτηματολόγιο, το ηλεκτρονικοποιημένο κράτος, η χαμηλή φορολογία (10% εταιρικός φόρος) και η ταχύτητα διεκπεραίωσης της διαδικασίας αδειών.
Ενθαρρυντικές ενδείξεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία

42 χρόνια μετά. Ο νέος επαναστάτης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:13
Οι σημερινοί νέοι και νέες, δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν ούτε πόλεμο, ούτε δικτατορία, ούτε υπαρκτό σοσιαλισμό, αλλά ζουν σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες, διακρίσεις, αποκλεισμούς, περιθωριοποίηση, μεταναστευτικά ρεύματα, φανατισμούς και βία. Γράφει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
42 χρόνια μετά. Ο νέος επαναστάτης

Γιατί η Ε.Ε. πρέπει να… ναυλώνει βάρκες, αντί να κλείνει τα σύνορα

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει μια ζώνη γηρασμένου και φθίνοντος πληθυσμού. Οι μηδενικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν και η ύφεση θα διευρυνθεί. Αν η Ε.Ε. ενδιαφέρεται για την εθνογραφική καθαρότητα, ας ενισχύσει τον θεσμό της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αν όχι, ας ανοίξει τα σύνορα. Σε κάθε περίπτωση, ας κάνει ένα βήμα μπροστά!
Γιατί η Ε.Ε. πρέπει να… ναυλώνει βάρκες, αντί να κλείνει τα σύνορα

Ο Αμπουταλέμπ...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:04
"Πρέπει το ΙSIS να εξαλειφθεί εντελώς. Οι βάρβαρες αυτές ενέργειες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες". Μοιάζει με μια δήλωση σαν πολλές αλλες που ακολούθησαν το μακελειό της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Η διαφορά αυτού που την εκανε συγκριτικά με τους "πολλούς άλλους", ειναι σημαντική. Προέρχεται απο εναν μουσουλμάνο αξιωματούχο μεγάλης Ευρωπαικής πόλης.
Ο Αμπουταλέμπ...

Επέτειος αμνησίας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Τα ιερά και τα όσια -θρησκευτικά, κοινωνικά, πολιτικά- τα τιμάς με τελετουργίες. Με κινήσεις έξω από τα καθημερινά ειωθότα που διαθέτουν συμβολικό νόημα. Το νόημα που προσδίδουμε στο προς ανάμνηση γεγονός. Άλλωστε, δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνον ερμηνείες. Όσοι εμείς, τόσες και οι σηματοδοτήσεις του ιδίου συμβάντος.
Επέτειος αμνησίας

Γιατί πιστεύω στον Κυριάκο!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Αν ήμουν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, θα ψήφιζα Κυριάκο! Ο Κυριάκος είναι ο μόνος που θα μπορούσε να δημιουργήσει κεντρώο προφίλ για τη Ν.Δ. Ωστόσο, δεν είμαι μέλος της Ν.Δ. και δεν πρόκειται να γίνω, όπως και μέλος κάποιου άλλου κόμματος. Οι πιθανότητες του Κυριάκου είναι σήμερα λίγες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να λέμε αυτό που θεωρούμε ορθό.
Γιατί πιστεύω στον Κυριάκο!

Οι φιλελεύθεροι Πολ Ποτ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 01:28
Για την κατάσταση στην Ελλάδα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά. Μόνο που από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με τα δικά του συμφέροντα, τις επιθυμίες ή τις ιδεοληψίες του δίνει διαφορετικό περιεχόμενο στη λέξη «πολλά».
Οι φιλελεύθεροι Πολ Ποτ

H Rolls-Royce προμηνύει χρηματιστηριακή θύελλα για τον κλάδο της;

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:07
Η Βρετανική Rolls-Royce δεν είναι απλά η κατασκευάστρια εταιρεία υπέροχων αμαξιών. Είναι η «βασίλισσα» στην κατασκευή τουρμπίνων αεροπλάνων. Ο κλάδος είναι σημαντικός, καθώς αποτελεί όχι μόνο έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στο χρηματιστήριο, αλλά επίσης και έναν από τους σημαντικότερους κλάδους στον κλάδο των επενδύσεων.
H Rolls-Royce προμηνύει χρηματιστηριακή θύελλα για τον κλάδο της;

Ένα χειρότερο αύριο...

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:06
Τα πρώτα θύματα, μετά από εκείνα που υπέκυψαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, τα βλέπουμε ήδη. Είναι οι πρόσφυγες που συνεχίζουν να αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ήδη νοιώθουν πιο έντονα από κάθε άλλη φορά τον φόβο, είναι τ ανοιχτά σύνορα τα οποία ολοένα και γίνονται λιγότερο ανοικτά, είναι οι ελευθερίες που λόγω των συνθηκών περιορίζονται.
Ένα χειρότερο αύριο...

Σύνορα ναι, τείχη όχι

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:06
Η εν ψυχρώ εξόντωση ανθρώπων που δεν μπορούν να αμυνθούν, να αυτοπροστατευθούν αποδεικνύει ότι οι δράστες ήταν μηχανές θανάτου και όχι μαχητές ενός δικαιότερου κόσμου, ούτε τιμωροί των εγκλημάτων της Δύσης, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιχαίροντες για τα γεγονότα της Παρασκευής. Δεν σηκώνει «ναι μεν, αλλά».
Σύνορα ναι, τείχη όχι

Ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και η συνομωσία της σιωπής

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Στο τιμόνι του Τιτανικού βρίσκονται οι σύντροφοι της κυβέρνησης, ενώ την ορχήστρα του πλοίου την διευθύνουν οι οικογένειες που απαρτίζουν τον συνασπισμό του μεγάλου γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί θα μας οδηγήσουν στο ναυάγιο! Χέρι – χέρι! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση λειτουργούν σαν να είναι συνέταιροι στην εξουσία. Τα τύμπανα στα αφτιά μας κινδυνεύουν να σπάσουν από την εκκωφαντική σιωπή…
Ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ και η συνομωσία της σιωπής

Ανατολίτικο παζάρι στην αυλή του σουλτάνου!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Στην Ελλάδα συνηθίζουμε στις μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει κάτι. Στο εξωτερικό αυτό το λένε στρουθοκαμηλισμό. Στην Ελλάδα το λέμε υπεύθυνη εθνική πολιτική.
Ανατολίτικο παζάρι στην αυλή του σουλτάνου!

Ήρθε η ώρα της Ένωσης;

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Οι μεγάλες ενώσεις γίνονται για δύο λόγους: Είτε για να βγάλουμε περισσότερα λεφτά είτε για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό κίνδυνο. Έτσι έκαναν οι Έλληνες στις Αμφικτιονίες, έτσι ενώθηκαν με τους Πέρσες, έτσι με τον Μέγα Αλέξανδρο. Και μετά, διαλυμένοι, πέρασαν χιλιάδες χρόνια, στο σκοταδισμό. Η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε οριακές προκλήσεις. Μπορεί να παραδόθηκε στο παιγνίδι του χρήματος αλλά η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου αλλού.
Ήρθε  η ώρα της Ένωσης;

Δημοφιλέστερα Άρθρα