ΑΠΟΨΗ

Οι αεροπορικές εταιρείες αποτελούν το νέο success story;

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Η τελευταία τριανταετία χαρακτηρίστηκε από απανωτές χρεοκοπίες αεροπορικών εταιρειών, αλλά και οργανωμένων ταξιδιωτικών πρακτόρων (tour operators). Οι άλλοτε εξαιρετικά κερδοφόρες εταιρείες με περιθώρια κέρδους 10%-16% αγωνίζονταν μετά βίας για να πετύχουν περιθώρια κέρδους 2%-4%.
Οι αεροπορικές εταιρείες αποτελούν το νέο success story;

Αναζητώντας το κέντρο

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
«Κάτι νέο και μεγάλο έχει ανάγκη η χώρα», λέει ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στον Θανάση Μαυρίδη. Κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στον χώρο του κέντρου, όπως διευκρινίζει.Τώρα που τελειώσαμε με την ολέθρια διάκριση «μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί», πρέπει να ακουστεί η φωνή εκείνων που ζητούν αξιοκρατία, δικαιοσύνη, σοβαρότητα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.
Αναζητώντας το κέντρο

Ο κόσμος είπε όχι στο παρασκήνιο!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Ο κόσμος προσήλθε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους ήθελαν τις εκλογές μία τυπική διαδικασία για να περάσουν στην επόμενη φάση των σχεδίων τους. Κάποιοι άνθρωποι σηκώθηκαν χτες από τους καναπέδες, επειδή δεν θέλουν να συναινέσουν σε ένα έγκλημα με… οικουμενική υπογραφή!
Ο κόσμος είπε όχι στο παρασκήνιο!

Αλέκος Παπαδόπουλος: Η πορεία της χώρας κρίνεται τον Ιούνιο

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Αναπόφευκτη η μείωση των συντάξεων τον Φεβρουάριο, λέει σε συνέντευξή του στο liberal.gr και στον Θανάση Μαυρίδη o Αλέκος Παπαδόπουλος. Αναφέρεται στις εξελίξεις στην αντιπολίτευση και σημειώνει την ανάγκη της δημιουργίας του «νέου και μεγάλου».
Αλέκος Παπαδόπουλος: Η πορεία της χώρας κρίνεται τον Ιούνιο

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Κορυφαία στιγμή ανεπάρκειας στην άσκηση της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής είναι ο χειρισμός του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Ο πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς ξεκάθαρη άποψη για τον ρόλο της Ελλάδας, ουσιαστικά αφήνει τα γεγονότα να δρομολογούν τις εξελίξεις.
Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Θα ξαναπληρώσουμε για τις τράπεζες το 2016;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Οι αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών είναι σε φάση ολοκλήρωσης και, τουλάχιστον θεωρητικά, είναι τόσο θωρακισμένες κεφαλαιακά, όσο οι ιππότες ήταν θωρακισμένοι πριν μια μάχη στον μεσαίωνα. Θα φτάσουν, όμως, τα νέα κεφάλαια για τους κινδύνους που οι τράπεζες αντιμετωπίζουν, ή θα χρειαστεί οι μέτοχοι να ξαναβάλουν το χέρι ξανά στην τσέπη πολύ γρήγορα;
Θα ξαναπληρώσουμε για τις τράπεζες το 2016;

Σε λάθος Βούδα ποντάρουν…

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Στην αρχαία ινδική γλώσσα η λέξη Βούδας σημαίνει κάτι σαν αφυπνισμένος ή φωτισμένος. Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν πιστέψει πως γι' αυτήν την ερμηνεία έδωσαν και στον Κ. Καραμανλή αυτό το προσωνύμιο. Κάνουν κάποιο λάθος βέβαια, το προσωνύμιο το «κέρδισε» από τους δημοσιογράφους επειδή σε κάθε κρίσιμο γεγονός αυτός παρέμενε σιωπηλός και, κατά πολλούς, απαθής.
Σε λάθος Βούδα ποντάρουν…

Και με τον Χιβ τι θα γίνει;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Ο Z. είναι φορέας του AIDS. Ένας από τους περίπου 19.000 που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Του έχουν απομείνει μόλις 11 αντιρετροϊκά χάπια. Τα προμηθεύεται -όπως όλοι οι οροθετικοί- από τα νοσοκομεία, δεν πωλούνται στα φαρμακεία. Μόνο που τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη των συγκεκριμένων σκευασμάτων, γιατί διαθέτουν κονδύλια για άλλες ανάγκες.
Και με τον Χιβ τι θα γίνει;

Είδαν στον Αλέξη το φως το αληθινό. Αλληλούια!

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Αν έκανε κάτι πραγματικά έξυπνο ο Α.Τσίπρας, είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις αντιπαραθέσεις του επιχειρηματικού κόσμου, προσεταιρίστηκε συγκεκριμένα επιχειρηματικά λόμπι και κτύπησε τη Ν.Δ. και τον αστικό χώρο από μέσα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα με τις Οικουμενικές και τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις πρώην δεξιών και νυν συνδαιτυμόνων του, είναι η εξέλιξη ενός πολέμου συμφερόντων.
Είδαν στον Αλέξη το φως το αληθινό. Αλληλούια!

"Απευθύνομαι στους πολίτες που σήμερα δεν έχουν πολιτική έκφραση"

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει στο Liberal. Κλείνει την προεκλογική του εκστρατεία ανοίγοντας τα χαρτιά του για όλα όσα θα ήθελε να ξέρει ένας σκεπτόμενος πολίτης που ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Όταν ο Θόδωρος αγάπησε τον Τσίπρα…

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 14:18
«Ο Τσίπρας, έχει χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν Ανδρέα Παπανδρέου»! Είναι ζήτημα, αν κάτι τέτοιο το πιστεύουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιστεύει ωστόσο, ο Θ. Ρουσόπουλος και το δηλώνει και δημόσια. Γράφει ο Γ. Παντελάκης.
Όταν ο Θόδωρος αγάπησε τον Τσίπρα…

Κατά(Θ)ληψη

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 08:04
Η είδηση της χθεσινής μέρας ήταν σαν τρίχα με ψαλίδα, σπασμένη στα δύο. Αφορά μέρος της νεολαίας μας, τα ατίθασα και επαναστατικά νιάτα, και οι δύο εκφάνσεις της είναι α) ο ξυλοδαρμός του βουλευτή και β) η αποποινικοποίηση των καταλήψεων.
Κατά(Θ)ληψη

«Παρηγορούμαι με τους νέους που δημιουργούν»

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 00:08
Ο Καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος συζητά με τον Ανδρέα Ζαμπούκα για τους νέους, την πολυπολιτισμικότητα, την αυτοσυνειδησία. Εκφράζει την ανησυχία του για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία, αλλά παραμένει αισιόδοξος με τους νέους που αφιερώνονται στην δημιουργία και στην καινοτομία.
«Παρηγορούμαι με τους νέους που δημιουργούν»

Η κινέζικη κρίση «γκρεμίζει» τις εταιρείες μόδας και ρούχου;

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Η πρόσφατη πολύμηνη μείωση εξαγωγών και εισαγωγών στην κινέζικη αγορά προμηνύει την αρχή ύφεσης. Καθώς η κινέζικη αγορά είναι η παραγωγική βάση για πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα στον κλάδο του ρούχου, πολλοί θεωρούν ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για μείωση εργατικού κόστος και υπερκέρδη. Είναι όμως έτσι;
Η κινέζικη κρίση «γκρεμίζει» τις εταιρείες μόδας και ρούχου;

Ο Λαζόπουλος είναι το σύμπτωμα…

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Τον Λαζόπουλο τον παρακολουθούν πολλοί, υπερβολικά πολλοί για το προϊόν που παράγει. Με αντικειμενικούς όρους, το προϊόν αυτό διακρίνεται κυρίως από λαϊκισμό, δημαγωγία, μελοδραματισμό, χυδαιότητα, εντυπωσιασμό και εκμετάλλευση των αδύναμων τους οποίους χρησιμοποιεί για τα σόου του. Τα καταφέρνει καλά σ' αυτό, ποιος αμφιβάλει. Χιλιάδες τηλεθεατές στήνονται στις οθόνες τους για να τον παρακολουθήσουν.
Ο Λαζόπουλος είναι το σύμπτωμα…

Θρυμματισμένη κοινωνία

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Αόρατη ρομφαία χωρίζει όλους από όλα. Το διαπιστώνεις καθημερινά και μοιάζει να μην έχει γιατρειά. Δεν πτώχευσε μόνο η χώρα. Χρεοκόπησε και η ελληνική κοινωνία. Είναι αγνώριστη, χωρίς ταυτότητα, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς προσανατολισμό, μόνο με παρελθόν και δυσανάγνωστο μέλλον.
Θρυμματισμένη κοινωνία

Θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί…

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Είναι ο ξυλοδαρμός των «αντιπάλων» πολιτική δράση; Οι καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες ή ΜΜΕ; Οι λεκτικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τι ακριβώς σημαίνει πολιτική δράση; Ποιος είναι ο ρόλος του νόμου; Μπορεί ένας δημοσιογράφος να εκφράζει τη γνώμη του; Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Αναμφισβήτητα. Ο διάλογος απουσιάζει παντελώς από τον δημόσιο βίο.
Θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί…

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα