ΑΠΟΨΗ

Η οδύσσεια ενός «υπερχρεωμένου» (και του δικηγόρου του)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Εάν πάλι κάποιος συνάδελφος «φτάσει στην πηγή», ήτοι καταφέρει να εισέλθει στο γραφείο καταθέσεων, είναι πολύ πιθανό να φύγει άπρακτος, εάν δεν προσκομίσει την ίδια ημέρα και τα 16 δικαιολογητικά που απαιτούνται από την υπ’ αριθμ.7534/20.8.2015 ΚΥΑ. Και το δεκαπενθήμερο που χορηγείται για τη συμπλήρωση αυτών; Μάλλον παραμένει άγνωστη έννοια για τους υπευθύνους της διοικητικής διαδικασίας παραλαβής των φακέλων.
Η οδύσσεια ενός «υπερχρεωμένου» (και του δικηγόρου του)

Μέχρι πού μπορεί να ανακάμψουν οι τράπεζες;

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Σε περίοδο κρίσης, οι εταιρίες και τα νοικοκυριά χρεοκωπούν, τα δάνεια δεν αποπληρώνονται, και οι τράπεζες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση όχι μόνο να έχουν ζημίες απο τους πελάτες τους, που δεν αποπληρώνουν δάνεια, αλλα και να μειώνουν το ύψος των νεων συμβάσεων για να διασφαλιστούν απο περαιτέρω κινδύνους.
Μέχρι πού μπορεί να ανακάμψουν οι τράπεζες;

Ας ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες…

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Τώρα που έγινε το ξεκίνημα, υπάρχει η ευκαιρία ν' αναγκαστεί να χτυπήσει αρκετές φορές τις καμπάνες ο Αμβρόσιος. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Αιγιαλείας θεωρεί πως ήταν ένα πένθιμο χτύπημα, επειδή η Βουλή ψήφισε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Η πλειονότητα της ωστόσο (194 βουλευτές), με την ψήφο της, έδωσε ένα χαρμόσυνο χτύπημα σ' αυτόν τον ήχο.
Ας ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες…

Η θρησκεία του Πολέμου των Άστρων

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Μέχρι και η Hillary Clinton επηρεάστηκε. Έκλεισε το debate των Δημοκρατικών με μιαν ατάκα απο το νέο επεισόδιο της επικής σειράς: «Σας ευχαριστώ, καληνύχτα και... may the force be with you». Και καλά, στην περίπτωση της μπορεί να το σκέφθηκαν οι επικοινωνιολόγοι. Να την εμφανίσουν trendy, ως μία από τα εκατομμύρια των πιστών της ψηφιακής θρησκείας.
Η θρησκεία του Πολέμου των Άστρων

Ο Κυριάκος τους έχει ήδη αναστατώσει!

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της Ν.Δ. αναγκάζει τους πολιτικούς του αντιπάλους να αλλάξουν στρατηγική. Ο Α. Τσίπρας απορρίπτει τα σενάρια της Οικουμενικής, για να θολώσει τα νερά και να διασκεδάσει τα σενάρια της συγκυβέρνησης. Να γιατί είναι μεγάλος πολιτικός! Έχει την πολιτική ευφυΐα που λείπει από κάποιους πρώην υπουργούς της Ν.Δ...
Ο Κυριάκος τους έχει ήδη αναστατώσει!

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας- β’ γύρος: Θέσεις ή «λίγο απ’ όλα»;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Ο δεύτερος γύρος δεν θα έχει να κάνει τόσο με αντιπαράθεση ιδεολογίας, αφού δεν γίνεται ν’ αντιπαρατεθεί η φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά με το «λίγο απ’ όλα». Δεν υπάρχει περιεχόμενο αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θέσεων και των ιδεών. Αυτό που θα αντιπαρατεθεί είναι ο τρόπος που η Αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί απέναντι στο αίτημα για την ανανέωση της και την άρθρωση πειστικής κυβερνητικής αντιπρότασης.
Εκλογές Νέας Δημοκρατίας- β’ γύρος: Θέσεις ή «λίγο απ’ όλα»;

Ξεκινάει μεγάλη πτώση στα Χρηματιστήρια;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Η άνοδος επιτοκίων στις ΗΠΑ που έγινε πρόσφατα ακολουθήθηκε από υποχώρηση τιμών κατά 7%, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας για το μέλλον των χρηματιστηριακών αξιών, καθώς αυτή η 7% πτώση τιμών σημαίνει ότι όλα τα χρηματιστηριακά κέρδη ενός έτους εξανεμίστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Ξεκινάει μεγάλη πτώση στα Χρηματιστήρια;

Οι δυο Ελλάδες…

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δεν αποτελεί μια επαναστατική πράξη ή μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Το αντίθετο. Ισχύει σε πολλές χώρες, ισχύει εδώ και χρόνια. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επειδή ακριβώς εχει εξαιρέσει τα ομόφυλα ζευγάρια από αυτό το σύμφωνο.
Οι δυο Ελλάδες…

Η χρονιά που πέθανε ο Aylan Kourdi

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Και τι δεν μας έφερε η χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες. Λύγισε από γεγονότα, από καλές και κακές ειδήσεις, από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και διαψευσμένες ελπίδες, από νέες προόδους στην επιστήμη και την τεχνολογία, από επιτυχίες και αποτυχίες, προσωπικές και συλλογικές.
Η χρονιά που πέθανε ο Aylan Kourdi

Πώς να ζήσει με 450 ευρώ τον χρόνο;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Έπεσε στα χέρια μου η ανακοίνωση του Μανώλη Κ. προς τους πελάτες του για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου του. Ενός ανθρώπου από εμάς, που το κράτος του έκλεψε με τους φόρους το 93,5% των εσόδων του! Ο Μανώλης δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να ασχοληθεί κανείς μαζί του.
Πώς να ζήσει με 450 ευρώ τον χρόνο;

Όταν ο ορθολογισμός των φιλελεύθερων… πήγε περίπατο

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:09
Όσοι συναποτελούμε αυτό που έχει επικρατήσει να αποκαλείται «φιλελεύθερος χώρος», συνηθίζουμε να προτάσσουμε στον καθημερινό πολιτικό μας λόγο τον ορθολογισμό και την «κοινή λογική», ως τα κύρια επιχειρήματα μας για τη διάδοση των ιδεών και των απόψεων μας. Φοβάμαι όμως πως ένας απο τους λόγους που δεν πείθουμε είναι ότι προσομοιάζουμε με «δασκάλους που διδάσκουν, μα λόγο δεν κρατούν».
Όταν ο ορθολογισμός των φιλελεύθερων… πήγε περίπατο

Οι Ισπανικές εκλογές αποτελούν κίνδυνο για τις αγορές;

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Οι εκλογές στην Ισπανία έφεραν τη συντριβή Ραχόι, ενός ηγέτη που έχει συνδεθεί και με τη λιτότητα αλλά και τη διαφθορά. Παρότι το συντηρητικό κόμμα πιθανότατα θα είναι σε θέση να σχηματίσει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, διάχυτες είναι οι εντυπώσεις ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις αγορές, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση.
Οι Ισπανικές εκλογές αποτελούν κίνδυνο για τις αγορές;

Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Λοιπόν; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης; Γιατί εγώ δεν συμμερίζομαι καμμία από τις αισιόδοξες -από πολλούς- εκτιμήσεις πως η εκλογή του ενός ή του άλλου θα σημαίνει πως το «συγκρότημα» της Νέας Δημοκρατίας θα παίξει καλύτερη μουσική; Γιατί δεν συμφωνώ πως τα πρόσωπα σηματοδοτούν κάτι σημαντικότερο για το πολιτικό σκηνικό, ούτε καν για την ίδια τη συντηρητική παράταξη;
Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Οι βαριάντες μιας σοφής επιλογής

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Εκ πρώτης όψεως, οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτικές κάλπες στην Ισπανία ουδεμία σχέση έχουν. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που τις συνδέει. Οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή με μετριοπάθεια. Στην περίπτωση της Ν.Δ., επικράτησαν οι υποψήφιοι του ήπιου λόγου, που δεν απορρίπτουν εκ προοιμίου τη συννενόηση με τους κυβερνώντες.
Οι βαριάντες μιας σοφής επιλογής

Ο Βαρόνος που θα διαλύσει τις βαρονίες

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Η διαφορά του Κυριάκου από τους άλλους υποψηφίους είναι ότι μπορεί σε λίγους μήνες να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Επειδή έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταρρύθμιση της χώρας. Αυτό είδαν οι πολίτες και τον ψήφισαν. Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος δεν θα δεχτεί να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μία άλλη πρόταση από αυτή του παλαιού πολιτικού κατεστημένου.
Ο Βαρόνος που θα διαλύσει τις βαρονίες

Η ώρα της αλήθειας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:14
Με έκπληξη οι πολίτες είδαν στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Channel 4 #ThisIsACoup τον κ. Βαρουφάκη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου να μιλάει στον δημοσιογράφο και να δηλώνει πως φοβάται πολύ ότι το Eurogroup είναι αποφασισμένο να δώσει μια προσφορά που δε θα δεχτούν και πως σε μία εβδομάδα- την επόμενη Τρίτη συγκεκριμένα- θα έκλειναν οι Τράπεζες.
Η ώρα της αλήθειας

Με τα μάτια ενός ξένου...

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον για το Channel 4, είναι κατι περισσότερο από αποκαλυπτικό. Δεν μας θυμίζει μόνο τα τραγικά λάθη που έγιναν από την Ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, με τον ίδιο τον Τσίπρα να παραδέχεται σε ανύποπτο χρόνο πως «χάσαμε χρόνο, στο τέλος μας τέλειωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις, αν το ήξερα, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».
Με τα μάτια ενός ξένου...

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα