ΑΠΟΨΗ

Πώς μια κινεζική βόλτα στην Αφρική μπορεί να απογειώσει τα χρηματιστήρια;

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Ο Κινέζος Πρόεδρος εθεάθη χτες να περπατά χέρι-χέρι με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, στην Πραιτόρια, την εκτελεστική πρωτεύουσα, της Νότιας Αφρικής. Εύλογο το ερώτημα αν πρόκειται για μια ακόμη εθιμοτυπική επίσκεψη ή κρύβονται κολοσσιαία συμφέροντα.
Πώς μια κινεζική βόλτα στην Αφρική μπορεί να απογειώσει τα χρηματιστήρια;

Μια σχεδόν ανέμελη κυβέρνηση...

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Κατά κοινή σχεδόν ομολογία, αν μια οποιαδήποτε κυβέρνηση με μια σύνθεση από τα παλαιά κόμματα πολιτευόταν όπως η σημερινή, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Όσα συμβαίνουν και έχουν αρνητικό πρόσημο για την κυβέρνηση είναι πολλά. Και κυριαρχούν. Όπως κυριαρχεί και η απόλυτη απαισιοδοξία συνοδευόμενη από την απουσία προοπτικής. Παρ' όλα αυτά, καμία... πέτρα δεν έχει ξεσηκωθεί.
Μια σχεδόν ανέμελη κυβέρνηση...

Το φάντασμα του Πολωνού υδραυλικού

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Πριν από χρόνια, η Άνγκελα Μέρκελ, σε μια χαλαρή δημόσια συζήτηση, ακούστηκε να μονολογεί με ύφος πικρού ρεμβασμού ότι αν θέλουμε να δείξουμε στους νέους ανθρώπους- σε όσους γεννήθηκαν στη μετά - Schengen εποχή- τι σημαίνει ελεύθερη και ανοιχτή Ευρώπη, αρκεί να κλείσουμε τα εθνικά σύνορα για μια-δυο μέρες.
Το φάντασμα του Πολωνού υδραυλικού

Όταν οι μαγκιές έχουν εθνικό κόστος

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Το είχε πει ο σύντροφος ο Πάνος ο Καμμένος πριν από μερικούς μήνες, ότι θα στείλουμε τους τζιχαντιστές του ISIS στο Βερολίνο. Κι οι Ευρωπαίοι τρόμαξαν! Κι έτσι αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα τους: Σήμερα μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν έξω από την Σένγκεν. Ο ελληνικός λαός ήξερε!
Όταν οι μαγκιές έχουν εθνικό κόστος

Τελικά, τι είπε ο Ολάντ στον Τσίπρα;

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015, 06:02
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο και, μεταξύ άλλων, του μετέφερε τ' αποτελέσματα της άκαρπης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Ο Ολάντ του είπε χαρακτηριστικά: «τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ; Πήγε πάλι με τη Ν.Δ.;». Και ο Τσίπρας απάντησε πως «συμβαίνουν αυτά στην πολιτική». Και μπλα μπλα μπλα...
Τελικά, τι είπε ο Ολάντ στον Τσίπρα;

Ο εχθρός του λαού

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015, 06:01
Διορισμοί ημετέρων, φωτογραφικές διατάξεις για την τακτοποίηση ημετέρων, πολλαπλασιασμός δημοσίων αμοιβόμενων θέσεων για να δοθούν σε ημέτερους, ενσωμάτωση άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια και τώρα υπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι διάταξη που θα ψηφιστεί από τη Βουλή όσο εκείνος είναι υπουργός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
 Ο εχθρός του λαού

Γιατί τα ινδικά ομόλογα «Μασάλα» μας αφορούν;

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Μετά τη σημαντική επιτυχία των κινεζικών ομολόγων ντιμ-σαμ (Dim sum bonds) κατά τα τελευταία πέντε έτη, ήρθε η σειρά των Ινδών να εκδώσουν τα δικά τους ομόλογα. Τα λεγόμενα ομόλογα Μασάλα (Masala bonds). Πρόκειται για ομόλογα εταιρειών που εκδίδονται σε διεθνείς, εκτός Ινδίας, αγορές και είναι στη Ρουπία, το ινδικό εθνικό νόμισμα.
Γιατί τα ινδικά ομόλογα «Μασάλα» μας αφορούν;

Οι ομόκεντροι κύκλοι μιας νέας μουντής Ευρώπης…

Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
Από εδώ και πέρα θα το ακούτε όλο και πιο συχνά: Η οικονομία της Ευρώπης θα κινείται μέσα σε ομόκεντρους κύκλους, επειδή ακριβώς οι χώρες έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ο προθάλαμος του διπλού νομίσματος. Μας το λένε όσο πιο γλυκά μπορούν! Κάπου εδώ θα τελειώσει η σεμνή τελετή της μεγάλης Ενωμένης Ευρώπης.
Οι ομόκεντροι κύκλοι μιας νέας μουντής Ευρώπης…

Η έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:06
Ο Έλληνας φορολογικός νομοθέτης, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσαφήνισε την έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας.
Η έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας

Οδεύει η Ελλάδα προς νέα χρεοκοπία;

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, φαίνεται ότι επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Και η ερώτηση είναι αν η χώρα οδεύει προς νέα χρεοκοπία, μετά τη χρεοκοπία του Μαρτίου του 2001 που προηγήθηκε της τότε αναδιάρθρωσης του χρέους.
Οδεύει η Ελλάδα προς νέα χρεοκοπία;

Μια ομάδα συμφερόντων...

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Ο Μηνάς Χατζησάββας επιθυμούσε η σορός του ν' αποτεφρωθεί. Η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα, αλλά σε κάποια άλλη χώρα. Στη δική μας δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο. Φαντάζομαι πως υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόμα άνθρωποι που είχαν αυτήν την επιθυμία. Αλλά το κράτος δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς του. Δεν θα επιλέξουν αυτοί πως θα φύγουν, θα επιλέξει αυτό.
Μια ομάδα συμφερόντων...

Η εμφιάλωση...

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Η ελληνική κυβέρνηση και η χαχόλικη μικροαστική καμαρίλα που την πλαισιώνει, με αξιώσεις αριστερής διαχείρισης ενός χρεοκοπημένου και παραδοσιακά μεγαλομανούς ευρωαστικού παρακολουθήματος, κυριολεκτικά «εμφιαλώθηκε» μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό. Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.
Η εμφιάλωση...

Εξάγω, άρα υπάρχω

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:02
Η περιβόητη ανάπτυξη είναι κάτι σαν τη Χαμένη Ατλαντίδα ή τον Godot του Beckett. Υπάρχει κάπου, αλλά δεν την βρίσκουμε, την περιμένουμε αλλά δεν έρχεται. Την υποδεικνύουν όλοι ως τη λυδία λίθο για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, όμως με τις υποδείξεις ποτέ δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα. Χρειάζονται πράξεις.
Εξάγω, άρα υπάρχω

Κάνεις λάθος Αλέξη, δεν είναι τα σκυλιά που ουρλιάζουν…

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:01
«Τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωράει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα λένε, αλλά ότι τα πιστεύουν κιόλας. Αγαπητέ Αλέξη, αυτοί που ουρλιάζουν δεν είναι οι πολιτικοί σου αντίπαλοι. Εκείνοι κοιμούνται. Δεν είναι τα σκυλιά Αλέξη που ουρλιάζουν. Κάνεις λάθος! Ο κόσμος είναι, που αρχίζει να φωνάζει. Από οργή…
Κάνεις λάθος Αλέξη, δεν είναι τα σκυλιά που ουρλιάζουν…

Η πατρίδα που ονομάζεται Ευρώπη

Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Το κόμμα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών της Ευρώπης (ALDE Party) είναι το πρώτο που αναγνώρισε την αναγκαιότητα δημιουργίας μια φιλελεύθερης βάσης πολιτών από κάθε γωνιά της Ευρώπης: πολιτών που θα ανταλλάζουν απόψεις και καλές πρακτικές και θα συσκέπτονται για θέματα που αφορούν στην κοινή πορεία των χωρών τους
Η πατρίδα που ονομάζεται Ευρώπη

Γιατί ο πόλεμος στα Εγγλέζικα Σουπερμάρκετ, αφορά όλους μας;

Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, 00:04
Η Αγγλία είναι Ευρωπαϊκή οικονομία που λειτουργεί με υψηλό βαθμό ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα διαθέτει σημαντική σχέση με την Αμερικάνικη αγορά, κάτι που την καθιστά πιλοτική αγορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που δείχνει παγκόσμιες τάσεις πριν αυτές εκδηλωθούν σε άλλες αγορές.
Γιατί ο πόλεμος στα Εγγλέζικα Σουπερμάρκετ, αφορά όλους μας;

Tο είπε ο Λεβέντης...

Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Ο Λεβέντης, γνωρίζει τουλάχιστον 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό! Ο Λεβέντης τους έχει μετρήσει, τους ξέρει έναν προς έναν, το έχει μάθει και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και οι σχετικές δηλώσεις του κάνουν θόρυβο. Πολύ θόρυβο. Ο Λεβέντης, κυριαρχεί στην ειδησεογραφία. Ο Λεβέντης, βρίσκεται σε κάθε πρωτοσέλιδο και σε κάθε δελτίο ειδήσεων.
Tο είπε ο Λεβέντης...

Δημοφιλέστερα Άρθρα