ΑΠΟΨΗ

Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα και το χρέος «στο κόλπο» εξαθλίωσης της χώρας;

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 00:04
Δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι το «παιχνίδι εξαρχής ήταν στημένο αλλά εξίσου αληθινό ότι οι καλές προθέσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα. Αναμφίβολα αποδείχτηκε ότι η επίλυση του χρέους δεν είναι λόγω της ανικανότητος της κυβέρνησης Σαμαρά ή των προηγούμενων να κάνουν καλές διαπραγματεύσεις. Είναι κάτι βαθύτερο.
Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα και το χρέος «στο κόλπο» εξαθλίωσης της χώρας;

Μια μικρή διδακτική ιστορία…

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 00:03
Ο κ. Καραμανλής κυβέρνησε σχεδόν πέντε χρόνια και σ' αυτά, μεταξύ άλλων, έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη το πρωτογενές έλλειμμα. Ο ίδιος σήμερα όχι απλά αντιμετωπίζεται φιλικά από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά κάποιοι τον θεωρούν ως μια χρυσή εφεδρεία του πολιτικού συστήματος. Σαν κάποιον δηλαδή που όταν η χώρα βρεθεί σε αδιέξοδο, θα κληθεί για την βγάλει από αυτό.
Μια μικρή διδακτική ιστορία…

Οι ζωές των γειτόνων

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 00:02
Στη Σμύρνη, οδηγός φορτηγού μήνυσε τη σύζυγό του επειδή εκφράστηκε προσβλητικά για τον Ερντογάν. Το ζευγάρι έβλεπε τηλεόραση και όταν εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, η γυναίκα τον αποκάλεσε «κατάρα». Στο δικαστήριο, ο μηνυτής προσκόμισε μαγνητοφωνημένα τα λόγια της συζύγου του, δηλώνοντας ότι το ίδιο θα έπραττε και αν ήταν στη θέση της ο πατέρας του.
Οι ζωές των γειτόνων

Ο άνθρωπος δηλώνει κομμουνιστής

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 00:01
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει κομμουνιστής, αλλά οι άλλοι δεν τον πιστεύουν. Αυτό δεν είναι πρόβλημα του Αλέξη. Κι έπειτα οι «άλλοι» παραπονιούνται για το διαρκές κυνήγι στην επιχειρηματικότητα, την εξοντωτική φορολογία. Μα, είναι κομμουνιστής! Δεν το έκρυψε ούτε μία στιγμή, όπως και την αγάπη του στα καθεστώτα της Νοτίου Αμερικής. Είναι όλα απολύτως προβλέψιμα. Τα πάντα!
Ο άνθρωπος δηλώνει κομμουνιστής

Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή

Τρίτη 08 Μαρτίου 2016, 00:06
Σήμερα αν θέλεις να εντυπωσιάσεις το… κορίτσι σου, μπορείς να ναυλώσεις ένα πλωτό θηρίο με έκταση όσο 3 γήπεδα ποδοσφαίρου. Θα σου στοιχίσει κάτω από 1500 δολάρια την ημέρα, λιγότερο από όσο ενοικιάζεται το οικονομικότερο μοντέλο της Ferrari. Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος.
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή

Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016;

Τρίτη 08 Μαρτίου 2016, 00:04
Αν θα περιγράφαμε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, και παρά τις καλές προθέσεις, θα λέγαμε ότι το επιτελείο των υπουργών, ξανά, βρίσκεται στα διλήμματα του 2015, μόνο που το φετινό έτος είναι το… 2016! Έχει να πληρώσει υποχρεώσεις 13 δισ. σε ένα έτος, που ξεπερνάνε τα 8 - 10 δισ., που είναι οι χρηματοδοτικές ετήσιες δυνατότητες της Ελλάδος.
Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016;

Οι «δικοί μας» δημοσιογράφοι…

Τρίτη 08 Μαρτίου 2016, 00:03
Στον δημοσιογραφικό κόσμο, δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση τα δημοσιεύματα εκείνα που φέρουν τον Α. Τσίπρα να επιδιώκει την τοποθέτηση φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων σε μεγάλο εκδοτικό οργανισμό (ΔΟΛ). Λίγο ως πολύ, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν βιώσει ανάλογες εμπειρίες.
Οι «δικοί μας» δημοσιογράφοι…

Σωτηρία ή εφιάλτης;

Τρίτη 08 Μαρτίου 2016, 00:02
Με καφκικό σκηνικό μοιάζει πλέον το προσφυγικό τοπίο. Αν για όλους το ταξίδι είναι επικίνδυνο, για τις γυναίκες είναι συχνά εφιαλτικό. Διακινητές και μεσάζοντες, κατά μήκος της διαδρομής προς τον «ευρωπαϊκό παράδεισο», τις βιάζουν και τις εξωθούν στην πορνεία με την υπόσχεση ότι αν υπακούσουν, θα τις βοηθήσουν να φθάσουν πιο γρήγορα στην πολυπόθητη γη της Επαγγελίας.
Σωτηρία ή εφιάλτης;

Θα συνεχίσουμε να σαπίζουμε

Τρίτη 08 Μαρτίου 2016, 00:01
Να υποθέσουμε ότι οι κακούργοι οι δανειστές μας λυπούνται, λόγω του προσφυγικού, και μας χαρίζουν την αξιολόγηση. Και λοιπόν; Ποιο θα είναι το πραγματικό όφελος; Η σημερινή κακή οικονομική μας κατάσταση δεν οφείλεται στη στάση των ξένων, αλλά στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι ένας λόγος, αλλά όχι ο βασικός της κακοδαιμονίας μας.
Θα συνεχίσουμε να σαπίζουμε

Θα πληρώσει τελικά ο κύριος Σόιμπλε από την τσέπη του τον «λογαριασμό»;

Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, 00:04
Όταν η ΕΚΤ ξεκίνησε το «πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», όπως το βάφτισε, η ελπίδα όλων των πολιτών στην Ε.Ε. ήταν ότι θα οδηγούσε στην ανακούφιση των προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην έξοδό της από την κρίση. Όμως πολύ σύντομα διεφάνη ότι τα κολοσσιαία ποσά της «Ποσοτικής Χαλάρωσης» δεν οδηγούν στην «καταπολέμηση της κρίσης».
Θα πληρώσει τελικά ο κύριος Σόιμπλε από την τσέπη του τον «λογαριασμό»;

Από την Κική και την Κοκό…(*)

Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, 00:03
Ποιον να πιστέψω, θ' αναρωτιέται ο μέσος πολίτης, ο ανύποπτος σχετικά με τη διαμάχη Τσίπρα - Ψυχάρη. Τις πραγματικές αλήθειες για την υπόθεση –αν δεν υπάρξουν αποκαλύψεις– τις γνωρίζουν μόνο οι δυο πλευρές. Όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα δεν μας δείχνουν τίποτα περισσότερο από τη διάθεση και των δυο πλευρών να αποκομίσουν οφέλη από τις μεταξύ τους σχέσεις.
Από την Κική και την Κοκό…(*)

Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει

Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, 00:03
Σήμερα, όντας εκ νέου στην εντατική, ο Έλληνας ασθενής χτυπήθηκε και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη (προσφυγικό). Θα καταφέρει, άραγε, να επιβιώσει αυτή τη φορά; Ή θα χρειαστεί λοβοτομή, ήτοι έξοδο από την Ευρωζώνη ή και από την Ε.Ε.;
Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει

Η τέχνη των αποφάσεων

Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, 00:02
«Δεν υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι, υπάρχουν μόνο μεγάλα γεγονότα», επαναλάμβανε συχνά ο Κων/νος Καραμανλής, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του, Τ. Λαμπρία. Το εξειδίκευε λέγοντας ότι οι πόλεμοι δημιουργούν τις εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες, όχι τα ειρηνικά χρόνια. Οι άνθρωποι της εξουσίας γράφουν ιστορία από τον τρόπο με τον οποίο απαντούν στα μεγάλα ζητούμενα που θα προκύψουν στον καιρό τους.
Η τέχνη των αποφάσεων

Μην μιλάς, μην γελάς!

Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, 00:01
Ποιος είναι ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος; Είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον νέο Εθνάρχη. Πριν από αυτό υπήρξε έμπιστος του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεώτερου και επικεφαλής της ΚΥΠ επί των ημερών της πρωθυπουργίας του τελευταίου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι απλά ένας υπουργός του Τσίπρα. Είναι ένας βασικός εκπρόσωπος της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας.
Μην μιλάς, μην γελάς!

Δημοφιλέστερα Άρθρα