ΑΠΟΨΗ

Οι Ρουμάνοι δεν ξέρουν το κόλπο. Αυξάνουν τα έσοδα μειώνοντας τους φόρους...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 08:13
Η χώρα ανέκαμψε πλήρως εντός 2 ετών, ο ΦΠΑ θα μειωθεί από 01.01 και οι αποδοχές επέστρεψαν σταδιακά στο σημείο που ήταν νωρίτερα, ενώ σε κλάδους όπως η Εφορία γίνονται αθρόες προσλήψεις.
Οι Ρουμάνοι δεν ξέρουν το κόλπο. Αυξάνουν τα έσοδα μειώνοντας τους φόρους...

Φόρος εντιμότητας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 00:13
Αιώνες πριν, στην καρδιά του Μεσαίωνα, ο βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο Α’, αναζητώντας έσοδα, είχε θεσπίσει τον «φόρο δειλίας». Ήταν αρχικά ένα μικρό αντίτιμο που επιβαλλόταν σε όσους πολίτες δεν επιθυμούσαν να πολεμήσουν για τον άνακτα τους. Κάτι σαν τη σύγχρονη εξαγορά θητείας. Ο φόρος λεγόταν scutage, από το λατινικό scutum, που σημαίνει ασπίδα, έτσι για την ιστορία του πράγματος.
Φόρος εντιμότητας

Γιατί η στρατηγική της Mothercare πέτυχε, και γιατί μας αφορά;

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 00:06
Η Mothercare είναι διεθνώς γνωστή ηγέτρια εταιρεία στον χώρο του παιδικού ρούχου και εξοπλισμού για νέες μητέρες. Έχει έμφαση στο ποιοτικό προϊόν και ως επί το πλείστον πουλάει προϊόντα που έχουν το λογότυπο της εταιρείας. Η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους της, και τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν από 3,3 σε 7 εκατομμύρια δολάρια, μέσα σε ένα χρόνο.
Γιατί η στρατηγική της Mothercare πέτυχε, και γιατί μας αφορά;

Σενάρια για μια άλλη κυβέρνηση...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Και οι συζητήσεις ξανα-άρχισαν. Μετά τον Σακελλαρίδη ποιος; Θα τον ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιοι από αυτούς θα ανεξαρτητοποιηθούν; Υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι ν' ακολουθήσουν τον δρόμο του Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα και ενδεχόμενα άρχισαν ήδη να διατυπώνονται.
Σενάρια για μια άλλη κυβέρνηση...

Κιμπάρηδες συμπολίτες μου!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Εμείς οι Έλληνες είμαστε έξω καρδιά! Δεν υπολογίζουμε τα χρήματα. Αυτά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Είμαστε κιμπάρηδες, όπως έλεγαν κι οι γιαγιάδες μου οι Θρακιώτισσες. Σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ των τραπεζών κάψαμε στο τζάκι της διαπραγμάτευσης, συμπολίτες και συμπολίτισσες. Είκοσι ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουμε για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Αλλά, δεν βαριέσαι! Ένα αστείο η ζωή…
Κιμπάρηδες συμπολίτες μου!

Αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ: Τι σημαίνει για όλους μας;

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Ένα από τα όπλα που έχει μια κυβέρνηση να ρυθμίσει, μέσω της Κεντρικής Τράπεζας, την αναπτυξιακή πορεία μιας οικονομίας είναι τα επιτόκια. Όταν η οικονομία πάει άσχημα, η κυβέρνηση οποιουδήποτε κράτους που διαθέτει δικό του νόμισμα μειώνει τα επιτόκια, ώστε να μειωθεί το κόστος χρήματος.
Αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ: Τι σημαίνει για όλους μας;

Σε τρεις εικόνες όλη η χώρα...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, 00:03
Η αστυνομία της αυτοαποκαλούμενης (από τον βασικό εταίρο τουλάχιστον) αριστερής κυβέρνησης δεν διαφέρει από την αστυνομία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όταν οι ομάδες πολιτών που διαμαρτύρονται, επιχειρούν να μπουν στη Βουλή, αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια δακρυγόνα που έπεφταν και επί δεξιάς.
Σε τρεις εικόνες όλη η χώρα...

Η γερμανική αλεπού στο παζάρι

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Τι δουλειά έχει ο Wolfgang Schaeuble να μιλά δημοσίως για ζητήματα ασφάλειας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν ένοπλες δυνάμεις και στο εσωτερικό της Γερμανίας; Γιατί μπήκε σε ξένα χωράφια, αφού το θέμα της ασφάλειας άπτεται των αρμοδιοτήτων της καγκελαρίου; Ο πανούργος Schaeuble, όπως τον αποκαλεί η εφημερίδα Handelsblatt, ποτέ δεν κάνει δημοσίως δηλώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος.
Η γερμανική αλεπού στο παζάρι

Ποιον εξυπηρετεί ο πόλεμος στον ΟΠΑΠ;

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Την ημέρα που οι Τσέχοι αποφάσισαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τον ΟΠΑΠ, δεν είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους δύο παράγοντες: Τους ισχυρούς δεσμούς των θιγόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων με το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την επιπολαιότητα με την οποία οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν διαχρονικά τις ξένες επενδύσεις. Τώρα ξέρουν!
Ποιον εξυπηρετεί ο πόλεμος στον ΟΠΑΠ;

Είναι πιο εύκολο να αρχίσεις καλά από το να τελειώσεις καλά

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:13
Δυστυχώς, στη μακρά διάρκεια της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέλιπε η ουσία. Νιώθω απογοητευμένος, γιατί, παρά τις δημόσιες προτροπές μου, οι εμπλεκόμενοι απέφυγαν τελικά να καταθέσουν ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο, συνοδευόμενο από εφαρμοστικό πλάνο.
Είναι πιο εύκολο να αρχίσεις καλά από το να τελειώσεις καλά

Xτύπημα στο Παρίσι. Τι να περιμένουμε στα Χρηματιστήρια;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:07
Η άνανδρη, αήθης δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών στο Παρίσι έφερε στις μνήμες τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και αλλού. Και η πρώτη ερώτηση στην επενδυτική κοινότητα είναι ποιος μπορεί να κερδίσει χρηματιστηριακά, πώς και πόσο από μία τέτοια εξέλιξη.
Xτύπημα στο Παρίσι. Τι να περιμένουμε στα Χρηματιστήρια;

Κλέφτες ονείρων...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Και σου έλεγαν: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Ηχούσε καλά στ' αυτιά σου. Εκείνες οι εισπρακτικές με τις παγωμένες φωνές στο τηλέφωνο που σε καλούσαν για τις καθυστερημένες δόσεις είχαν μετατραπεί σ' έναν μικρό εφιάλτη. Τ' όνειρο σου, τ' όνειρο πολλών γενιών νεοελλήνων «για ένα κεραμίδι» (παρ' ότι τα καινούργια σπίτια εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαν κεραμίδια!) κινδύνευε. Άλλα αισιοδοξούσες.
Κλέφτες ονείρων...

Αναζητώντας την κοινή λογική με τον Στέλιο Ράμφο

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Ο Στέλιος Ράμφος συζητά με τον Θανάση Μαυρίδη για τα γεγονότα στο Παρίσι, για τις διαφορές ανοικτής κοινωνίας - πολυπολιτισμικότητας, για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Δύση και για την Ελλάδα που πρέπει να βρει μια απροσδόκητη λύση ή να πεθάνει.
Αναζητώντας την κοινή λογική με τον Στέλιο Ράμφο

Ελευθερία ή Ασφάλεια

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Οι τζιχαντιστές θα πανηγυρίζουν. Όχι για την εκατόμβη του Παρισιού, αλλά για την αντίδραση της Δύσης. Μετά τη «Μαύρη Παρασκευή», η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει τους παρανοϊκούς δολοφόνους του ισλαμικού κράτους σαν αντίπαλο στρατό, κηρύσσοντας εναντίον τους πόλεμο, αλλά με λάθος μέσα.
Ελευθερία ή Ασφάλεια

Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Οι φιλελέ το έκαναν!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Ο άγνωστος με την καπαρντίνα και το τζόκεϊ κτύπαγε βιαστικά να του ανοίξουν τη πλαϊνή πόρτα στο Μαξίμου. Ο φρουρός που είχε γύρει το κεφάλι του ξύπνησε αλαφιασμένος! «Εσύ πρόεδρε», ψέλλισε με έκπληξη. Δεν πρόλαβε να μαζέψει τα γουρλωμένα μάτια του και την πόρτα άνοιξε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τράβηξε τον πρόεδρο Αλέξη στο εσωτερικό του κτιρίου…
Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Οι φιλελέ το έκαναν!

Δημοφιλέστερα Άρθρα