ΑΠΟΨΗ

Ήρθε η ώρα της Ένωσης;

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Οι μεγάλες ενώσεις γίνονται για δύο λόγους: Είτε για να βγάλουμε περισσότερα λεφτά είτε για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό κίνδυνο. Έτσι έκαναν οι Έλληνες στις Αμφικτιονίες, έτσι ενώθηκαν με τους Πέρσες, έτσι με τον Μέγα Αλέξανδρο. Και μετά, διαλυμένοι, πέρασαν χιλιάδες χρόνια, στο σκοταδισμό. Η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε οριακές προκλήσεις. Μπορεί να παραδόθηκε στο παιγνίδι του χρήματος αλλά η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου αλλού.
Ήρθε  η ώρα της Ένωσης;

Η χώρα επέστρεψε στη δημοσιονομική ανισορροπία

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:22
Η χώρα, το 2014, κατάφερε, με τις θυσίες των πολιτών, να επιστρέψει σε θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, να μειώσει - έστω και ελαφρώς - την ανεργία, να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να αντλήσει πόρους από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
Η χώρα επέστρεψε στη δημοσιονομική ανισορροπία

Αναγκαία η προστασία των καταναλωτών από τα γενετικά τροποποιημένα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:22
Ιδιαίτερα σημαντική για την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και για το επίπεδο της Ένωσης που θέλουμε, είναι η διαδικασία αναθεώρησης του νομικού πλαισίου έγκρισης ή απαγόρευσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Αναγκαία η προστασία των καταναλωτών από τα γενετικά τροποποιημένα

Εταιρικά ομόλογα: Τελευταία ελπίδα ή απασφαλισμένη χειροβομβίδα;

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Λένε πως στη ζωή είναι καλύτερο να πεθάνει κάποιος απο κορύφωση συναισθημάτων, παρά από βαρεμάρα. Οι αγορές, ακολουθούν πιστά αυτό τον κανόνα! Οι κρίσεις στις αγορές έρχονται με κορύφωση αλλά με τρόπο που, εκείνο που αποτελεί πολύτιμο φάρμακο στα πρώτα στάδια, αποτελεί φονικό δηλητήριο στα άλλα!
Εταιρικά ομόλογα: Τελευταία ελπίδα ή απασφαλισμένη χειροβομβίδα;

Κυβερνούν ανενόχλητοι...

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ανθεκτικότερη απ’ ό,τι πολλοί είχαν προβλέψει. Δεν αναφέρομαι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε άνετα, παρότι μόλις είχε κάνει μια θεαματική μεταστροφή. Αλλά και στο γεγονός, ότι κυβερνά μ’ ένα σωρό ανακολουθίες, λάθη, και εκρηκτικά θέματα να προκύπτουν, χωρίς να έχει σημειωθεί μια επικίνδυνη ρωγμή στη συνοχή της.
Κυβερνούν ανενόχλητοι...

Η Ευρώπη κουράστηκε

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:03
Ο Κόμης Ottokar Czernin, υπουργός Εξωτερικών της Αυστρο-Ουγγαρίας, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, σχολιάζοντας την ήττα της Τριπλής Συμμαχίας από τις δυνάμεις της Entente είχε πει: «Είμασταν βέβαιοι ότι θα πεθάνουμε. Είμασταν ελεύθεροι να επιλέξουμε τον τρόπο του θανάτου μας αλλά εμείς επιλέξαμε τον πιο τρομερό".
Η Ευρώπη κουράστηκε

Προς την τελική πράξη του δράματος...

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Αν πιστεύετε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, περιμένετε να δείτε και την Οικουμενική που ετοιμάζονται να μας σερβίρουν. Τεχνοκράτες, τραπεζίτες και δικαστές σε συσκευασία δώρου με ευρωπαϊκό περιτύλιγμα. Πρόκειται για μία κυβέρνηση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει και η οποία θα μας οδηγήσει στην δραχμή. Το τέλειο «ξέπλυμα» για το διεφθαρμένο σύστημα της μεταπολίτευσης…
Προς την τελική πράξη του δράματος...

Τι να κάνετε αν η τράπεζα χτυπήσει την... πόρτα σας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:34
Το τρίτο μνημόνιο, που ήδη εφαρμόζεται, ανάμεσα στις διατάξεις του περιλαμβάνει και το καυτό θέμα των πλειστηριασμών. Ένα θέμα... ταμπού για την κοινωνία μιας χώρας με τόσο μεγάλους δείκτες ιδιοκατοίκησης.
Τι να κάνετε αν η τράπεζα χτυπήσει την... πόρτα σας

Ο παλαιός ρομαντισμός του αντάρτικου πόλης (μια άλλη άποψη)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Αυτό που κάποτε φαινόταν συμπαθές στα μάτια της κοινής γνώμης, έχει πλέον γίνει αποκρουστικό. Η παραβατικότητα, η ανομία -και λόγω της ταλαιπωρίας του μνημονίου- έχουν καταστήσει την κοινή γνώμη απαιτητική στην τήρηση των νόμων, μη ανεκτική στην παρανομία.
Ο παλαιός ρομαντισμός του αντάρτικου πόλης (μια άλλη άποψη)

Θα συνεχιστεί η άνοδος στα ξένα χρηματιστήρια;

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:03
Η παγκόσμια οικονομία δείχνει σαν μια όμορφη κοπέλα που πλέον ανάρρωσε μετά απο μία βαριά ίωση. Η κρίση του 2008 φαίνεται οτι πέρασε. Συμβαίνει όμως πράγματι έτσι, και θα εχουμε αλλα 2-3 χρόνια αναπτυξης των οικονομιών και ανατίμησης στα χρηματιστήρια;
Θα συνεχιστεί η άνοδος στα ξένα χρηματιστήρια;

Μας τρολάρουν...

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:03
Το «Κουλούρι», ένα site που συνήθως τρολάρει με εξαιρετικό τρόπο πρόσωπα και καταστάσεις, είναι ο μεγάλος ηττημένος των ημερών. Πολλοί που είδαν την ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στις «ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές» υπέθεσαν πως πρόκειται για ένα φανταστικό ακόμα γεμάτο χιούμορ κατασκεύασμά του. Δεν ήταν όμως.
Μας τρολάρουν...

Οι «σκελετοί» του Αλέξη

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:03
Οι καταγγελίες Πανούση, εφόσον αποδειχθούν αληθείς -και μέχρι στιγμής οι κυβερνητικές εξηγήσεις δεν κατάφεραν να τις κλονίσουν- συνιστούν σπουδαία ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τη δεύτερη εκκαθάριση του κόμματος του. Η πρώτη έγινε με την ιστορική απόφασή του να κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ, να συνομολογήσει με τους δανειστές το «αριστερό» μνημόνιο και με τις εκλογές που ακολούθησαν.
Οι «σκελετοί» του Αλέξη

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι εδώ!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει ενδιαφέροντα θέματα. Ο πρώην υπουργός της Προστασίας των Πολιτών κατήγγειλε σχέσεις πολιτικών, τρομοκρατών και ποινικών. Τώρα που άνοιξε ο υπόνομος, είναι καιρός να σκύψουμε μέσα και να τα δούμε όλα! Ερώτημα: Πόσοι δημοσιογράφοι εργάζονταν για λογαριασμό του... κράτους! Και τι ακριβώς υπηρεσίες προσέφεραν;
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι εδώ!

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία;

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, 08:33
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος μιας λαϊκίστικης μετάλλαξης αλλά και ισχυρών νέο-κομμουνιστικών τάσεων αδυνατεί να κατανοήσει το πεδίο της πολιτικής που αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις. Επιμένει στις παραδοσιακές επιλογές του κρατισμού, αδυνατεί να κάνει το βήμα στις ρεαλιστικές προσεγγίσεις της ελεύθερης αγοράς. Γράφει ο Θόδωρος Μαργαρίτης.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία;

Πως φτιάχνονται οι ειδήσεις...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, 00:09
Άνεργος, καταδικάστηκε σε 22 μηνών φυλάκιση, επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριό του στο λεωφορείο! Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα χώραγε μόνο ένα θαυμαστικό στο τέλος καταγραφής της σχετικής είδησης, αλλά πολλά. Αν και έκανε τον γύρο του διαδικτύου για πολλές ώρες, η "είδηση" αυτή δεν ισχύει.
Πως φτιάχνονται οι ειδήσεις...

Δημοφιλέστερα Άρθρα