ΑΠΟΨΗ

Μια πρόταση για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Ουδεμία εκδοχή από εκείνες που έχουν προταθεί από την κυβέρνηση (αύξηση εισφορών) ή από τους Θεσμούς (μείωση μεσοσταθμικά 6% των συντάξεων, ώστε να εξοικονομηθεί για το 2016 ποσό ύψους 1,8 δισ.) προσφέρει βιωσιμότητα στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Η πρόταση της κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμη ούτε κάν βραχυπρόθεσμα, ενώ εκείνη των Θεσμών αποβλέπει σε κοντόθωρες δημοσιονομικές ανάσες.
Μια πρόταση για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Πρόσκληση σε λασπομαχία από πανικόβλητους πραιτοριανούς

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Σε πανικό η κυβέρνηση, υπό το βάρος των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων, επιλέγει τη σκληρή και τυφλή αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσους δεν συναινούν στην προοπτική της μακροημέρευσή της. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πρόσκληση σε λασπομαχία από πανικόβλητους πραιτοριανούς

Η ιστορία της απαλλοτρίωσης του χρήματος

Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Μέσα από τα γραφόμενα του Murray. N. Rothbard και του βιβλίου του “what has government done to our money”, θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο οικονομικό παρελθόν εξετάζοντας όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται την εξέλιξη του νομισματικού συστήματος από το 1815 ως σήμερα.
Η ιστορία της απαλλοτρίωσης του χρήματος

Πάμε σαν άλλοτε

Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Ζούμε την απίστευτη κατάσταση κατά την οποία ένα κόμμα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστικής δημοκρατίας για να καταλάβει την εξουσία και καταφέρνει μέσα σε έναν μόλις χρόνο να γκρεμίσει ή έστω να αλλοτριώσει σχεδόν όλα όσα δημιουργήθηκαν κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, με τη φιλοδοξία να εγκαθιδρύσει καθεστώς. Γράφει η Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Πάμε σαν άλλοτε

Γελάτε γιατί χανόμαστε

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 08:04
Είπαμε, η αγάπη και η πρόληψη σώζουν ζωές. Το ίδιο και το γέλιο, όμως. Ο συνδυασμός τους είναι το τριπλούν, εμβόλιο για όλα τα κακά. Από αυτά τα τρία, το πιο εύκολο είναι το γέλιο. Ειδικά τώρα, αυτό βρίσκεται παντού, γιατί το γελοίο έχει γίνει η μοκέτα της ζωής μας, απλώνεται από τοίχο σε τοίχο.
Γελάτε γιατί χανόμαστε

Γιατί η σύλληψη του Νάβιντερ Σαράο αφορά όλους μας;

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Όταν πριν τρεις μήνες συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Μάικλ Κόσκια, ένας κερδοσκόπος στις «Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας» («high frequency trading») και του αποδόθηκαν 25 κατηγορίες από την αμερικάνικη κυβέρνηση, πολλοί το θεώρησαν ως μεμονωμένη πράξη. Όμως το κυνήγι δεν σταμάτησε εκεί. Ήρθε τώρα η σειρά του Νάβιντερ Σαράο.
Γιατί η σύλληψη του Νάβιντερ Σαράο αφορά όλους μας;

Πώς η Ρουμανία πλήρωσε το ΔΝΤ

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Η οικονομία που κινούνταν σε συνθήκες εκτροχιασμού μαζεύτηκε γρήγορα. Ήδη το 2011 η χώρα έφτασε κοντά σε θετική ανάπτυξη. Το 2012 η δεξιά κυβέρνηση έπεσε και ανέλαβε ο σοσιαλιστής Victor Ponta. Είπαν πολλά πριν τις εκλογές, αλλά στην ουσία κράτησαν τη χώρα στην ίδια τροχιά.
Πώς η Ρουμανία πλήρωσε το ΔΝΤ

Στο ίδιο έργο θεατές;

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Υπάρχει κάποιος που θέλει να δει ένα έργο που έχει ξαναδεί; Φαντάζομαι μόνο ένα αριστούργημα. Μια κακή ταινία δεν την βλέπει κανείς για δυο φορές. Όσο και αν την πρώτη φορά τον ξεγέλασε το καλό μάρκετινγκ και οι γκλαμουράτες διαφημίσεις και τον οδήγησαν στις αίθουσα, τη δεύτερη δεν θα περάσει ούτε από έξω.
Στο ίδιο έργο θεατές;

Η Παρθένα με το Σατανά

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
…Θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά… Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά, ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά, ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά…
Η Παρθένα με το Σατανά

Οι δραχμιστές, ο επίμονος Σόιμπλε και τα κουλουβάχατα της Ευρώπης…

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ένα από τα βασικά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί είναι ποιες τελικά ήσαν οι διαφορές των δραχμιστών και του Δόκτωρ Σόιμπλε. Και γιατί οι ευρωπαϊστές ήταν «γερμανοτσολιάδες», όταν οι απόψεις τους ήταν σε ευθεία σύγκρουση με εκείνες του Δόκτωρα και των ψεκασμένων.
Οι δραχμιστές, ο επίμονος Σόιμπλε και τα κουλουβάχατα της Ευρώπης…

4 Φεβρουαρίου - μέρα αφύπνισης

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 07:58
Σήμερα, μέρα αφύπνισης για τον καρκίνο, θέλω να δημοσιεύσω τα κείμενα δύο μαχητών που γνωρίζω προσωπικά, παρακολουθώ το έργο τους χρόνια και θαυμάζω απεριόριστα. Η επιθυμία τους είναι να επικοινωνήσουν σε εμάς –το ευρύ κοινό– την εμπειρία τους και τις τελευταίες τους γνώσεις. ο λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να τους παραχωρήσω το σημερινό ημερολόγιο.
4 Φεβρουαρίου - μέρα αφύπνισης

H πληρωμή…

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 06:30
Όλα έγιναν λάθος. Από την αρχή. Το ξέσπασμα της κρίσης και η βίαιη προσαρμογή που επιβλήθηκε, δεν ερμηνεύτηκε κυρίως με πολιτικούς όρους, αλλά κατά βάση με συνθηματολογικές και συναισθηματικές προσεγγίσεις. Υπήρχε και γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσουν. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μετέωρο, αναζητούσε δυο απαντήσεις.
H πληρωμή…

Το σοκ της Μέρκελ

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 06:30
Η καγκελάριος –εντός συνόρων– αμφισβητείται από εχθρούς και φίλους για την πολιτική των ανοιχτών θυρών έναντι των μεταναστών. Οι επικριτές της έχουν αρχίσει να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, θυμίζοντας χορωδία που η μια φωνή μετά την άλλη, έτσι όπως προστίθενται, δημιουργούν πλέον σοβαρό πρόβλημα για την ηγέτιδα του Βερολίνου.
Το σοκ της Μέρκελ

Στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις σε… άλλες χώρες

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 00:06
Πάρα πολλές ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί στη Βουλγαρία για τους γνωστούς φορολογικούς λόγους και έτσι η Ελλάδα της επιστρέφει απίστευτα ποσά για ΦΠΑ καυσίμων! Υπάρχουν πρακτικές και μέθοδοι στο εξωτερικό που είναι αποτελεσματικοί. Το μόνο που αρκεί είναι να αντιγράψουμε κάποιες από αυτές και να τις αφομοιώσουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.
Στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις σε… άλλες χώρες

Προσοχή στις επαναγορές μετοχών!

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Οι αποφάσεις των εταιρειών για το πώς θα επενδύσουν τα χρήματά τους δίνει συχνά μια γεύση από το τι εκτιμούν οι επιχειρηματίες ότι θα συμβεί. Η απόφαση, επομένως, εταιρειών όπως Εxxon, 3M, Siemens, Apple να προχωρήσουν σε επαναγορά των δικών τους μετοχών κάτι δείχνει; Τι όμως δείχνει ακριβώς;
Προσοχή στις επαναγορές μετοχών!

…ψηλά και αγνάντευε!

Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Από τα 100 ευρώ που βγάζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας τα 26,95 θα πάνε στα ασφαλιστικά του ταμεία, αν και γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές του. Τα 50 θα πάνε στην εφορία και τα 8 στο ταμείο αλληλεγγύης. Αν συνυπολογίσουμε και την προκαταβολή του επόμενου χρόνου, θα πρέπει να βρει και τράπεζα να δανειστεί!
…ψηλά και αγνάντευε!

Πόσο θα κερδίσoυμε επενδύοντας στο περιβάλλον;

Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Το Συνέδριο του ΟΗΕ για την προστασία από την κλιματική αλλαγή έγινε στο Παρίσι από 30 Νοεμβρίου ως 12 Δεκεμβρίου. Μεταξύ Απριλίου 2016 και 2017 πρέπει η σύμβαση, που σχεδιάστηκε από 196 ενδιαφερόμενα μέρη, να υπογραφεί από κυβερνήσεις που εκπροσωπούν το 55% τουλάχιστον των… εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (greenhouse gas emissions).
Πόσο θα κερδίσoυμε επενδύοντας στο περιβάλλον;

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα