ΑΠΟΨΗ

Απορίες μιας ζαλισμένης

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 08:04
Καλά, η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όπως λέει. Αυτά όμως τα σημεία στα τουρκικά παράλια που είναι πολύ οριοθετημένα, συγκεκριμένα και πασίγνωστα, γιατί δεν μπορεί κανένας να τα ελέγχει; Στην Ελλάδα τελικά, προκοπή δεν κάνεις αν δεν είσαι bully; Οι πιλότοι όταν κάνουν απεργία θα κατέβουν στη Βασ. Σοφίας με αεροπλάνα; Την επίθεση αγάπης στο Ιράν την ξέρουν οι τζιχαντιστές σουνίτες;
Απορίες μιας ζαλισμένης

Θα είναι η Deutsche Bank η πρώτη γερμανική τράπεζα που θα χρεοκοπήσει φέτος;

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Δεδομένου ότι στο προηγούμενο διάστημα είδαμε κατακόρυφη πτώση της αίγλης τόσο της Siemens όσο και της Volkswagen στα μάτια πελατών και επενδυτών, λόγω αθέμιτων πρακτικών και συστηματικής απάτης, αναρωτιόμαστε αν το ίδιο τώρα θα γίνει στην Deutsche Bank, και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για όλους μας.
Θα είναι η Deutsche Bank η πρώτη γερμανική τράπεζα που θα χρεοκοπήσει φέτος;

Η επάνοδος του τέρατος…

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Το βλέπουμε ημέρες τώρα. Στις οθόνες μας, σε βίντεο, σε φωτογραφίες. Σε μπλόκα αγροτών που διαμαρτύρονται, σε συγκεντρώσεις κατοίκων που διαφωνούν με τη δημιουργία hot spots. Βουλευτές, μεσαία ή μικρότερα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να γευτούν δημοσιότητα, να υιοθετήσουν αιτήματα, να επανέλθουν στο προσκήνιο.
Η επάνοδος του τέρατος…

Οι ανοιχτές φλέβες της Βραζιλίας

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Το τελευταίο βιβλίο ενός εξέχοντος τέκνου της Λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας, του Eduardo Galeano ήταν αφιερωμένο στις γυναίκες. «Μια γυναίκα διασχίζει διαρκώς τα βλέφαρά μου. Αν μπορούσα, θα της έλεγα να φύγει, όμως μια γυναίκα διασχίζει διαρκώς το λαρύγγι μου…». Η βία δεν έχει μόνο τη μορφή μιας επίθεσης. Στη Βραζιλία είναι η φτώχεια, οι ανισότητες, ο Ζίκα, η θρησκεία.
Οι ανοιχτές φλέβες της Βραζιλίας

Προσοχή, βρέχει ελέφαντες!

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ζούμε μία ακόμη χρηματιστηριακή θύελλα, αλλά αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε φορά όλα είναι διαφορετικά και χειρότερα από τις προηγούμενες. Όταν χρησιμοποιείς μπαζούκας για να σκοτώσεις ένα κουνούπι, το λιοντάρι το αντιμετωπίζεις πλέον με πυρηνική βόμβα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά σε συνδυασμό με το προσφυγικό είναι ένας συνδυασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα δικά μας συμφέροντα.
Προσοχή, βρέχει ελέφαντες!

Οι βιομηχανίες χάλυβα ξεκίνησαν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ίσως ξεκινάνε και τον τρίτο!

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Οι σιδηροβιομηχανίες και οι βιομηχανίες πολέμου λειτουργούσαν κυρίως με τις κρατικές παραγγελίες της xιτλερικής Γερμανίας. Σήμερα, οι σιδηροβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης δεν προσπαθούν να προσεταιριστούν απλά το κρατικό ταμείο, αλλά να απαγορεύσουν την πρόσβαση και των ανταγωνιστών στις αγορές!
Οι βιομηχανίες χάλυβα ξεκίνησαν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ίσως ξεκινάνε και τον τρίτο!

Τούρκος καναλάρχης…

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Ο Αυτιάς ήταν πολύ οργισμένος νωρίς το πρωί. Το ενδεχόμενο να δοθεί τηλεοπτικό κανάλι σε Τούρκο του προκαλεί νεύρα. «Μα σε Τούρκο καναλάρχη;», έλεγε συχνά, είτε μονολογώντας, είτε απευθυνόμενος σε κάποιο καλεσμένο του. Θα τον αδικούσαμε, αν σημειώναμε πως την ανησυχία για το ενδεχόμενο του «Τούρκου καναλάρχη» την εντοπίζαμε μόνο σε αυτόν.
Τούρκος καναλάρχης…

Η χώρα που άφηνε το Χρόνο να περνά

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Ο Χρόνος είναι ίσως ο σπανιότερος πόρος και μας δίδεται άπαξ. Κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή τον αξιοποιεί ή τον σπαταλά. Ελάχιστες φορές μας παρουσιάζεται η δυνατότητα να διορθώσουμε όσα κάναμε ή δεν παραλείψαμε, όσα ανεχθήκαμε από υπολογισμό, από αφελείς πεποιθήσεις ή από ανικανότητα να κινηθούν όπως απαιτεί η επιταγή των στιγμών.  
Η χώρα που άφηνε το Χρόνο να περνά

Η χώρα χρειάζεται μια "βελούδινη επανάσταση", χρειάζεται ένα νέο πολίτευμα

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Διανύουμε τον έβδομο χρόνο μιας υπαρξιακής για τη χώρα κρίσης. Η πτώχευση και η φτωχοποίηση είναι πρωτοφανείς, οι κοινωνικοί δείκτες έχουν καταβαραθρωθεί, τα οικονομικά κάθε νοικοκυριού και της χώρας όλης είναι γλίσχρα. Γράφει ο Χάρης Θεοχάρης.
Η χώρα χρειάζεται μια

Μεγάλα κόλπα!

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Ακούγεται ότι βρέθηκε τρόπος να λυθεί το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα του υπερδανεισμού των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν θα ζητήσουν, λέει, από τους μετόχους να φέρουν τα λεφτά τους από το εξωτερικό, αλλά θα «πουλήσουν» τα δάνεια σε… ξένα fund με μεγάλη έκπτωση, αφήνοντας τους σημερινούς μετόχους στο απυρόβλητο. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο! Θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!
Μεγάλα κόλπα!

It’s the investments, stupid!

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Καθώς συνεχίζεται η κοινωνική αναταραχή, πολλοί είναι όσοι ελπίζουν πως οι μέρες της σημερινής κυβέρνησης είναι μετρημένες. Είναι δε ιδιαίτερα ευγνώμονες απέναντι στους αγρότες, καθώς πιστεύουν πως οι δικές τους δυναμικές κινητοποιήσεις θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα ανατροπής του εκκολαπτόμενου εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
It’s the investments, stupid!

Μια πρόταση για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Ουδεμία εκδοχή από εκείνες που έχουν προταθεί από την κυβέρνηση (αύξηση εισφορών) ή από τους Θεσμούς (μείωση μεσοσταθμικά 6% των συντάξεων, ώστε να εξοικονομηθεί για το 2016 ποσό ύψους 1,8 δισ.) προσφέρει βιωσιμότητα στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Η πρόταση της κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμη ούτε κάν βραχυπρόθεσμα, ενώ εκείνη των Θεσμών αποβλέπει σε κοντόθωρες δημοσιονομικές ανάσες.
Μια πρόταση για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα

Πρόσκληση σε λασπομαχία από πανικόβλητους πραιτοριανούς

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016, 00:01
Σε πανικό η κυβέρνηση, υπό το βάρος των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων, επιλέγει τη σκληρή και τυφλή αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσους δεν συναινούν στην προοπτική της μακροημέρευσή της. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πρόσκληση σε λασπομαχία από πανικόβλητους πραιτοριανούς

Η ιστορία της απαλλοτρίωσης του χρήματος

Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Μέσα από τα γραφόμενα του Murray. N. Rothbard και του βιβλίου του “what has government done to our money”, θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο οικονομικό παρελθόν εξετάζοντας όσο πιο σύντομα και περιεκτικά γίνεται την εξέλιξη του νομισματικού συστήματος από το 1815 ως σήμερα.
Η ιστορία της απαλλοτρίωσης του χρήματος

Πάμε σαν άλλοτε

Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Ζούμε την απίστευτη κατάσταση κατά την οποία ένα κόμμα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστικής δημοκρατίας για να καταλάβει την εξουσία και καταφέρνει μέσα σε έναν μόλις χρόνο να γκρεμίσει ή έστω να αλλοτριώσει σχεδόν όλα όσα δημιουργήθηκαν κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, με τη φιλοδοξία να εγκαθιδρύσει καθεστώς. Γράφει η Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Πάμε σαν άλλοτε

Γελάτε γιατί χανόμαστε

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 08:04
Είπαμε, η αγάπη και η πρόληψη σώζουν ζωές. Το ίδιο και το γέλιο, όμως. Ο συνδυασμός τους είναι το τριπλούν, εμβόλιο για όλα τα κακά. Από αυτά τα τρία, το πιο εύκολο είναι το γέλιο. Ειδικά τώρα, αυτό βρίσκεται παντού, γιατί το γελοίο έχει γίνει η μοκέτα της ζωής μας, απλώνεται από τοίχο σε τοίχο.
Γελάτε γιατί χανόμαστε

Γιατί η σύλληψη του Νάβιντερ Σαράο αφορά όλους μας;

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Όταν πριν τρεις μήνες συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Μάικλ Κόσκια, ένας κερδοσκόπος στις «Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας» («high frequency trading») και του αποδόθηκαν 25 κατηγορίες από την αμερικάνικη κυβέρνηση, πολλοί το θεώρησαν ως μεμονωμένη πράξη. Όμως το κυνήγι δεν σταμάτησε εκεί. Ήρθε τώρα η σειρά του Νάβιντερ Σαράο.
Γιατί η σύλληψη του Νάβιντερ Σαράο αφορά όλους μας;

Πώς η Ρουμανία πλήρωσε το ΔΝΤ

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:04
Η οικονομία που κινούνταν σε συνθήκες εκτροχιασμού μαζεύτηκε γρήγορα. Ήδη το 2011 η χώρα έφτασε κοντά σε θετική ανάπτυξη. Το 2012 η δεξιά κυβέρνηση έπεσε και ανέλαβε ο σοσιαλιστής Victor Ponta. Είπαν πολλά πριν τις εκλογές, αλλά στην ουσία κράτησαν τη χώρα στην ίδια τροχιά.
Πώς η Ρουμανία πλήρωσε το ΔΝΤ

Στο ίδιο έργο θεατές;

Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2016, 00:03
Υπάρχει κάποιος που θέλει να δει ένα έργο που έχει ξαναδεί; Φαντάζομαι μόνο ένα αριστούργημα. Μια κακή ταινία δεν την βλέπει κανείς για δυο φορές. Όσο και αν την πρώτη φορά τον ξεγέλασε το καλό μάρκετινγκ και οι γκλαμουράτες διαφημίσεις και τον οδήγησαν στις αίθουσα, τη δεύτερη δεν θα περάσει ούτε από έξω.
Στο ίδιο έργο θεατές;

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα