Όταν το Μαξίμου ζήλεψε τον Μαραντόνα

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 00:02
-A +A

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Ώστε ο Λαζαρίδης (λέει το Μαξίμου) τ’ άρπαξε από τον Μαρινάκη και τον Ιβάν. Οι οποίοι αλληλομισούνται, αλλά υλοποιούν από κοινού καταχθόνιο σχέδιο του Κυριάκου. Ο οποίος παίζει μεν στα δάκτυλα πανίσχυρους μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι όμως έρμαιο στα χέρια του Σαμαρά, του Άδωνη και του Βορίδη. Οι οποίοι (ως κυρίαρχοι στη ΝΔ) καθοδηγούν τους πυρήνες των ακροδεξιών εναντίον των ΑΝΕΛ (ακροδεξιών επίσης), με σκοπό να κάνουν τον Κυριάκο πρωθυπουργό μια ώρα αρχύτερα. Τον οποίο Κυριάκο –κατά τα λοιπά- υπονομεύουν συστηματικά, διότι ως λαϊκό-ακροδεξιοί θεωρούν ότι οι φιλελεύθεροι κάνουν κακό στην παράταξη τους.

Πάμε πάλι από την αρχή διότι το χάσαμε ελαφρώς. Ο Κυριάκος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό το πρωτοφανές, μια αντιπολίτευση δηλαδή να θέλει να πέσει η κυβέρνηση, συνιστά (κατά το Μαξίμου) σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας. Για να υλοποιήσει το φρικτό αυτό σχέδιο ο Κυριάκος, προσεταιρίζεται τον Ιβάν ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ΣΥΡΙΖΑίος. Έλεγε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και ότι ο Τσίπρας είναι ο Έλληνας Πούτιν. Παραλλήλως όμως, ο Ιβάν πιθανολογείται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ρώσων στην νότια Βαλκανική και οι Ρώσοι είναι εναντίον της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Άρα ο Κυριάκος που συμμάχησε με τον Ιβάν είναι κι αυτός εκπρόσωπος των Ρώσικων συμφερόντων στη χώρα. (Ρε που φτάσαμε, αυτοί που έψαχναν λεφτά στην Ρωσία και στην Κίνα για να απαγκιστρωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να κατηγορούν σήμερα τους Μενουμευρώπηδες ότι είναι πράκτορες του Πούτιν.)

Όμως αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ο Μαρινάκης με τον Ιβάν έκαναν την απροσεξία, αντί να σφάζονται συστηματικώς στα γήπεδα, να συμφωνήσουν να χρήσουν Πρόεδρο της Super League τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού. Και όπως είναι γνωστό από την παγκόσμια βιβλιογραφία των αποστασιών, όταν ψηφίζεται από κοινού ένας Μπαταγιάννης στο ποδόσφαιρο, εξαγοράζεται κατ’ ευθείαν ένας Λαζαρίδης στην πολιτική για να ρίξει μια κυβέρνηση. Μην το συζητάτε, είναι αξίωμα, δηλαδή ισχύει χωρίς να χρειάζεται απόδειξη.

Τώρα, ο νεοφιλελεύθερος φιλορώσος Κυριάκος, μαζί με τον έμπορο ναρκωτικών Μαρινάκη και τον πράκτορα του Πούτιν Ιβάν, παρέα με τους Λεπενιστές και Ουρμπανιστές Σαμαρά και Άδωνη, δηλαδή το enfant gate της σύγχρονης διαπλοκής, αντί να χρησιμοποιήσουν τις μεταμοντέρνες μεθόδους με τις οποίες ο Πούτιν επενέβη καθοριστικά στις Αμερικάνικες εκλογές, το ‘ριξαν στο ρετρό. Άνοιξαν την ιστορική εγκυκλοπαίδεια του Πάπυρος-Λαρούς και αποφάσισαν ότι προσφορότερη μέθοδος για να γκρεμίσουν τον ακραιφνή ευρωπαϊστή Τσίπρα, είναι να ξεσηκώσουν τις μεθόδους αποστασίας του Ιούλη του 1965. Πηγαίνοντας 53 ολόκληρα χρόνια πίσω, θεώρησαν ότι κανένας δεν θα τους υποπτευθεί. Σατανικό. Ο γέρο Παπανδρέου και ο γέρο Μητσοτάκης θα τους κοιτάνε από κει ψηλά με θαυμασμό. Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι ποιοι θα παίξουν τον ρόλο Νόβα, του Τσιριμώκου και του Στεφ-Στεφ και ποιος θα κάνει την χούντα που νομοτελειακά ακολουθεί τις αποστασίες. Επίσης, άγνωστο είναι με ποιο δίστιχο θα αποδοθεί στις μέρες μας το κλίμα της αποστασίας, όπως στα Ιουλιανά του ’65 αποδόθηκε γλαφυρότατα με τον στίχο «κι ήτανε τα στήθια σου, άσπρα σαν τα γάλατα και μου ‘λεγες γαργάλατα», στίχο που τα fake news της εποχής χρέωσαν στον Νόβα δίχως να είναι αυτός ο ποιητής.

Τέλος πάντων ζούμε μια πραγματικά ιστορική περίοδο με τεκτονικές μετατοπίσεις γεωπολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών πλακών κάτω απ’ τα πόδια μας για να χάσουν τα υπουργεία τους ο Κατρούγκαλος και ο Σκουρλέτης, όπως μας βεβαιώνει και η βουλευτής Αυλωνίτου. Μη σας πω ότι το βεβαιώνει και η βουλευτής Μεγαλοϊκονόμου, που γίνεται έξαλλη όταν ακούσει για αποχώρηση συναδέλφου της από κόμμα δίχως –ο ανήθικος- να παραδώσει την έδρα του. Έχω βέβαια κι έναν φίλο που μου λέει πως όλα τούτα είναι μπούρδες και ότι το Μαξίμου είναι απλώς σε κατάσταση παρόμοια μ’ αυτήν του Μαραντόνα στις εξέδρες της Ρωσίας, αλλά εγώ δεν αποδέχομαι τέτοιες απλουστευτικές αναλύσεις για το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι.

Από την άλλη, παρατηρώντας την κατάσταση με τα ματογυάλια του φρικτού υποκειμενιστή που νομίζει ότι ο κόσμος κινείται γύρω από τις επιθυμίες του, προσωπικά βγάζω ένα συμπέρασμα: Καθώς δεν είναι δυνατόν όλη η διαπλοκή της υφηλίου να συντονίστηκε μόνο και μόνο για να αποστατήσει ένας Λαζαρίδης (ξεφτιλίστηκε κι η διαπλοκή), πολύ φοβούμαι πως δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε καλοκαίρι. Αντί για τα νησάκια, θα τρέχουμε στις εκλογικές μας περιφέρειες…

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα