Όταν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής βάζει φωτιές

Όταν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής βάζει φωτιές

Η κεντρική εξουσία δεν επεμβαίνει πια στις αρμοδιότητες των εκτελεστικών οργάνων της και μάλιστα των στρατολογημένων; Αστεία πράγματα. Η χτεσινή επιστολή παραίτησης του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο: Πλήρη επέμβαση μέχρι υποταγής.

Ο αντιστράτηγος Ι. Καρατζιάς γράφει στον υφυπουργό και πολιτικό του προϊστάμενο Ν. Τόσκα: …«οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι αξιωματικοί», συμπληρώνοντας ότι παραιτείται « μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός δεν ανέχτηκε την απόρριψη, δύο φορές από τον κ Τόσκα, των εισηγήσεών του για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, διαφώνησε με την δρομολόγηση επιτροπής από όλους τους συνδικαλιστές και άλλους «παράγοντες» για να μπει το πλαίσιο ευθυγράμμισης Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ.

Ο αναγνώστης μπορεί να δεί μέσα από τις αράδες του παραιτούμενου αρχηγού την απόπειρα επιβολής κομματικής έμπνευσης λύση στο θέμα, όπως θα διαπιστώσει και από την επιστολή που παραθέτω παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ

Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ιωάννης Θ. Καρατζιάς
Αντιστράτηγος Π.Σ.

Για όσους σκεφτούν ή ξεστομίσουν ότι «τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι», η απάντηση είναι βαρετά μονότονη: Υποτίθεται ότι ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να μην κάνει ο,τι έκαναν οι άλλοι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε τον εαυτό του σαν εκείνον που δεν θα έκανε ο,τι έκαναν οι άλλοι.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει, όμως,  καθημερινά ότι είναι η συνέχεια της διεφθαρμένης νοοτροπίας του αντιδημοκρατικού κομματικού κράτους, που κυβερνάει τον τόπο εδώ και πολλά χρόνια. Είτε πρόκειται για τα δημόσια έργα, είτε για την ανάλγητη φορολόγηση των πολιτών, είτε για τις ψεύτικες εξαγγελίες και υποσχέσεις, είτε για τη διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε για το σεβασμό των άλλων εξουσιών, είτε για την υπεράσπιση στην πράξη του κράτους μιας Δημοκρατίας για Όλο το Λαό. Για όλους του Πολίτες.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενός κάθε χρόνο σκληρά μαχόμενου Σώματος, κακοπληρωμένου, υποστελεχωμένου, υποεξοπλισμένου, με θύματα και ήρωες, μας το δείχνει.

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης