Όμιλος Καστελόριζο: «Απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας με το 12ο εστιατόριο

Όμιλος Καστελόριζο: «Απόβαση» στο κέντρο της Αθήνας με το 12ο εστιατόριο

Στο άνοιγμα του 12ου εστιατορίου προχώρησε – μέσα στην κρίση – ο όμιλος Καστελόριζο, καθώς προ ημερών άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το «Omnivore» (παμφάγο) στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, μια επένδυση ύψους 400.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της επένδυσης, ο ιδρυτής του ομίλου Καστελόριζο Αντώνης Σταύρου τόνισε στους δημοσιογράφους τη μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση στον κλάδο της εστίασης, που έχει πληγεί βαρύτατα από την κρίση της πανδημίας.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η πτώση στα έσοδα του ομίλου Καστελόριζο φέτος κυμαίνεται μεταξύ του 40% και 50%, ενώ το άνοιγμα του Omnivore (παμφάγο), είχε δρομολογηθεί από την άνοιξη, όμως πήγε πίσω λόγω της κρίσης. Ο κ. Σταύρου τόνισε πως η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι εξαιρετικά δύσκολη μετά και την κλιμάκωση των περιοριστικών χωρίς να διαφαίνεται στον ορατό ορίζοντα κάποια σημαντική προοπτική ανάκαμψης.

Όσον αφορά το «Οmnivore», βρίσκεται στην οδό Αθηναΐδος και άνοιξε τις πόρτες του αρχές Σεπτέμβρη, απασχολώντας είκοσι εργαζόμενους. Στεγάζεται στο ισόγειο νεοκλασικού κτηρίου του 19ου αιώνα, συνδυάζοντας το κλασικό με το μοντέρνο. 

Ο όμιλος Καστελόριζο είναι ξεχωριστός στον κλάδο των εστιατορίων, καθώς υπό την ομπρέλα του διαθέτει δέκα διαφορετικού concept καταστήματα, μακριά από τακτικές franchise και... ομογενοποιημένες διαδικασίες. Ο Αντώνης Σταύρου, έχοντας συμπληρώσει 40 συναπτά έτη στο χώρο της εστίασης υψηλών απαιτήσεων, διευθύνει τη δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα εστιατορίων (πλην αλυσίδων ταχυφαγίας και franchise) στην Ελλάδα μετά τον όμιλο Σταθοκωστόπουλου.

Ο όμιλος αποτελείται από το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον» στη Νέα Κηφισιά, το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada», το «Ramino» στη Γλυφάδα, το «K.Grill» στη Βούλα, και το «Ζουμπουρλού» στου Ψυρρή, με το οποίο για πρώτη φορά μπήκε στην κατηγορία γλυκού και καφέ. Η αλυσίδα απασχολεί 350 εργαζόμενους, ενώ συνεργάζεται με 50 Έλληνες προμηθευτές. Πραγματοποιεί τζίρο περί τα 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 1,8 εκατ. αφορά τις δραστηριότητες στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Στον κλάδο αυτό ο όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία με μονάδες σε νήσο Πάτροκλο, Πάχη Μεγάρων και Σητεία, με ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνων (τσιπούρα, λαυράκι, κρανιό) και εξαγωγές κατά βάση σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ. Πριν την πανδημία ο όμιλος σχεδίαζε την είσοδό του στην αγορά του στην κατηγορία του Catering από το 2021, σχέδια που προς το παρών έχουν παγώσει.