Ομερτά

Του Θανάση Χειμωνά

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αρχίσει να θυμίζει πια εγκληματική οργάνωση. Σκληρή, μαφιόζικη- σαν εκείνες που βλέπουμε σε έργα του Σκορτσέζε ή του Κουέντιν Ταραντίνο. Ξεκίνησε από μικροαπατεωνιές όπως το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Προχώρησε σε πιο χοντρές κομπίνες όπως το κάλπικο δημοψήφισμα εξαπατώντας και διχάζοντας. Κάπου εκεί, ξεκίνησαν τα πιο μεγάλα κόλπα. Ο τρόπος που μεταχειρίστηκε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αρχικά για να εκβιάσει την Ευρώπη και εν συνεχεία στοιβάζοντας τους σε κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης συναγωνίζεται σε κτηνωδία τους «δουλεμπόρους» που περνάνε με το αζημίωτο τους ανθρώπους αυτούς από την μία άκρη του Αιγαίου στην άλλη. Δεν ξεχνάμε επίσης πως πρόκειται για ένα κομματικό μόρφωμα που ανέβηκε στην εξουσία στηριζόμενο στην τυφλή βία και τον τραμπουκισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι φοβεροί και τρομεροί κουκουλοφόροι που κατεδάφιζαν μαγαζιά και έκαιγαν αυτοκίνητα κάθε λίγο και λιγάκι στο κέντρο της Αθήνας έχουν πλέον εξαφανιστεί- πιθανότατα διοριστεί στο Δημόσιο μέσα σε ένα όργιο διαφθοράς και αναξιοκρατίας.

Και πλέον έχουμε να κάνουμε και με (λαθρ)εμπόριο όπλων. Μια «αριστερή» κυβέρνηση κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορείται με σοβαρότατα στοιχεία πως τροφοδοτούσε με όπλα ένα κράτος της Μέσης Ανατολής. Και όχι όποιο κι όποιο. Την Σαουδική Αραβία, σε μεγάλο βαθμό κοιτίδα του ISIS.

Από μια άποψη, ακόμα και το διαβόητο «κοινωνικό μέρισμα» θυμίζει τις φιλανθρωπίες που έκαναν διάφοροι μεγαλοκακοποιοι όπως π.χ. ο Πάμπλο Εσκομπάρ για να παραμένουν δημοφιλείς στην κοινωνία ρίχνοντάς της ουσιαστικά στάχτη στα μάτια. Μια στιγμή όμως… ο Εσκομπάρ όντως βοηθούσε τους φτωχούς. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς τους κοροϊδεύουν πετώντας τους ένα ξεροκόμματο από όλα όσα τους άρπαξαν μέσω περικοπών, ανατιμήσεων και φόρων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι λοιπόν απλώς μια (ακόμα) ανίκανη κυβέρνηση. Και αυτό θεωρώ πως θα επιβεβαιωθεί και στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής όταν ο Αλέξης Τρίπρας θα καλύψει για πολλοστή φορά τον συνεργό του, Πάνο Καμμένο. Για μια ακόμη φορά θα τηρηθεί η ομερτά.