Οι πρώτες ώρες της Μ. Βρετανίας σε καραντίνα

Οι πρώτες ώρες της Μ. Βρετανίας σε καραντίνα

Ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ο Μπόρις έβγαινε καθημερινά για ενημέρωση των πολιτών στις 5 το απόγευμα. Σήμερα μας είπε ότι θα έβγαινε λίγο αργότερα. Και εκεί που τον αναμέναμε μισή ώρα μετά, ήρθε ανακοίνωση για διάγγελμα στις 20:30 ώρα Αγγλίας. Μόνος του, χωρίς τους ειδικούς δίπλα του. Στην λογική της απομόνωσης.

Και, βέβαια, μας ανακοίνωσε αυτό που κάνουν οι άλλες χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα κλπ.

Με λίγα λόγια, θα βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για τα αναγκαία (φαρμακείο, super market) και μάλιστα, όπως μας είπε, «όσο λιγότερο συχνά γίνεται». Μπορούμε επίσης μια φορά την ημέρα να βγαίνουμε για την γυμναστική μας. Και πως η αστυνομία θα το επιβάλλει; Προσοχή αγαπητοί αναγνώστες/αναγνώστριες.

Στην Μ. Βρετανία δεν υπάρχουν αστυνομικές ταυτότητες, οπότε, ο κάθε αστυνομικός δεν μπορεί (για καλή μας ίσως τύχη) να ταυτοποιήσει τα στοιχεία μας. Συνεπώς, άμεση επιβολή προστίμων μάλλον δεν τίθεται.

Άλλωστε, και η ίδια η Scotland Yard περιμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να αρρωστήσει, από τον ιό, σημαντικό μέρος του προσωπικού της. Κάτι που εξηγεί ότι δεν θα «ζορίσει» πολύ τους παραβάτες...Τουλάχιστον έτσι εκτιμά το BBC.

Η τραγική πραγματικότητα όμως είναι ότι ο Μπόρις δεν εξήγησε γιατί ακολουθούμε την Ιταλία και τους άλλους.

Ή, ακόμα καλύτερα, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη γιατί άργησε τόσο πολύ να ακολουθήσει τους άλλους. Όλα αυτά, σήμερα που οι νεκροί έφτασαν τους 335.

Την καλύτερη απάντησε έδωσε ο Jeremy Hunt, αντίπαλος του Boris στο δρόμο για την πρωθυπουργία.

Δήλωσε λοιπόν σήμερα ο Hunt: «ίσως είναι πολύ αργά για να μη γίνουμε Ιταλία».

Πράγματι, τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον σε 2 εβδομάδες θα ζούμε το δράμα της Ιταλίας ...