Οι παιδεραστές της Πολιτικής Ορθότητας

Του Θανάση Χειμωνά

Η ιστορία είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστή: Μέσα στον χαμό που έχει προκύψει από τις αποκαλύψεις για τον Harvey Weinstein ο 45χρονος ηθοποιός Anthony Rapp αποκάλυψε πως στα 14 του είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον 26χρονο τότε Kevin Spacey, στο σπίτι του δεύτερου, μετά από πάρτυ.

Ο ίδιος ο Spacey αντέδρασε σχεδόν αστραπιαία με τοποθέτησή του (που αλλού;) στα σόσιαλ μίντια. Εκεί, σε μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση, ζήτησε συγγνώμη από το «θύμα» του (επιφυλασσόμενος καθώς, όπως είπε,  δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί καθώς ήταν ντίρλα και κόκαλο) πριν πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα ανακοινώνοντας πως είχε κατά καιρούς σχέσεις με άνδρες και πλέον έχει «επιλέξει να ζει ως gay».

Το δήθεν γενναίο outing του πάντως κάθε άλλο παρά έπεισε του Αμερικανούς. Το διαδικτυακό κανάλι Netflix ανακοίνωσε πως η επιτυχημένη σειρά House Of Cards (όπου πρωταγωνιστεί ο «άτακτος» ηθοποιός) θα τερματιστεί μετά την ολοκλήρωση του έκτου κύκλου. Ο Spacey όμως δέχτηκε μαζική επίθεση και από οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίες τον κατηγόρησαν ότι «βγήκε από την ντουλάπα» μόνο και μόνο για να «κουκουλώσει» το κρούσμα παιδεραστίας για το οποίο κατηγορείται.

Όλα αυτά συνέβησαν στις «σκοταδιστικές» ΗΠΑ. Στην Ελλαδάρα όμως, ένα μεγάλο κομμάτι των «προοδευτικών» και σινεφίλ συμπατριωτών μας το είδε διαφορετικά.

Έτσι, από την στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια του –εξαιρετικού κατά τα άλλα- ηθοποιού τα ελληνικά σόσιαλ μίντια γέμισαν από επιφωνήματα ενθουσιασμού. Ναι, καλά διαβάσατε. Πλείστοι «προοδευτικοί» νεοέλληνες εξήραν το θάρρος του χολιγουντιανού σταρ να δηλώσει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ακόμα και σοβαρά και έγκυρα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην είδηση κάτω από τον τίτλο: «Ομοφυλόφιλος δηλώνει ο Kevin Spacey». Τα περί παιδεραστίας πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Πως αλλιώς άλλωστε; Είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τέτοια ασήμαντα μικροπράγματα τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει δώσει ρέστα στο Seven, τους Συνήθεις Ύποπτους και το American Beauty (όπου όπως φαίνεται υποδυόταν τον εαυτό του, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι εκεί χαριεντιζόταν με κοριτσάκια); Μας νοιάζει που έβαζε το χέρι του (και άλλα μέλη του σώματός του) πριν τριάντα χρόνια ο τηλεοπτικός γίγαντας Frank Underwood;

Οι φαν είναι το λιγότερο. Κι εγώ άλλωστε εξακολουθώ να θεωρώ τον Spacey τεράστιο ηθοποιό. Όπως εξακολουθώ να ακούω Michael Jackson ή να γελάω με τον Bill Cosby. Ασχέτως αν δεν θα δικαιολογούσα ποτέ τις πράξεις για τους οποίες κατηγορούνται. Οι χειρότεροι είναι –ξανά- οι ταλιμπάν της Πολιτικής Ορθότητας. Οι οποίοι πλέον λειτουργούν αντανακλαστικά. Σαν ρομποτάκια. Που μόλις άκουσαν πως κάποιος «Δήλωσε με γενναιότητα πως είναι ομοφυλόφιλος» έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, αδιαφορώντας τι και πως. Γιατί έτσι είναι το σωστό. Γιατί έτσι πρέπει.

Αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε χθες και προχτές προκαλούν ανατριχίλα. Εκατοντάδες νεοέλληνες να υποστηρίζουν ανοιχτά έναν παιδεραστή, λέγοντας πως το θύμα «Τα' θελε και τα' παθε» ή «Κακώς πήγαινε σε τέτοια πάρτυ». Μάθαμε πως ο Τραπ είναι «ένας πουθενάς που κανονικά θα έπρεπε να είναι περήφανος που ασχολήθηκε μαζί του ο Kevin Spacey» ή πως ο Spacey δικαιολογείται γιατί «ήταν μόλις 26 χρονών» (!) Διαβάσαμε μέχρι και βιωματικά ποστ από διάφορες κυριούλες που υποστήριζαν: «Εγώ στα 14 μου τα είχα με έναν ενήλικο, είναι κακό αυτό;» και όταν κάποιος της φώναξε «ΤΙ ΛΕΣ ΚΕΡΑ ΜΟΥ; ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ;» δέχτηκε αμέσως την επίθεση του κομ ιλ φο όχλου με κατηγορίες  για ομοφοβία και σεξισμό. Και όχι. Οι υποστηρικτές του Spacey δεν ήταν gay. Ήταν σε σταλινικά ποσοστά straight γυναίκες. Μέσα σε μια μέρα το hashtag  #ki_ego μετατράπηκε σε #me_ton_kevin. Aυτό ίσως να είναι το πιο τρομαχτικό απ' όλα.

Ζήσαμε να το δούμε λοιπόν  κι αυτό. Ανθρώπους να υποστηρίζουν ανοιχτό το δικαίωμα στην παιδεραστία. Και να θεωρούν πως αυτοί είναι οι προοδευτικοί και όλοι οι υπόλοιποι σκοταδιστές…