Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Οι «μπάτσοι» να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους

Του Σάκη Μουμτζή

Την αρχή την έκανε το φιλελευθεράτο. Ενοχλήθηκαν που, επιτέλους, τα ΜΑΤ κυνήγησαν τους αντιεξουσιαστές. Έχοντας μηδενική πολιτική κρίση, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ποιο είναι το μείζον και ποιο είναι το έλασσον. Με απλά λόγια δεν αντιλήφθηκαν πως στον αγώνα της υπεράσπισης της ασφάλειας των πολλών, το Κράτος θα χρησιμοποιήσει και την βία, εφ'' όσον αντιμετωπίζει βία.

Τόσο απλά πράγματα κι όμως ...τουναντίον μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατικής αγωγής.

Είναι λογικό, όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα όργανα της τάξεως δέχονται τέτοια επίθεση έσωθεν, οι Συριζαίοι να ξεσπαθώσουν. Το «μπάτσοι-γουρούνια—δολοφόνοι» ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Σκοπός όλης αυτής της πολύπλευρης επίθεσης κατά των σωμάτων ασφαλείας είναι ο επανευνουχισμός τους. Να επανέλθει η κατάσταση στην προ Χρυσοχοΐδη εποχή.

Και φαίνεται πως κάτι πέτυχαν. Η εκδίωξη των καταληψιών από τα κατειλημμένα κτίρια ευθύς ως έληξε το τελεσίγραφο, δεν έγινε. Προφανώς οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου φοβήθηκαν τις γνωστές μαινάδες του φιλελευθεράτου και της Αριστεράς.

Όμως οι πολίτες ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία για να ξαναέχουν μια φοβισμένη Αστυνομία; Είναι δυνατόν, περίπου 50 άνθρωποι που διαμορφώνουν ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης να καθορίζουν τις δράσεις των αστυνομικών;

Είναι δυνατόν τρεις φωτογραφίες να ανατρέψουν έναν ολόκληρο σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Η κυρία Κασιμάτη είπε αυτά που θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι της. Απευθύνθηκε στο κοινό της. Η ριζοσπαστική Αριστερά έχει στενές σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συνεπώς είναι μάλλον αφελείς όσοι ζητούν από τον Τσίπρα να την αποπέμψει.

Οι απόψεις τους ταυτίζονται πλήρως.

Δεν είναι θέμα αρχής, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η καταδίκη της καταστολής. Όταν ήταν να ξυλοκοπήσουν τα «εθνίκια», μια χαρά τα ΜΑΤ έκαναν την δουλειά τους. Όταν έκανε η Ασφάλεια προληπτικές συλλήψεις για να μην αποδοκιμασθούν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Τότε και το φιλελευθεράτο σιωπούσε, καθώς απεχθάνεται τα «εθνίκια». Δεν είναι comme il faut.

Σήμερα, όλοι αυτοί ανέβηκαν στα κάγκελα. Γιατί;

Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά δεν υποσχέθηκε την επιβολή του νόμου και της τάξης; Αυτό πώς θα γίνει; Με κουφέτα; Οταν ο μπάχαλος πετά μολότοφ για να κάψει τον αστυνομικό, αυτός τι θα πρέπει να κάνει; Πώς θα ενεργήσει; Μήπως θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο εκείνη την στιγμή τον Αλιβιζάτο;

Αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες. Αν η βία της Αστυνομίας υπερβεί κάποια όρια υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας που θα κρίνουν.

Δεν θα κρίνει η κυρία Κασιμάτη ούτε οι φιλελέδες.

Αυτήν την στιγμή το μόνο που χρειάζεται η ΕΛΑΣ και ο Χρυσοχοΐδης είναι στήριξη όχι πολιτική, αλλά κοινωνική. Και αν δεχτούμε όλες τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως ο υπουργός κάνει καλά την δουλειά του, καθώς υλοποιεί με επιτυχία, μέχρι στιγμής, μια προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας.

Περιμένουμε την συνέχεια.