Οι κορμοράνοι δεν πρόκειται να αλλάξουν

Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02
-A +A

Του Αντώνη Πανούτσου

Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Σωκράτης Φάμελλος μετά από σύσκεψη αποφάσιζαν στις εξαγγελίες της ΔΕΘ να προστεθεί και η «νέα Τούμπα».

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχε πειστεί από το αίτημα του ΠΑΟΚ και δεσμευόταν να παραχωρήσει τον περιβάλλοντα χώρο που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Και by the way  συζήτησαν την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και την επέκταση της γραμμής του μετρό. Η είδηση συγκλόνισε τόσο πολύ, ώστε στo site paok24.com οι δηλώσεις του Φάμελλου σε λίγες ώρες έπαιζαν κάτω από το «αποκεφαλίστηκε» ο επόπτης Καμπούρης για το οφσάιτ στην Νέα Σμύρνη χάνοντας ακόμα και από «τα δυνατά τεστ του γυναικείου βόλεϊ».

Στον καταποντισμό της είδησης βοήθησε βέβαια ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Τσίπρας πριν ανέβει στην Θεσσαλονίκη για το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία, είχε ξαναμιλήσει για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Όταν είπε «Προχωράμε ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας σε αξιοποίηση του περιβάλλοντος του χώρου τη γηπέδου της Τούμπας, έτσι ώστε να παραχωρηθεί, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια του ΠΑΟΚ για το νέο γήπεδο». Κάτι που μοιάζει με επέλαση προς τα πίσω αφού αν τον Μάρτιο τα σχέδια προχωρούσαν και τώρα ο Καμμένος πείστηκε στην επόμενη επίσκεψη του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη θα δηλώσει ότι σκοπεύει να μιλήσει για το γήπεδο στον Καμμένο.

Φυσικά το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι το μόνο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην διάρκεια της διακυβέρνησης του. Υπάρχει το γήπεδο του  Παναθηναϊκού στο Γουδί, για το οποίο από τον πρωθυπουργό είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2017 ότι οι άδειες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2018. Με προσωπική πινελιά μάλιστα όταν είχε προσθέσει ««Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».  Ξεχνώντας διακριτικά να αναφέρει ότι χάρις στον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων σταμάτησαν τα σχέδια για το  γήπεδο του Παναθηναϊκού στην στον Βοτανικό όταν είχε αποκαλυφθεί ότι στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ αφήνουν τα αυγά τους οι κορμοράνοι.

Τα προηγούμενα αναφέρονται όχι για κάποιο άλλο λόγο  αλλά για να φανεί πόσο πρωτόγονος είναι ο επικοινωνιακός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ. Και πόσο  φοβάται ο Τσίπρας μετά το Μακεδονικό να ανέβει στην Θεσσαλονίκη. Κάτω από οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η ανακοίνωση για  το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε και για δεύτερη φορά θα κρατιόταν για την ομιλία. Τώρα ανακοινώνεται  πιο πριν μπας και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ψηθούν να συγκρατηθούν από αντιδράσεις για το Μακεδονικό, στην ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους κάνει γήπεδο.

Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαράξει το προφίλ του. Είναι το κόμμα που από τις παλιές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας, μέχρι το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το Ελληνικό σαμποτάρισε κάθε έργο που ήταν να γίνει. Μια φορά κορμοράνος, πάντα κορμοράνος και μια έμπνευση στο πόδι, όπως η ιστορία του γηπέδου του ΠΑΟΚ από το Μαξίμου, δεν πρόκειται να αλλάξει την εικόνα του.   

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 14/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα